eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Trzebielino › Obsługa kwatery myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2015/16

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-03-16

Trzebielino: Obsługa kwatery myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2015/16
Numer ogłoszenia: 56660 - 2015; data zamieszczenia: 16.03.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Nadleśnictwo Trzebielino , 53A, 77-235 Trzebielino, woj. pomorskie, tel. 59 8580244, faks 59 8580115.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_trzebielino/zamowienia_publiczne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Skarb Państwa - Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Trzebielino.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Obsługa kwatery myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2015/16.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest obsługa kwatery myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2015/16. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 zadania częściowe: Zadanie nr 1. Obsługa kwatery myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków. Zadanie nr 2. Zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino. 3. Zamawiający uzna ofertę za złożoną poprawnie, jeżeli będzie ona obejmować cały zakres usług przewidzianych w SIWZ dla danego zadania częściowego. 4. Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień: 55270000-3 usługi świadczone przez placówki oferujące wyżywienie i miejsca noclegowe, 55322000-3 usługi gotowania posiłków, 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55320000-9 usługi podawania posiłków. 90911000-6 Usługi sprzątania/czyszczenia miejsc noclegowych, budynków i okien 90910000-9 usługi sprzątania 77314100-5 Usługi w zakresie trawników 5. Wszystkie materiały oraz urządzenia użyte do wykonania przedmiotu zamówienia stosowane przez Wykonawcę muszą posiadać stosowne, wymagane przepisami prawa atesty, przeglądy, aprobaty techniczne, spełniać wymagane przepisami normy, posiadać wymagane dopuszczenia do obrotu gospodarczego. 6. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia wszystkich niezbędnych materiałów i urządzeń, za wyjątkiem powierzonych przez Zamawiającego, wyszczególnionych w opisie przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający dopuszcza redukcję zamówienia w trakcie realizacji umowy w zakresie do 40% wartości zamówienia. Wartość ta będzie liczona od całkowitej wartości wynagrodzenia ofertowego Wykonawcy, a nie od szacunkowej wartości zamówienia Zamawiającego..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający informuje, iż w stosunku do zamówień określonych dla zadań częściowych nr 1 i 2 przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, stanowiących nie więcej niż 50% wartości zamówienia podstawowego liczonych odrębnie dla każdego z zadań częściowych i polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień, w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego (od terminu podpisania umowy).

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.27.00.00-3, 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 90.91.10.00-6, 90.91.00.00-9, 77.31.41.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiające nie żąda wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (zał. nr 4 do SIWZ).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.2.1. