eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Przeworsk › Zapewnienie poczęstunku i przerw kawowych dla osób uczestniczących w szkoleniach w ramach projektu Powiat Przeworski - wspomaganie szkół drogą do jakości finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanym z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół

Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-16

Przeworsk: Zapewnienie poczęstunku i przerw kawowych dla osób uczestniczących w szkoleniach w ramach projektu Powiat Przeworski - wspomaganie szkół drogą do jakości finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanym z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół
Numer ogłoszenia: 520222 - 2013; data zamieszczenia: 16.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 486330 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe, ul. Jagiellońska 10, 37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie, tel. 016 6487009, faks 016 6487009.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zapewnienie poczęstunku i przerw kawowych dla osób uczestniczących w szkoleniach w ramach projektu Powiat Przeworski - wspomaganie szkół drogą do jakości finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanym z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie poczęstunku i przerw kawowych dla osób uczestniczących w szkoleniach w ramach projektu Powiat Przeworski - wspomaganie szkół drogą do jakości finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanym z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół. 3.Zakres i warunki zamówienia oraz wymogi: Usługa cateringowa będzie świadczona przy realizacji różnych form doskonalenia (diagnoza, realizacja Rocznych Planów Wspomagania, warsztaty), realizowanych w 29 szkołach i 4 przedszkolach na terenie powiatu przeworskiego (wykaz placówek Załącznik Nr 1). 3.1.Wykonanie zamówienia obejmuje w szczególności: a)Przygotowanie i dowóz posiłków i artykułów: w dni i miejsca wskazane przez Zamawiającego. W przypadku serwisu kawowego produkty trwałe muszą być dostarczone do placówki co najmniej raz na kwartał a w razie potrzeby sukcesywnie uzupełniane (samoobsługa uczestników) w przypadku poczęstunku zimnego dowóz w dniu szkolenia, poczęstunku gorącego na 30 minut przed rozpoczęciem przerwy na poczęstunek. W sali będą warunki do ustawienia naczyń do serwowania poczęstunków dla uczestników szkoleń b)odpowiednie świadczenie usługi cateringowej poczęstunku: Wykonawca powinien świadczyć usługi cateringowe przy użyciu zastawy jednorazowej w pojemnikach obiadowych trójdzielnych z użyciem sztućców jednorazowych (poczęstunek), estetyka usługi cateringowej: Wykonawca powinien zbierać naczynia (pojemniki) oraz resztki pokonsumpcyjne najpóźniej 1 godzinę po zakończeniu jedzenia 3.2.Wymogi: a)przygotowywanie posiłków wyłącznie ze świeżych produktów dostępnych na rynku: powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę przy przygotowywaniu posiłków do zakupu wyłącznie świeżych produktów dostępnych na rynku, w tym surówek do zestawów obiadowych, b)wytyczne dot. bezpieczeństwa żywności i żywienia: Posiłki przygotowywane dla Zamawiającego przez Wykonawcę winny spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. Świadczenie usług cateringowych powinno odbywać się zgodnie z zapisami wskazanymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DZ. U. 2010, Nr 136 poz. 914, ze zm.). 