eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Popów › Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2018-03-13



Ogłoszenie nr 528451-N-2018 z dnia 2018-03-13 r.

Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach, krajowy numer identyfikacyjny 00067518100000, ul. Kule  2 , 42110   Popów, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 034 3104030, e-mail dil_kule@sw.gov.pl, faks 034 3103653.
Adres strony internetowej (URL): www.zp.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
www.zp.sw.gov.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
oferty należy złożyć w formie pisemnej do siedziby Zamawiającego
Adres:
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów, Pokój nr 3 sekretariat pawilon "Liswarta"


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
Numer referencyjny: OSK-DKW.2232.7.2018.MS
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia, na potrzeby Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach oraz Oddział Zamiejscowego w Sulejowie, są dostawy artykułów mleczarskich. zadanie nr 1: Przedmiotem zamówienia są - dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach L.P Nazwa artykułu j. m Ilość 1 Margaryna kg 150. 2 Serek homogenizowany z twarogu odtłuszczonego, typu "Danio" kg 200. 3 Mleko w folii l 1200. 4 Mleko zagęszczone niesłodzone kg 2. 5 Mleko w kartonie 2% tłuszczu bez środków konserwujących l 300. 6 Śmietana kg 300. 7 Śmietanka do kawy l 2. 8 Masło kg 800. 9 Serek bez cukru ziarnisty, typu "Wiejski" kg 250. 10 Serek do chleba o różnych smakach, typu "Kanapkowy" kg 180. 11 Twaróg półtłusty kg 700. 12 Ser topiony ( 25 g ) kg 140. 13 Ser feta kg 50. 14 Ser żółty, typu holenderskiego / Gouda lub Edamski/ kg 500. 15 Ser żółty wędzony, typu "rolada ustrzycka" kg 150. 16 Serek homogenizowany z twarożku odtłuszczonego z witaminami, typu "Bakuś" kg 150. 17 Serek homogenizowany chudy kg 200. 18 Jogurt naturalny bez cukru kg 150. 19 Jogurt owocowy kg 400. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 7 do SIWZ. - zadanie nr 2- Przedmiotem zamówienia są - dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach OZ Sulejów L.P Nazwa artykułu j. m Ilość 1 Margaryna kg 55. 2 Serek homogenizowany kg 120. 3 Deser mleczny kg 120. 4 Pudding kg 80. 5 Mleko l 1500. 6 Śmietana kg 210. 7 Masło kg 600. 8 Twaróg półtłusty kg 120. 9 Twaróg sernikowy kg 120. 10 Serek bez cukru ziarnisty kg 150. 11 Serek do chleba kg 80. 12 Serek włoski typu Capri kg 40. 13 Ser topiony- krążki kg 50. 14 Ser topiony- prostokąt kg 60. 15 Ser topiony - plastry kg 40. 16 Ser typu feta kg 30. 17 Ser żółty typu gouda kg 230. 18 Ser żółty z przyprawami pełnotłusty kg 230. 19 Ser żółty typu salami kg 230. 20 Ser żółty wędzony typu rolada ustrzycka kg 230. 21 Ser żółty wędzony kg 230. 22 Kefir kg 20. 23 Jogurt naturalny kg 210. 24 Jogurt owocowy kg 90. 25 Jogurt owocowy pitny l 100. 26 Maślanka l 50. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 7a do SIWZ.

II.5) Główny kod CPV: 15500000-3
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15431110-9
15511200-5
15511210-8
15512000-0
15512100-1
15530000-2
15542000-9
15542100-0
15542200-1
15542300-2
15544000-3
15551000-5
15551310-1
15551320-4
15551500-0


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2019-03-29

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują dostawy w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku doświadczenia, przez co zamawiający rozumie realizację w okresie trzech ostatnich lat minimum trzech dostaw odpowiadających swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia. Jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy spełnienie niniejszego warunku powinno nastąpić w tym okresie. Wykonawcy muszą podać Zamawiającemu dane dotyczące zrealizowanych w tym okresie dostaw odpowiadających swoim zakresem przedmiotowi zamówienia ze wskazaniem wartość, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)






III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Wykaz wykonanych dostaw odpowiadających swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 2. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy załącznik nr 1 do SIWZ. 3. Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od nr 1 do 2 - załącznik od nr 2 do 2a SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Nie
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
Cena60,00
Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru30,00
Termin płatności10,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-03-21, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> ofertę należy sporządzić w języku polskim.
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH



