eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piła › dostawa produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2006-11-21

POZYCJA 59151

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Piła: dostawa produktów spożywczych Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Szkoła Policji w Pile, do kontaktów: Roman Gryczka, Pl. Staszica 7, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067 3522134, fax 067 3522322, e-mail: sppil@zeus.miko.pila.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): sekretariat@sppila.internetdsl.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: Szkoła Policji w Pile, Elżbieta Gryńko, pl. Staszica 7, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067-352-23-91. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: Szkoła Policji w Pile, Zespół Zamówień Publicznych, pl.Staszica 7, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067-352-21-34; 352-21-35, fax 067-352-23-22. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Administracja rządowa terenowa; Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa produktów spożywczych. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Szkoła Policji w Pile, pl. Staszica 7, 64-920 Piła. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych: Przyprawy i inne produkty Pierogi mrożone Pieczywo piekarnicze Pieczywo cukiernicze w okresie od 01.01.2007 r. do 31.12.2007 r. 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: 1.Oświadczenia, że Wykonawca spełnia warunki art. 22 ust.1 pkt 1-4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - załącznik nr 3. 2.W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty musi być dołączone stosowne upoważnienie lub pełnomocnictwo określające zakres czynności do których jest umocowany. 3.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków. 4.Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków.5.Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 6.Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków. 7.Zaświadczenie z banku potwierdzające zdolność kredytową w wys. 100% wartości kontraktu z datą wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. oraz:8.Zaświadczenie, oświadczenie lub inny dokument potwierdzający podległość pod instytucję uprawnioną do kontroli jakości właściwej dla danego przedmiotu zamówienia. 9.Wykaz zatrudnionych pracowników min. 10. 10.Wykaz sprzętu transportowego przystosowanego do przewozu produktów będących przedmiotem zamówienia w ilości min. 3. 11.Wykaz referencji wraz z dokumentami potwierdzającymi prawidłowe wykonanie umów (dostaw) o wartości zbliżonej do przedmiotu zamówienia - minimum 3. oraz oświadczą, że: dostawy asortymentu realizować będą 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku - wymóg taki związany jest z brakiem możliwości magazynowania większych partii towaru), z możliwością (w wyjątkowych sytuacjach) składania zamówień dodatkowych realizowanych w tym samym dniu; dostarczać będą produkty, których termin do spożycia nie będzie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy go do Zamawiającego za wyjątkiem produktów, które mają krótszy termin przydatności licząc od daty produkcji;wyrażają zgodę na odroczony termin płatności przelewem 21 dni;podpiszą umowę na zasadach określonych w Istotnych Warunkach Umowy - załącznik nr 5; asortyment dostarczać będą na własny koszt i ryzyko zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. 21/2003 poz. 179) załącznik nr 4;do każdej partii dostarczanego towaru załączać będą kopię dokumentów dopuszczających go do obrotu i spożycia; 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta Oryginalny kod CPV: 15.85.10.00 - Produkty mączne Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.10.00 - Produkty mączne Oryginalny kod CPV: 15.87.10.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Zadanie nr I. Przyprawy i inne produkty 27 438 kg Zadanie nr II. Pierogi mrożone 6 500 kg Zadanie nr III. Pieczywo piekarnicze 47 020 kg Zadanie nr IV. Pieczywo cukiernicze 4 800 kg 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; data rozpoczęcia: 01.01.2007; lub data zakończenia: 31.12.2007

