eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › zamówienie na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2006-10-17

POZYCJA 53840

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Poznań: zamówienie na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Areszt Śledczy w Poznaniu, do kontaktów: Tomasz Czaja, ul. Młyńska 1, 61-729 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8568256, fax 061 8568355, e-mail: as_zywn@op.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.sw.gov.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej; Wykonywanie tymczasowego aresztowania w sposób zabezpieczający prawidłowy tok postępowania karnego. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Areszt Śledczy w Poznaniu. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem umowy jest sprzedaż i dostawa następujących produktów: boczek wędzony surowy b/k b/s, boczek surowy b/k, b/s, metka wędzona, szynki: mielona, prasowana, wieprzowa parzona; wołowina b/k, szynka b/k b/s, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k b/s, wołowina gulaszowa, mięso mielone wołowo-wieprzowe, wątroba wieprzowa, żołądki wieprzowe parzone, salceson biały, salceson czarny, salceson ozorkowy wątrobianka wędzona, kaszanka gruba, mielonka wieprzowa, kiełbasy: biała, mortadela, mortadela z papryka, mortadela z pieczarkami, szynkowa, parówkowa, śląska, zwyczajna, żywiecka, piwna, słoikowa; cienkie parówki, pieczeń rzymska, konserwa turystyczna, parówki drobiowe, mielonka drobiowa, noga z kurczaka, mortadela z kurczaka, filet z piersi kurczaka, polędwica drobiowa, szynka z kurczaka, szynka z indyka, pasztety drobiowe-konserwy, pasztet drobiowy zapiekany, filet wędzony z indyka 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: Produkty będące przedmiotem zamówienia muszą spełniać wymagania określone w Polskich Normach wyszczególnionych w SIWZ 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.13.11.32 - Wędliny wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Oryginalny kod CPV: 15.13.13.10 - Pasztety Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.13.10 - Pasztety Oryginalny kod CPV: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: boczek wędzony surowy b/k b/s (5000 kg), boczek surowy b/k b/s (1000 kg), ,metka wędzona (2000 kg), szynki: mielona (1500 kg), prasowana (2000 kg), wieprzowa parzona (1500 kg); wołowina b/k (200 kg), szynka b/k b/s (100 kg), karkówka wieprzowa b/k (100 kg), łopatka wieprzowa b/k b/s (3000 kg), wołowina gulaszowa (4000 kg), mięso mielone wołowo-wieprzowe (8000 kg), wątroba wieprzowa (1000 kg), żołądki wieprzowe parzone (2500 kg), salceson biały (3500 kg), salceson czarny (2500 kg), salceson ozorkowy (1000 kg), wątrobianka wędzona (2000 kg), kaszanka (1000 kg), mielonka wieprzowa (4000 kg), kiełbasy: biała (200 kg), mortadela (8000 kg),mortadela z papryką (1000 kg), moradela z pieczarkami (1000 kg), jarmarczna (300 kg), litewska (700 kg), szynkowa (4000 kg), parówkowa (500 kg), śląska (500 kg), zwyczajna (7000 kg), żywiecka (2000 kg), piwna (2000 kg), słoikowa (1000 kg), pieczeń rzymska (1000 kg); cienkie parówki (3000 kg), konserwa turystyczna (2000 kg), parówki drobiowe (1500 kg), mielonka drobiowa (2000 kg), noga z kurczaka (3000 kg), mortadela z kurczaka (1500 kg), filet z piersi kurczaka (1300 kg), polędwica drobiowa (700 kg), szynka z kurczaka (800 kg), pasztety drobiowe-konserwy (5000 kg), pasztet drobiowy zapiekany (1500 kg), filet wędzony z indyka (1000kg) 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; okres w miesiącach: 12

