eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piła › DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DLA SZKOŁY POLICJI W PILE



Ogłoszenie z dnia 2006-12-19

POZYCJA 63912

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Piła: DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DLA SZKOŁY POLICJI W PILE Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Szkoła Policji w Pile, do kontaktów: Aneta Rauhut, Pl. Staszica 7, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067 3522134, fax 067 3522322, e-mail: sppil@zeus.miko.pila.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): jerks@poczta.onet.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: Szkoła Policji w Pile, Elżbieta Gryńko, pl. Staszica 7, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067 352-23-91, fax 067 352 23 22, 067 352 22 24, e-mail: sekretariat@sppila.internetdsl.pl, www.sppila.type.pl. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Administracja rządowa terenowa; Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DLA SZKOŁY POLICJI W PILE. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Szkoła Policji w Pile, pl. Staszica 7, 64-920 Piła. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DLA SZKOŁY POLICJI W PILE CPV: 15110000 -2, 15131000-5, 15112000-6, 15113000-3, 15111100-0, 15114000-0, 15131130-5 W zakres przetargu wchodzą 4 zadania: Zadanie I - Konserwy Zadanie II - Drób Zadanie III - Mięso wieprzowe, wołowe i podroby Zadanie IV Wędliny Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: 1.Wypełniony \Formularz ofertowy\ -załącznik nr 1. 2.Wypełnione w każdej pozycji tabele asortymentowe \Formularz cenowy\- załącznik nr 2. 3.Podpisane oświadczenie z art. 22 i 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3. 4.Czytelnie podpisane upoważnienie dla osoby podpisującej ofertę wydane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy (w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osoby nie upoważnione do reprezentowania Wykonawcy). 5.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym przedmiotem zamówienia - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6.Zaświadczenie Wykonawcy z właściwego oddziału ZUS lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 7.Zaświadczenie Wykonawcy z właściwego Urzędu Skarbowego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 8.Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 9.Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 10.Czytelnie podpisane Istotne Warunki Umowy - załącznik nr 5. 11.Zaświadczenie, oświadczenie lub inny dokument potwierdzający podległość pod instytucję uprawnioną do kontroli jakości właściwej dla danego przedmiotu zamówienia. 12.Informację z banku lub kasy oszczędnościowo - kredytowej, w których Wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - wartość posiadanych środków finansowych lub zdolności kredytowej nie może być mniejsza niż kwota, o której mowa w pkt VIII - Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu ich oceny. 13.Dokumentu potwierdzającego wniesienia wadium zgodnie z wymaganiami określonymi w pkt. XI - Wymagania dotyczące wadium oraz złożą oświadczenie: 1)że dostawy asortymentu realizować będą 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku - wymóg taki związany jest z brakiem możliwości magazynowania większych partii towaru), z możliwością (w wyjątkowych sytuacjach) składania zamówień dodatkowych realizowanych w tym samym dniu; 2)że dostarczać będą produkty, których termin do spożycia nie będzie krótszy niż połowa jego okresu ważności do spożycia licząc od dnia dostawy go do Zamawiającego; 3)że wyrażają zgodę na odroczony termin płatności przelewem 21 dni od daty wystawienia faktury, 4)że asortyment dostarczać będą na własny koszt i ryzyko zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. 