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku jeżeli: A. Dla zadania częściowego nr 1: - wykaże (zał. nr 7 do SIWZ) wykonanie usług polegających na przygotowywaniu i podawaniu posiłków lub usłudze hotelarskiej w połączeniu z gastronomią o podobnym charakterze i zakresie jak przedmiot zamówienia, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie na kwotę nie mniejszą niż 80 000 zł (brutto); - złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 4 do SIWZ). B. Dla zadania częściowego nr 2: - wykaże (zał. nr 7 do SIWZ) wykonanie usług polegających na przygotowywaniu i podawaniu posiłków lub usłudze hotelarskiej w połączeniu z gastronomią o podobnym charakterze i zakresie jak przedmiot zamówienia, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie na kwotę nie mniejszą niż 30 000 zł (brutto); - złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 4 do SIWZ). Jeśli wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno zadanie częściowe, należy wartość wykonanych usług proporcjonalnie zwiększyć (suma wartości w zał. nr 7 do SIWZ ). Warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie odrębnie dla każdego zadania częściowego, o realizację którego się ubiega.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spełnienie warunku jeżeli: a)wykaże (zał. nr do 8 do SIWZ), że dysponuje maszynami i urządzeniami, które wykorzysta w celu wykonania zamówienia, o następujących parametrach: w przypadku składania oferty na zadanie częściowe nr 1: -samochód z napędem na dwie osie -1 szt.; -serwisy stołowe - 30 kompletów; -naczynia do podawania posiłków w terenie - 40 kompletów Przez komplet naczyń do podawania posiłków w terenie Zamawiający rozumie, naczynie szklane lub metalowe do podania dania jednogarnkowego, kubek do gorących napoi (szklany lub metalowy) oraz metalowe sztućce. w przypadku składania oferty na zadanie częściowe nr 2: -Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Jeśli wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno zadanie częściowe musi wykazać się dysponowaniem odrębnym potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia dla każdego zadania częściowego. b)złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 4 do SIWZ). W wykazach, zał. nr 8 i 9 do SIWZ należy podać informację o podstawie do dysponowania tymi zasobami.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • a)wykaże (zał. nr 9 do SIWZ), że dysponuje osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, o następujących kwalifikacjach: w przypadku składania oferty na zadanie częściowe nr 1: -osoba odpowiedzialna za podawanie posiłków musi porozumiewać się językiem obcym angielskim lub niemieckim w stopniu co najmniej komunikatywnym - 1 osoba. w przypadku składania oferty na zadanie częściowe nr 2: -osoba odpowiedzialna za podawanie posiłków musi porozumiewać się językiem obcym angielskim lub niemieckim w stopniu co najmniej komunikatywnym - 1 osoba. b)złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 4 do SIWZ). W wykazach, zał. nr 8 i 9 do SIWZ należy podać informację o podstawie do dysponowania tymi zasobami. Wykonawcy zagraniczni muszą gwarantować możliwość porozumienia się w języku polskim swojego personelu z przedstawicielami zamawiającego oraz innymi osobami i instytucjami uczestniczącymi w procesie realizacji zamówienia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (zał. nr 4 do SIWZ).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_trzebielino/zamowienia_publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Nadleśnictwo Trzebielino 77-235 Trzebielino 53A.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.03.2015 godzina 08:45, miejsce: Nadleśnictwo Trzebielino, 77-235 Trzebielino 53 A, pokój nr 1 (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie częściowe nr 1 - Obsługa kwatery myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków w sezonie łowieckim 2015/16.