eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Morąg › Dostawa artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-18

Morąg: Dostawa artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o.
Numer ogłoszenia: 526618 - 2013; data zamieszczenia: 18.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Miejski w Morągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością , ul. Dąbrowskiego 16, 14-300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7574231, faks 89 7574593.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozmorag.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Sp.zo.o..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet I .Pieczywo 1.Chleb zwykły krojony kg 9000 2.Chleb razowy kg 900 3.Bułka tarta kg 90 Pakiet II . Mleko i jego przetwory 1.Mleko UHT 2 % tłuszczu karton l 11000 2.Śmietana ukwaszona 18 % tł.(400 ml) l250 3.Masło śmietankowe 82 % tł. kg 350 4.Twaróg półtłusty kg 770 5.Ser żółty pełnotłusty kg 480 6.Ser topiony śmietankowy (trójkąt)szt 1200 7.Ser topiony śmietankowy (plastry)szt 1200 8. Ser topiony kostka szt 1200 9. Masło roślinne 0,25 kg kg 350 Pakiet III .Produkty zbożowe i ich przetwory 1.Mąka pszenna typ 550 kg 650 2.Mąka ziemniaczana kg 120 3.Płatki owsiane zwykłe kg 400 4.Płatki jęczmienne zwykłe kg 400 5.Ryż biały kg 650 6.Makaron świderki kg 400 7.Makaron krajanka kg 400 8.Kasza manna kg 500 9.Kasza jęczmienna kg 480 10.Kasza jęczmienna pęczak kg 60 11.Kasza gryczana kg 60 12.Kleik ryżowy ( 170 g) szt 400 Pakiet IV . Tłuszcze 1.Olej rzepakowy 1 l szt 480 2.Majonez 280 g szt 150 Pakiet V .Cukier 1.Cukier paczkowany kg 1000 2.Cukier puder (0,4 kg) kg 20 Pakiet VI.Wędliny 1.Polędwica z warzywami kg 300 2.Szynka drobiowa z fileta kg 300 3.Szynka drobiowa mielona kg 300 4.Szynka wieprzowa mielona kg 300 5.Luncheon kg 300 6.Parówki cienkie -powyżej 50 % mięsa kg 300 7.Kiełbasa zwyczajnakg 50 8.Pasztetowa drobiowa kg 500 9.Pasztet pieczony z indyka kg 500 10.Szynka konserwowa kg 400 11.Kiełbasa krakowska parzona kg 300 12.Boczek wędzony kg 50 13.Smalec wieprzowy kostka 0,25 kg 50 Pakiet VII.Przyprawy i inne produkty spożywcze 1.Sól warzona miałka kg 400 2.Kwasek cytrynowy 20 g szt 360 3.Przyprawa jarzynka 200 g szt 400 4.Majeranek 20 g szt 120 5.Pieprz ziołowy 20 g szt 200 6.Pieprz naturalny mielony 20 g szt 200 7.Przyprawa maggi 1 l szt 180 8.Cukier waniliowy 16 g szt 200 9.Musztarda serepska 180 g szt 300 10.Kisiel 40 g szt 1000 11.Kawa zbożowa 0,5 kg kg 200 12.Fasola Jaś kg 100 13.Fasola biała drobna kg 90 14.Groch połówki kg 90 15.Herbata granulowana 100 g kg 14 16.Herbata ekspresowa 100 szt op 12 17.Liść laurowy 18 g op 100 18.Ziele angielskie 20 g op 200 19.Miód (jednorazowe opakowanie 25 g) szt 1 300 20.Ocet 0,5 l szt 1000 21.Kakao naturalne ciemne 100 g kg 20 22.Koper suszony ( 200 g) kg 5 23.Pietruszka nać suszona ( 200 g) kg 5 24.Woda mineralna gazowana 1,5 l szt 2500 25.Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 2500 26.Cynamon mielony (20 g) szt 50 27.Papryka słodka ( 20 g) szt 100 28.Żelatyna (50 g) szt 100 29.Budyń (40 g) szt 500 30.Syrop -sok (1 l) szt 100 31.Chrupki kukurydziane ( 250 g) szt 300 32.Herbatniki paczkowane( 100 g) szt 300 33.Płatki kukurydziane (1 kg ) szt 200 34.Sałatka szwedzka - (słoik 400 -500 g) szt 200 35.Biszkopty okrągłe 500 g szt 50 36.Zioła prowansalskie (10g) szt 60 37.Przyprawa do kurczaka szt 60 38.Czosnek granulowany (20 g) szt 60 39.Pieprz czarny ziarnisty (20 g ) szt 200 Pakiet VIII.Ryby 1.Panga biała kg 360 Pakiet IX.Mrożonki 1.Kalafior mrożony kg480 2. Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona kg 480 3.Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 240 4.Mieszanka kompotowa kg 160 5.Brokuł mrożony kg 480 6.Szpinak kg 300 Pakiet X.Mięso 1.Łopatka wieprzowa b/k kg 1000 2.Schab z/k kg 200 3.Karkówka wieprzowa z kością kg 200 4.Boczek surowy kg 120 5.Żeberka paski kg 100 Pakiet XI.Drób 1.Kurczak świeży kg 600 2.Ćwiartka - kurczaka kg 1000 3.Porcja rosołowa kg 480 4.Wątróbka drobiowa z indyka kg 200 5.Wątróbka drobiowa z kurczaka kg 200 6.Filet z piersi kurczaka kg 200 Pakiet XII.Warzywa 1.Ziemniaki kg 12000 2.Marchew kg 6000 3.Seler kg 500 4.Pietruszka kg 500 5.Buraki ćwikłowe kg 3000 6.Por kg 240 7.Kapusta biała kg 600 8.Jabłka kg 2000 9.Cebula kg 120 10.Kapusta pekińska kg 300 11.Pieczarka kg 100 Pakiet XIII.Warzywa kiszone 1.Ogórek kiszony kg 120 2.Kapusta kiszona kg 120 Pakiet XIV.przetwory owocowe i warzywne 1.Dżem poj. 260 g szt. 300 2.Dżem(jednorazowe opakowanie 25 g) szt 2600 3.Groszek konserwowy 400 g szt 600 4.Kukurydza konserwowa 400 g szt 600 5.Koncentrat pomidorowy 0,9 l - 30% szt 300 6.Koncentrat pomidorowy 180 g - 30 % szt 300 Pakiet XV.Jajka 1.Jajka kat. L szt 15 000 Pakiet XVI.Warzywa i owoce sezonowe 1.Sałata zielona główka 400 2.Pietruszka nać pęczek 300 3.Koper zielony pęczek 300 4.Szczypior pęczek 100 5.Rzodkiewka pęczek 200 6.Botwina pęczek 300 7.Ogórek zielony kg 200 8.Pomidor kg 200 9.Truskawki kg 200.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.51.10.00 - Mleko 15.61.33.00 - Produkty zbożowe 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.13.11.30 - Wędliny 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.11.00.00 - Mięso 15.11.20.00 - Drób 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.33.21.00 - Przetworzone owoce 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 16.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: W postępowaniu nie jest przewidziane składanie wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    Oświadczenie o obowiązujących w zakładzie zasadach systemu HACCP - analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli Nie dotyczy zadania 12 - decyzję o przystosowaniu środka transportu do przewożenia artykułów spożywczych Nie dotyczy zadania12

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Wypełniony i podpisany formularz ofertowy i cenowy - załącznik nr 1 i 2 do SIWZ 2.W przypadku, gdy umocowanie do reprezentowania wykonawcy nie wynika ze stosownego dokumentu, a w szczególności z odpisu z właściwego rejestru, należy załączyć stosowne pełnomocnictwo. 3. Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej o której mowa w art.24 ust.2 pkt 5, albo informacje o tym że nie należy do grupy kapitałowej-wg wzoru załącznik nr 7 do SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

a /zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian; b/Zmiany wymienione w ppkt a), następują z mocy prawa i obowiązują od dnia obowiązywania odpowiednich przepisów c/ strony dopuszczają zmianę cen jednostkowych asortymentu objętego umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową. d/ przedłużenia terminu obowiązywania umowy do chwili wyczerpania się wartości umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzozmorag.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Miejski w Morągu Sp z o.o. Dąbrowskiego 16 14-300 Morąg budynek administracji pokój nr 18.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.01.2014 godzina 11:45, miejsce: Szpital Miejski w Morągu Sp z o.o. Dąbrowskiego 16 14-300 Morąg budynek administracji pokój nr 18.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.