eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Starogard Gdański › przygotowanie i dostawę posiłków obiadowych do Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Pelplińskiej 3, Środowiskowego Domu Samopomocy przy Al. Jana Pawła II 5, Ośrodka Adaptacyjnego przy Al. Jana Pawła II 6 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-23

Starogard Gdański: przygotowanie i dostawę posiłków obiadowych do Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Pelplińskiej 3, Środowiskowego Domu Samopomocy przy Al. Jana Pawła II 5, Ośrodka Adaptacyjnego przy Al. Jana Pawła II 6 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego
Numer ogłoszenia: 533092 - 2013; data zamieszczenia: 23.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 497570 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, al. Jana Pawła II 6, 83-200 Starogard Gdański, woj. pomorskie, tel. 058 5624458, faks 058 5634014.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przygotowanie i dostawę posiłków obiadowych do Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Pelplińskiej 3, Środowiskowego Domu Samopomocy przy Al. Jana Pawła II 5, Ośrodka Adaptacyjnego przy Al. Jana Pawła II 6 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłków obiadowych do Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Pelplińskiej 3, Środowiskowego Domu Samopomocy przy Al. Jana Pawła II 5, Ośrodka Adaptacyjnego przy Al. Jana Pawła II 6 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego. 2. Godziny dostaw posiłków do Ośrodków Wsparcia: a) Środowiskowy Dom Samopomocy przy ul. Pelplińskiej 3 w Starogardzie Gd. o godz. 12:00, b) Środowiskowy Dom Samopomocy przy Al. Jana Pawła II 5 w Starogardzie Gdańskim oraz Ośrodek Adaptacyjny przy Al. Jana Pawła II 6 w Starogardzie Gdańskim do godz. 12:15, 3. Godziny dostaw do miejsca zamieszkania klientów MOPS: od godz. 12:30 do 14:30. 4. Ilość posiłków: a) Ośrodki Wsparcia - do 25 obiadów dziennie; b) do miejsca zamieszkania klientów MOPS - do 30 obiadów dziennie. 5. Maksymalna przewidywana ilość posiłków obiadowych zamówionych w 2014 r., do 13750 posiłków. Posiłki zamówione w okresie ostatnich 12 miesięcy około 11800 posiłków (posiłki dowożone do miejsca zamieszkania 6657, posiłki dowożone do ŚDS i OA 5185). 6. Posiłki dostarczane będą od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót i dni ustawowo wolnych od pracy. 7. Posiłki powinny być przewożone w termosach zapewniających zachowanie odpowiednio wysokiej temperatury oraz podawane w pojemnikach jednorazowego użytku dopuszczone do przechowywania żywności. 8. Posiłek powinien składać się z: mięsa lub ryby (min. 120g, mięso z kością min 200g), ziemniaki, kasza lub makaron (min 150g), przystawka gotowana (min. 100g), napój 3 razy w tygodniu (min. 200 mil.) deser 2 razy w tygodniu. Minimalna wartość energetyczna 600 kcal. Podana waga mięsa dotyczy wsadu do kotła. 9. Posiłki należy przygotowywać zgodnie z wymaganiami określonymi w przepisach Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.- o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) i innych obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania jadłospisów zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki powinny pokrywać odpowiednie zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. 11. Wykonawca zobowiązany jest przedstawiać jadłospis na okres minimum 10 dni, który musi być zaakceptowany przez wyznaczonego pracownika Zamawiającego. Jadłospis powinien być przedstawiany z dwudniowym wyprzedzeniem. 12. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościowo - wartościową posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji przez osobę wytypowaną przez Zamawiającego do tego celu. 13. Zamawiający do ostatniego dnia każdego miesiąca przekaże wykonawcy grafik uwzględniający miejsce i ilość dostarczanych posiłków na kolejny miesiąc. 14. Wszelkie zmiany w grafiku Zamawiający będzie zgłaszał wykonawcy bez zbędnej zwłoki jednak nie później niż jeden dzień przed wprowadzeniem zmian. 15. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych (po zakończeniu miesiąca kalendarzowego) na podstawie rozliczeń dostarczonych posiłków. 16. Wypłata za wykonaną usługę, będzie następowała po upływie każdego miesiąca, w terminie 14 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury od Wykonawcy, przelewem na jego konto bankowe. 17. Nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm odnośnie wydawanych posiłków sprawować będzie wyznaczony pracownik Zamawiającego. 18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do dokumentacji źródłowej np.: faktur zakupu, kartotek magazynowych itp. 19. Zakwestionowane przez pracownika Zamawiającego posiłki pod względem ilości i jakości podlegają wymianie na koszt Wykonawcy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma - Handlowo Gastronomiczna U BASKI, ul. Gdańska 6, 83-200 Starogard Gdański, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 97372,44 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 100925,00

  • Oferta z najniższą ceną: 93962,50 / Oferta z najwyższą ceną: 100925,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.