Część nr: 1Nazwa: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia na zadanie nr 1: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach . 1 Margaryna 15431100-9 Margaryna mleczna do gotowania, smażenia i pieczenia, zawartość tłuszczu roślinnego 65-80 %. Opakowanie jednostkowe bezpośrednio folia aluminiowa, pośrednie - karton papierowy, waga 225- 250g. Termin przydatności do spożycia 60 dni liczony od dnia dostawy. kg 150. 2 Serek homogenizowany z twarogu odtłuszczonego, typu "Danio" 15500000-3 Twaróg odtłuszczony, różne smaki. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 140 - 150 g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 200. 3 Mleko w folii 15511000-3 Wygląd i barwa jednolita, smak i zapach czysty bez obcych posmaków i zapachów, barwa jasnokremowa, konsystencja płynna. Mleko normalizowane, pasteryzowane, zawartość tłuszczu 2%, zawartość białka 3%. Opakowanie bezpośrednie: folia, o poj. 900-1000ml. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy. l 1200. 4 Mleko zagęszczone niesłodzone 15511200-5 Mleko zagęszczone, niesłodzone sterylizowane. Zawiera 25% suchej masy całkowitej w tym:7,5% tłuszczu oraz 17,5% suchej masy beztłuszczowej. Stosuje się do kawy, herbaty, kakao, oraz do celów kulinbarnych. Waga jedn. 500g. kg 2. 5 Mleko w kartonie 2% tłuszczu bez środków konserwujących 15511210-8 Mleko UHT, o zawartości 2% tłuszczu, bez środków konserwujących. Opakowanie jednostkowe - karton o poj. 0,2-1 litr, termin przydatności do spożycia min. 4 miesiące liczony od dnia dostawy. l 300. 6 Śmietana 15512000-0 Śmietana słodka 18 %,opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 180 - 200g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 300. 7 Śmietanka do kawy 15512100-1 Śmietanka o zawartości tłuszczu 10 %. poj. 10ml 1 kubeczek x 10 szt w opakowaniu zbiorczym. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy. l 2. 8 Masło 15530000-2 Kostka starannie uformowana, smak lekko kwaśny, mlekowy, lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Barwa jednolita, o zawartości tłuszczu 82,5%, Opakowanie bezpośrednie to folia aluminiowa, pośrednie - karton papierowy, waga 200g. Termin przydatności do spożycia do 30 dni liczony od dnia dostawy. kg 800. 9 Serek bez cukru ziarnisty, typu "Wiejski" 15542000-9 Serek ziarnisty o różnych dodatkach smakowych (szczypiorek, koperek, cebula). Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 150-200g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg 250. 10 Serek do chleba o różnych smakach, typu "Kanapkowy" 15542000-9 Serek do chleba o różnych dodatkach smakowych (zioła, szczypiorek, śmietana). Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. 90 -100g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg 180. 11 Twaróg półtłusty 15542100-0 Twaróg półtłusty krajanka, o smaku kwaśnym. Zawartość tłuszczu 4,0-4,5 %, pakowany w pergamin. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 7 dni od dnia dostawy. kg 700. 12 Ser topiony ( 25 g ) 15542200-1 Ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topnienia w kształcie trójkąta o masie 25g. w opakowaniu 200 g; o różnych smakach i dodatk. np. z dodatkiem szynki, papryki, czosnku, pieczarek, ziół, szczypiorku. Zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 27%. Termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy kg 140. 13 Ser feta 15542300-2 Ser feta sałatkowo - kanapkowy. Serek miękki solankowy, pełnotłusty, z mleka pasteryzowanego ok. 45% tłuszczu w suchej masie. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 10 dni od dnia dostawy Opakowanie - karton 260 - 280g. kg 50. 14 Ser żółty, typu holenderskiego / Gouda lub Edamski/ 15544000-3 Ser podpuszczkowy dojrzewający wyprodukowany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu z dodatkiem szczepionek kultur mezofilnych i podpuszczki, w blokach typu holenderskiego o bokach lekko wypukłych i zaokrąglonych, o barwie jasnożółtej, smak i zapach delikatny, łagodny, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej masie., o terminie przydatności do spożycia do 90 dni od daty prod. Opakowanie : woreczek z folii termokurczliwej, waga do 4 kg. kg 500. 15 Ser żółty wędzony, typu "rolada ustrzycka" 15544000-3 Walec o średnicy 7 cm. Zawartość tłuszczu 45% w suchej masie; pakowany próżniowo; widoczne ślady siatki; masa około 300-1000g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy. Wędzony w sposób naturalny kl. I kg 150. 16 Serek homogenizowany z twarożku odtłuszczonego z witaminami, typu "Bakuś" 15551000-5 Serek homogenizowany o różnych smakach z twarożku odtłuszczonego , poj. 90 - 100g z witaminami A,D,E. Opakowanie - kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 150. 17 Serek homogenizowany chudy 15551000-5 Serek chudy z mleka pasteryzowanego, różne smaki, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj.140 - 150g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 200. 18 Jogurt naturalny bez cukru 15551310-1 Jogurt naturalny bez cukru. Opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego, poj. 150- 200g. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 150. 19 Jogurt owocowy 15551320-4 Konsystencja jednolita, kremowa bez grudek, lekko luźna z widocznymi kawałkami owoców użytych do produkcji /wsad owoców od 4,5 - 2,5 %/; barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców ; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko - kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu. Zawartość tłuszczu w suche masie nie mniej niż 1,5 - 2,5%. Różne smaki owocowe, poj.100-150g. Opakowanie jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3, 15431100-9, 15511000-3, 15511200-5, 15511210-8, 15512000-0, 15512100-1, 15530000-2, 15542000-9, 15542100-0, 15542200-1, 15542300-2, 15544000-3, 15551000-5, 15551310-1, 15551320-4