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: A.Zadanie częściowe nr 1 - Obsługa kwatery myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków w sezonie łowieckim 2015/16 wg poniższych założeń: I.Obsługa kwatery myśliwskiej w terminie od 1.04.2015 roku do dnia 31.03.2016 polega na utrzymaniu w czystości i stałej gotowości (w trakcie obowiązywania umowy) do wynajęcia pomieszczeń budynku kwatery myśliwskiej w miejscowości Wiatrołom 9, a szczególności do: 1.prowadzenie spraw meldunkowych osób korzystających z kwatery - ewidencja gości, 2.zagwarantowanie osobom korzystającym z kwatery całotygodniowej obsługi łącznie z dniami świątecznymi i wolnymi od pracy (dotyczy również pojedynczych osób), 3.prowadzenia kasy fiskalnej, przyjmowanie pieniędzy za korzystanie z kwatery od osób korzystających z kwatery poza polowaniami, rozliczanie się z Zamawiającym z pobranych pieniędzy ( gotówki ) w ciągu 2 dni od pobrania pieniędzy wraz z raportem fiskalnym, terminowe sporządzanie dobowych i miesięcznych raportów fiskalnych, 4.utrzymywanie czystości we wszystkich pomieszczeniach kwatery myśliwskiej np. czyszczenie mebli, wykładzin, mycie urządzeń sanitarnych, mycie naczyń, wykonywanie innych prac związanych z utrzymaniem porządku - powierzchnia użytkowa kwatery wynosi 457,40m2, 5.bieżące uzupełnianie w miarę zużycia niezbędnych środków higienicznych w toaletach (papier toaletowy, mydło w płynie, odświeżacze itp.), 6.mycie okien i drzwi wewnątrz i zewnątrz pomieszczeń - własnym sprzętem stosownie do potrzeb lecz nie rzadziej niż 1 raz w kwartale, 7.zmiana i pranie firan, zasłon - własnym sprzętem stosownie do potrzeb lecz nie rzadziej niż 2 razy w roku, 8.podgrzewanie wody do celów kąpielowych i gospodarczych (polega na włączeniu podgrzewaczy wody przed przyjazdem gości i wyłączeniu w przypadku wyjazdu gości), 9.pranie pościeli, ręczników i obrusów, każdorazowo po zmianie mieszkających; wymiana ręczników co najmniej co 3 doby lub na życzenie gości; 10.zaopatrywanie się we własnym zakresie w środki czystości, w tym tabletki do zmywarki, gąbki do zmywania, ściereczki, płyny itp. oraz zapewnienie tych środków dla osób korzystających z kwatery, 11.zaopatrywanie kwatery w żarówki, baterie, butle gazowe również dla turystów oraz zapewnienie tych środków dla osób korzystających z kwatery, 12.sprawowanie bezpośredniego nadzoru nad prawidłowym działaniem urządzeń elektrycznych znajdujących się w kwaterze np. kuchnie, lodówki, zmywarki, zamrażarki, oświetlenie, urządzenia sanitarne itp. a w razie awarii natychmiastowe zgłaszanie Zamawiającemu, 13.dokonywanie przeglądu pomieszczeń i sprawdzanie, czy nie został zaprószony ogień w pomieszczeniach, czy urządzenia elektryczne zostały wyłączone z dopływu energii elektrycznej 14.sprawdzanie prawidłowości zamknięcia okien i drzwi oraz bramy wjazdowej 15.utrzymanie czystości w pomieszczeniu mieszkalnym o pow. 34 m2, zlokalizowanym w budynku gospodarczym, 16.opieka nad roślinami wokół kwatery (sezonowo dokupowanie kwiatów i ziemi na koszt Zamawiającego) 17.utrzymywanie czystości i porządku wokół kwatery na wyznaczonym obszarze (zał. nr 11 do SIWZ, mapka z zaznaczonym terenem na którym Wykonawca będzie zobowiązany utrzymywać czystość i porządek.) poprzez m.in. sprzątanie, koszenie trawników, odchwaszczanie, grabienie opadających liści, itp. Wszystkie czynności wykonywane są własnym sprzętem wraz z materiałami eksploatacyjnymi. 