eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świebodzin › Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 7 w Świebodzinie z podziałem na 9 zadań

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-17

Świebodzin: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 7 w Świebodzinie z podziałem na 9 zadań
Numer ogłoszenia: 523486 - 2013; data zamieszczenia: 17.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Przedszkole Nr 7 , Osiedle Widok 24, 66-200 Świebodzin, woj. lubuskie, tel. 68 4750953.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: ppsiodemka.przedszolowo.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 7 w Świebodzinie z podziałem na 9 zadań.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Nr 7 w Świebodzinie z podziałem na 9 zadań: 1.1.Zadanie 1: Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich - oznaczenie według kodów CPV 15.81.00.00-9 tj.: - bułka tarta 500g - ok. 10 kg - chleb wiejski krojony 550g - ok. 550 szt. - chleb żytni - razowy krojony 500g - ok. 165 szt. - bułka mała pszenna 5g - ok. 1080 szt. - bułka maślana 100g niezawierająca rodzynek - ok. 350 szt. - rogal maślany 100g - ok. 250 szt. - drożdżówki z jabłkiem 90g - ok. 280 szt. - pączek z lukrem i marmoladą 50g - ok. 300 szt. - paluch drożdżowy z lukrem i makiem - ok 100 szt. - rogaliki drożdżowe z dżemem - ok. 20 kg - ciastko marchewkowe 70g - ok. 200 szt. - ciastka baletki z makiem i dżemem - ok. 15 kg - ciastka karbowane z dżemem - ok. 10 kg - ciastka karbowane z polewą czekoladową - ok. 5 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-1 do SIWZ. 1.2. Zadanie 2: Dostawa nabiału i produktów mleczarskich - oznaczenie według kodów CPV 15.50.00.00-3 Produkty mleczarskie tj.: - masło EXTRA 200g - ok. 700 szt. - mleko 2% - ok. 2400 l - ser żółty salami - ok. 15 kg - serek topiony - bloczki - ok.140 szt. - śmietana 18% kwaśna 400 ml - ok. 140 szt. - twaróg półtłusty - ok. 130 kg - jogurt owocowy 150 g - ok. 400 szt. - jogurt owocowy 500g - ok. 60 szt. - jogurt typu JOGOBELLA 150g - ok. 150 szt. - deser typu MONTE 6x55g - ok. 230 szt. - maślanka butelka 1l - ok 10 szt. zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-2 do SIWZ. 1.3. Zadanie 3: Dostawa filetów rybnych, ryb przetworzonych i konserwowych oznaczenie według kodów CPV 15.22.00.00-6, CPV 15.20.00.00-0- ryby przetworzone i konserwowe tj.: - dorsz- filet mrożony - ok. 50 kg - tuńczyk w kawałkach w zalewie własnej - ok. 5 szt. - makrela wędzona - ok. 10 kg - łosoś wędzony dzwonki - ok 5 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-3 do SIWZ. 1.4. Zadanie 4: Dostawa warzyw i owoców św ieżych i podobnych produktów oznaczenie według kodów CPV 15.30.00.00-1 świeże warzywa i owoce tj..: - kapusta biała - ok 100 kg - kapusta czerwona - ok 30 kg - kapusta kwaszona - ok. 45 kg - kapusta pekińska - ok. 10 kg - kapusta włoska - ok. 10 kg - ogórek świeży - ok 50 kg - ogórek kwaszony - ok. 45 kg - ogórek małosolny - ok. 5 kg - pomidor - ok.40 kg - rzodkiewka - ok. 25 pęczków - sałata - ok. 75 główek - papryka czerwona - ok. 3 kg - kalafior świeży - ok. 45 szt. - brokuł świeży - ok. 50 szt. - fasolka szparagowa żółta świeża - ok. 20 kg - kalarepa - ok. 30 szt. - buraczki czerwone - ok. 135 kg - marchew - ok. 380 kg - por - ok. 220 szt. - seler - ok. 220 szt. - pietruszka - ok 110 kg - ziemniaki - ok. 1225 kg - natka pietruszki - ok. 210 pęczków - szczypior świeży - ok. 210 pęczków - koperek - ok. 210 pęczków - brukselka świeża - ok. 5 kg - botwina - ok. 20 pęczków - szparagi białe świeże - ok. 15 kg - cebula - ok. 50 kg - cytryna - ok. 20 kg - jabłka - ok. 600 kg - czosnek - ok. 30 główek - truskawki świeże - ok. 30 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-4 do SIWZ. 1.5. Zadanie 5: Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich - oznaczenie według kodów CPV 15.11.00.00 - 2, CPV 15.13.11.00-6, Produkty mięsne i wędliny tj.: - polędwica sopocka - ok. 13 kg - salami rogal - ok. 8 kg - szynka pieczona - ok. 8 kg - polędwica tradycyjna - ok. 5 kg - filet z indyka pieczony - ok. 5 kg - łopatka wieprzowa b/k - ok. 140 kg - szynka wieprzowa b/k - ok. 30 kg - kiełbasa krakowska sucha - ok. 13 kg - kiełbasa śląska wieprzowa - ok. 13 kg - parówki wieprzowe cienkie - ok. 20 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-5 do SIWZ. 1.6. Zadanie 6: Dostawa drobiu i produktów drobiowych oznaczenie według kodów CPV 15.11.20.00-6, CPV - 15.13.15.00-0, drób i produkty drobiowe tj.: - porcja rosołowa z kurczaka - ok. 130 kg - kurczaki świeże - ok. 100 kg - wątróbka drobiowa świeża - ok. 100 kg - żołądki drobiowe świeże - ok. 15 kg - filet drobiowy z kurczaka - ok. 45 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-6 do SIWZ. 1.7. Zadanie 7: Dostawa świeżych jaj oznaczenie według kodów CPV 03.14.25.00-3 - Jaja tj. : jaja konsumpcyjne kategoria L z chowu ściółkowego - ok. 2100 szt. zgodnie ze Szczegółowym Opis Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-7do SIWZ. 1.8. Zadanie 8: Dostawa mrożonych owoców i warzyw oznaczenie według kodów CPV 15.33.00.00-0 - mrożone owoce i warzywa tj.: -malina mrożona cała - ok. 30 kg - jeżyny całe mrożone - ok. 15 kg - truskawki mrożone - ok. 40 kg - wiśnie mrożone - ok. 15 kg - śliwki mrożone - ok. 15 kg - rabarbar mrożony - ok. 10 kg - agrest mrożony - ok. 10 kg - porzeczka czarna mrożona - ok. 10 kg - porzeczka czerwona mrożona- ok. 10 kg - mieszanka kompotowa - ok. 100 kg - mieszanka owoców leśnych - ok. 10 kg - marchew z groszkiem - ok. 40 kg - mieszanka warzywna 7 składnikowa - ok. 30 kg - mieszanka warzywna 9 składnikowa - ok. 10 kg - włoszczyzna mrożona - paski - ok. 30 kg - fasolka szparagowa zielona - ok. 15 kg - fasolka szparagowa żółta - ok. 15 kg - kalafior mrożony - ok. 15 kg - brokuł mrożony - ok. 15 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-8 do SIWZ. 1.9. Zadanie 9: Dostawa różnych produktów spożywczych i produktów suszonych oznaczenie według kodów CPV 15.89.00.00-3 różne produkty spożywcze tj.: - fasola czerwona konserwowa 800g - ok. 15 szt. - groszek konserwowy 800g - ok. 40 szt. - kukurydza konserwowa 800g - ok. 20 szt. - drożdże 100g - ok. 4 kg - kawa inka 150g - ok. 60 szt. - kawa zbożowa 250g - ok. 25 szt. - kasza jęczmienna 5 kg - ok. 35 kg - kasza jęczmienna 1 kg - ok. 10 kg - kasza gryczana 5 kg - ok. 10 kg - koncentrat pomidorowy 800 g - ok. 8 szt. - koncentrat pomidorowy 200g - ok. 30 szt. - ketchup łagodny 500g - ok. 15 szt. - pomidory w zalewie 2550g - 2650g - ok. 3 szt. - kwasek cytrynowy 20g - ok. 10 szt. - mąka 1kg tortowa typ 450 - ok. 210 kg - mąka ziemniaczana 500g - ok. 15 kg - ananas plastry 580 ml - ok. 15 szt. - brzoskwinie połówki 850 ml - ok. 15 szt. - dżem różne smaki 280 g - ok. 40 szt. - powidła śliwkowe - ok. 15 szt. - jabłka prażone 880g - ok 40 szt. - pasztet drobiowy 160g - ok. 40 szt. - miód naturalny 900g - ok. 15 szt. - szczaw konserwowy 900ml - 25 szt. - ciastka pierniczki w polewie czekoladowej - ok. 15 kg - cukier biały 1kg - ok. 190 kg - herbata 100 torebek - ok. 8 szt. - kakao 150g - ok. 10 szt. - syropy różne smaki 900 ml - ok. 30 szt. - olej 1l - ok. 40 l - oliwa z oliwek 1l - ok. 3 l - wafelek bez polewy czekoladowej - ok. 330 szt. - batonik tupu musli - ok. 330 szt. - liść laurowy 6g - ok. 25 szt. - majeranek 20g - ok. 40 szt. - czosnek granulowany 20g - ok. 40szt. - papryka słodka 20g - ok. 40 szt. - pieprz ziołowy 20g - ok. 60szt. - ziele angielskie 12g - ok. 25szt. - żurek 1,4kg - ok. 4 szt. - rosół z kury w kostkach 700g - 2 szt. - budyń różne smaki 1,3kg - ok. 5 szt. - kisiel różne smaki 1,3 kg - ok. 5 szt. - przyprawa w płynie maggi 960g - ok. 15 szt. - cukier waniliowy 32g - ok. 75 szt. - cynamon mielony 20g - ok. 10szt. - sól 1kg - ok. 35 kg - makaron różne kształty 3kg - 5 kg - ok. 120 kg - ryż 5 kg - ok. 70 kg - ryż 1kg - ok. 5 kg - płatki śniadaniowe kukurydziane 1kg - ok. 25 szt. - płatki śniadaniowe czekoladowe 1kg - ok. 15szt. - płatki śniadaniowe miodowe 1kg - ok. 25 szt. - płatki ryżowe błyskawiczne 250g - ok. 25 szt. - kasza manna błyskawiczna 1kg - ok. 10 szt. - płatki owsiane błyskawiczne 500g - ok. 10 szt. - fasola Jaś 500g - ok. 5 szt. - musztarda stołowa 200g - ok. 5 szt. - groszek ptysiowy 1kg - ok. 6 szt. - rodzynki 1 kg - ok. 3 szt. zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-9 do SIWZ. 2. Wszystkie dostawy artykułów żywnościowych wymienione w Zadaniach od 1 do 9 powinny odpowiadać normom sanitarnym i higienicznym przewidzianym dla żywności na terenie RP. 3. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, tej samej partii produkcyjnej, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczony zgodnie z obowiązującymi przepisami: - ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn.zm.) i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy oraz: - rozporządzeniem (WE) 853/2004 Parlamentu Europejskiego i rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 55 z późn.zm.) - rozporządzeniem (WE) 854/2004 Parlamentu europejskiego i rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia dla ludzi (dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 206 z późn. zm.) - rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 137, poz. 966 z późn.zm.) - ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artyku łów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.) . 