21/2003 poz. 179) - załącznik nr 4; 5)że do każdej partii dostarczanego towaru załączać będą kopię dokumentów dopuszczających go do obrotu i spożycia; 6)że podpiszą umowę na zasadach określonych w Istotnych Warunkach Umowy - załącznik nr 5; 7)o przeciętnej liczbie zatrudnionych pracowników lub liczebności personelu kierowniczego w okresie ostatnich 3 lat (min. 10), 8)że dysponują sprzętem transportowym przystosowanym do przewozu produktów będących przedmiotem zamówienia w ilości min. 2 - z podaniem marki pojazdu, 9)że posiadają doświadczenie w branży, tzn. załączą do oferty wykaz wykonanych,a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Wykaz ten musi zawierać: wartość, przedmiot zamówienia, datę wykonania i nazwę odbiorcy. Do oferty należy załączyć również dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie - min 3 referencje potwierdzające prawidłowe wykonanie umów (dostaw) o wartości (brutto) zbliżonej do przedmiotu zamówienia nie mniejszej niż kwota, o której mowa w pkt VIII Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu ich oceny. Uwaga! Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których wyżej mowa składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1)nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, 2)nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie, 3)nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. W celu sporządzenia oferty Wykonawca może wykorzystać załączone do specyfikacji druki. W przypadku tworzenia własnych druków i załączników ich treść musi być zgodna z treścią druków stanowiących załączniki do specyfikacji. 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Zadanie I - Konserwy - 7.100 kg Zadanie II - Drób - 14.320 kg Zadanie III - Mięso wieprzowe, wołowe i podroby - 10.940 kg Zadanie IV - Wędliny - 19.400 kg całkowita wielkość zamówienia - 51.760 kg 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Pożądany; data rozpoczęcia: 01.01.2007; lub data zakończenia: 31.12.2007

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: 1)Przystępując do przetargu Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert. 2)Kwota wadium dotycząca całości zamówienia wynosi 5.960,00 zł (słownie: pięć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt złotych). Dal poszczególnych zadań wysokość wadium wynosi: Zadanie I - 800,00 zł. Zadanie II - 960,00 zł. Zadanie III - 1.700,00 zł. Zadanie IV - 2.500,00 zł. 3)Wadium może być wniesione w jednej lub kilku formach określonych w art.45 ust.6 ustawy. 4)Za termin wniesienia wadium w pieniądzu zostanie przyjęty termin uznania rachunku Zamawiającego. 5)Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacać przelewem na rachunek: NBP o/o Poznań - 72 1010 1469 0052 9413 9120 0000 6)W przypadku dołączenia do oferty kserokopii przelewu, powinna ona być potwierdzona przez bank. 7)Wadium wnoszone w formie poręczenia lub gwarancji - oryginał dokumentu należy złożyć w kasie Szkoły Policji w Pile, pl. Staszica 7, 64-920 Piła, pok. 262 w godz.10:00-13:00. Kserokopie dokumentów, potwierdzone za zgodność z oryginałem wraz z czytelnym podpisem Wykonawcy, należy dołączyć do składanej oferty. 8)Zwrot i zatrzymanie wadium następuje zgodnie z art. 46 ustawy. 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: Do przetargu mogą przystąpić Wykonawcy, którzy spełniają następujące wymagania: nie są wykluczeni z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, spełniają warunki zawarte w art.22 ust.1 - 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, wyrażą zgodę na dostawę asortymentu na własny koszt i ryzyko 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku - wymóg taki związany jest z brakiem możliwości magazynowania większych partii towaru), z możliwością (w wyjątkowych sytuacjach) składania zamówień dodatkowych realizowanych w tym samym dniu, dostarczać będą produkty, których termin do spożycia nie będzie krótszy niż połowa jego okresu ważności do spożycia licząc od dnia dostawy go do Zamawiającego wyrażą zgodę na odroczony termin płatności przelewem 21 dni, podpiszą umowę na zasadach określonych w Istotnych Warunkach Umowy, asortyment dostarczać będą na własny koszt i ryzyko zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. 