18.terminowy wywóz nieczystości stałych i płynnych. Koszty wywozu śmieci i nieczystości płynnych ponosi Zamawiający. Konieczność wywozu Wykonawca zgłasza na bieżąco do Zamawiającego. 19.w okresie zalegania śniegu - odśnieżanie i zapobieganie śliskości przy kwaterze (np. przez posypywanie piaskiem - piasek zapewnia Wykonawca) oraz odśnieżanie wewnętrznej drogi dojazdowej i parkingu przy użyciu własnego sprzętu, 20.utrzymywanie w pełnym wyposażeniu apteczki pierwszej pomocy medycznej z materiałami mającymi aktualna datę przydatności, 21.nie dopuszczanie osób postronnych do przebywania na terenie obiektu kwatery, 22.wykonywanie pracy zgodnie z zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy oraz przepisami przeciwpożarowymi, 23.znajomość instrukcji alarmowych, zachowania się na wypadek powstania zagrożenia np. wypadku, pożaru itp., 24.odpowiedzialność materialna za powierzony sprzęt i sprawowanie należytej opieki nad tym sprzętem, 25.wykonywanie drobnych napraw i wymian: w tym wymiana żarówek, baterii (np. w zegarkach), likwidacja przecieków w kranach, mocowanie oberwanych grzejników elektrycznych, wymiana połamanych listewek w łóżkach, mocowanie oberwanych drzwiczek przy szafkach. Wszystkie czynności wykonywane są na koszt Wykonawcy, 26.egzekwowanie przestrzegania instrukcji na kwaterze, 27.przy zmianie turnusów zapewnienie posprzątania i przygotowania kwatery do godz. 1400 tego samego dnia, 28.palenie drewnem w kominku kwatery - drewno do punktu przechowywania zabezpiecza Zamawiający, 29.W przypadku braku prądu Wykonawca zobowiązany jest powiadomić Zamawiającego w celu podłączenia agregatu prądotwórczego. Agregat zapewnia Zamawiający, a paliwo jest kosztem Wykonawcy 30.Inne ustalenia: 1). Podczas pobytu gości na kwaterze wymaga się aby w godzinach od 600 do 2200przebywała na kwaterze 1 osoba z obsługi. 2). Wykonawca prowadzić będzie kwaterę dla myśliwych oraz innych gości wskazanych przez Zamawiającego. Przyjmowanie turystów nie związanych z zamówionymi polowaniami odbywać się może jedynie po zapewnieniu miejsc dla wszystkich myśliwych oraz po uzgodnieniu ze Specjalistą ds. łowieckich w nadleśnictwie. II.Przygotowywanie i podawanie posiłków takich jak śniadania, obiady, obiadokolacje, kolacje w kwaterze myśliwskiej lub posiłku w terenie ( drugiego śniadania) w trakcie polowań zbiorowych polega w szczególności na: 1.Śniadania, obiady, obiadokolacje i kolacje podawane będą w jadalni położonej w kwaterze myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9. 2.Posiłki w trakcie polowań zbiorowych podawane będą w terenie, we wskazanych przez Zamawiającego miejscu (parkingu, wiacie leśnej lub polu biwakowym) położonym na terenie Ośrodka Hodowli Zwierzyny obwód łowiecki nr 107 i 125 3.Transport posiłków zapewnia Wykonawca. 4.Przygotowywanie posiłków może odbywać się w wyposażonej we wszystkie niezbędne media (prąd, woda, kanalizacja) kuchni zlokalizowanej w kwaterze myśliwskiej w miejscowości Wiatrołom 9. 5.Podawanie posiłków odbywać się będzie w godzinach od 500 do 2200. Szczegółowy harmonogram będzie ustalany na bieżąco z Zamawiającym. 6.Zawartość przygotowywanych posiłków: 1).Śniadanie: danie ciepłe, półmiski z wędliną, serami, warzywami, dżem, miód, jogurt, pieczywo, napoje ciepłe i zimne 2).Obiad: pierwsze danie - zupa, drugie danie - dania mięsne (dwa rodzaje mięs w skład których wchodzi jedno z mięsa dziczyzny lub ryb - wyklucza się ciągłe stosowanie jednego rodzaju np. ryb), dodatek z ziemniaków lub ryż, kasza, 3 rodzaje surówek, napoje zimne i ciepłe. Po obiedzie ciasto, bułka słodka lub inny deser. 