3.3.Termin, miejsce zakres realizacji: Zamówienie będzie realizowane w okresie od grudnia 2013 r. do lipca 2015 r w różne dni tygodnia od poniedziałku do niedzieli. Zamówienie będzie realizowane stosownie do potrzeb Zamawiającego (wskazano planowaną minimalną liczbę osób) w szkołach i przedszkolach uczestniczących w projekcie. Szczegółowy harmonogram (dzień, godzina, adres spotkania, liczba uczestników na w danej szkole) Zamawiający przekaże Wykonawcy co najmniej na dwa tygodnie przed terminem spotkania. Warsztaty dla nauczycieli w ramach 4 sieci współpracy i samokształcenia będą się odbywać w placówkach zlokalizowanych na terenie Przeworska. Wykonawca, musi wziąć pod uwagę fakt, że zajęcia projektowe mogą odbywać się w tym samym czasie w różnych szkołach (placówkach). Oznacza to, że może wystąpić taka sytuacja, kiedy trzeba będzie w jednym dniu w podobnym przedziale godzinowym dostarczyć posiłki do różnych miejsc. Możliwa jest również sytuacja, kiedy w danym dniu żadna z grup nie będzie miała zajęć projektowych. Przerwy kawowe będą podlegały samoobsłudze we własnym zakresie uczestników szkoleń (placówki zapewnią możliwość przygotowania napojów gorących). Poczęstunek powinien być podany we wskazanej przez Zmawiającego sali w szkole przedszkolu, przywiezione w dniu szkolenia, gorące dania obiadowe powinny być podane po w godzinie ustalonej na 2 tygodnie przed szkoleniem. 3.4 Menu na jedno spotkanie na każdą z form doskonalenia harmonogram: Część I szkolenia doskonalące dla nauczycieli w szkołach przedszkolach: a)330 x Serwis kawowy na 10 osób (usługa - przygotowanie, dostarczenie i pozostawienie artykułów w placówce, wydawanie - samoobsługa): Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć, naczynia i akcesoria jednorazowe: talerzyki małe, pojemniki na cukier, łyżeczki małe, mieszadełka do napojów gorących, kubki jednorazowe (do napojów zimnych i gorących) wg. potrzeb (uzupełniane), dostawy raz na kwartał; asortyment ogółem dla 10 osób (na jeden serwis kawowy): kawa (mielona 50g i rozpuszczalna w słoiku 100g) oraz herbata czarna 15 torebek (ekspresowa w torebkach z zawieszką) i owocowa 10 torebek (ekspresowa w torebkach z zawieszką) dodatki:, cukier 1 kg, śmietanka jednorazowa w pojemniczkach 10g 15; ciastka kruche z dodatkami - 1 kg (w opakowaniach trwałych) osoki - razem 4 litry w tym: pomarańczowy (100 procent sok) - 2 l i jabłkowy (100 procent sok) - 2 l woda gazowana mineralna (5 op. ca 0,5l.), woda niegazowana mineralna (5 op. a 0,5l); woda źródlana (do przygotowania kawy i herbaty) w butelkach 5l lub dozownik harmonogram: grudzień 2013 - luty 2014 r. 33 placówki 2 serwisy kawowe = 66 marzec- czerwiec -3 serwisy kawowe. 33 placówki = 99 listopad- grudzień 2 serwisy kawowe 33 placówki = 66 styczeń - lipiec 2015 r. 3 serwisy kawowe 33 placówki = 99 b)Obiad i poczęstunek zimny (ogółem dla 1320 osób), usługa - dowóz każdorazowy świeżych artykułów na spotkanie w danej placówce wg harmonogramu - obiad dostarczony pomiędzy 11:30 a 12:30 i pozostawienie poczęstunku zimnego na popołudnie - do samoobsługi (kanapki + owoce): asortyment na jedną osobę (dostarczany w jednym czasie): zestaw obiadowy jednodaniowy w pojemniku jednorazowym dla każdej zgłoszonej osoby + sztućce (wydawany): mięso - 140g, ziemniaki lub ryż lub kasza - 250g, surówka - 250g, danie wegetariańskie - po uprzednim zgłoszeniu poczęstunek zimny (pozostawiany): owoce - 1 sztuka na osobę (banan lub jabłko); bułka (1 sztuka na osobę) - 80g bułka + 50g dodatki (z masłem, sałatą, pomidorem, ogórkiem, wędliną, żółtym serem), Owoc i bułka (opakowana dodatkowo w folię do żywności zabezpieczającą przed czerstwieniem), pozostawione