eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzębie-Zdrój › Dostawy artykułów spożywczych, warzyw oraz mięsa i wędlin dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 2 w Jastrzębiu Zdroju, DZP 38/382-5/10

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-03-17

Jastrzębie-Zdrój: Dostawy artykułów spożywczych, warzyw oraz mięsa i wędlin dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 2 w Jastrzębiu Zdroju, DZP 38/382-5/10
Numer ogłoszenia: 58125 - 2010; data zamieszczenia: 17.03.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 19565 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Jastrzębiu Zdroju, al. Jana Pawła II 7, 44-335 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 47 84 200, faks 32 47 84 506.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych, warzyw oraz mięsa i wędlin dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 2 w Jastrzębiu Zdroju, DZP 38/382-5/10.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywnie realizowane dostawy artykułów spożywczych, warzyw oraz mięsa i wędlin dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 2 w Jastrzębiu Zdroju. Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 pakietów: Pakiet 1: Artykuły spożywcze; Pakiet 2: Przyprawy; Pakiet 3:Konserwy; Pakiet 4: Przetwory; Pakiet 5: Inne artykuły spożywcze; Pakiet 6: Warzywa i owoce; Pakiet 7: Mięso i wędliny. Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11: 00. Dostawy będą realizowane w siedzibie Zamawiającego do Magazynu żywności dwa razy w tygodniu w godz. 6:00 do 13:00. Dostawa przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem, odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy loco magazyn Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do rozpatrzenia na swój koszt reklamacji w ciągu 24 godzin od dnia jej otrzymania. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą transportem przystosowanym do przewozu artykułów określonych w Załączniku nr 1 (Formularz asortymentowo-cenowy) w odpowiednich opakowaniach zabezpieczających jakość dostarczanego towaru i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania. Wykonawca musi mieć wdrożony lub stosować system kontroli żywności HACCP lub Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej. Produkty muszą być odpowiednio oznakowane, posiadać datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia (dla Pakietów nr 1,2,3,4,5). Konieczny termin ważności produktów nie może być krótszy niż jeden miesiąc od daty dostawy (dla Pakietów nr 1,2,3,4,5). Produkty muszą być całe, zdrowe, bez objawów gnicia lub zepsucia, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń, od szkodników, dostatecznie dojrzałe oraz nie mogą posiadać obić i oparzelin słonecznych (dla Pakietu nr 6). Wymagane przez Zamawiającego produkty muszą być świeże, pierwszego gatunku z określonym terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż siedem dni od daty dostawy (dla Pakietu nr 7). Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do każdej dostawy wędlin i mięsa Handlowy dokument identyfikacyjny (dla Pakietu nr 7). Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane w Formularzu asortymentowo - cenowym (Załącznik nr 1 do SIWZ), są przykładowe, należy rozumieć jako typu. Wykonawca może zaoferować produkty o innej nazwie (należy wówczas podać nazwę proponowanego wyrobu równoważnego), jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Zamawiający przez określenie spełnienia wymogów jakości rozumie artykuły spożywcze zachowujące istotne cechy gwarantujące tożsamość produktu w I gatunku, jako świeżość, właściwą gramaturę, te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego (dla Pakietu nr 7)..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.89.40.00 - Przetworzone produkty spożywcze 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Pakiet 1: Artykuły spożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Sp. J. Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 52447,95 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 46013,35

  • Oferta z najniższą ceną: 46013,35 / Oferta z najwyższą ceną: 48304,46

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Pakiet 2: Przyprawy

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.03.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Sp. J. Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9412,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4858,10

  • Oferta z najniższą ceną: 4366,33 / Oferta z najwyższą ceną: 4858,10

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Pakiet 3: Konserwy

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Sp. J. Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13103,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 10849,80

  • Oferta z najniższą ceną: 10849,80 / Oferta z najwyższą ceną: 13447,76

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Pakiet 4: Przetwory

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Sp. J. Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 34617,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 24638,75

  • Oferta z najniższą ceną: 24638,75 / Oferta z najwyższą ceną: 24938,40

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: Pakiet 5: Inne artykuły spożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Sp. J. Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9395,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 9002,79

  • Oferta z najniższą ceną: 9002,79 / Oferta z najwyższą ceną: 9201,12

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: Pakiet 6: Warzywa i owoce

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U. AREX Małgorzata Bogacz, Witowice 142, 32-250 Charsznica, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 74152,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 64332,25

  • Oferta z najniższą ceną: 64332,25 / Oferta z najwyższą ceną: 64332,25

  • Waluta: PLN.

Część NR: 7   

Nazwa: Pakiet 7: Mięso i wędliny

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Handlu Zagranicznego JUR - GAST Sp. z o .o., ul. Wyzwolenia 34a, 43-460 Wisła, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 148656,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 130554,40

  • Oferta z najniższą ceną: 130554,40 / Oferta z najwyższą ceną: 130554,40

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.