3).Obiadokolacja: pierwsze danie - zupa, drugie danie - danie mięsne (dwa rodzaje mięs w skład których wchodzi jedno z mięsa dziczyzny lub ryb - wyklucza się ciągłe stosowanie jednego rodzaju np. ryb), dodatek z ziemniaków/ pieczywo, 3 rodzaje dodatków warzywnych ciepłych i zimnych, deser, napoje zimne i ciepłe. Po obiadokolacji ciasto, bułka słodka lub inny deser. 4).Kolacja: przystawki, 2 rodzaje mięsa lub 1 rodzaj mięsa i potrawa z ryby (min. 1 potrawa na ciepło), dodatek z ziemniaków/ pieczywo, 3 rodzaje dodatków warzywnych ciepłych i zimnych, deser ciepły lub zimny, napoje ciepłe i zimne. 5).Posiłek w terenie ( drugie śniadanie ): danie jednogarnkowe (np. zupa z wkładką w postaci kiełbasy lub bigos, leczo itp.) plus pieczywo, napoje ciepłe (kawa i herbata) bułka słodka i owoc. 6).Serwis kawowy - warnik ( woda w warniku, kawa, herbata, cukier, śmietanka) Serwis kawowy dostępny całą dobę - uzupełnia Wykonawca (warnik zostanie udostępniony przez Zamawiającego) Podawane posiłki muszą zapewnić pełne zapotrzebowanie żywieniowe, a w przypadku stwierdzenia braku pojedynczych produktów, muszą być stosowane tzw. dokładki. 7.Zakresy ilościowe usług w zamówieniu: 1.Obsługa kwatery myśliwskiej - ryczałt miesięczny -miesiące -12. 2.Wyżywienie całodzienne -polowania zbiorowe-osobodni 630, w tym: śniadania,obiad, kolacje. 3.Wyżywienie całodzienne - polowania indywidualne, wyżywienie innych gości korzystających z kwatery-osobodni 550, w tym: śniadania,obiad, kolacje. 4.Wyżywienie dla naganki i obsługi polowania zbiorowego osobodni 640 Informacje uzupełniające (orientacyjne): 1.Polowanie zbiorowe-28-32 dni 2.Polowania indywidualne-10 grup 3.Przeciętna ilość myśliwych na polowaniach zbiorowych - 10-15 4.Przeciętna ilość myśliwych na polowaniach indywidualnych - 3-5 5.Ilość naganiaczy i obsługi na polowaniach zbiorowych - 18-20 8.Wszystkie posiłki powinny być podawane w naczyniach szklanych, porcelanowych lub emaliowanych - wyklucza się podawanie posiłków w plastikowych naczyniach 9.W przypadku wystąpienia niepełnego dnia wyżywienia, przyjmuje się, że 1 posiłek stanowi 1/3 wartości wyżywienia całego dnia. 10.W przypadku polowań zbiorowych prowadzonych na obwodzie nr 107* i 125* , drugie śniadanie Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do miejsca i na godzinę ustaloną z osobą odpowiedzialną za prowadzenie polowania zbiorowego lub osobę wyznaczoną przez Zamawiającego. Jeżeli Wykonawca będzie wykorzystywał pomieszczenia z wyposażeniem na kwaterze w Wiatrołomie, o której mowa w pkt 4, do przygotowywania posiłków oraz przechowywania produktów musi z Zamawiającym zawrzeć odrębną umowę, załącznik nr 10 do SIWZ. * Szczegółowe położenie granic obwodów łowieckich można uzyskać w siedzibie Nadleśnictwa Trzebielino lub w załączniku nr 1 do uchwały Sejmiku Województwa Pomorskiego nr 380/XIX/12 z dn. 28.05.2012 r lub na stronie internetowej urzędu wojewódzkiego: http://edziennik.gdansk.uw.gov.pl/ActDetails.aspx?year=2012&book=0&poz=1994..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 90.91.10.00-6, 90.91.00.00-9, 77.31.41.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. własne doświadczenie wykonawcy - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie częściowe nr 2 - Przedmiotem zamówienia jest usługa zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: B.Zadanie częściowe nr 2 - Przedmiotem zamówienia jest usługa zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino. 1.Zamawiający oczekuje miejsca do zakwaterowania i wyżywienia gości w obiekcie np. agroturystyka, pokoje gościnne. 