eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pustków › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu -STOŁÓWKA SZKOLNA

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-01-05

Pustków: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu -STOŁÓWKA SZKOLNA
Numer ogłoszenia: 5800 - 2012; data zamieszczenia: 05.01.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół z Odziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu , Pustków 34, 39-206 Pustków, woj. podkarpackie, tel. 014 68 188 11, faks 014 68 16 032.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ugdebica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu -STOŁÓWKA SZKOLNA.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do Zespołu Szkół Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu - STOŁÓWKA SZKOLNA - loco magazyn w budynku przedszkola Realizacja poszczególnych dostaw będzie następować sukcesywnie, tj. wg potrzeb kuchni w przedszkolu, na podstawie zamówień przesyłanych przez Intendentkę, w terminie 2 dni od daty złożonego zamówienia - na ryzyko i koszt Wykonawcy (codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 7.00 - 9.00) w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta, wraz z rozładunkiem - do pomieszczeń magazynu żywnościowego Zamawiającego - Pustków 34 , 39-206 Pustków-Osiedle . Zamawiający dopuszcza składanie ofert w 6 częściach : Część 1 : Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. CPV : 15810000-9, 15811100-7 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 1 do SIWZ. Część 2 : Produkty mleczarskie . CPV : 15500000-3, 15510000-0, 15530000-2, 15431100-9 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 2 do SIWZ. Część 3 : Warzywa mrożone, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb . CPV: 15331170-9, 15220000-6 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 3 do SIWZ. Część 4: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. CPV: 15100000-9, 15112210-1, 15111000-9, 15110400-9, 15131133-6 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 4 do SIWZ. Część 5 : Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy, jaja . CPV: 03200000-3, 03142500-3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 5 do SIWZ. Część 6 : Różne produkty spożywcze. CPV : 15800000-6 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi FORMULARZ ASORTYMENTOWO- CENOWY - Załącznik nr 6 do SIWZ..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.91.11.00-7, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-0, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9, 15.33.11.70-9, 15.10.00.00-9, 15.11.22.10-1, 15.11.10.00-9, 15.11.04.00-9, 15.13.11.33-6, 03.20.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek posiadania wiedzy i doświadczenia jest spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) - wykonał : -minimum 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia , z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. Wymagane jest wykazanie co najmniej jednej w/w dostawy o wartości min. 10 000,00 zł brutto oraz załączenie dokumentów potwierdzających, że dostawa ta została wykonana należycie ,

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Zgodnie z art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych , wykonawca składa wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 8 do SIWZ), a jeżeli zamawiający żąda dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków, również te dokumenty.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej i zgody obu stron- pod rygorem nieważności takich zmian. 2. Wyłącznie w przypadku wystąpienia okoliczności których Zamawiający nie mógł przewidzieć w dniu zawarcia umowy możliwa jest zmiana umowy dotycząca : 2) zakresu i sposobu wykonania przedmiotu zamówienia w uzgodnieniu z Wykonawcą w przypadku : a) zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie części przedmiotu umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, 3)Innych postanowień umowy w przypadkach: a) zmiany stawek podatku od towarów i usług,