21/2003 poz. 179), do każdej partii dostarczanego towaru załączać będą kopię dokumentów dopuszczających go do obrotu i spożycia, wykażą, że podlegają nadzorowi instytucji uprawnionej do kontroli jakości właściwej dla danego przedmiotu zamówienia, przedstawią informację o przeciętnej liczbie zatrudnionych pracowników lub liczebności personelu kierowniczego w okresie ostatnich 3 lat - min. 10, wykażą, że dysponują sprzętem transportowym przystosowanym do przewozu produktów będących przedmiotem zamówienia w ilości min. 2, wykażą doświadczenie w branży, tzn. załączą do oferty wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Wykaz ten musi zawierać: wartość, przedmiot zamówienia, datę wykonania i nazwę odbiorcy. Do oferty należy załączyć również dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie - min 3 referencje potwierdzające prawidłowe wykonanie umów (dostaw) o wartości zbliżonej do przedmiotu zamówienia nie mniejszej niż dla: Zadania I - 65.000,00zł. Zadania II - 77.000,00zł. Zadania III - 137.000,00zł. Zadania IV - 200.000,00zł. W przypadku, gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno zadanie musi, wykazać doświadczenie w branży, o którym mowa powyżej i przedstawić (dokumenty) potwierdzające informacje zawarte w wykazie na kwotę będącą sumą wartości dla wszystkich zadań, których dotyczy oferta, np. jeżeli Wykonawca składa ofertę na zadanie I i II, to informacje zawarte w wykazie dotyczące kwot oraz w dokumentach potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie nie może być mniejsza niż 142.000,00zł. (suma 65.000,00zł + 77.000,00zł) potwierdzą posiadanie środków finansowych lub zdolności kredytowej w wysokości nie mniejszej niż dla: Zadania I - 65.000,00zł. Zadania II - 77.000,00zł. Zadania III - 137.000,00zł. Zadania IV - 200.000,00zł. W przypadku, gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno zadanie musi, wykazać posiadanie środków finansowych lub zdolności kredytowej na kwotę będącą sumą wartości dla wszystkich zadań, których dotyczy oferta, np. jeżeli Wykonawca składa ofertę na zadanie I i II, to musi wykazać, że posiada środki finansowe lub zdolność kredytową na kwotę nie mniejszą niż 142.000,00zł. (suma 65.000,00zł + 77.000,00zł). wyrażą zgodę na zmniejszenie lub zwiększenie do 40% podanych asortymentów oraz obniżenie wartości umowy do 40%. Wynika to z braku możliwości precyzyjnego określenia stanu osobowego słuchaczy Szkoły Policji w Pile w okresie objętym umową. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania powyższych warunków będzie odbywała się na podstawie załączonych przez Wykonawcę dokumentów wymienionych w Rozdziale \Zawartość oferty - wykaz oświadczeń i dokumentów jakie należy dostarczyć w celu potwierdzenia ich spełniania. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków, o których mowa w pkt VIII do oferty należy załączyć następujące dokumenty i załączniki: Dotyczy posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności objętej przedmiotem zamówienia oraz nie podleganiu wykluczeniu z postępowania: 1.Wypełniony \Formularz ofertowy\ -załącznik nr 1. 2.Wypełnione w każdej pozycji tabele asortymentowe \Formularz cenowy\- załącznik nr 2. 3.Podpisane oświadczenie z art. 22 i 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3. 4.Czytelnie podpisane upoważnienie dla osoby podpisującej ofertę wydane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy (w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osoby nie upoważnione do reprezentowania Wykonawcy). 5.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym przedmiotem zamówienia - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6.Zaświadczenie Wykonawcy z właściwego oddziału ZUS lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 7.Zaświadczenie Wykonawcy z właściwego Urzędu Skarbowego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 8.Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 9.Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 10.Czytelnie podpisane Istotne Warunki Umowy - załącznik nr 5. 11.Zaświadczenie, oświadczenie lub inny dokument potwierdzający podległość pod instytucję uprawnioną do kontroli jakości właściwej dla danego przedmiotu zamówienia. 12.Informację z banku lub kasy oszczędnościowo - kredytowej, w których Wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - wartość posiadanych środków finansowych lub zdolności kredytowej nie może być mniejsza niż kwota, o której mowa w pkt VIII - Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu ich oceny. 13.Dokumentu potwierdzającego wniesienia wadium zgodnie z wymaganiami określonymi w pkt. XI - Wymagania dotyczące wadium oraz złożą oświadczenie: 1)że dostawy asortymentu realizować będą 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku - wymóg taki związany jest z brakiem możliwości magazynowania większych partii towaru), z możliwością (w wyjątkowych sytuacjach) składania zamówień dodatkowych realizowanych w tym samym dniu; 2)że dostarczać będą produkty, których termin do spożycia nie będzie krótszy niż połowa jego okresu ważności do spożycia licząc od dnia dostawy go do Zamawiającego; 3)że wyrażają zgodę na odroczony termin płatności przelewem 21 dni od daty wystawienia faktury, 4)że asortyment dostarczać będą na własny koszt i ryzyko zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. 21/2003 poz. 179) - załącznik nr 4; 5)że do każdej partii dostarczanego towaru załączać będą kopię dokumentów dopuszczających go do obrotu i spożycia; 6)że podpiszą umowę na zasadach określonych w Istotnych Warunkach Umowy - załącznik nr 5; 7)o przeciętnej liczbie zatrudnionych pracowników lub liczebności personelu kierowniczego w okresie ostatnich 3 lat (min. 10), 8)że dysponują sprzętem transportowym przystosowanym do przewozu produktów będących przedmiotem zamówienia w ilości min. 2 - z podaniem marki pojazdu, 9)że posiadają doświadczenie w branży, tzn. załączą do oferty wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Wykaz ten musi zawierać: wartość, przedmiot zamówienia, datę wykonania i nazwę odbiorcy. Do oferty należy załączyć również dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie - min 3 referencje potwierdzające prawidłowe wykonanie umów (dostaw) o wartości (brutto) zbliżonej do przedmiotu zamówienia nie mniejszej niż kwota, o której mowa w pkt VIII Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu ich oceny. Uwaga! Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których wyżej mowa składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1)nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, 2)nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie, 3)nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. W celu sporządzenia oferty Wykonawca może wykorzystać załączone do specyfikacji druki. W przypadku tworzenia własnych druków i załączników ich treść musi być zgodna z treścią druków stanowiących załączniki do specyfikacji.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppila.type.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.12.2007 godzina 08:30. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 29.12.2007, godzina 09:00, Mała stołówka Szkoły Policji w Pile, pl Staszica 3, 64-920 Piła.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 13.12.2006. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Konserwy. 1) Krótki opis: Szynka konserwowa - szynka czysto wieprzowa, chuda, grubo rozdrobniona, parzona, barwa mięsa od jasno do ciemnoróżowej, podczas krojenia plastry grubości 3mm nie powinny rozpadać się, powierzchnia gładka, konsystencja ścisła, bez galarety, batony w osłonkach sztucznych, prostokątne, waga batonu 4,99kg Pasztet z drobiu firmowy - 115g -135g, możliwość przechowania do 25 stopni, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt i gęsi, zawartość surowca mięsnego w produkcie 14-15%, surowce wieprzowe(tłuszcz, wątroba 24-26%) Pasztet z drobiu firmowy - 50g-60g - możliwość przechowywania do 25 stopni, surowce j.w. Szynka mielona wieprzowa 100-135g - mięso wieprzowe, zawartość surowca mięsnego w produkcie minimum 61% Gulasz angielski wieprzowy - 110-120g - mięso wieprzowe, zawartość surowca mięsnego w prod. minimum 63% Mielonka turystyczna drobiowa - 110-120g- temperatura przechowywania do 25 stopni. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00. 3) Wielkość lub zakres: 7100 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Rozpoczęcie: 01.01.2007; Zakończenie: 31.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Drób. 1) Krótki opis: Ćwiartka tylna- mięso z kurczaka z elementami kości, ze skórą, zapach świeży i swoisty Filet z kurczaka - mięso z kurczaka bez kości, otrzymane z piersi kurczaka, zapach świeży i swoisty dla danego produktu Porcje rosołowe - grzbiety z kurczaka, bez skrzydeł, z kawałkami mięsa, zapach świeży i swoisty Filet z indyka - mięso z piersi indyka, bez kości, wielkość jednego płata ok.1-1,5 kg, zapach swoisty Żołądki drobiowe - element podrobowy z kurczaka, pakowany w opakowania zbiorcze po 5 kg lub luzem, zapach świeży i swoisty Skrzydła drobiowe - element z kurczaka, zapach świeży i swoisty, pakowany w opak. foliowe po 3kg lub luzem. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00. 3) Wielkość lub zakres: 14.320 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Rozpoczęcie: 01.01.2007; Zakończenie: 31.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Mięso wieprzowe, wołowe i podroby. 1) Krótki opis: Wołowina b/k extra- wyselekcjonowana, część udźcowa, bez ścięgien i tkanki tłuszczowej, barwa ciemnoczerwona, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Wołowina b/k I kat.- mięso bez kości, bez tłuszczu, bez ścięgien i błon, pakowana w pojemniki zamykane Wołowina b/k II kat. - mięso bez kości w drobnych kawałkach, z niewielką ilością ścięgien, błon i łoju, pakowana w pojemniki zamykane Antrykot wołowy - mięso wołowe z kością, pakowany w pojemniki zamykane Flaki wołowe - gotowane krojone w paski dł.5cm, gr.1 cm, suche, kolor jasnobeżowy zapach swoisty dla danego produktu, pakowane w pojemniki zamykane Schab b/k - element pozbawiony kości, odcinek piersiowy lędźwiowy półtuszy, odcięty z przodu od karkówki, z tyłu od biodrówki, zapach świeży, swoisty, naturalny, niedopuszczalny jest zapach wskazujący na zapoczątkowany proces psucia się mięsa, barwa bladoróżowa do czerwonej, pakowany w pojemniki plastikowe zamykane Karkówka b/k - element pozbawiony kości, mięso z odcinka szyjnego grzbietowej części półtuszy, odcięte z przodu od głowy, z tyłu od schabu, zapach swoisty, świeży, pakowany w pojemnikach plastikowych zamykanych Łopatka surowa - element pozbawiony kości, skóry, odcięta jak łopatka, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Szynka surowa - element pozbawiony kości, skóry, znajdujący się w tylnej części półtuszy, zapach swoisty, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Słonina świeża - barwa biała, dopuszczalny odcień różowy lub kremowy, bez skóry, zewnętrzna okrywa półtuszy, zapach świeży, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Golonka peklowana - w folii i siatce 300-350g, barwa od jasnoróżowej do ciemnoróżowej, zapach mięsa, bez kości, poddana działaniu środków peklujących, pakowane w pojemniki plastikowe zamykane Smalec - produkt otrzymywany z tłuszczów wieprzowych, które zostały poddane procesom wytapiania, barwa biała z odcieniem kremowym, pakowany w pojemniki plastikowe zamykane Wątroba wieprzowa - podroby świeże, niemrożone, kolor krwistoczerwony, zapach charakterystyczny dla danego produktu. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00, 15.11.11.00, 15.11.40.00. 3) Wielkość lub zakres: 10.940 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Rozpoczęcie: 01.01.2007; Zakończenie: 31.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Wędliny. 