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: W zamówieniu będzie wymagane wadium w kwocie: Zadanie nr I. 1 250 zł (tysiąc dwieście pięćdziesiąt złotych) Zadanie nr II. 300 zł (trzysta złotych) Zadanie nr III. 850 zł (osiemset pięćdziesiąt złotych) Zadanie nr IV. 400 zł (czterysta złotych) 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: nie są wykluczeni z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, spełniają warunki zawarte w art.22 ust.1 - 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, wyrażą zgodę na dostawę asortymentu na własny koszt i ryzyko 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku - wymóg taki związany jest z brakiem możliwości magazynowania większych partii towaru), z możliwością (w wyjątkowych sytuacjach) składania zamówień dodatkowych realizowanych w tym samym dniu, dostarczać będą produkty, których termin do spożycia nie będzie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy go do Zamawiającego za wyjątkiem produktów, które mają krótszy termin przydatności licząc od daty produkcji, wyrażą zgodę na odroczony termin płatności przelewem 21 dni, podpiszą umowę na zasadach określonych w Istotnych Warunkach Umowy, asortyment dostarczać będą na własny koszt i ryzyko zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. 21/2003 poz. 179), do każdej partii dostarczanego towaru załączać będą kopię dokumentów dopuszczających go do obrotu i spożycia, wykażą, że podlegają nadzorowi instytucji uprawnionej do kontroli jakości właściwej dla danego przedmiotu zamówienia, wykażą, że zatrudniają minimum 10 pracowników, wykażą, że dysponują sprzętem transportowym przystosowanym do przewozu produktów będących przedmiotem zamówienia w ilości min. 3, wykażą doświadczenie w branży, tzn. załączą do oferty min 3 referencje potwierdzające prawidłowe wykonanie umów (dostaw) o wartości zbliżonej do przedmiotu zamówienia nie mniejszej niż dla: zadania nr I - 95.000,00 zł, zadania nr II - 24.000,00 zł, zadania nr III - 65.000,00 zł, zadania nr IV - 28.000,00 zł, potwierdzą zdolność kredytową w wys. 100% wartości kontraktu. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania powyższych warunków będzie odbywała się na podstawie załączonych przez Wykonawcę dokumentów wymienionych w Rozdziale \WYKAZ WYMAGANYCH DOKUMENTÓW\. Wykonawca zobowiązany jest do załączenia ich razem z wnioskiem o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Ocena wniosków oparta będzie na ocenie spełnia/nie spełnia. Jeśli ilość wniosków spełniających minimalne wymagania będzie większa niż 5, Zamawiający dokona oceny wniosków na podstawie: -wartości zrealizowanych umów w okresie 2 lat poprzedzających złożenie wniosku o udział w postępowaniu. Zamawiający zaprosi do składania ofert wyłącznie tych Wykonawców, którzy spełniają warunki oraz zdobędą najwyższą liczbę punktów. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia wymaganych warunków Wykonawca zobowiązany jest do załączenia do wniosku: 1.Oświadczenia, że Wykonawca spełnia warunki art. 22 ust.1 pkt 1-4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - załącznik nr 3. 2.W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty musi być dołączone stosowne upoważnienie lub pełnomocnictwo określające zakres czynności do których jest umocowany. 3.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków. 4.Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków. 5.Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 6.Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków. 7.Zaświadczenie z banku potwierdzające zdolność kredytową w wys. 100% wartości kontraktu z datą wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. oraz:8. Zaświadczenie, oświadczenie lub inny dokument potwierdzający podległość pod instytucję uprawnioną do kontroli jakości właściwej dla danego przedmiotu zamówienia. 9.Wykaz zatrudnionych pracowników min. 10. 10.Wykaz sprzętu transportowego przystosowanego do przewozu produktów będących przedmiotem zamówienia w ilości min. 3. 11.Wykaz referencji wraz z dokumentami potwierdzającymi prawidłowe wykonanie umów (dostaw) o wartości zbliżonej do przedmiotu zamówienia - minimum 3. oraz oświadczą, że: dostawy asortymentu realizować będą 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku - wymóg taki związany jest z brakiem możliwości magazynowania większych partii towaru), z możliwością (w wyjątkowych sytuacjach) składania zamówień dodatkowych realizowanych w tym samym dniu; dostarczać będą produkty, których termin do spożycia nie będzie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy go do Zamawiającego za wyjątkiem produktów, które mają krótszy termin przydatności licząc od daty produkcji; wyrażają zgodę na odroczony termin płatności przelewem 21 dni; podpiszą umowę na zasadach określonych w Istotnych Warunkach Umowy - załącznik nr 5; asortyment dostarczać będą na własny koszt i ryzyko zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. 21/2003 poz. 179) załącznik nr 4; do każdej partii dostarczanego towaru załączać będą kopię dokumentów dopuszczających go do obrotu i spożycia;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 5 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppila.type.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2006 godzina 10:30. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 04.12.2006, godzina 11:00, Mała Stołówka Szkoły Policji w Pile, pl. Staszica 7, 64-920 Piła.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 15.11.2006. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Przyprawy i inne produkty. 1) Krótki opis: Kakao op. 100-200g niskotłuszczowe, zawartość 10% tłuszczu kakaowego, typu Dekomoreno Kawa zbożowa op. 150-500g typu Inka Herbata granulowana op.80-100g po zaparzeniu esencjonalny napar, wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, torebki opakowane oryginalnie po zaparzeniu kolor ciemno brązowy. Liść laurowy op. 100-500g Papryka mielona słodka, czerwona, op.500-1000g smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, Sól warzona spożywcza jodowana op. 1000g Ocet spirytusowy op.0,5-1 l, 10% Kwasek cytrynowy (sypki) op., 500-1000g Majeranek otarty op. 100-500g Imbir mielony op. 100-1000g Gałka muszkatołowa mielona op. 100-1000g Pieprz mielony czarny naturalny op. 500-1000g, intensywny zapach. Ziele angielskie 500-1000g Koper suszony op.500-1000g Czosnek mielony op. 500-1000g Cukier op. 1000g Mąka pszenna typ. 500 wrocławska op. 1000g Kasza jęczmienna wiejska średnia op.1000g Ryż zwykły po. 1000g Ryż długoziarnisty paraboliczny op. 1000-5000kg Rodzynki sułtańskie op. 100-250g Grzanka ziołowo czosnkowa 30g -50g op. op,900-1200g Mieszanka sucha warzywna uniwersalna do potraw op. 0,5-2kg sól, marchew suszona, pietruszka suszona, por suszony, seler korzeń suszony, nać selera, liść laurowy, ziele angielskie, typu Vegeta. Przyprawa do grilla, 250-1000g. sól ,cebula suszona minimum 14%, czosnek minimum 13% ,papryka minimum 7.9% pieprz, pieprz cenne, cukier, tymianek, majeranek. Olej roślinny, estragon, cząber, kwas cytrynowy, smak pikantny, ziołowy, składniki niemodyfikowane genetycznie nienapromieniowane, bez dodatków mięsnych. Typu Knorr Przyprawa do kurczaka op.250-1000g sól, papryka minimum 18.9%, cebula