eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ciechocinek › Artykuły spożywcze

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2018-03-20



Ogłoszenie nr 533631-N-2018 z dnia 2018-03-20 r.

22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ: Artykuły spożywcze
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: 22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ, krajowy numer identyfikacyjny 91051403900000, ul. ul. Wojska Polskiego  5 , 87720   Ciechocinek, woj. kujawsko-pomorskie, państwo Polska, tel. 542 837 200, e-mail j.zimny@22wszur.pl, faks 542 837 320.
Adres strony internetowej (URL): www.22wszur.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Tak
www.22wszur.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
www.22wszur.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
przez operatora pocztowego, kurierem lub osobiście
Adres:
22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny SPZOZ , ul. Wojska Polskiego 5 , 87-720 Ciechocinek-administracja pokój nr 13(WYŁĄCZNIE)


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Artykuły spożywcze
Numer referencyjny: 5/2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:
3
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
3


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych wyszczególnionych w " Formularzu cenowym" stanowiącym załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Pakiet 1 Lp. Asortyment Ilość kg/L rocznie 1 2 3 1 Kawa rozpuszczalna opakowanie słoik szklany/ puszka metalowa100g z zabezpieczeniem próżniowym pod nakrętką. Wartość odżywcza minimum na 100g produktu : białko 7g, węglowodany 8,9g, tłuszcz 0,2g, błonnik 30g, sód 0,1g, minimum kaloryczne 125kacl/100g 15 2 Kawa rozpuszczalna opakowanie paluszek aluminiowy 2g z nacięciem do otwierania bez użycia nożyczek. Wartość odżywcza minimum na 100g produktu : białko 7g, węglowodany 8,9g, tłuszcz 0,2g, błonnik 30g, sód 0,1g, minimum kaloryczne 125kacl/100g 20 3 Kawa rozpuszczalna typu Nescafe Espresso lub równoważna; wartość energetyczna w 100 g: 118,00 kcal ; jednolity proszek Białko w 100 g: 7,80 g Węglowodany w 100 g: 3,1g Tłuszcz w 100 g: 0,20 g , opakowanie słoik szkalny z zabezpieczeniem próżniowym pod nakrętką / puszka metalowa100g 15 4 Kawa naturalna ziarnista 110% Arabica typu JACOBS KRONUNG , opakowanie torebka 1kg 12 5 Kawa naturalna mielona 100% Arabica torebka 100g, typu JACOBS KRONUNG lub równoważna 350 6 Herbata czarna,saszetka 0,02kg ,opakowanie torebka lub karton 0,2- 0,4kg 260 7 Herbata zielona liściasta, opakowanie 0,06 kg 40 8 Herbata czarna expresowa (czarna, ceylon, assam, earl greey), koperta 2g, 200 9 Herbata ziołowa,( mięta,melisa,rumianek) koperta 1,75g, 40 10 Herbata owocowa,( malina, żurawina z malina, żurawina z granatem, dzika róża z maliną ) koperta 2g, 80 11 Herbata zielona,( zielona, z cytryną , z opuncją, z żeńszeniem i granatem ) koperta 2g, 40 12 Herbata Roiboos, koperta 2g 15 13 Sok owocowy jabłkowy typu Hortex lub równoważny 100% bez dodatku cukru; opakowanie karton 1l z wielorazowym otwieraczem 200 14 Sok owocowy pomarańczowy typu Hortex lub równoważny 100% bez dodatku cukru; opakowanie karton 1l z wielorazowym otwieraczem 200 15 Sok pomidorowy typu Hortex lub równoważny 100% bez dodatku cukru; opakowanie karton 1l z wielorazowym otwieraczem 70 16 Cukier kryształ; opakowanie torebka papierowa 1kg 6500 17 Cukier puder; opakowanie torebka papierowa lub foliowa 0,4-0,5kg 80 18 Jabłka prażone z kawałakmi owoców; opakowanie słoik szklany 0,9-1,0kg 500 19 Kakao ciemne o obniżonej zawartości tłuszczu( zaw. tłuszczu kakaowego 10-12%); wartość odżywcza 100g minimum białko - 10g, węglowodany - 57g, tłuszcze 7g, opakowanie 0,1-0,2kg 10 20 Dżem wysoko słodzony( truskawka, wiśnia) opakowanie wiaderko plastikowe, słoik szklany 1,0-1,5kg 350 21 Wafel przekładany kremem cały w czekoladzie , minimalna wartośc odżywcza 100g : tłuszcze - 29-32g, węglowodany 55-556g, białko - 5,8-8,6g, opakowanie 37-46g, pakowane pojedynczo 30 22 Powidła śliwkowe; opakowanie słoik szklany 0,9-1,0kg 1000 23 Rodzynki sułtańskie; opakowanie torebka foliowa 0,5-1kg 150 24 Wiórki kokosowe ,opakowanie torebka foliowa 0,3-1,0kg 30 25 Śliwki suszone kalifornijskie; opakowanie torebka foliowa 0,5-1,0kg 200 26 Morele suszone; opakowanie torebka foliowa 0,5-1,0kg 300 27 Miód naturalny zestalony (kraj pochodzenia Polska); opakowanie słoik szklany 0,4- 0,5kg 700 28 Grzyby suszone -podgrzybek; opakowanie torebka foliowa 0,5 -1kg 30 29 Koncentrat pomidorowy 30% , zawartość ekstraktu minimum 30%, wartość odżywcza 100g minimum ; białko - 5,9g, węglowodany - 15,9g, tłuszcze - 1,3g, opakowanie szklane 0,9-0,97kg 900 30 Groch łuskany połówki ; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 1,0-5,0kg 350 31 Fasola Jaś karłowy; opakowanie torebka foliowa 0,5-5,0kg 600 32 Słonecznik łuskany; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 180 33 Pestki dyni; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 250 34 Siemie lniane ; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 200 35 Konfitura z jagód wartość odżywcza 100g minimum 152 kcal, białko - 0,4g; węglowodany - 38g; tłuszcz - 0,3g; opakowanie słoik szklany 0,24-0,3kg 110 36 Żurawina do mięs z całymi owocami, opakowanie słoik szklany 0,25-0,3kg 150 37 Migdały płatki; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 40 38 Migdały całe; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 45 39 Orzechy włoskie łuskane, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5-1,0kg 100 40 Budyń smakowy ; opakowanie torebka foliowa 0,5-1,0kg 70 41 Galaretki owocowe; opakowanie torebka foliowa 1,0kg 140 42 Kisiel różne smaki, opakowanie torebka foliowa 0,5-1,0kg 40 43 Kakao rozpuszczalne, opakowanie, torebka 0,2-0,5kg 15 44 Ciastka kruche, opakowanie karton 2,5kg (waga 10szt 11-18dkg) 50 45 Suchary delikatesowe 0,25kg 10 46 Soczewica ziarno ( zielona, pomarańczowa ); opakowanie torebka foliowa 0,35-0,5kg; wartość odżywcza 100g minimum białko - 25g; węglowodany - 48,5 g; tłuszcze - 1g 150 47 Soja ziarno; opakowanie torebka foliowa 0,35 - 0,5kg; wartość odżywcza 100g minimum białko - 34g; węglowodany - 17g; tłuszcze - 19,5g 150 48 Chrzan tarty na kwasku cytrynowym; opakowanie słoik szklany 0,9kg ; masa netto 810g 700 49 Sezam ziarno opakowanie torebka foliowa 0,5 kg 15 50 Czekolada mleczna ; tabliczka 0,1kg; wartość odżywcza 100g minimum: białko - 6,2g; węglowodany - 57,3g; tłuszcze 30,5g 55 51 Czekolada gorzka ; tabliczka 0,1kg; wartość odżywcza 100g minimum: białko - 8,4g; węglowodany - 39g; tłuszcze 31,5g 40 52 Ciastka kruche w czekoladzie luz; opakowanie karton 2,5kg 10 53 Kukurydza konserwowa; opakowanie puszka 0,4 - 0,425kg; wartość odżywcza 100g minimum : białko - 2,9kg, węglowodany - 10,8g, tłuszcze - 1,9g t 700 54 Groszek konserwowy; opakowanie puszka 0,4kg; wartość odżywcza 100g minimum : białko - 5,3g, węglowodany - 8g, tłuszcze - 0,4g 500 55 Kiełki fasoli Mung 0,4kg 200 56 Fasola konserwowa czerwona ; opakowanie puszka 0,4kg, wartość odżywcza 100g minimum ; białko - 6,7g, weglowodany - 17,4g, tłuszcze - 0,2g 350 57 Brzoskwinie w syropie, opakowanie puszka 0,82kg, masa po odcieku 465g; wartość odżywcza 100g minimum : białko - 0,5g, węglowodany - 14,2g, tłuszcze - 0,05g 1000 58 Ananasy w syropie w kawałkach; opakowanie puszka 0,565 kg, masa po odcieku 320g 1500 59 Gruszki w syropie; opakowanie puszka 0,82kg, masa po odcieku 460g; wartość odżywcza 100g minimum: białko - 0,3g, weglowodany - 13,6g, tłuszcze - 0,1g 350 60 Papryka konserwowa, paski ; opakowanie słoik szklany 3,70 - 4,50kg 750 61 Ogórki konserwowe; opakowanie słoik szklany 0,9-1,0l, wartość odżywcza 100g minimum : białko - 1g, węglowodany - 10g, tłuszcze- 0,g 0,9kg 1200 62 Kapary, opakowanie słoik szklany 0,72kg 8 63 Pieczarki marynowane całe, opakowanie słoik szklany 0,78kg , masa po odcieku 440g 650 64 Dynia w occie, opakowanie słoik szklany 0,9kg, masa po odcieku 580g 1200 65 Oliwki (czarne, zielone) drylowane krojone, opakowanie słoik szklany 0,9 - 1,0kg 400 66 Cebulka marynowana żółta, opakowanie słoik szklany 0,8-0,9kg 80 67 Pomidory całe w zalewie, opakowanie puszka 4,65kg 700 68 Cebulka marynowana srebrna, opakowanie słoik szklany 1,7kg 150 69 Pieprz naturalny ziarno, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5-1,0kg 60 70 Pieprz naturalny mielony, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5-1,0kg 30 71 Kwasek cytrynowy, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 80 72 Majeranek , opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5 kg 30 73 Przyprawa do zup w płynie, opakowanie butelka szklana 0,96- 1,0 l 600 74 Kurkuma mielona, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 2 75 Przyprawa Wegeta, opakowanie wiaderko plastikowe 5 kg, wartość odżywcza 100g minimum : białko - 8,5g, weglowodany - 24,5g, tłuszcze - 0,6g 1 kg 300 76 Papryka mielona ( ostra, słodka), opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2- 0,5 kg 20 77 Liść laurowy, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2- 0,5 kg 5 78 Imbir mielony, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 3 79 Gałka muszkatołowa