1) Krótki opis: Kiełbasa podlaska - wieprzowa, wędzona i parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, skład: mięso wieprzowe i wołowe oraz tłuszcz wieprzowy, batony dł.ok.30 cm, barwa batonu od jasnobrązowej do brązowej, konsystencja ścisła, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Mielonka - kiełbasa wieprzowa, parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, batony w osłonkach sztucznych dł.35 - 45cm, śred.65-80mm, barwa batonu jasnoróżowa, konsystencja ścisła, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Kiełbasa żywiecka - wieprzowo-wołowa, wędzona, parzona, podsuszana lub pieczona i podsuszana, średnio rozdrobniona, półtrwała, batony w osłonkach naturalnych,dł.35-45cm barwa od ciemnoróżowej do czerwonej, pakowane w pojemniki plastikowe zamykane. Kiełbasa polska - czysto wieprzowa, wędzona, surowa, średnio rozdrobniona, półtrwała, skład:40% mięsa wieprzowego kl. I, 60% mięsa wieprzowego kl. II, z wyraźnie widocznymi grubymi kawałkami mięsa i tłuszczu, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Krakowska parzona - wieprzowo-wołowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, nietrwała, batony w osłonkach sztucznych dł.34-45cm, śred.65-80mm, barwa batonu od jasno do ciemnobrązowej i czarnobrązowej, konsystencja ścisła, pakowane w pojemniki plastikowe zamykane Kiełbasa śląska - czysto wieprzowa, wędzona i parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, w osłonkach naturalnych, wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia, pakowane w pojemniki plastikowe zamykane Boczek wędzony parzony - wędzonka otrzymana z peklowanego boczku wieprzowego bez żeberek, wędzona, parzona, wyczuwalny zapach wędzenia, bez białego nalotu na cienkiej tkance tłuszczowej, pakowany w pojemniki zamykane Kiełbasa szynkowa - czysto wieprzowa, chuda, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, nietrwała, batony w osłonkach naturalnych, o dł. 35-45cm.barwa od jasnobrązowej do brązowej, konsystencja ścisła, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Kiełbasa zielonogórska - wieprzowa, chuda, grubo rozdrobniona, nietrwała, przyprawy wyczuwalne, batony w osłonach sztucznych o długości 35-40cm.,pakowane w pojemniki plastikowe zamykane Ogonówka wędzona parzona - wędzonka otrzymana z peklowanego zespołu mięśni pośladkowych wieprzowych, w kształcie nieforemnego stożka, barwa mięsa ciemnoczerwona, tłuszczu biała, zapach wędzenia wyraźnie wyczuwalny, smak w miarę słony, pakowana w pojemniki plastikowe zamykane Baleron gotowany - wędzonka otrzymana z peklowanych karczków wieprzowych bez kości, wędzona, gotowana, półtrwała, w osłonkach naturalnych, smak w miarę słony z lekkim wyczuciem wędzenia, produkt soczysty, niedopuszczalne szarozielone plamy świadczące o niedopeklowaniu, pakowany w pojemniki zamknięte Szynka wieprzowa gotowana - wędzonka otrzymana z całej lub części szynki lub łopatki wieprzowej bez kości i skóry, peklowanej, wędzona, gotowana, półtrwała, w kształcie nieforemnego walca lub okrągła, pakowana w pojemniki zamknięte Kabanosy - kiełbasa czysto wieprzowa, wędzona, pieczona, średnio rozdrobniona, trwała, skład 30% mięsa wieprzowego kl. I i 70% mięsa wieprzowego kl. II, batony w osłonkach naturalnych baranich cienkich, dł. batonów 30-40cm, barwa jasna do ciemnobrązowej, wędzenie i przyprawy wyraźnie wyczuwalne, kiełbasa krucha, pakowane w pojemniki plastikowe zamykane Salami - kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona, dojrzewana, surowa, tłusta, średnio rozdrobniona, skład:40% mięsa wieprzowego kl.I, 30% mięsa wołowego ścięgnistego kl. II, 30% słoniny, batony w osłonkach naturalnych, dł.35-40cm, konsystencja bardzo ścisła do dość twardej, osłonka równomiernie pomarszczona, wyczuwalne przyprawy oraz zapach wędzenia, pakowana w pojemniki zamykane Kiełbasa myśliwska - sucha, wieprzowo-wołowa, wędzona, pieczona, suszona, średnio rozdrobniona, trwała, batony w osłonkach naturalnych, końce odcinków lekko zgięte, powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylega do masy mięsnej, smak wyraźnie słony, z mocnym