eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Raczki › Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów (kelner - barman i unasienniania) dla uczestników projektu pn. Programuj swój zawód i Zawodowy kompas

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-21

Raczki: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów (kelner - barman i unasienniania) dla uczestników projektu pn. Programuj swój zawód i Zawodowy kompas
Numer ogłoszenia: 532276 - 2013; data zamieszczenia: 21.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 253355 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im. Ludwika Michała Paca w Dowspudzie, , 16-420 Raczki, woj. podlaskie, tel. 0-87 5685 103, faks 0-87 5685 106.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów (kelner - barman i unasienniania) dla uczestników projektu pn. Programuj swój zawód i Zawodowy kompas.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów (kelner - barman i unasienniania) dla uczestników projektu pn. Programuj swój zawód i Zawodowy kompas współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Zamówienie podzielone jest na 2 części i obejmuje zorganizowanie i przeprowadzenie następujących kursów: Część 1 -Kurs kelner - barman: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu dla jednej grupy 20 - osobowej. T ermin realizacji kursu - od dnia podpisania umowy do 31.03.2014 r. Szczegółowy harmonogram zajęć Wykonawca uzgodni z koordynatorem projektu. Miejsce szkolenia - miasto Suwałki/ Zespół Szkół w Dowspudzie. Zajęcia muszą odbywać się w systemie weekendowym (piątek, sobota, niedziela).Szkolenie obejmuje łącznie 50 godzin. Uczestnicy szkolenia zdobędą niezbędną wiedzę i umiejętności praktyczne i teoretyczne. Kurs zakończy się egzaminem teoretycznym i praktycznym sprawdzającym umiejętności zdobyte na kursie. Każdy uczestnik po zdaniu egzaminu otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu. Zamawiający otrzyma potwierdzenie odbioru przez uczestników szkolenia zaświadczenia z kopią wydanych zaświadczeń. Realizacja szkolenia powinna odbywać się w oparciu o nowoczesne metody i techniki dydaktyczno-pedagogiczne. Wykonawca zapewni warunki lokalowe przystosowane do przeprowadzenia szkolenia z odpowiednim zapleczem technicznym (lokal gastronomiczno-restauracyjny na terenie miasta Suwałki wyposażony w stoliki, krzesła oraz niezbędny sprzęt barmański np. umożliwiający pokazy barmańskie, zaplecze multimedialne np. rzutnik, ekran, komputer oraz inne niezbędne rekwizyty do przeprowadzenia kursu. Wykonawca zabezpieczy wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz wszelkie niezbędne produkty do przeprowadzenia szkolenia w szczególności różnorodne produkty alkoholowe, soki oraz inne niezbędne artykuły do przeprowadzenia szkolenia. Wszystkie produkty alkoholowe muszą posiadać banderolę z polskim znakiem akcyzowym. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uprawnionych wykładowców. Wykładowca powinien posiadać minimum ukończone szkolenie barmana II stopnia lub wyższe kwalifikacje, posiadać co najmniej roczne doświadczenie na stanowisku barmana, posiadać merytoryczne i praktyczne przygotowanie do prowadzenia szkolenia. Trener powinien mieć doświadczenie w prowadzeniu szkoleń dla kandydatów na barmanów. Materiały szkoleniowe oraz dokumenty szkolenia należy oznakować poprzez umieszczenie logo UE i EFS oraz informacji o środkach współfinansowania projektu. Zamawiający przekaże wykonawcy listę uczestników kursu. Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie pozyskać dane osobowe od uczestników szkolenia. Wykonawca zobowiązuje się do opracowania i przedstawienia do akceptacji dla koordynatora program kursu, który w szczególności powinien obejmować: Historię miksologii, miksologia klasyczna a mieszanie w stylu wolnym, najnowsze tendencje w światowym barmaństwie. Technologia napojów alkoholowych, towaroznawstwo alkoholowe, historia, charakterystyka, klasyfikacje i znane marki poszczególnych rodzajów alkoholi. Sylwetka barmana, kontakt z gośćmi, elementy psychologii sprzedaży, charakterystyka pracy barmana w różnych typach lokali gastronomicznych. Prezentacja sprzętu barmańskiego i typów szkła barowego, miary barowe. Przyrządzanie drinków. Serwowanie napojów mieszanych. Striped drinks: przyrządzanie shotów warstwowych różnymi metodami. Drinki klasyczne. Zasady perfect serve. Garnish, sztuka przyozdabiania drinków przy pomocy świeżych owoców. Sposoby podawania tequili. Drinki efektywne i płonące. Organizację zakładów gastronomicznych (rodzaje zakładów gastronomicznych, wyposażenie sali konsumpcyjnej) Technikę pracy w zakładach gastronomicznych (czystość i estetyka lokalu, prawidłowe nakrycie stołu)Technikę obsługi konsumenta przy stole (proces obsługi kelnerskiej, zachowania kelnerskie, rodzaje serwisów, kolejność podawania potraw, kolejność serwisu, zasady noszenia zastawy stołowej, zasady zbierania brudnych