eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › dostawa art. spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2006-11-15

POZYCJA 58058

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Bydgoszcz: dostawa art. spożywczych Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Gospodarstwo Pomocnicze przy Komendzie Wojewódzkiej Policji w Bydgoszczy, do kontaktów: Daniel Kostyra Krzysztof Górecki, ul. Jagiellońska 92, 85-027 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3412641, e-mail: gpkwp@o2.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.przetargi-gp.neostrada.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Inny: nieposiadające osobowości prawnej; Sprawy gospodarcze i finansowe, Budownictwo i obiekty komunalne. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa art. spożywczych. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, inne. Główne miejsce realizacji dostawy : Kasyno i bufet w KWP w Bydgoszczy ul. Poniatowskiego 5 w Bydgoszczy Kasyno i bufet w KP Rubinkowo ul. Dziewulskiego 1 w Toruniu. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawa n/w art. do kasyn i bufetów policyjnych znajdujących się w Bydgoszczy i Toruniu: a)art. ogólnospożywczych b)pieczywa c)jaj kurzych d)papierosów e)mleka i art.mleczarskich f)mięsa g)wędlin i wędlin drobnomielonych h)drobiu i)ryb i przetworów rybnych j)mrożonek warzywnych k)warzyw i owoców 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Zaświadczenia z właściwego: a) urzędu skarbowego, b) oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego 3. Decyzję Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii dotyczącą zgody na wprowadzenie produktów pochodzenia zwierzęcego do powszechnego obrotu /bądź zgody innej instytucji mającą uprawnienia do wydawania takiej decyzji/. 4. Dokument potwierdzający wpłatę wadium. 5. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 6. podpisane oświadczenie: -o treści opisanej w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.11.00 - Produkty mięsno - wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 01.12.20.00 - 01.12.20.00 01.20.00.00 - 01.20.00.00 05.00.00.00 - 05.00.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: a)art. ogólnospożywcze (mąki, przyprawy, cukier, oleje itp.) b)pieczywo (chleb 31 tys.szt, 210tys.szt, itp.) c)jaj kurze (73tys.szt) d)papierosy e)mleko i art.mleczarskie (mleko,sery,itp.) f)mięso (10 tys. kg) g)wędliny i wędliny drobnomielone h)drób (4 tys. kg) i)ryby i przetwory rybne j)mrożonki warzywne k)warzywa i owoce (ziemniaki 24tys.kg, itp.) 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Pożądany; okres w miesiącach: 12