wyczuciem czosnku i jałowca oraz wędzenia, pakowana w poj. plastikowe zamykane Salceson z indyka - baton w osłonkach sztucznych, chude mięso indyka w galarecie, batony dł. 20-30cm,pakowany w pojemniki plastikowe zamykane Kiełbasa jałowcowa - wieprzowa, wędzona, pieczona, podsuszana, średnio rozdrobniona, półtrwała, batony w osłonkach naturalnych, barwa od jasno do ciemnobrązowej, równomiernie pomarszczona, konsystencja ścisła, batony w formie wianka, w smaku wyczuwalny zapach jałowca duże krążki pakowane w poj. plastikowe zamykane Parówki - kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona i parzona, drobno rozdrobniona, homogenizowana, nietrwała, w osłonkach sztucznych - białkowych lub celofanowych lub w naturalnych, dł.12-14cm, konsystencja dość ścisła, elastyczna, barwa różowa do ciemnoróżowej lub jasnobrązowa, pakowana w poj. plastikowe zamknięte Kiełbasa biała parzona - kiełbasa wieprzowa, nie wędzona, parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, w osłonkach naturalnych, smak i zapach charakterystyczne dla kiełbasy z mięsa solonego, pakowana w poj. plastikowe zamknięte. Golonka luksusowa w bloku -od 3-5 kg konsystencja ścisła, dopuszczalne są pojedyncze skupiska galarety, barwa w przekroju jasnoróżowa, smak i zapach charakterystyczne dla danego produktu, pakowana w poj. zamknięte Łopatka prasowana w bloku -od 3-5 kg niedopuszczalny jest smak i zapach świadczące o nieświeżości produktu, konsystencja ścisła, nierozpadająca się, barwa w przekroju jasnoróżowa, pakowana w pojemniki zamknięte Mielonka luncheon meat - kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, nietrwała, batony w osłonkach sztucznych dł.35-45 cm, śred.65-80mm, konsystencja ścisła, barwa batonu jasnoróżowa pakowana w poj. plastikowe zamknięte Serduszka z cedrobu z drobiu parzone- skład: mięso z kury 49%,woda, skórki wp. wyrób powinien mieć czystą powierzchnię, niedopuszczalne są zabrudzenia, kształt wynikający z zastosowanej formy o wadze ok. 3kg. w woreczku barierowym bezbarwnym. Konsystencja soczysta, krucha. Związanie dobre. Plastry o grubości 5 mm nie rozpadają się. Powierzchnia przekroju dobrze związana, wilgotna. Barwa jasnokremowo - różowa. Na przekroju na jasnoróżowym farszu charakterystyczny kształt różowych serduszek. Charakterystyczna dla użytych surowców mięsnych. Niedopuszczalna barwa szarozielona lub inna nietypowa. Smak charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw oraz zastosowanego procesu technologicznego tj. parzenia. Niedopuszczalny smak świadczący o nieświeżości lub inny obcy np. kwaśny. Zapach charakterystyczny dla mięsa z piersi kurczaka oraz mięsa z nóg peklowanego, niedopuszczalne zapachy obce lub świadczące o zepsuciu. Wymagania fizykochemiczne - białko nie mniej niż 8%,tłuszcz nie więcej niż 10%,sól nie więcej niż 3%,skrobia nie więcej niż 2% Polędwica extra prasowana: Mięso z fileta z kurcząt, skórki wieprzowe. Wyrób powinien mieć czystą powierzchnię, niedopuszczalne są zabrudzenia. Kształt wynikający z zastosowanej formy o wadze 3 kg. w woreczku barierowym. Konsystencja krucha, soczysta, związanie dobre, plastry o grubości 5 mm nie rozpadają się przekrój dobrze związany, wilgotna. Barwa na przekroju jasnoróżowa do różowej charakterystyczna dla użytych surowców mięsnych, niedopuszczalna barwa szarozielona lub inna nietypowa. Smak charakterystyczny dla surowców i przypraw oraz zastosowanego procesu technologicznego tj. parzenia. Niedopuszczalny smak świadczący o nieświeżości lub inny obcy np. kwaśny, zapach charakterystyczny dla mięsa z piersi kurczaka peklowanego, niedopuszczalne zapachy obce lub świadczące o zepsuciu. Wymagania fizykochemiczne - białko nie mniej niż 10%tłuszcz nie więcej niż 8%,sól nie więcej niż 3%,skrobia nie więcej niż 2%. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30. 3) Wielkość lub zakres: 19.400kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Rozpoczęcie: 01.01.2007; Zakończenie: 31.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.