2.Zagwarantowanie osobom korzystającym z zakwaterowania całodziennej obsługi, łącznie z dniami świątecznymi i wolnymi od pracy (dotyczy również pojedynczych osób). 3.Dodatkowo miejsce musi być zlokalizowane w granicach obwodu łowieckiego nr 107*, w przyrodniczo ciekawym miejscu, które gwarantuje wypoczynek po polowaniu i swobodę w ich użytkowaniu (wyklucza się duże skupiska ludzi np. bloki, miejsca położone przy ruchliwej trasie itp.). 4.Usługa zakwaterowania obejmuje: a) zakwaterowanie osób na polowaniach indywidualnych w standardzie kategorii S (szczegółowy opis standardu w pkt 7) w ilości: - 200 osobodni w pokojach dwuosobowych, - 150 osobodni w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego użytku b) w celu zapewnienia odpowiedniego standardu przy zakwaterowaniu w pokojach jednoosobowych Wykonawca określi stawkę o 20% większą od stawki za wynajęcie pokoju dwuosobowego. 4.Usługa wyżywienia obejmuje 350 osobodni. 5.Podawanie posiłków takich jak śniadania, obiady i kolacje w miejscu zakwaterowania. Wykonawca zobowiązany jest posiadać naczynia niezbędne do przygotowania posiłków i ich podawania. Podawanie posiłków odbywać się będzie w godzinach od 500 do 2200. Szczegółowy harmonogram będzie ustalany na bieżąco z Zamawiającym. Zawartość przygotowywanych posiłków: 1)Śniadanie: danie ciepłe, półmiski z wędliną, serami, warzywami, dżem, miód, jogurt, pieczywo, napoje ciepłe i zimne. 2)Obiad: pierwsze danie - zupa, drugie danie - dania mięsne (dwa rodzaje mięs w skład których wchodzi jedno z mięsa dziczyzny lub ryb - wyklucza się ciągłe stosowanie jednego rodzaju np. ryb), dodatek z ziemniaków, 3 rodzaje surówek, napoje zimne i ciepłe. Po obiedzie ciasto, bułka słodka lub deser. 3)Kolacja: przystawki, 2 rodzaje mięsa lub 1 rodzaj mięsa i potrawa z ryby (min. 1 potrawa na ciepło), dodatek z ziemniaków/ pieczywo, 3 rodzaje dodatków warzywnych ciepłych i zimnych, deser ciepły lub zimny, napoje ciepłe i zimne. 4)Serwis kawowy - warnik ( woda w warniku, kawa, herbata, cukier, śmietanka) Serwis kawowy dostępny całą dobę lub termosy z ciepłą kawą i herbatą dostępne przez całą dobę. Zakresy ilościowe usług w zamówieniu: 1.zakwaterowanie-pokój dwuosobowy -osobodni 200. 2.zakwaterowanie - pokój jednoosobowy lub dwuosobowy do pojedynczego użytku -osobodni 150. 3.całodzienne wyżywienie osobodni 350, w tym: śniadania,obiad,kolacje. W przypadku wystąpienia niepełnego dnia wyżywienia, przyjmuje się, że 1 posiłek stanowi 1/3 wartości wyżywienia całego dnia. 6.Wykonawca musi posiadać do dyspozycji minimum 5 pokoi 2 osobowych. 7.Wymagania odnośnie standardu S: 1)nie mogą być więcej niż 2 miejsca noclegowe w jednym pokoju i pokoje nie mogą być przechodnie. 2)dodatkowo standard S musi posiadać a)zamykane, niekrępujące wejście, otwieranie na każde życzenie gości drzwi wejściowych, b)specjalnie wydzielony pokój jadalny- wyżywienie wyłącznie w miejscu zakwaterowania, c)łóżko lub tapczan jeden na osobę. 3)pokój wyposażony minimum w: a)szafkę lub półkę oraz lampkę nocną, b)szafę ubraniową z półkami i wieszakami, c)łazienkę i WC dla każdego pokoju osobno. * Szczegółowe położenie granic obwodów łowieckich można uzyskać w siedzibie Nadleśnictwa Trzebielino lub w załączniku nr 1 do uchwały Sejmiku Województwa Pomorskiego nr 380/XIX/12 z dn. 28.05.2012 r lub na stronie internetowej urzędu wojewódzkiego: http://edziennik.gdansk.uw.gov.pl/ActDetails.aspx?year=2012&book=0&poz=1994..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.27.00.00-3, 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. własne doświadczenie wykonawcy - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.