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości: Część nr 1-7000 tys. zł ; Część nr 2-2000 tys. zł. 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zamawiający żąda złożenia oświadczeń i dokumentów. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą", zamawiający żąda złożenia: 1) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; 3) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 4) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5) oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, które stanowi dodatek nr 5 do SIWZ; 6) oświadczenia o niewykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy, zawartego w dodatju nr 6 do SIWZ; 2. W celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, zamawiający żąda: 1) wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw lub usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom lub usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy lub usługi zostały wykonane należycie; 2) wykazu osób i podmiotów, które bedą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia a takze zakresu wykonywanych przez nich czynności; 3. W celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku znajdowania sie przez wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, zamawiający żąda: 1) informacji banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których Wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przez upływem terminu składania ofert; 2) polisy, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.11.2006 godzina 09:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 06.11.2006, godzina 10:00, Siedziba zamawiającego.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 06.10.2006. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Mięso wołowe, mięso wieprzowe, wędliny wołowe, wędliny wieprzowe. 1) Krótki opis: boczek wędzony surowy b/k b/s, boczek surowy b/k, b/s, metka wędzona, szynki: mielona, prasowana, wieprzowa parzona; wołowina b/k, szynka b/k b/s, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k b/s, wołowina gulaszowa, mięso mielone wołowo-wieprzowe, wątroba wieprzowa, żołądki wieprzowe parzone, salceson biały, salceson czarny, salceson ozorkowy wątrobianka wędzona, kaszanka gruba, mielonka wieprzowa, kiełbasy: biała, mortadela, mortadela z papryka, mortadela z pieczarkami, szynkowa, parówkowa, śląska, zwyczajna, żywiecka, piwna, słoikowa; cienkie parówki, pieczeń rzymska, konserwa turystyczna. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00, 15.11.10.00, 15.13.11.32, 15.13.11.33, 15.13.10.00. 3) Wielkość lub zakres: boczek wędzony surowy b/k b/s (5000 kg), boczek surowy b/k b/s (1000 kg), metka wędzona (2000 kg), szynki: mielona (1500 kg), prasowana (2000 kg), wieprzowa parzona (1500 kg); wołowina b/k (200 kg), szynka b/k b/s (100 kg), karkówka wieprzowa b/k (100 kg), łopatka wieprzowa b/k b/s (3000 kg), wołowina gulaszowa (4000 kg), mięso mielone wołowo-wieprzowe (8000 kg), wątroba wieprzowa (1000 kg), żołądki wieprzowe parzone (2500 kg), salceson biały (3500 kg), salceson czarny (2500 kg), salceson ozorkowy (1000 kg), wątrobianka wędzona (2000 kg), kaszanka (1000 kg), mielonka wieprzowa (4000 kg), kiełbasy: biała (200 kg), mortadela (8000 kg), mortadela z papryką (1000 kg), moradela z pieczarkami (1000 kg), jarmarczna (300 kg), litewska (700 kg), szynkowa (4000 kg), parówkowa (500 kg), śląska (500 kg), zwyczajna (7000 kg), żywiecka (2000 kg), piwna (2000 kg), słoikowa (1000 kg), pieczeń rzymska (1000 kg); cienkie parówki (3000 kg), konserwa turystyczna (2000 kg). 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Mięso drobiowe, wędliny drobiowe, pasztety drobiowe. 1) Krótki opis: parówki drobiowe, mielonka drobiowa, noga z kurczaka, mortadela z kurczaka, filet z piersi kurczaka, polędwica drobiowa, szynka z kurczaka, szynka z indyka, pasztety drobiowe-konserwy, pasztet drobiowy zapiekany, filet wędzony z indyka. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00, 15.13.11.35, 15.13.13.10, 15.13.15.00. 3) Wielkość lub zakres: parówki drobiowe (1500 kg), mielonka drobiowa (2000 kg), noga z kurczaka (3000 kg), mortadela z kurczaka (1500 kg), filet z piersi kurczaka (1300 kg), polędwica drobiowa (700 kg), szynka z kurczaka (800 kg), pasztety drobiowe-konserwy (5000 kg), pasztet drobiowy zapiekany (1500 kg), filet wędzony z indyka (1000 kg). 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.