suszona minimum 6%,czosnek minimum 5.40%, majeranek, pieprz, seler suszony, kolendra, tymianek, natka pietruszki, liść laurowy, imbir, kminek, pieprz cayenne, kardamon, składniki niemodyfikowane genetycznie, nienapromieniowane, bez dodatków mięsnych, wygląd - zawiesina cząstek warzyw i ziół, smak pikantny ziołowy. Makaron - 0,5-3kg świderki 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy inticum durum, bez dodatku barwników i ulepszaczy, typu Malma Makaron - 0,5-3kg nitka krótka -100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy inticum durum, bez dodatku barwników i ulepszaczy, typu Malma. Majonez 0,5-3op. 2800-3500ml.-olej roślinny, żółtka 6%, ocet, musztarda, cukier, sól, przyprawy, zawartość tłuszczu 80%,regulator kwasowości(kwasek cytrynowy).Typu Dekoracyjny Winiary Majonez op.700-1000ml.- olej roślinny, żółtka jajka6%,ocet,musztarda,cukier,sól,przyprawy,zawartość tłuszczu 80%,regulator kwasowości(kwasek cytrynowy).typu Dekoracyjny Winiary Ketchup łagodny op. 1-5kg.-koncentrat pomidorowy min. 37%, przyprawy: kolendra, tymianek, cząber, oregano, szałwia. Konsystencji półpłynnej do gęstej z widocznymi cząsteczkami przypraw, smak słodko-kwaśny bez posmaków obcych. Musztarda, op.1-10kg konsystencja gęsta, kolor odpowiedni do danego towaru. Typu sarepska. Przyprawa do zup w płynie op. 1000-1500g, ekstrakt z lubczyka, słodki niemodyfikowany genetycznie, bez dodatków mięsnych, brak alergenów. Olej uniwersalny op. 1l. Olej uniwersalny op.3l Margaryna zwykła op.250-500g Miód pszczeli op.20-30g,naturalny,wielokwiatowy,nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Krem czekoladowy op. 20-30g skład cukier, olej i tłuszcz roślinny, kakao, mleko w proszku odtłuszczone laktoza, serwatka, emulgator(lecytyna sojowa),aromat wanilina aromat idealny z naturalnym, nie zawiera sztucznych barwników Sos pieczeniowy op.0,5-2kg Sos pieczarkowy op0,5-2kg Sos neapolitański 0p. 0,5-2kg min. 5litrów wydajności z 1kg. Suchego produktu, pomidory suszone min.42,8%cukier, koncentrat pomidorowy min. 9.4% sól, cebula suszona(1.1%), bazylia, oregano, tymianek, pieprz, konsystencja zawiesista, grudkowata z drobnymi cząstkami ziół i cebulą. Fix do przypraw chińskich op. 700-1500g min. 7 litrów wydajności z 1 kg suchego produktu, sos sojowy suszony, seler suszony, marchew suszona, papryka suszona, kapusta suszona, grzyby chińskie suszone, pędy bambusa suszone, por suszony, cukier, curry, imbir, pieprz cayenne, kminek, po ugotowaniu płynna, gęsta i szklista konsystencja z widocznymi cząstkami warzyw i grzybów. Zupa pieczarkowa op. 0,6-3kg. wydajność z kilograma min. 13,5 litra, pieczarki min.0,5% zawartość białka min.11g/100g suchego produktu. Rosół wołowy op1-3kg wydajność min. 40 litrów z 1 kg suchego produktu, ekstrakt wołowy min3.1% Rosół drobiowy op1-3kg wydajność min. 38 litrów z 1 kg, marchew suszona 0,6%. Białko min. 6g/100g suchego produktu, tłuszcz min. 12,5%/100g suchego produktu Barszcz czerwony op. 1-3kg min.15litrów wydajności z 1kg. Suchego produktu. Sok z buraków suszony 20,5%,czosnek. Majeranek, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, kolor ciemnoburaczany, konsystencja płynna z widocznymi cząstkami majeranku, smak typowy dla barszczu, lekko kwaśny, dość intensywny. Barszcz biały -op.1-3kg min.16 litrów wydajność z 1kg. Suchego produktu, czosnek, majeranek, cebula, suszona, papryka, kwaśny smak wyczuwalny, liść laurowy, czosnek, konsystencja lekko zawiesista. Mąka ziemniaczana op. 500-1000g. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00. 3) Wielkość lub zakres: Przyprawy i inne produkty 27 438 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.01.2007; Zakończenie: 31.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: - Pierogi mrożone. 