eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krosno Odrzańskie › Wyżywienie systemem zleconym osób zatrzymanych przez funkcjonariuszy Nadodrzańskiego Oddziału Straży Granicznej

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-30

Krosno Odrzańskie: Wyżywienie systemem zleconym osób zatrzymanych przez funkcjonariuszy Nadodrzańskiego Oddziału Straży Granicznej
Numer ogłoszenia: 538048 - 2013; data zamieszczenia: 30.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 456578 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Nadodrzański Oddział Straży Granicznej, ul. Poprzeczna 1, 66-600 Krosno Odrzańskie, woj. lubuskie, tel. 68 358 20 84, faks 68 358 27 22.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wyżywienie systemem zleconym osób zatrzymanych przez funkcjonariuszy Nadodrzańskiego Oddziału Straży Granicznej.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa 3 posiłków dziennie (śniadanie, obiad, kolacja) w tym co najmniej jeden posiłek gorący, dla osób zatrzymanych przebywających w Pomieszczeniach Przeznaczonych dla Osób Zatrzymanych oraz w Strzeżonym Ośrodku dla Cudzoziemców Nadodrzańskiego Oddziału Straży Granicznej oraz dostawa posiłków podróżnych dla osób konwojowanych. W zakresie zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do zakupienia takiej ilości artykułów spożywczych na jednego żywionego, która będzie odpowiadała wartości dziennej według przysługującej mu, odpowiedniej normy wyżywienia i przygotuje z nich trzy posiłki. Wykonawca będzie dostarczał posiłki dobrej jakości, zgodne z niżej wskazanymi normami żywieniowymi, jak i z powszechnie obowiązującymi przepisami i normami dotyczącymi żywności, w szczególności zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz.914 ze zm.) Cudzoziemcy przebywający w Strzeżonym Ośrodku dla Cudzoziemców i PPDOZ (Pomieszczenia przeznaczone dla osób zatrzymanych) otrzymują posiłki i napoje o wartości energetycznej dziennej: 1) od 300 do 900 kcal - do ukończenia 6 miesiąca życia, 2) od 700 do 1000 kcal - od 7 miesiąca do ukończenia 1 roku życia, 3) od 1000 do 1700 kcal - powyżej 1 roku do ukończenia 4 roku życia, 4) od 1700 do 2600 kcal - powyżej 4 roku do ukończenia 12 roku życia, 5) od 2600 do 3400 kcal - powyżej 12 roku do ukończenia 18 roku oraz chorzy, kobiety w ciąży i karmiące - dzienna norma wyżywienia 75 Sz - wartość produktów spożywczych użytych do produkcji posiłków (wsad do kotła ) nie może być mniejsza niż 11,12 zł. Dla pozostałych osadzonych - 65% Sz - wartość produktów spożywczych użytych do produkcji posiłków (wsad do kotła)nie może być mniejsza niż 9,64 zł, a wartość energetyczna nie może być mniejsza niż 2 600 kcal. Dla osób przebywających w konwoju trwającym ponad 6 godzin należność nie może być mniejsza niż: 1) konwój - 65% Sz - 11,57 zł; 2) konwój - 75% Sz - 13,34 zł. Przygotowane posiłki powinny uwzględniać wymogi religijne i kulturowe żywionej osoby. Wykonawca jest zobowiązany do urozmaicania przygotowywanych posiłków. Częstotliwość powtarzania się tego samego posiłku nie może być krótsza niż 10 dni. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania do zamawiającego opracowanych dziennych jadłospisów zawierających również kaloryczność poszczególnych posiłków. Jadłospis będzie dostarczany w cyklu dekadowym. W dniu podpisania umowy wykonawca, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą przedłoży zamawiającemu jadłospis na pierwsze 10 dni żywieniowych. Zamawiający może wnosić uwagi, zastrzeżenia i wnioski o zmianę przedstawionego jadłospisu dekadowego, co będzie dokumentowane protokołem uzgodnień podpisanym przez wykonawcę i przedstawiciela zamawiającego. Przedstawiony przez wykonawcę jadłospis może być w każdym czasie w całości zmieniony za porozumieniem stron, co będzie dokumentowane protokołem uzgodnień podpisanym przez wykonawcę. Jadłospis powinien zawierać określenie kaloryczności poszczególnych posiłków. W jadłospisie nie mogą być użyte różnego rodzaju pasty, w tym w szczególności: rybna, z boczku, jajeczna, itp. oraz kaszanka, wątrobianka, paprykarz. W jadłospisie należy uwzględnić, aby do każdego obiadu był dołączony owoc. Dostarczone