Ogłoszenie z dnia 2012-02-29
Warszawa: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy
Numer ogłoszenia: 61948 - 2012; data zamieszczenia: 29.02.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy, Ul. Czereśniowa 35, 02-457 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8639837, faks 022 8639837 w. 110.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, porcjowanie i dostarczenie transportem Wykonawcy posiłków wykonanych z produktów własnych Wykonawcy dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy pod adresy wskazane przez Zamawiającego. 2.Zamówienie obejmuje codzienne przygotowywanie gorących posiłków - obiadów - we wszystkie dni robocze (oprócz sobót, niedziel i świat), w ilości wskazanej poprzedniego dnia przez Zamawiającego, dopuszcza się sporządzanie zamienników z produktów gotowych po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu z Zamawiającym. 3.Szacunkowa ilość wydawanych posiłków dziennie: 200 sztuk, z zastrzeżeniem, że w okresie od dnia 02.05.2012 r. do dnia 31.12.2012 r. ilość wydawanych posiłków będzie wynosiła 175 sztuk dziennie. Od dnia 02.05.2012 r. posiłki nie będą dostarczane do obiektu Zamawiającego zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Astronautów 17. 4.Obiady opisane w pkt 3.3 winny być skomponowane w następujących proporcjach: 1)4 x w tygodniu obiady mięsne, 2) 1 x w tygodniu (piątek) obiad bezmięsny. 5.Posiłek powinien być przygotowany wg zasad racjonalnego żywienia i składać się każdorazowo z dwóch dań: 1)zupy z pieczywem, 2)drugiego dania - wieloskładnikowego wraz z kompotem /napojem lub owocami. 6.Wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi i uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 40 roku życia, tj. 1200 cal, przy zachowaniu następującej gramatury zestawu obiadowego 1) obiad mięsny: zupa - 0,5 l pieczywo - 20 dkg mięso surowe - 15 dkg ziemniaki surowe - 30 dkg surówka - 15 dkg kompot,napój lub owoc, np. jabłko 1 szt. - 200 ml (kompot, napój 3x w tygodniu lub owoce 2x w tygodniu) 2) obiad bezmięsny: zupa - 0,5 l pieczywo - 20 dkg np. pierogi, naleśniki, krokiety - 30 dkg kompot, napój lub owoc, np. jabłko 1 szt. - 200 ml (kompot, napój 3x w tygodniu lub owoce 2x w tygodniu) 7.Przedmiot zamówienia nie obejmuje posiłków (obiadów) regeneracyjnych w rozumieniu właściwych przepisów. 8.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków - obiadów przygotowywanych ze świeżych produktów, nie wolno wykorzystywać posiłków lub elementów posiłków z poprzedniego dnia. 9.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków - obiadów na następujących warunkach: 1)część przygotowanych przez Wykonawcę obiadów - w ilości wskazanej odrębnie przez Zamawiającego, Wykonawca dostarcza w pojemnikach -termosach zabezpieczonych we własnym zakresie przez Wykonawcę i środkiem transportu Wykonawcy z uwzględnieniem następujących adresów i godzin: a)ul. Robotnicza 15, Warszawa - godzina 11.30, ok. 30 obiadów dziennie, b)ul. Potrzebna 10, Warszawa - godzina 11.45, ok. 30 obiadów dziennie, c)ul. Astronautów 17, Warszawa - godzina 12.00, ok. 25 obiadów dziennie. 2)część przygotowanych przez Wykonawcę posiłków w ilości wskazanej odrębnie przez Zamawiającego, Wykonawca porcjuje na zestawy obiadowe i dostarcza w menażkach zabezpieczonych we własnym zakresie przez Wykonawcę, z zastrzeżeniem, że napój winien być w naczyniu jednorazowym zamykanym, a pieczywo powinno być zapakowane w torebkę jednorazową, transportem Wykonawcy pod adres; Warszawa, ul. Robotnicza 18 o godzinie 11.00 - ok. 55 obiadów. 10.Dostarczone podopiecznym OPS obiady powinny być zawsze gorące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone i estetyczne. 11.Zamawiający przyjął, iż w 2012 r. będzie 253 dni roboczych, w których będą dostarczane posiłki. 12.Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu - po 10 - ciu dniach z możliwością zamiany kolejności posiłków. 13.Wykonawca musi posiadać narzędzia i urządzenia niezbędne do wykonania zamówienia tj. lokal/stołówkę na co najmniej 60 osób zlokalizowany na terenie Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy. 14.Wykonawca jest zobowiązany do dysponowania lokalem/pomieszczeniem dopuszczonym przez Państwową Inspekcję Sanitarną do użytkowania jako zakład produkcyjny - niezbędny do przygotowywania posiłków w zakresie zbiorowego żywienia, spełniający wymogi sanitarno-higieniczne określone odrębnymi przepisami. 15.W uzasadnionych przypadkach wynikających ze szczególnych przyczyn organizacyjnych lub technicznych, po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu - Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia suchego prowiantu na wniosek Zamawiającego - jako zamiennika za gorący posiłek/obiad. 16.W trakcie realizacji umowy - Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia 10 - dniowego jadłospisu (w układzie od poniedziałku do piątku) do akceptacji Zamawiającego - w terminie najpóźniej do 3 dni roboczych przed rozpoczęciem terminu realizacji 10-dniowego jadłospisu oraz dodatkowo jadłospis na posiłki wydawane w soboty..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
BRACIA PIETRZAK WOJCIECH PIETRZAK
jakie przetargi wygrała firma
BRACIA PIETRZAK WOJCIECH PIETRZAK
- Bracia Pietrzak, ul. Okrzei 4, 05-220 Zielonka, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 391152,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 417600,00
Oferta z najniższą ceną: 417600,00 / Oferta z najwyższą ceną: 417600,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Dwa kolejno przeprowadzone postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego pn.: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy zostały unieważnione na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (j.t. Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759 z późn. zm.). W przytoczonych postępowaniach nie wpłynęła żadna oferta nie podlegająca odrzuceniu. Powyżej opisane okoliczności pozwalają na zastosowanie trybu zamówienia z wolnej reki.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Świadczenie usług pielęgnacji zieleni na terenie dzielnicy Ochota
- Wykonanie usługi prania i maglowania bielizny pościelowej, ręczników, podkładów jersey oraz prania/czyszczenia narzut, poduszek i kołder- ECEG, Chęciny, 3 lata
- remont pustostanu lokalu mieszkalnego przy ul. Płockiej 37A m. 24, administrowanego przez Zakład Gospodarowania Nieruchomościami w Dzielnicy Wola m. st. Warszawy, na terenie TZOM Młynów
- Dostawa zestawów jednorazowego użytku do zamkniętego systemu pobierania krwi, metodą aspiracyjno - próżniową
- Modernizacja pomieszczeń szatni wraz z sanitariatami, natryskami i saunami w strefie mokrej pływalni Centrum Sportu Wilanów przy ul. Wiertniczej 26a w Warszawie.
- Wykonanie instalacji wentylacji mechanicznej i klimatyzacji wraz z zasilaniem w Muzeum Plakatu w Wilanowie w ramach inwestycji pn. Modernizacja Muzeum Plakatu wraz z rearanżacją galerii stałej.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 68 im. II Tysiąclecia Wrocławia we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu "Łódzkie gra w szachy"
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego oraz Oddziału Rehabilitacji Pulmonologicznej w Krzyżewie - powtórka
- Usługa społeczna polegająca świadczeniu usług wyżywienia na potrzeby dla Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II z podziałem na 2 części
- Usługa cateringu dla uczestników projektu "Dziś uczeń - jutro student"
- "Świadczenie usług i dostaw na potrzeby organizacji wydarzenia Antidotum Airshow Leszno 2024"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.