w torebkach papierowych osobno na każdą zgłoszoną osobę. harmonogram: w okresie styczeń -luty 2014 w każdej szkole odbywać się będą szkolenia doskonalące dwudniowe (20 godzinne) - 2 poczęstunki zimne i 2 zestawy obiadowe (w czasie przerwy obiadowej). W sumie dla 330 osób w 33 szkołach. Rozkład posiłków w odpowiednich szkołach, terminy szkoleń i godziny przerwy obiadowej przekazane Wykonawcy co najmniej 2 tygodnie przed szkoleniami. w okresie wrzesień- październik 2013 w każdej szkole odbywać się będą szkolenia doskonalące dwudniowe (20 godzinne) -przewidziane 2 przerwy kawowe, 2 poczęstunki zimne i 2 zestawy obiadowe. Rozkład posiłków w odpowiednich szkołach, terminy szkoleń i godziny przerwy obiadowej przekazane Wykonawcy co najmniej 2 tygodnie przed szkoleniami. Część II warsztaty dla nauczycieli (w ramach 4 sieci współpracy i samokształcenia): a)36 x Serwis kawowy na 25 osób (usługa - przygotowanie, dostarczenie i pozostawienie artykułów w placówce, wydawanie - samoobsługa): Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć, naczynia i akcesoria jednorazowe: talerzyki małe, pojemniki na cukier, łyżeczki małe, mieszadełka do napojów gorących, kubki jednorazowe (do napojów zimnych i gorących) wg. potrzeb (uzupełniane);dostawy do placówek na dwa tygodnie przed spotkaniem asortyment ogółem dla 25 osób (na jeden serwis kawowy): kawa (mielona 100g i rozpuszczalna w słoiku 100g,) oraz herbata czarna 25 torebek (ekspresowa w torebkach z zawieszką) i owocowa 20 torebek (ekspresowa w torebkach z zawieszką); dodatki:, cukier 1 kg, śmietanka jednorazowa w pojemniczkach 10g 25; ciastka kruche z dodatkami - 2,5 kg (w opakowaniach trwałych) soki nektar - razem 6 litrów w tym: pomarańczowy (100 procent sok) - 2 l, jabłkowy (100 procent sok) - 2 l i czarna porzeczka nektar 2 l woda gazowana mineralna (10 op. ca 0,5l.), woda nie gazowana mineralna (10 op. a 0,5l.); woda źródlana (do przygotowania kawy i herbaty) 10 litrów (w butelkach po 5l) lub dozownik harmonogram: grudzień - styczeń 2014 r. 4 placówki 1 serwis kawowy = 4 serwisy luty-grudzień 2014 r. 4 placówki 5 serwisów kawowych = 20 serwisów styczeń-lipiec 2015 r. 4 placówki 3 serwis kawowy = 12 serwisów b)36 x Poczęstunek zimny x 25 osób każdorazowo tj. 900 osób ogółem (dowóz świeżych artykułów na spotkanie w danej placówce wg harmonogramu), poczęstunek zimny (pozostawiany): owoce - 1 sztuka na osobę (banan lub jabłko); bułka (1 sztuka na osobę) - 80g bułka + 50g dodatki (z masłem, sałatą, pomidorem, ogórkiem, wędliną, żółtym serem), Owoc i bułka (opakowana dodatkowo w folię do żywności zabezpieczającą przed czerstwieniem), pozostawione w torebkach papierowych osobno na każdą zgłoszoną osobę. harmonogram: grudzień - styczeń 2014 r. 4 placówki 1 poczęstunek zimny 25 osób=100 osób luty-grudzień 2014 r. 4 placówki 5 poczęstunków zimnych 25 osób=500 osób styczeń-lipiec 2015 r. 4 placówki 3 poczęstunki zimne25 osób=300 osób..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie ramach projektu Powiat Przeworski - wspomaganie szkół drogą do jakości finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanym z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół...

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hołowaty Hubert OTYLYA, Wierzbna 1, 37-500 Jarosław, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7134100,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 86982,00

  • Oferta z najniższą ceną: 86982,00 / Oferta z najwyższą ceną: 144000,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.