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-03-29
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena60,00
Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru40,00
Termin płatności 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2Nazwa: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia na zadanie nr 2: Dostawy artykułów mleczarskich dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie. 1.Margaryna 15431100-9 Margaryna mleczna do gotowania, smażenia i pieczenia, zawartość tłuszczu roślinnego nie mniej niż 65% nie więcej niż 80 %. Opakowanie jednostkowe bezpośrednio folia aluminiowa, pośrednie - karton papierowy, waga ok. 225-250g. Termin przydatności do spożycia 60 dni liczony od dnia dostawy. kg 55. 2. Serek homogenizowany 15500000-3 Serek chudy z mleka pasteryzowanego, różne smaki. Opakowanie jednostkowe, kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok.150g. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 120. 3. Deser mleczny 15500000-3 Deser mleczny z kaszą manną lub ryżem o różnych smakach; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko-kwaśny, smakowo właściwy dla zawartego składnika. Opakowanie jednostkowe ok.150-200g, kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. kg 120. 4. Pudding 15500000-3 Deser o konsystencji budyniu, o smakach: waniliowy, czekoladowy, waniliowo - czekoladowy, składniki: mleko, cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające, barwniki. Opakowanie jednostkowe ok.150g, kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. kg 80. 5. Mleko 15511210-8 Mleko UHT o zawartości 2 % tłuszczu. Wygląd i barwa jednolita, smak i zapach czysty bez obcych posmaków i zapachów, barwa jasnokremowa, konsystencja płynna. Opakowanie jednostkowe: karton z laminatu wielowarstwowego , o poj. 1l. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od dnia dostawy. l 1500. 6. Śmietana 15512000-0 Śmietana o zawartości tłuszczu 12%, opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok. 400-500g, termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 210. 7. Masło 15530000-2 Kostka starannie uformowana, smak lekko kwaśny, mlekowy, lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Barwa jednolita, o zawartości tłuszczu nie mniej niż 80%. Opakowanie bezpośrednie to folia aluminiowa, opakowanie pośrednie - karton papierowy, waga ok. 200 g. Termin przydatności do spożycia do 30 dni liczony od dnia dostawy. kg 600. 8. Twaróg półtłusty 15542100-0 Twaróg półtłusty krajanka, o smaku kwaśnym. Zawartość tłuszczu ok. 4,0-4,5 %, o pakowany w pergamin, termin przydatności do spożycia min. 7 dni liczony od dnia dostawy. kg 120. 9. Twaróg sernikowy 15542100-0 Barwa jednolita, biała do lekko kremowej; smak i zapach: czysty, typowy dla twarożku, bez obcych zapachów, smak lekko kwaśny, lekko słonawy; konsystencja i struktura dobra do smarowania, jednolita w całej masie, bez grudek, lekko mączysty; pakowany hermetycznie w kubki o masie ok. 1kg . Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. kg 120. 10. Serek bez cukru ziarnisty 15542100-0 Serek ziarnisty o różnych dodatkach smakowych (szczypiorek, koperek, cebula) lub równoważny. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok. 150-200g; termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg 150. 11. Serek do chleba 15542100-0 Serek do chleba termizowany. Skład: ser twarogowy, masło, żelatyna wieprzowa, możliwy wsad czosnku, ziół, papryki i ogórka. Opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok. 100-150 g. termin przydatności do spożycia min. 10 dni liczony od dnia dostawy. kg 80. 12. Serek włoski typu Capri 15542200-1 Skład: serwatka, mleko pasteryzowane, sól spożywcza, kwas cytrynowy jako regulator kwasowości. Waga opakowania ok. 220-250g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. kg 40. 13. Ser topiony- krążki 15542200-1 Ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, w kształcie trójkąta o masie ok. 25 g, w opakowaniu ok. 200 g; dozwolone dodatki smakowe: papryka, czosnek, szynka, borowik, itp.: zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 27%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 50. 14. Ser topiony- prostokąt 15542200-1 Ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, w kształcie prostokąta o masie ok. 100-150 g., dozwolone dodatki smakowe: papryka, czosnek, szynka, borowik, itp.: zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 27%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 60. 15. Ser topiony - plastry 15542200-1 Ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, dozwolone dodatki smakowe: papryka, czosnek, szynka, borowik, itp. Pakowane po 8 plastrów, oddzielnie każdy, w opakowaniu ok. 130-150 g, całość pakowana próżniowo. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 40. 16. Ser typu feta 15542300-2 Ser typu feta, sałatkowo - kanapkowy. Serek miękki solankowy, pełnotłusty, z mleka pasteryzowanego, nie mniej niż 12% tłuszczu w suchej masie. Opakowanie jednostkowe ok. 260-280g : pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 30. 17. Ser żółty typu gouda 15544000-3 Blok, o bokach lekko wypukłych i zaokrąglonych, szerokość ok. 10 , długość ok. 25 cm, o barwie jasnożółtej, smak i zapach delikatny, łagodny, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej masie, zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45%, pakowany w folię termokurczliwą, o terminie przydatności do spożycia do 60 dni od daty produkcji. kg 230. 18. Ser żółty z przyprawami pełnotłusty 15544000-3 Kształt: walec o wymiarach: średnica ok. 8 cm, długość ok. 25 cm. Ser pełnotłusty , możliwy wsad: zioła, papryka, szynka; smak i zapach łagodny, aromatyczny, właściwy dla dodatku; konsystencja twarda-nadający się do krojenia, pakowany w folię termokurczliwą, zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45%. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 230. 19. Ser żółty typu salami 15544000-3 Kształt: walec o wymiarach: średnica ok. 8 cm, długość ok. 25 cm, barwa żółta, jednolita w całej masie; smak i zapach: łagodny, aromatyczny, lekko kwaśny, lekko pikantny; konsystencja: miąższ elastyczny, jednolity w całej masie, oczka okrągłe lub owalne wielkości ziarna ryżu lub małego grochu; zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45%; pakowany w folię termokurczliwą. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 230. 20. Ser żółty wędzony typu rolada ustrzycka 15544000-3 Walec o średnicy ok. 7 cm, długości ok.25 cm. Zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w suchej masie; pakowany próżniowo; widoczne ślady od siatki. Wędzony w sposób naturalny. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 230. 21. Ser żółty wędzony 1554400-3 W bloku o długości ok. 30 cm i wysokości minimum 8 cm. Ser tłusty, wędzony, podpuszczkowy, dojrzewający o zawartość tłuszczu ok. 25%. Opakowanie z folii termokurczliwej. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy. kg 230. 22. Kefir 15551000-5 Płyn jednolity w całej masie; barwa biała z odcieniem kremowym; konsystencja jednolita; smak i zapach: lekko kwaśny do kwaśnego, orzeźwiający, charakterystyczny dla kefiru; zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%; opakowanie jednostkowe: kubki z folii polistyrenowej, zamykane przykrywką z folii aluminiowej o pojemności ok. 400-500 g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. kg 20. 23. Jogurt naturalny 15551310-1 Jogurt naturalny bez cukru. Opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego, poj. ok. 400-500g. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 210. 24. Jogurt owocowy 15551320-4 Konsystencja jednolita, kremowa bez grudek, lekko luźna z widocznymi kawałkami owoców użytych do produkcji, wsad owoców od ok. 2,5 - 4,5 %; barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców ; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko - kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu. Zawartość tłuszczu w suche masie nie mniej niż 1,5% - 2,5%. Różne smaki owocowe, poj. ok.100-150g. Opakowanie jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. kg 90. 25. Jogurt owocowy pitny 15551320-4 Konsystencja jednolita, kremowa bez grudek, pitna bez widocznych kawałków owoców użytych do produkcji, wsad owoców od ok. 2,5 - 4,5 %; barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców ; smak i zapach: czysty, łagodny, słodko - kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu. Zawartość tłuszczu w suche masie nie mniej niż 1,5% - 2,5%. Różne smaki owocowe, poj. ok.300-310 ml. Opakowanie jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni liczony od dnia dostawy. l 100. 26. Maślanka 15551500-0 Konsystencja płynna, jednolita w całej masie bez grudek tłuszczu; barwa jednolita biała do lekko kremowej; smak i zapach: lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający, bez obcych posmaków; zawartość tłuszczu nie mniej niż 1,5%; opakowanie jednostkowe: butelka pcv/pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o poj. 1 l. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. l 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3, 15431100-9, 15511210-8, 15512000-0, 15530000-2, 15542100-0, 15542200-1, 15542300-2, 15544000-3, 15551000-5, 15551310-1, 15551320-4, 15551500-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-03-29
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena60,00
Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru40,00
Termin płatności10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.