eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Goczałkowice-Zdrój › dostawa różnych artykułów spożywczych, warzyw i owoców przetworzonych, produktów wytworzonych z przemiału ziarna, skrobii i produkty skrobiowe, pieczywa i pieczywa cukierniczego oraz wody mineralnej dla potrzeb uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2006-12-05

POZYCJA 61405

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Goczałkowice-Zdrój: dostawa różnych artykułów spożywczych, warzyw i owoców przetworzonych, produktów wytworzonych z przemiału ziarna, skrobii i produkty skrobiowe, pieczywa i pieczywa cukierniczego oraz wody mineralnej dla potrzeb uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój Wojewódzki Ośrodek Reumatologiczno-Rehabilitacyjny, do kontaktów: Elżbieta Indeka, ul. Uzdrowiskowa 54, 43-230 Goczałkowice-Zdrój, woj. śląskie, tel. 032 4492114, fax 032 4492117, e-mail: gzdroj@fr.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.gzdroj.fr.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej; Zdrowie. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa różnych artykułów spożywczych, warzyw i owoców przetworzonych, produktów wytworzonych z przemiału ziarna, skrobii i produkty skrobiowe, pieczywa i pieczywa cukierniczego oraz wody mineralnej dla potrzeb uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Uzdrowisko Goczałkowice- Zdrój. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest : "dostawa różnych artykułów spożywczych, warzyw i owoców przetworzonych, produktów wytworzonych z przemiału ziarna, skrobii i produkty skrobiowe, pieczywa i pieczywa cukierniczego oraz wody mineralnej dla potrzeb uzdrowiska Goczałkowice- Zdrój " w ilościach i o parametrach określonych przez Zamawiającego w formularzu asortymentowym (do Wypełnienia), pakiet 1 - 6 stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. 2. DANE DOTYCZACE PAKIETU I-V: Dostawy przedmiotu zamówienia będą odbywać się na koszt i ryzyko Dostawcy wg harmonogramu ustalonego przez Kierownika Działu żywienia lub upoważnionego przez niego przedstawiciela. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania wyrobów w gatunku pierwszym. 3. DANE DOTYCZACE PAKIRTU VI: Dostawy przedmiotu zamówienia będą odbywać się na koszt i ryzyko Dostawcy 7 dni w tygodniu również w niedziele i dni świąteczne( nie dotyczy ciast), w godzinach ustalonych z Kierownikiem Działu żywienia lub upoważnionym przez niego przedstawicielem. Zamawiający zastrzega sobie prawo do codziennego zamawiania i otrzymywania towaru 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: nie dotyczy 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne Kod CPV wg słownika 2008: 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne Oryginalny kod CPV: 15.32.10.00 - Soki owocoweSoki owocowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.32.10.00 - Soki owocowe Oryginalny kod CPV: 15.32.20.00 - Soki warzywne Kod CPV wg słownika 2008: 15.32.20.00 - Soki warzywne Oryginalny kod CPV: 15.32.21.00 - Sok pomidorowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.32.21.00 - Sok pomidorowy Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa Oryginalny kod CPV: 15.33.14.50 - Oliwki przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.14.50 - Oliwki przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.33.14.60 - Warzywa puszkowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.14.60 - Warzywa puszkowane Oryginalny kod CPV: 15.33.21.00 - Przetworzone owoce Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.21.00 - Przetworzone owoce Oryginalny kod CPV: 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania Oryginalny kod CPV: 15.33.24.00 - Owoce konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.24.00 - Owoce konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna Oryginalny kod CPV: 15.62.30.00 - Skrobie Kod CPV wg słownika 2008: 15.62.30.00 - Skrobie Oryginalny kod CPV: 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.83.10.00 - Cukier Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.10.00 - Cukier Oryginalny kod CPV: 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze Kod CPV wg słownika 2008: 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze Oryginalny kod CPV: 15.84.10.00 - Kakao Kod CPV wg słownika 2008: 15.84.10.00 - Kakao Oryginalny kod CPV: 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze Kod CPV wg słownika 2008: 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze Oryginalny kod CPV: 15.85.00.00 - Produkty z ciasto makaronowego Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.00.00 - Produkty z ciasta makaronowego Oryginalny kod CPV: 15.85.10.00 - Produkty mączne Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.10.00 - Produkty mączne Oryginalny kod CPV: 15.85.11.00 - Makaron niegotowany Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.11.00 - Makaron niegotowany Oryginalny kod CPV: 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.86.10.00 - Kawa Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.10.00 - Kawa Oryginalny kod CPV: 15.86.30.00 - Herbata Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.30.00 - Herbata Oryginalny kod CPV: 15.86.41.00 - Herbata w torebkach Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.41.00 - Herbata w torebkach Oryginalny kod CPV: 15.90.00.00 - Napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne Oryginalny kod CPV: 15.98.00.00 - Napoje bezalkoholowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.98.00.00 - Napoje bezalkoholowe Oryginalny kod CPV: 15.98.10.00 - Wody mineralne Kod CPV wg słownika 2008: 15.98.10.00 - Wody mineralne Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.81.11.00 - Chleb Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.11.00 - Chleb Oryginalny kod CPV: 15.81.12.00 - Rogaliki Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.12.00 - Rogaliki Oryginalny kod CPV: 15.81.14.00 - Bułeczki Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.14.00 - Bułeczki Oryginalny kod CPV: 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: 536 918,44 PLN 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; data rozpoczęcia: 01.01.2007; lub data zakończenia: 31.12.2007

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Pakiet I- 3600,00 ,pakiet II- 2200,00 ,pakiet III- 800,00, pakiet IV-200,00 , pakiet V-300,00 pakiet VI- 2000,00zł 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędna wiedze i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie przepisów art. 24 ust. 1 lub 2 ustawy Prawo zamówień publicznych Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dołączenie do oferty dokumentów wyszczególnionych poniżej będzie uznawane za spełnienie warunków udziału w postępowaniu zawartych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Wykonawca musi wykazać spełnienie każdego z warunków. Niespełnienie któregokolwiek warunku będzie skutkowało wykluczeniem wykonawcy z postępowania. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - formularz ofertowy - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert numer sprawy nadany przez zamawiającego: ZP-32-D/2006 ZP-300 - oświadczenie o spełnianiu warunków art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych - aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art.24 ust.1 pkt.4-8 ustawy wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,- dotyczy wszystkich osób fizycznych będących wykonawcami oraz wszystkich urzędujących członków władz osób prawnych będących wykonawcami - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art.24 ust.1 pkt.9 ustawy wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, - dowód wniesienia wadium - istotne postanowienia umowy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.silesia-region.pl/jednostki/?zm=186. Opłata: 5.00 Waluta PLN. Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2006 godzina 14:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 11.12.2006, godzina 14:15, Siedziba zamawiającego, pokój nr 13.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 27.11.2006.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.