cała, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1 - 0,2 kg 2 80 Kminek ziarno, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 2 81 Pieprz ziołowy mielony, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5 - 1,0 kg 20 82 Przyprawa curry, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 20 83 Cukier waniliowy, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5 kg 25 84 Żelatyna, opakowanie torebka foliowa 0,5 - 1,0kg 180 85 Ocet spirytusowy, opakowanie butelka plastikowa 0,5 - 1,0l 600 86 Musztarda sarepska, opakowanie słoik szklany 0,9-1,2 kg: wartość odżywcza minimum : białko - 4,4g, węglowodany - 8g, tłuszcze - 5g 400 87 Sól warzona miałka, opakowanie torebka foliowa 1kg 300 88 Sól gruboziarnista, opakowanie torebka foliowa 1kg 2000 89 Majonez stołowy opakowanie wiaderko plastikowe 4,5 - 5,0kg, wartość odżywcza 100g, minimum : białko 1,26g, weglowodany - 3,51g, tłuszcze - 65,8g zawartość tłuszczu minimum 63% 3000 90 Ketchup łagodny , opakowanie szklane 0,9-1kg,skład minimum :koncentrat pomidorowy 47%, cukier, cebula 9,2%, skrobia kukurydziana, sól, ocet, kwas cytrynowy, przyprawy 700 91 Goździki , opakowanie torebka foliowa 0,1 - 0,2 kg 1 92 Ziele angielskie, opakowanie torebka foliowa 0,2 - 0,5 kg 15 93 Proszek do pieczenia, opakowanie torebka 0,1 - 0,2 kg 5 94 Ocet winny ( biały, czerwony), opakowanie butelka szklana 0,5-1,0l 10 95 Cynamon mielony, opakowanie torebka 0,5 kg 5 96 Gniazdka nitka opakowanie torebka foliowa 2kg; wartość odżywcza 100g minimum białko - 13,5g, węglowodany - 69,9g, tłuszcze 0,3g 650 97 Kolanka , muszelki duże i małe torebka foliowa 2kg; wartość odżywcza 100g minimum białko - 13,5g, węglowodany - 69,9g, tłuszcze 0,3g 600 98 Świderki małe i duże torebka foliowa 2kg; wartość odżywcza 100g minimum białko - 13,5g, węglowodany - 69,9g, tłuszcze 0,3g 300 99 Łazanki torebka foliowa 2kg; wartość odżywcza 100g minimum białko - 13,5g, węglowodany - 69,9g, tłuszcze 0,3g 200 100 Kokardka mała i duża torebka foliowa 2kg; wartość odżywcza 100g minimum białko - 13,5g, węglowodany - 69,9g, tłuszcze 0,3g 20 101 Lazania opakowanie karton 3kg; wartość odżywcza 100g minimum białko - 13,5g, węglowodany - 69,9g, tłuszcze 0,3g 150 102 Makaron sojowy opakowanie torebka foliowa 0,1 - 0,5 kg 40 103 Pełne ziarno - świderki, kokardki, pióra, gniazdka torebka foliowa 2kg; wartość odżywcza 100g maksimum: białko - 15,2g, węglowodany - 68g, tłuszcze 1,3g 200 104 Mąka ziemniaczana opakowanie torebka papierowa 1 kg 300 105 Kasza kukurydziana; opakowanie 0,2-0,5 kg; wartość odżywcza 100g minimum : białko - 7,3g, węglowodany - 82g, tłuszcze - 0,8g 20 106 Kasza kuskus opakowanie 0,3 - 0,5kg; wartość odżywcza minimum : białko - 15g, węglowodany - 75g, tłuszcze - 3,0g 10 107 Ryż długoziarnisty całe ziarno opakowanie torebka foliowa lub papierowa1kg ; wartość odżywcza 100g minimum: białko - 8,8g, węglowodany - 78,8g, tłuszcze - 0,82g 1100 108 Kasza jaglana opakowanie torebka foliowa 0,35 - 0,5 kg; wartość odżywcza minimum: białko - 10,5g, weglowodany - 68,4g, tłuszcze - 2,4g 350 109 Kasza gryczana prażona, opakowanie 0,3 - 1,0 kg ; wartość odzywcza 100g minimum : białko - 12,6g, węglowodany - 69,3, tłuszcze - 3,1g 200 110 Mąka pszenna typ 500 opakowanie torebka papierowa 1kg; wartość odżywcza 100g minimum ; białko - 9,2g, weglowodany - 74,9g, tłuszcze - 1,2g 3500 111 Kasza jęczmienna perłowa, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 1 kg 350 112 Płatki owsiane, opakowanie torebka foliowa lib papierowa 1 kg; wartość odżywcza minimum: białko - 13,5g, węglowodany - 54,5g, tłuszcze - 7,0g 300 113 Otręby owsiane, opakowanie torebka foliowa 0,25kg, kartonik 0,4kg 280 114 Kasza owsiana, opakowanie torebka foliowa 0,25 - 0,1kg (całe ziarno) 350 115 Kasza manna, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5 - 1,0 kg 250 116 Ciecierzyca ziarno, opakowanie torebka foliowa 0,4kg, wartość odżywcza 100g minimum : białko- 21,3g , węglowodany - 36,1g tłuszcze - 5,4g 100 PAKIET II Lp. Asortyment Ilość kg/L rocznie 1 2 3 1 Olej z pierwszego tłoczenia, opakowanie butelka plastikowa 1l 1800 2 Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno (EXTRA VIRGIN), opakowanie butelka szklana 1 l 350 3 Tłuszcz roslinny 40% do uzycia w piecach konwekcyjno-parowych , opakowanie butelka plastikowa - 3,7-4,0 l 100 4 Masło roślinne , opakowanie pudełko plastikowe 0,5 kg 700 PAKIET III Lp. Asortyment Ilość kg/L rocznie 1 2 3 1 Mąka bezglutenowa 1kg 25 2 Bułka tarta bezglutenowa 0,4 kg 2 3 Ciastka kruche z marmoladą niskob. 0,15 kg 1 4 Makaron krakowski 0,25 kg / śwderki,gniazdka, muszelki ,nitki cienkie 20

