eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mirosławiec › MIĘSO I PRZETWORY; DRÓB I PRZETWORY ORAZ JAJA - nr sprawy 37/ŻYWN/05



Ogłoszenie z dnia 2005-11-21

POZYCJA 61771

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Mirosławiec: MIĘSO I PRZETWORY; DRÓB I PRZETWORY ORAZ JAJA - nr sprawy 37/ŻYWN/05

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Jednostka Wojskowa 3299, do kontaktów: p. Anna SPRYSZYŃSKA, 78-651 Mirosławiec, woj. zachodniopomorskie, tel. 067 2505199, www.12blot.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na który należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1).

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.2) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: MIĘSO I PRZETWORY; DRÓB I PRZETWORY ORAZ JAJA - nr sprawy 37/ŻYWN/05. 1.3) Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: ZADANIE NR 1 - DOSTAWA MIĘSA WIEPRZOWEGO, WOŁOWEGO, JEGO PRZETWORY: - schab bez kości - 1800 kg - szynka wieprzowa b/kości, b/skóry - 2640 kg - karkówka wieprzowa b/k - 1100 kg - łopatka wieprzowa b/k - 1000 kg - boczek wędzony - 2000 kg - boczek surowy - 50 kg - słonina - 500 kg - żeberka wieprzowe - 800 kg - golonka wieprzowa - 200 kg - wątroba wieprzowa - 400 kg - wołowina b/kości - 2000 kg - wołowina zrazowa - 50 kg - szynka wołowa - 10 kg - polędwica wołowa - 50 kg - ozory - 20 kg - kiełbasa żywiecka - 1000 kg - kiełbasa krakowska parzona - 1500 kg - kiełbasa myśliwska - 500 kg - kiełbasa jałowcowa - 900 kg - kiełbasa podlaska - 3000 kg - kiełbasa śląska - 2000 kg - kiełbasa szynkowa - 1500 kg - kiełbasa biała - 1100 kg - kiełbasa metka - 300 kg - kiełbasa mortadela - 700 kg - kiełbasa studencka - 500 kg - kiełbasa mielonka wieprzowa - 300 kg - kiełbasa wiejska - 400 kg - pieczeń rzymska - 1200 kg - parówka wieprzowa - 1100 kg - baleron - 700 kg - kabanosy - 50 kg - szynka gotowana - 300 kg - polędwica wędzona - 50 kg - salceson biały - 200 kg - kaszanka - 900 kg - wątrobianka - 180 kg - pasztetowa zwykła - 300 kg - smalec - 250 kg ZADANIE NR 2 - DOSTAWA DROBIU I JEGO PRZETWORY, JAJA - udka kurczaka - 5550 kg - skrzydełka - 150 kg - piersi kurczaka - 800 kg - porcje rosołowe - 1200 kg - piersi indyka - 300 kg - pieczeń drobiowa 300 kg - parówki drobiowe - 300 kg - blok drobiowy - 350 kg - kiełbasa szynkowa drobiowa - 800 kg - hamburgery drobiowe - 1000 kg - żołądki drobiowe - 250 kg - wątróbki drobiowe - 40 kg - jaja - 45500 sztuk. 1.4) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: JEDNOSTKA WOJSKOWA 3299 I PRZEDSZKOLE WOJSKOWE NR 137 MIROSŁAWIEC. 1.5) Nomenklatura 1.5.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.11.22.10 - Kawałki kurczaków Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.21.30 - Kurczęta 1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Wartość lub zakres zamówienia: WARTOŚĆ POWYŻEJ 60.000 EURO. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01.02.2006; data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Wymagane wadium: ZAD. NR 1 - 6.300,00; ZAD. NR 2 - 2.400,00 ZŁ. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy, lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: - Oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 Ustawy PZP wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - Dowód wniesienia wadium. - Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art.24ust.1 pkt.9 ustawy PZP wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 Ustawy PZP wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - Aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu na rynek Unii Europejskiej lub rynek krarolno-spożywczych, właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę zamawiającego, dot. podjęcia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolnjowy - Protokół z komisyjnej kontroli kwalifikacyjnej przeprowadzonej przez Wojskowego Inspektora Weterynaryjnego i Powiatowego Lekarza Weterynarii. - Dokument zgłoszenia Wojewódzkiemu Inspektorowi Jakości Handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę zamawiającego, dot. podjęcia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi. - Dokument potwierdzający posiadanie wprowadzonego i działającego systemu HACCP. - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia tj. wykonanie co najmniej po 2 dostawy w okresie ostatnich 3 lat a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostaw: tj. dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, przetworów o zakresie finansowym nie mniejszym niż 200.000,00 zł na każdą umowę oraz dostawa drobiu jego przetwory oraz jaj o zakresie finansowym nie mniejszym niż 90.000,00 zł na każdą umowę z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane należycie; - polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę co najmniej - zadanie nr 1 - 300.000,00 zł, zadanie nr 2 - 100.000,00 zł - informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy potwierdzający wysokość posiadanych środków lub zdolność kredytową - zadanie nr 1 - w wysokości minimum 100.000,00 zł ; zadanie nr 2 - w wysokości minimum 40.000,00 zł wystawiona nie wcześnie niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Zaświadczenie z banku musi wskazywać wymaganą kwotę.

SEKCJA IV: TRYBY

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego zamówienia: 1.3) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Warunki uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz dodatkowych wyjaśnień: dostępne do 06.01.2006, cena - 0.00. 3.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 06.01.2006 godzina 08:00. 3.3) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.4) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 06.01.2006, godzina 08:30, SALA NR 26 W SZTABIE BAZY W JEDNOSTCE WOJSKOWEJ 3299 MIROSŁAWIEC.

SEKCJA V: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 2) Data wysłania ogłoszenia: 15.11.2005.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.