4. Dostawy artykułów żywnościowych wymienione w zadaniach od 1 do 9 będą realizowane sukcesywnie w ilościach i terminach określonych przez Zamawiającego po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym na numer Wykonawcy lub pisemnym na numer faksu z wyszczególnieniem asortymentu i wykonane w terminie podanym przez Zamawiającego. Wykonawca w ciągu jednego dnia potwierdzi przyjęcie zamówienia. Milczenie Wykonawcy oznaczać będzie przyjęcie zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo telefonicznego korygowania ilości zamawianego towaru. 5. Wykonawca gwarantuje terminowe dostawy do siedziby Zamawiającego, własnym transportem wraz załadunkiem i rozładunkiem, na własny koszt i ryzyko. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami (w szczególności z wymogami sanitarnymi i HACCAP). Dostarczony przez wykonawcę towar musi być świeży w początkowej okresie przydatności do spożycia minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, musi odpowiadać wymaganiom jakościowym, zgodnie ze złożonym zamówieniem, musi posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję odpowiednią dla poszczególnego produktu. 6. Podana ilość towaru jest ilością szacunkową i w trakcie umowy może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tytułu mniejszego wynagrodzenia Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku stwierdzenia wad w dostarczonym towarze eliminującym go ze spożycia lub o cechach niezgodnych z podanymi w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia, Wykonawca niezwłocznie dokona wymiany wadliwego towaru na nowy, pełnowartościowy na własny koszt. Odbiór towaru odbywać się będzie na postawie wystawionego dowodu dostawy lub faktury VAT / rachunku.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielania zamówień uzupełniających, do wysokości 20%wartości zamówienia podstawowego na Zadanie 1, Zadanie 2, Zadanie 3, Zadanie 4, Zadanie 5, Zadanie 6, Zadanie 7, Zadanie 8, Zadanie 9 zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy - Prawo zamówień publicznych.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.11.20.00 - Drób 15.13.15.00 - Produkty drobiowe 03.14.25.00 - Jaja 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi wykazać spełnianie warunku: - podlegania stałemu nadzorowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz. U z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn.zm.) - posiadania aktualnego zezwolenia właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności pochodzenia zwierzęcego - zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn.zm.) lub aktualnego zezwolenia Państwowego Inspektora sanitarnego na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności - zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn..zm.), - wdrożenia i stosowania systemu HACCAP.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Oświadczenie wykonawcy że: - podlega stałemu nadzorowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz. U z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn.zm.) - posiada aktualne zezwolenie właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności pochodzenia zwierzęcego - zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn.zm.) lub aktualne zezwolenie Państwowego Inspektora sanitarnego na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności - zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn..zm.), - posiada wdrożony i stosuje system HACCAP. 3. Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331 z późn. zm.) albo informacja o tym, że nie należy do grupy kapitałowej. 4. Formularz/e oferty. 5. Pełnomocnictwo do podpisania oferty, o ile nie wynika z innych dokumentów załączonych przez Wykonawcę. Pełnomocnictwo winno być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: ppsiodemka.przedszkolowo.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczne Przedszkole Nr 7, Osiedle Widok 24, 66-200 Świebodzin, gabinet dyrektora.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2013 godzina 09:00, miejsce: Publiczne Przedszkole Nr 7, Osiedle Widok 24, 66-200 Świebodzin, gabinet dyrektora.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.