eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mińsk Mazowiecki › przedmiotem zamówienia jest dostawa środków spożywczych dla Jednostki Wojskowej 1131, 05-300 Mińsk Mazowiecki



Ogłoszenie z dnia 2005-11-16

POZYCJA 60739

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Mińsk Mazowiecki: przedmiotem zamówienia jest dostawa środków spożywczych dla Jednostki Wojskowej 1131, 05-300 Mińsk Mazowiecki

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Jednostka Wojskowa 1131, do kontaktów: kpt. Paweł Dębski, pan Marcin Biszkowiecki, JW 1131, 05-300 Mińsk Mazowiecki, woj. mazowieckie, tel. 025 7583061 w. 553 902, fax 025 7583061 w.553 404. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na który należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1).

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.2) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przedmiotem zamówienia jest dostawa środków spożywczych dla Jednostki Wojskowej 1131, 05-300 Mińsk Mazowiecki. 1.3) Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa środków spożywczych z grup: 15510000-6 - mleko i śmietana 15500000-3 - przetwory mleczne. 1.4) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: Jednostka Wojskowa 1131, 05-300 Mińsk Mazowiecki. 1.5) Nomenklatura 1.5.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.51.00.00 - Mleko i śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie. 1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Wartość lub zakres zamówienia: Zamówienie tak jak w pkt. II.1.3. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Wymagane wadium: 6 500,00 zł. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy, lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: Dla potwierdzeniu warunków określonych w punkcie 8.1 niniejszej specyfikacji Wykonawcy winni przedłożyć niżej wymienione oświadczenia i dokumenty; o spełnieniu warunków określonych w art. 22, ust 1 ustawy PZP na formularzu zgodnym z treścią oświadczenia zamieszczonego w rozdziale II SIWZ, o poddaniu się rygorom procedur kontrolnych, na formularzu zgodnym z treścią oświadczenia zamieszczonego w rozdziale II SIWZ, aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, w tym Spółki cywilne i Spółki jawne - umowa spółki, Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością - uchwała wspólników - dotycząca zadania objętego zamówieniem - uprawniająca do zaciągnięcia zobowiązania do świadczenia o wartości dwukrotnie przewyższającej wysokość kapitału zakładowego lub umowa spółki, kiedy złożenie takiej uchwały jest zbędne (art. 230 Ksh), Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia * umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sadowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24, ust 1, pkt 4-8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24, ust 1, pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz, właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Decyzję administracyjną potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie żywnością oraz właściwej jakości zdrowotnej w środki spożywcze objęte przedmiotem zamówienia wydaną przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzję administracyjną dopuszczającą do działalności w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydaną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii, właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności. Świadectwo kwalifikacyjne do zaopatrywania jednostek wojskowych w środki spożywcze objęte przedmiotem zamówienia, wydane przez Wojskowego Inspektora Weterynaryjnego właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności. Protokół z ostatniej kontroli prowadzonej przez uprawnione organa zgodnie z zapisami art. 40, ust, 1, 2 i 6 ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, zawierający ocenę dokumentacji zakładu w zakresie opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP sporządzony na podstawie art. 40, ust. 8 przywołanej ustawy. Równoważnym dokumentem potwierdzającym stosowanie systemu HACCP przez Wykonawcę może być certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produktów pochodzenia nie zwierzęcego, a w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydane przez Powiatowego Lekarza Weterynarii, właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności o objęciu nadzorem funkcjonowanie systemu HACCP. Dla potwierdzenia warunków szczegółowych określonych w punkcie 8.2 Wykonawcy winni przedłożyć niżej wymienione dokumenty: informację banku, w którym Wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzający wysokość posiadanych środków finansowych Wykonawcy lub zdolność kredytową, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, informację o doświadczeniu Wykonawcy ("Doświadczenie zawodowe") na formularzu zgodnym z treścią rozdziału II SIWZ. Do informacji winny być dołączone referencje potwierdzające, że umowy o udzielenie zamówienia zostały należycie wykonane - minimum 4. Wykonawcy mający siedzibę tub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej składają dokumenty zgodnie z przepisami rozporządzenia wykonawczego do ustawy PZP w sprawie rodzajów dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów dnia 7 kwietnia 2004 r. Dz. U. Nr.71, poz. 645). Dokumenty, o których mowa w punkcie 10.2.4 winny być składane w formie oryginału, odpisu, wypisu, wyciągu lub kopii, przetłumaczonych na język polski, poświadczonych przez polskie placówki konsularne, stosownie do obowiązujących przepisów. Inne dokumenty sporządzone w języku obcym, winny być składane wraz z tłumaczeniem na język polski i sporządzonym przez, tłumacza przysięgłego. Pełnomocnictwa, jeżeli Wykonawcy składają wspólnie ofertę. Umocowanie do działania w cudzym imieniu - jeżeli Wykonawca upoważnił osoby trzecie do reprezentowania go w postępowaniu.

SEKCJA IV: TRYBY

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego zamówienia: 1.3) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Warunki uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz dodatkowych wyjaśnień: dostępne do 30.12.2005, cena - Zgłoszenia dotyczące SIWZ można składać osobiście (w formie pisemnej) w siedzibie Zamawiającego lub na piśmie na adres siedziby Zamawiającego z dopiskiem SIWZ Przetarg nieograniczony na dostawę środków spożywczych "Produkty Mleczarskie". 3.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 30.12.2005 godzina 08:30. 3.3) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.4) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 30.12.2005, godzina 09:00, Jednostka Wojskowa 1131, 05-300 Mińsk Mazowiecki, budynek nr 1 pok. nr 131.

SEKCJA V: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 2) Data wysłania ogłoszenia: 08.11.2005.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.