eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Goleniów › Przeprowadzenie zajęć pozalekcyjnych dla uczniów Zespołu Szkół nr 1 w Goleniowie i Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie w ramach projektu p.n. Najlepszy w zawodzie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-03-18

Goleniów: Przeprowadzenie zajęć pozalekcyjnych dla uczniów Zespołu Szkół nr 1 w Goleniowie i Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie w ramach projektu p.n. Najlepszy w zawodzie
Numer ogłoszenia: 56845 - 2014; data zamieszczenia: 18.03.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Goleniowski , ul. Dworcowa 1, 72-100 Goleniów, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 471 02 65, faks 91 471 02 00.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat-goleniowski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie zajęć pozalekcyjnych dla uczniów Zespołu Szkół nr 1 w Goleniowie i Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie w ramach projektu p.n. Najlepszy w zawodzie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Postępowanie ma na celu wyłonienie prowadzących pozalekcyjne zajęcia branżowe, instruktaż stanowiskowy oraz szkolenie z zakresu BHP w ramach projektu Najlepszy w zawodzie Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego realizowanego przez Powiat Goleniowski w okresie od 1 kwietnia 2014 r. do 30 września 2015 r. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Świadczenie usług prowadzenia zajęć odbywać się będzie na podstawie umowy - zlecenia i zostało podzielone na 9 części tj: Część nr 1 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów Część nr 2 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik informatyk (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów Część nr 3 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik hotelarstwa (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów Część nr 4 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik logistyk (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard Część nr 5 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard Część nr 7 - Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZS1 Goleniów Część nr 8 - Przeprowadzenie szkolenia BHP dla uczniów w TZS1 Goleniów Część nr 9 - Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZSP Nowogard Część nr 10 - Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZSP Nowogard.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Działalność prowadzona na potrzeby wykonania zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) W zakresie czynności 1- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu żywienia lub pokrewne dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min. wyższe zawodowe z zakresu technologii żywności lub pokrewne lub studia podyplomowe z zakresu żywienia lub pokrewne, b) przygotowanie pedagogiczne, 2) W zakresie czynności 2- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik informatyk (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu informatyki dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min. wyższe z zakresu informatyki lub pokrewne lub studia podyplomowe z zakresu informatyki lub pokrewne, b) przygotowanie pedagogiczne, 3) W zakresie czynności 3- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik hotelarstwa (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu hotelarstwa dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min.wyższe zawodowe z zakresu hotelarstwa lub pokrewne lub studia podyplomowe z zakresu przedmiotów hotelarskich, b) przygotowanie pedagogiczne, 4) W zakresie czynności 4- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik logistyk (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu logistyki lub ekonomii dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min.wyższe zawodowe z zakresu logistyki lub ekonomii lub studia podyplomowe z zakresu logistyki lub pokrewne, b) przygotowanie pedagogiczne, 5) W zakresie czynności 5- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu żywienia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min. wyższe zawodowe z zakresu technologii żywności lub pokrewne lub studia podyplomowe z zakresu żywienia lub pokrewne, b) przygotowanie pedagogiczne, 6) W zakresie czynności 7- Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie wyższe b) studia podyplomowe z zakresu bhp lub kurs instruktora bhp, c) przygotowanie pedagogiczne, 7) W zakresie czynności 8- Przeprowadzenie szkolenia BHP dla uczniów w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie wyższe b) studia podyplomowe z zakresu bhp lub kurs instruktora bhp, c) przygotowanie pedagogiczne, 8) W zakresie czynności 9- Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZSP Nowogard W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie wyższe b) studia podyplomowe z zakresu bhp lub kurs instruktora bhp, c) przygotowanie pedagogiczne, 9) W zakresie czynności 10- Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZSP Nowogard W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie wyższe b) studia podyplomowe z zakresu bhp lub kurs instruktora bhp, c) przygotowanie pedagogiczne,

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie dotyczy.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) W zakresie czynności 1- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu żywienia lub pokrewne dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min. wyższe zawodowe z zakresu technologii żywności lub pokrewne lub studia podyplomowe z zakresu żywienia lub pokrewne, b) przygotowanie pedagogiczne, 2) W zakresie czynności 2- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik informatyk (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu informatyki dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min. wyższe z zakresu informatyki lub pokrewne lub studia podyplomowe z zakresu informatyki lub pokrewne, b) przygotowanie pedagogiczne, 3) W zakresie czynności 3- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik hotelarstwa (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu hotelarstwa dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min.wyższe zawodowe z zakresu hotelarstwa lub pokrewne lub studia podyplomowe z zakresu przedmiotów hotelarskich, b) przygotowanie pedagogiczne, 4) W zakresie czynności 4- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik logistyk (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu logistyki lub ekonomii dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min.wyższe zawodowe z zakresu logistyki lub ekonomii lub studia podyplomowe z zakresu logistyki lub pokrewne, b) przygotowanie pedagogiczne, 5) W zakresie czynności 5- Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia z zakresu żywienia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie min. wyższe zawodowe z zakresu technologii żywności lub pokrewne lub studia podyplomowe z zakresu żywienia lub pokrewne, b) przygotowanie pedagogiczne, 6) W zakresie czynności 7- Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie wyższe b) studia podyplomowe z zakresu bhp lub kurs instruktora bhp, c) przygotowanie pedagogiczne, 7) W zakresie czynności 8- Przeprowadzenie szkolenia BHP dla uczniów w TZS1 Goleniów W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie wyższe b) studia podyplomowe z zakresu bhp lub kurs instruktora bhp, c) przygotowanie pedagogiczne, 8) W zakresie czynności 9- Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZSP Nowogard W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie wyższe b) studia podyplomowe z zakresu bhp lub kurs instruktora bhp, c) przygotowanie pedagogiczne, 9) W zakresie czynności 10- Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZSP Nowogard W okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert prowadził zajęcia dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej, oraz dysponuje osobą/osobami które posiadają: a) wykształcenie wyższe b) studia podyplomowe z zakresu bhp lub kurs instruktora bhp, c) przygotowanie pedagogiczne,

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie dotyczy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat-goleniowski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe w Goleniowie, ul. Dworcowa 1; 72 - 100 Goleniów, pokój 401.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.03.2014 godzina 14:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Goleniowie, ul. Dworcowa 1; 72 - 100 Goleniów, pokój 121 (Sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie dofinansowane ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część nr 1 - zakres usług świadczonych przez prowadzącego zajęcia Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 - zakres usług świadczonych przez prowadzącego zajęcia Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne, Warsztatów Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów dla uczniów obecnych klas I kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 w Goleniowie, ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów, w wymiarze 80 godz.lekcyjnych/grupę, razem 160 godzin lekcyjnych (godz.lekcyjna - 45 minut). Ilość grup - 2. Ilość osób w grupie - od 8 do 16. Łączna liczba uczniów - 27, e) Przygotowanie programu i tematyki zajęć dla każdej grupy, f) Przeprowadzenie rekrutacji uczniów wyrażających chęć uczestnictwa z zastosowaniem ankiet oraz przekazanie do zespołu ds. kierowania projektem dokumentów potwierdzających uczestnictwo (deklaracja udziału w zajęciach, dane do PEFS, zgoda na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby projektu, listy osób zakwalifikowanych i rezerwowych), g) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: dziennik zajęć, karta czasu pracy, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, h) Przygotowanie klas i uczniów do konkursów: Najlepsza klasa, Najlepszy uczeń w zawodzie. i) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część nr 2 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik informatyk (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne, Warsztatów Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu informatyk (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów dla uczniów obecnych klas I kształcących się w zawodzie technik informatyk w Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 w Goleniowie, ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów, w wymiarze 80 godz.lekcyjnych/grupę, razem 160 godzin lekcyjnych (godz.lekcyjna - 45 minut). Ilość grup - 2. Ilość osób w grupie - od 8 do 16. Łączna liczba uczniów - 31, e) Przygotowanie programu i tematyki zajęć dla każdej grupy, f) Przeprowadzenie rekrutacji uczniów wyrażających chęć uczestnictwa z zastosowaniem ankiet oraz przekazanie do zespołu ds. kierowania projektem dokumentów potwierdzających uczestnictwo (deklaracja udziału w zajęciach, dane do PEFS, zgoda na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby projektu, listy osób zakwalifikowanych i rezerwowych), g) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: dziennik zajęć, karta czasu pracy, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, h) Przygotowanie klas i uczniów do konkursów: Najlepsza klasa, Najlepszy uczeń w zawodzie. i) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część nr 3 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik hotelarstwa (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne, Warsztatów Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu hotelarstwa (WPRUZ BRANŻ) w TZS1 Goleniów dla uczniów obecnych klas I kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa w Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 w Goleniowie, ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów, w wymiarze 80 godz.lekcyjnych/grupę, razem 160 godzin lekcyjnych (godz.lekcyjna - 45 minut). Ilość grup - 2. Ilość osób w grupie - od 8 do 16. Łączna liczba uczniów - 28, e) Przygotowanie programu i tematyki zajęć dla każdej grupy, f) Przeprowadzenie rekrutacji uczniów wyrażających chęć uczestnictwa z zastosowaniem ankiet oraz przekazanie do zespołu ds. kierowania projektem dokumentów potwierdzających uczestnictwo (deklaracja udziału w zajęciach, dane do PEFS, zgoda na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby projektu, listy osób zakwalifikowanych i rezerwowych), g) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: dziennik zajęć, karta czasu pracy, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, h) Przygotowanie klas i uczniów do konkursów: Najlepsza klasa, Najlepszy uczeń w zawodzie. i) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część nr 4 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik logistyk (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne, Warsztatów Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik logistyk (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard dla uczniów obecnych klas I kształcących się w zawodzie technik logistyk w Technikum nr 1 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie, ul. Poniatowskiego 21, 72-200 Nowogard, w wymiarze 80 godz.lekcyjnych/grupę, razem 160 godzin lekcyjnych (godz.lekcyjna - 45 minut). Ilość grup - 2. Ilość osób w grupie - od 6 do 8. Łączna liczba uczniów - 14, e) Przygotowanie programu i tematyki zajęć dla każdej grupy, f) Przeprowadzenie rekrutacji uczniów wyrażających chęć uczestnictwa z zastosowaniem ankiet oraz przekazanie do zespołu ds. kierowania projektem dokumentów potwierdzających uczestnictwo (deklaracja udziału w zajęciach, dane do PEFS, zgoda na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby projektu, listy osób zakwalifikowanych i rezerwowych), g) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: dziennik zajęć, karta czasu pracy, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, h) Przygotowanie klas i uczniów do konkursów: Najlepsza klasa, Najlepszy uczeń w zawodzie. i) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część nr 5 - Warsztaty Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne, Warsztatów Praktycznych, Rynkowych Umiejętności Zawodowych dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych (WPRUZ BRANŻ) w TZSP Nowogard dla uczniów obecnych klas I kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w Technikum nr 1 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie, ul. Poniatowskiego 21, 72-200 Nowogard , w wymiarze 80 godz.lekcyjnych/grupę, razem 160 godzin lekcyjnych (godz.lekcyjna - 45 minut). Ilość grup - 2. Ilość osób w grupie - od 8 do 16. Łączna liczba uczniów - 26, e) Przygotowanie programu i tematyki zajęć dla każdej grupy, f) Przeprowadzenie rekrutacji uczniów wyrażających chęć uczestnictwa z zastosowaniem ankiet oraz przekazanie do zespołu ds. kierowania projektem dokumentów potwierdzających uczestnictwo (deklaracja udziału w zajęciach, dane do PEFS, zgoda na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby projektu, listy osób zakwalifikowanych i rezerwowych), g) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: dziennik zajęć, karta czasu pracy, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, h) Przygotowanie klas i uczniów do konkursów: Najlepsza klasa, Najlepszy uczeń w zawodzie. i) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część nr 7 - Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZS1 Goleniów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne instruktażu stanowiskowego dla uczniów klas I, kształcących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik informatyk i technik hotelarstwa w Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 w Goleniowie, ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów, w wymiarze 2 godz.lekcyjne/grupę, liczba grup - 9, razem 18 godzin lekcyjnych. Ilość osób w grupie - od 8 do 16. Łączna liczba uczniów - 86 (w tym 42 kobiety), e) Przygotowanie programu i tematyki zajęć dla każdej grupy, f) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: lista obecności, karta czasu pracy, test, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, g) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Część nr 8 - Przeprowadzenie szkolenia BHP dla uczniów w TZS1 Goleniów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne szkolenia BHP dla uczniów klas I, kształcących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik informatyk i technik hotelarstwa w Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 w Goleniowie, ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów, w wymiarze 2 godz.lekcyjne/grupę, liczba grup - 9, razem 18 godzin lekcyjnych. Ilość osób w grupie - od 8 do 16. Łączna liczba uczniów - 86 (w tym 42 kobiety), e) Przygotowanie programu i tematyki szkolenia dla każdej grupy, f) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: lista obecności, karta czasu pracy, test, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, g) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Część nr 9 - Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZSP Nowogard.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne instruktażu stanowiskowego dla uczniów klas I, kształcących się w zawodach: technik logistyk, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik informatyk, kształcących się w Technikum nr 1 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie, ul. Poniatowskiego 21, 72-200 Nowogard, w wymiarze 2 godz.lekcyjne/grupę, liczba grup - 9, razem 18 godzin lekcyjnych. Ilość osób w grupie - od 6 do 8. Łączna liczba uczniów - 56 (w tym 17 kobiet), e) Przygotowanie programu i tematyki zajęć dla każdej grupy, h) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: lista obecności, karta czasu pracy, test, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, f) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Część nr 10 - Przeprowadzenie instruktażu stanowiskowego dla uczniów w TZSP Nowogard.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Wykonanie przedmiotu umowy z najwyższą starannością i zgodnie z harmonogramem działań, b) Współpraca z zespołem ds. kierowania projektem, c) Poinformowanie uczestników zajęć o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, d) Przeprowadzenie, w tym przygotowanie merytoryczne szkolenia BHP dla uczniów klas I, kształcących się w zawodach: technik logistyk, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik informatyk, kształcących się w Technikum nr 1 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowogardzie, ul. Poniatowskiego 21, 72-200 Nowogard, w wymiarze 2 godz.lekcyjne/grupę, liczba grup - 9, razem 18 godzin lekcyjnych. Ilość osób w grupie - od 6 do 8. Łączna liczba uczniów - 56 (w tym 17 kobiet), e) Przygotowanie programu i tematyki szkolenia dla każdej grupy, f) Prowadzenie dokumentacji zajęć, tj.: lista obecności, karta czasu pracy, test, sprawozdanie z realizacji zajęć po zakończeniu cyklu w danej grupie, g) Opracowywanie i udostępnianie materiałów z prowadzonych zajęć koordynatorowi projektu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00-6, 80.21.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.