naczyń) Ogólne wiadomości o potrawach (rodzaje śniadań, sala śniadaniowa, praca kelnera w restauracji śniadaniowej przekąski zimne, przekąski gorące, zupy, dania flambirowane, dania główne, desery).Ogólne wiadomości o napojach (aperitif, sorbet).Podstawową wiedzę o winach (podawanie win, podstawowe kształty kieliszków, klasyfikacja win, dobór win do potraw, temperatury podawania win).Szczegółowy program kursu Wykonawca przedłoży dla Zamawiającego najpóźniej w dniu podpisania umowy. Wykonawca na bieżąco zobowiązany jest prowadzić dziennik zajęć i udostępnić go każdorazowo osobie upoważnionej do kontroli przez Zamawiającego. Kontrola przez Zamawiającego może być przeprowadzona w każdym czasie realizacji zajęć, w tym w szczególności w zakresie ich przebiegu, treści wykorzystywanych materiałów, frekwencji uczestników oraz prowadzenie wizyt monitorujących. Wykonawca jest zobowiązany do sprawowania opieki nad uczestnikami szkolenia podczas zajęć i przerw miedzy zajęciami. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania zasad bhp obowiązujących przy realizacji zdań stanowiących przedmiot zamówienia. Część II -Kurs unasienniania: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu dla 2 grup 15 - sto osobowych. Termin realizacji kursu pierwsza grupa I Kwartał 2014, druga grupa I kwartał 2015 r. Szczegółowy harmonogram zajęć Wykonawca uzgodni z koordynatorem projektu. Miejsce szkolenia: dostosowane do specyfiki kursu, możliwość zakwaterowania i wyżywienia uczestników i uczestniczek kursu. Kursanci nie mogą zostać obciążeni finansowo (np. dojazdy do miejsca szkolenia).Zajęcia muszą odbywać się w systemie weekendowym (piątek, sobota, niedziela ewentualnie w podczas ferii zimowych).Szkolenie obejmuje: kurs unasieniania bydła (wykłady 23, ćwiczenia 43) i kurs unasieniania świń (wykłady 14, ćwiczenia 17) Uczestnicy szkolenia zdobędą niezbędną wiedzę i umiejętności praktyczne i teoretyczne. Kurs zakończy się egzaminem teoretycznym i praktycznym sprawdzającym umiejętności zdobyte na kursie. Każdy uczestnik po zdaniu egzaminu otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu na obowiązującym druku. Zamawiający otrzyma potwierdzenie odbioru przez uczestników szkolenia zaświadczenia z kopią wydanych zaświadczeń. Realizacja szkolenia powinna odbywać się w oparciu o nowoczesne metody i techniki dydaktyczno-pedagogiczne. Wykonawca zapewni warunki lokalowe przystosowane do przeprowadzenia szkolenia z odpowiednim zapleczem technicznym. Wykonawca zabezpieczy wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz wszelkie niezbędne produkty do przeprowadzenia szkoleni. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uprawnionych wykładowców. Materiały szkoleniowe oraz dokumenty szkolenia należy oznakować poprzez umieszczenie logo UE i EFS oraz informacji o środkach współfinansowania projektu. Zamawiający przekaże wykonawcy listę uczestników kursu. Wykonawca zobowiązuje się do opracowania i przedstawienia do akceptacji dla koordynatora program kursu, który w szczególności powinien obejmować: zajęcia teoretyczne oraz praktyczne ćwiczenia w zakresie anatomii i fizjologii układu rozrodczego krów i loch oraz ich inseminacji Ponadto program kursów obejmuje informacje dotyczące pozyskiwania, konserwacji i przygotowania nasienia do przeprowadzenia zabiegu, zagadnienia z zakresu obowiązującej dokumentacji hodowlanej, realizacji programów oceny i selekcji rozpłodników, zakresu i metod prowadzania w Polsce oceny wartości użytkowej i hodowlanej i wykorzystania ich wyników oraz marketingu i doradztwa hodowlanego. Szczegółowy program kursu Wykonawca przedłoży dla Zamawiającego najpóźniej w dniu podpisania umowy. Wykonawca na bieżąco zobowiązany jest prowadzić dziennik zajęć i udostępnić go każdorazowo osobie upoważnionej do kontroli przez Zamawiającego. Kontrola przez Zamawiającego może być przeprowadzona w każdym czasie realizacji zajęć, w tym w szczególności w zakresie ich przebiegu, treści wykorzystywanych materiałów, frekwencji uczestników oraz prowadzenie wizyt monitorujących. Wykonawca jest zobowiązany do sprawowania opieki nad uczestnikami szkolenia podczas zajęć i przerw miedzy zajęciami. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania zasad bhp obowiązujących przy realizacji zdań stanowiących przedmiot zamówienia.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt: Programuj swój zawód i Zawodowy kompas współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego PO KL.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Kurs kelner - barman

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Edu Consulting, Wioletta Cieślukowska, ul. Innowacyjna 3, 16-400 Suwałki, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9594,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 7450,00

  • Oferta z najniższą ceną: 7450,00 / Oferta z najwyższą ceną: 23000,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.