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Zamawiający określił wadium odrębnie dla każdej części zamówienia dotyczącej Bydgoszczy i Torunia 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: WARUNKI OKREŚLONE ZGODNIE Z ART. 22 UST. 1 USTAWY Z DNIA 29 STYCZNIA 2004R. PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH (DZ.U. NR 19, POZ. 177) TZN.: 1. WYKONAWCA jest uprawniony do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2. WYKONAWCA posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3. WYKONAWCA znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4. WYKONAWCA nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający dokona oceny na podstawie formularza spełnia-niespełnia Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Zaświadczenia z właściwego: a) urzędu skarbowego, b) oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że oferent nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, nie nastąpiło odroczenie, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3. Decyzję Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii dotyczącą zgody na wprowadzenie produktów pochodzenia zwierzęcego do powszechnego obrotu /bądź zgody innej instytucji mającą uprawnienia do wydawania takiej decyzji/. 4. Dokument potwierdzający wpłatę wadium. 5. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 6. podpisane oświadczenie o treści opisanej w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. Cena 80 2. Walory jakościowo-smakowe 20 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi-gp.neostrada.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2006 godzina 08:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 18.12.2006, godzina 09:10, Wydział Transportu Komendy Wojewódzkiej Policji w Bydgoszczy ul. Iławska 1, Bydgoszcz.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: Oferent w dniu otwarcia ofert do godz. 8.45 dostarczy próbki asortymentów w miejsce otwarcia ofert. Najpóźniej na dwa dni przed otwarciem ofert, Oferent poinformuje Zamawiającego o osobie uczestniczącej podczas otwarcia ofert celem przygotowania przepustki. 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 09.11.2006. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: art. ogólnospożywcze (odrębnie dla Bydgoszczy i Torunia). 1) Krótki opis: art. spożywcze -przyprawowe, parzone, sypane, itp. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00, 15.86.00.00, 15.89.00.00, 15.40.00.00. 3) Wielkość lub zakres: mąki,cukier, przyprawy, tłuszcze. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: pieczywo i art. piekarnicze (odrębnie dla Bydgoszczy i Torunia). 1) Krótki opis: typowe wyroby piekarnicze. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00, 15.81.10.00, 15.81.11.00, 15.81.14.00. 3) Wielkość lub zakres: pieczywo 31 tys. szt bułki 210 tys. szt. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. cena 80 2. walory jakościowo-smakowe 20 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: jaja kurze (odrębnie dla Bydgoszczy i Torunia). 1) Krótki opis: jaja kurze duże kl. A. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.00.00, 01.24.20.00. 3) Wielkość lub zakres: jaja 73 tys. szt. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. cena 80 2. walory jakosciowo-smakowe 20 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: papierosy. 1) Krótki opis: wyroby tytoniowe i zapalniczki. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 16.00.00.00, 16.13.00.00. 3) Wielkość lub zakres: papierosy w ilościach kilkuset paczek o różnych smakach i nazwach. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 5 Nazwa: mleko i art. mleczarskie (odrębnie dla Torunia i Bydgoszczy). 1) Krótki opis: art. produkcji mleczarskiej. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00, 15.51.00.00, 15.51.10.00, 15.53.00.00, 15.54.21.00. 3) Wielkość lub zakres: mleko 980 lit masło 1900 kg sery 1500 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. cena 80 2. walory jakościowo-smakowe 20 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 6 Nazwa: mięso (odrębnie dla Bydgoszczy i Torunia). 1) Krótki opis: wieprzowina, wołowina. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00, 15.11.00.00, 15.11.10.00, 15.11.11.00. 3) Wielkość lub zakres: schab 3000 kg wołowina 800 kg boczek św. 500 kg itp. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 7 Nazwa: wędliny i wędliny drobno mielone (odrębnie dla bydgoszczy i torunia). 1) Krótki opis: wędliny, wędliny mielone, szynki. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00, 15.13.11.10, 15.13.11.20, 15.13.11.31, 15.13.14.10. 3) Wielkość lub zakres: wędliny 1000 kg szynki 1000 kg itp. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. cena 80 2. walory jakościowo-smakowe 20 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 8 Nazwa: drób i przetwory drobiowe (odrębnie dla Bydgoszczy i Torunia). 1) Krótki opis: drób świeży i przetworzony. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.00.00, 01.25.20.00, 15.11.23.00. 3) Wielkość lub zakres: kurczaki 1000 kg przetwory drobiowe 850 kg itp. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. cena 80 2. walory jakościowo-smakowe 20 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 9 Nazwa: ryby i przetwory rybne (odręnie dla Bydgoszczy i Torunia). 1) Krótki opis: ryby świeże, mrożone oraz konserwy rybne. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00, 15.21.00.00, 15.22.00.00. 3) Wielkość lub zakres: ryby świeże 500 kg konserwy 500 szt. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 10 Nazwa: mrożonki warzywne (odrębnie dla Bydgoszczy i Torunia). 1) Krótki opis: psiekane i zamrożone produkty warzywne. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00, 15.33.10.00, 15.33.11.00, 15.33.11.70, 15.33.14.00. 3) Wielkość lub zakres: paczkowane warzywa mrożone 4000 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 11 Nazwa: warzywa i owoce (odrębnie dla Bydgoszczy i Torunia). 1) Krótki opis: świeże warzywa i owoce. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00, 15.31.00.00, 01.13.13.21, 01.12.11.12, 01.12.11.13. 3) Wielkość lub zakres: ziemniaki 24 tys. kg pomidory 1000 kg jabłka 1300 kg itp. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Pożądany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.