II.5) Główny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze
Dodatkowe kody CPV:


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  12   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: - działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Wymagane jest posiadanie przez wykonawcę odpowiedniego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej; - Warunek zostanie spełniony jeśli Wykonawca przedstawi polisę ubezpieczenia OC j (bądź inny dokument) od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, 2) oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej- pod warunkiem ,ze wykonawca nie złożył oświadczenia w terminie 3 dni od zamieszczenia informacji z sesji otwarcia ofert.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
1) dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez zamawiającego. Warunek zostanie spełniony jeśli Wykonawca przedstawi polisę ubezpieczenia OC j (bądź inny dokument) od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej ) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę na sumę ubezpieczenia minimum wartości złożonej oferty.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
Cena100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Nie dotyczy
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Nie dotyczy
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1.Waloryzacja cen jednostkowych i wartości brutto ogółem umowy jest możliwa po upływie 6 miesięcy obowiązywania umowy i jedynie o wskaźnik wzrostu artykułów spożywczych ogłoszony przez GUS dla półrocznego okresu obowiązywania umowy. 2.Wykonawca zobowiązany jest udowodnić na piśmie Zamawiającemu ,że zmiany cen wynikają z przyczyn wzrostu cen ogłoszonych przez GUS. 3. Zamawiający musi wyrazić zgodę na waloryzację cen. 4. Strony ustalają ,że wynagrodzenie należne wykonawcy wynikające z zapisów § 22 umowy podlega automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę wzrostu lub obniżenia podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. W takim przypadku wysokość wynagrodzenia należnego wykonawcy ustalana jest każdorazowo z uwzględnieniem aktualnej stawki podatku VAT obowiązującej na dzień wystawienia faktury (powstania obowiązku podatkowego).
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-04-04, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH







Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.