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugdebica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZESPÓŁ SZKÓŁ Z ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI W PUSTKOWIE-OSIEDLU, Pustków 34, 39-206 Pustków-Osiedle.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.01.2012 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Dyrektora Zespołu Szkół z Oddziałąmi Integracyjnymi w Pustkowie-Osiedlu: Pustków 34, 39-206 Pustków-Osiedle.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb zwykły bez dodatków waga 800g krojony szt 1800 chleb graham 0,5 kg krojony kg 500 bułka weka 0,4kg krojona szt 500 pączek 100g szt 1200 drożdżówka - różne nadzienia waga 100g szt 1000 bułka maślana 50g szt 1200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.11.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ser twarogowy półtłusty w kostkach 250g kg 250 jogurt owocowy 150g szt 7000 mleko o zawartości tłuszczu 2% 0,9L folia szt 5400 ser żółty Salami kg 55 śmietana 18% 400g szt 850 serek owocowy 4x 50g szt 800 serek topiony kremowy o wadze 100g różne smaki szt 200 serek homogenizowany 150g szt 250 masło extra 200g o zawartości tłuszczu min. 82% szt 1500 ser gouda kg 45 ser edamski kg 30 śmietana 18% 500g szt 250 jogurt naturalny 150g szt 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-0, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa mrożone, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: włoszczyzna 2500g kg 450 brokuły 2500g szt 15 fasolka szparagowa żółta 2500g kg 40 mieszanka kompotowa (bez rabarbaru) 2500g kg 65 marchew z groszkiem 2500g kg 50 wiśnia 2500g kg 50 porzeczka czarna 2500g kg 130 kalafior 2500g kg 100 mieszanka 6-składnikowa 2500g kg 75 truskawka 2500g kg 120 zupa pieczarkowa 2500g kg 45 paluszki rybne z fileta z mintaja panierowane kg 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso mielone wołowo-wieprzowe kg 400 mięso wieprzowe b/k - szynka kg 550 parówka cienka drobiowa kg 60 boczek wędzony gotowany kg 100 smalec kg 20 mięso wołowe pieczeniowe b/k kg 120 ćwiartka tylna z kurczaka kg 500 szynka gotowana kg 60 polędwica sopocka kg 35 drumstik drobiowy. kg 50 lencz kg 40 żeberka wp paski kg 60 filet drobiowy pojedynczy kg 700 porcja rosołowa kg 250 kiełbasa krakowska podsuszana kg 30 kiełbasa toruńska kg 250 kiełbasa swojska kg 80 szynka konserwowa kg 25 mięso gulaszowe wp chude kg 200 kiełbasa szynkowa kg 50 łopatka wp. b/k kg 150 polędwica drobiowa kg 35.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.22.10-1, 15.11.10.00-9, 15.11.04.00-9, 15.13.11.33-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy, jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: banany kg 500 buraki ćwikłowe kg 300 brzoskwinia kg 50 cebula kg 150 czosnek szt 20 cytryna kg 20 gruszki kg 150 jabłka kg 1500 kapusta biała kg 600 kapusta czerwona kg 120 kapusta pekińska szt 80 kapusta kiszona kg 180 kapusta włoska kg 25 koperek zielony pęczek szt 500 klementynki kg 60 kiwi kg 15 marchew kg 500 mandarynki kg 250 nektarynki kg 25 ogórek szklarniowy kg 100 ogórek gruntowy kg 150 papryka świeża kg 15 pietruszka natka pęczek szt 500 pietruszka korzeń kg 300 pieczarki świeże kg 50 pory szt 300 pomidory kg 120 pomarańcze kg 60 rzodkiewka pęczek szt 50 sałata zielona szt 100 seler korzeń kg 400 owoce suszone kg 2 szczypiorek pęczek szt 100 śliwka kg 50 truskawka kg 50 winogrono kg 30 ziemniaki kg 8000 ziemniak młody kg 300 jaja kurze świeże L szt 10 000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: groch łuskany 500g szt 100 drożdze 100g szt 40 ketchup łagodny 450g łagodny szt 150 kisiel 1,3 kg różne smaki kg 25 galaretka owocowa kg 40 woda mineralna niegazowana 5L szt 200 jabłka prażone z brzoskwinią 0,9L szt 150 sól jodowana kg 200 chrzan tarty 180g szt 20 przyprawa do mięsa mielonego 700g szt 4 kminek kg 2 ziele angielskie kg 2 liść laurowy 100g szt 10 przyprawa warzywna równoważna Ziarenka Smaku 200g szt 100 wafel w czekoladzie 37g szt 3500 cukierki czekoladowe (galaretka) kg 25 ciastka luz różne kg 50 sos toffi 1kg szt 50 majonez 310ml szt 50 sos do spaghetti 450g szt 500 czekolada mleczna 100g szt 550 ćwikła z chrzanem 670g szt 450 ryż kg 150 ryż 400g saszetki szt 350 płatki kukurydziane zaw. kukurydzy 97% kg 80 płatki czekoladowe 550g szt 200 płatki wielozbożowe 550g szt 140 pasztet drobiowy 135g różne smaki szt 240 powidło śliwkowe 340g szt 50 miód naturalny 25g szt 600 kakao 400g rozpuszczalne szt 60 kawa zbożowa 200g szt 55 mąka pszenna kg 800 mąka ziemniaczana 500g szt 60 cukier kg 1000 cukier puder kg 50 kasza jęczmienna 400g szt 500 pieprz mielony kg 3 przyprawa do zup w płynie 1kg szt 100 cukier waniliowy 32g szt 200 krem czekoladowo-orzechowy (nutella) 630g szt 80 ogórek konserwowy 0,9L szt 600 ogórek kwaszony 0,8L szt 300 koncentrat pomidorowy 30% 200g szt 500 koncentrat pomidorowy 30% 1000g szt 40 koncentrat buraczany 300ml szt 60 żurek 0,5L szt 300 szprot w pomidorach 170g szt 150 kwasek cytrynowy 1,3kg szt 3 kasza manna 500g szt 50 sok marchwiowo-owocowy 0,9L szt 300 syrop owocowy 440ml szt 1000 herbata czarna granulowana 90g szt 100 makaron z mąki durum (nitki, spaghetti, świderki, muszelki, łazanki, itp) kg 1200 olej uniwersalny litr 250 oliwa z oliwek 750ml szt 10 musztarda stołowa 175g szt 40 dżem n/s 250g (brzoskwinia, truskawka, wiśnia, czarna porzeczka, owoce leśne) szt 250 rosołek drobiowy 180g szt 200 miód naturalny 400g szt 50 przyprawa do kurczaka kg 4 kasza jęczmienna średnia kg 40 sok marchwiowo-owocowy 0,3L plastik szt 1250 sałatka warzywna obiadowa 900g szt 400 kasza jęczmienna wiejska gruba kg 50 zupa grochowa 75g szt 60 majeranek kg 2 sos pieczeniowy (jasny, ciemny) kg 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.