posiłki winny być opisane zgodnie ze złożonym przez zamawiającego zapotrzebowaniem. Do każdego dostarczonego posiłku Wykonawca jest zobowiązany zabezpieczyć dodatkowe przyprawy (sól, pieprz, maggi, papryka). Czas pomiędzy przygotowaniem posiłku, a jego dostarczeniem nie powinien być dłuższy niż 2 godziny. Przy opracowaniu jadłospisów i naliczaniu odpłatności należy podzielić rację dzienną wg następujących zasad: 1) śniadanie 25 %wartości, 2) obiad 50 % wartości, 3) kolacja 25 % wartości. Posiłki powinny być dostarczane dwa razy dziennie w godz. 07.00-08.00 śniadanie (zamówienie przez Zamawiającego do 6.00) i 12.00 - 13.00 obiad razem z kolacją (zamówienie przez Zamawiającego do 10.00). Informację odnośnie ilości żywionych w danym dniu zamawiający zobowiązuję się przekazać drogą telefoniczną i faksem. Posiłki będą dostarczane w opakowaniach jednorazowych, w sposób zapewniający zachowanie ich właściwości oraz odpowiedniej temperatury w zależności od rodzaju dostarczanego posiłku. Posiłki będą dostarczane wraz ze sztućcami i naczyniami plastykowanymi umożliwiającymi spożycie określonego posiłku. Sztućce i naczynia wykorzystywane podczas transportu, jak i do spożycia posiłków powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością i posiadających atest PZH. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego posiłku (posiłków) ze względu na ich jakość, konsystencje, zapach, smak Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć nowy posiłek w czasie nie dłuższym niż 2 godziny od momentu zgłoszenia w/w nieprawidłowości w przygotowaniu posiłku. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania ciepłych napoi we własnych, przystosowanych do tego celu termosach z uwzględnieniem ilości żywionych osób. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania posiłków w termicznych pojemnikach zgodnie z przekazanym wcześniej zapotrzebowaniem. Wykonawca zapewni pojemniki z pokrywą na odpady pokonsumpcyjne i zużyte naczynia w ilości wymaganej do prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia. Wykonawca będzie odbierał od Zamawiającego opakowania po dostarczonych posiłkach raz dziennie z zastrzeżeniem, że czas przechowywania odpadów u Zamawiającego nie może być dłuższy niż 24 godzimy. Wykonawca jest wytwórcą odpadów powstałych przy realizacji przedmiotowego zamówienia publicznego i ponosi tym samym pełną odpowiedzialność za gospodarowanie tymi odpadami oraz koszty z tym związane zgodnie z ustawą z dnia 14 grudnia 2012r. o odpadach (t. j. Dz. U. z 2013r., poz. 21). Wykonawca będzie zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007, Nr 80, poz. 545). Do realizacji zamówienia wykonawca powinien dysponować kuchnią (miejscem)do produkcji posiłków. Kuchnia (miejsce) powinna (o) być zatwierdzona w zakresie produkcji posiłków na podstawie art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) decyzją właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego. W celu potwierdzenia tych okoliczności Wykonawca ma obowiązek złożyć decyzję wydaną na podstawie art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia z późniejszymi zmianami (Dz. U. nr 171 z 2006r. poz. 1225 z późn. zm) przez właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego dotyczącą kuchni (miejsca) do produkcji posiłków. Za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. Sanepidu wynikające ze świadczonej przez wykonawcę usługi, której następstwem będą m. in. mandaty, kary odpowiada wykonawca. Wszelkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm i systemu HCCAP oraz szczególnymi przepisami obowiązującymi w zakresie żywienia zamawiającego. Wszelkie szkody w mieniu (sprzęcie) przekazanym przez wykonawcę, a niezawinione przez zamawiającego, będzie ponosił wykonawca.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Usługowo-Handlowy COUNTRY, ul. Pułaskiego 3D, 66-600 Krosno Odrzańskie, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 224120,37 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 208494,00

  • Oferta z najniższą ceną: 208494,00 / Oferta z najwyższą ceną: 238629,69

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.