1) Krótki opis: Pierogi z kapustą i grzybami op.0.50-5kg,pierogi szczelnie zlepione, nie połamane, nie popękane, o min. zawartości farszu 35% Pierogi z jagodami op. 05-5kg, pierogi szczelnie zlepione , niepołamane, niepopękane, o min. zawartość farszu 35% Pierogi z mięsem op 0.5-5kg -pierogi szczelnie zlepione, niepołamane, nie popękane, o min. zawartości farszu 20% Pierogi z serem op 0.50-5kg -pierogi szczelnie zlepione, niepopękane, niepołamane, o min. zawartości farszu 35% Naleśniki z musem jabłkowym- gramatura 1 szt.100g złożone w kopertę Uszka z kapustą i grzybami op.0,50-5kg, szczelnie zlepione, Pyzy ziemniaczane op. 0,50-5kg -pyzy o równej wielkości. Pyzy z mięsem op,0,50-5kg pyzy o równej wielkości, o min. zawartości 20% Kluski śląskie op.0,50-5kg kluski o równej wielkości, gramatura Naleśniki z serem op. 0.50-5kg, gramatura 1 szt.100g, zwinięte w rulon. Kopytka op.0.50-5kg,kopytka o równej wielkości. Krokiety z mięsem- op. 0,5-5kg. 1szt. 100g bez uszkodzeń mechanicznych w bułce tartej, zwinięte w rulon. Knedle z serem,op.0,5-5kg, o min. zawartości farszu 35%.szczelnie zlepione, nie popękane,. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00. 3) Wielkość lub zakres: - Pierogi mrożone 6 500 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.01.2007; Zakończenie: 31.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Pieczywo piekarnicze 47 020 kg. 1) Krótki opis: Chleb zwykły 1 szt. 600 g, mąka pszenna 60%, żytnia 40 %, bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń, wypieczony. Chleb z 5 zbóż, 1 szt. 500 g, mąka pszenna 30 %, żytnia 70 % w cieście ziarna słonecznika, siemię lniane, owies, płatki owsiane, soja, chleb posypany bez uszkodzeń mechanicznych siemię lnianym. Chleb razowy 1 szt. 450 g skład ziaren w cieście: ryż, siemię lniane, pszenica, ziarno sojowe, anyż, otręby pszenne, koper, kminek. Posypany ziarnem, opakowany w folię, krojony, bez uszkodzeń mechanicznych. Bułka zwykła 60 g z mąki pszennej typ 500, przedzielona na pół, bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń. Bułka grahamka 100 g - mąka pszenna graham, bez uszkodzeń mechanicznych bez wgnieceń. Rogal mleczny z sezamem 100 g - ciasto drożdżowe mleczne posypany sezamem, bez wgnieceń. Zakwas chlebowy - żur, skład: mąka żytnia, drożdże, kwas chlebowy, konsystencji półgęstej. Bułka tarta - wysuszona bułka pszenna, drobno zmielona, sypka, bez obcych zapachów, pakowana w torebki papierowe o wadze 1 kg. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00. 3) Wielkość lub zakres: Pieczywo piekarnicze 47 020 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.01.2007; Zakończenie: 31.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Pieczywo cukiernicze 4 800 kg. 1) Krótki opis: Torcik hiszpański: spód biszkoptowy, masa serowo - galaretowo- śmietanowa, polany galaretką. Bez uszkodzeń 1 szt. torcika o wadze 0,5 - 1 kg. Sernik domowy. Spód - ciasto kruche, masa serowa z rodzynkami, polukrowany, nieporcjowany w całości na blachach. Sero - makowiec. Spód kruchy, masa serowo - makowa, polukrowany, nieporcjowany, w całości na blachach. Makowiec strucla. Ciasto drożdżowe, masa makowa, polukrowany, o wadze 0.80- - 1 kg. Rogale marcińskie - 100 g. Ciasto półfrancuskie, nadzienie migdałowo - orzechowe, polukrowane, posypane wiórkami kokosowymi Grzebień francuski z dżemem o wadze 70 g. Ciasto francuskie nadziewane czekoladą, polukrowane, bez uszkodzeń Gniazdo z ciasta parzonego o wadze 80 g. polukrowane, bez uszkodzeń. Ekler z nadzieniem budyniowym - 80 g. Ciasto parzone nadzienie budyniowe polane czekoladą, bez uszkodzeń. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00. 3) Wielkość lub zakres: Pieczywo cukiernicze 4 800 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.01.2007; Zakończenie: 31.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.