eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOZYWCZYCH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-02-14

Kraków: DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOZYWCZYCH
Numer ogłoszenia: 51913 - 2011; data zamieszczenia: 14.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny ZOZ , ul. Wrocławska 1-3, 30-901 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6308057, 6308059, faks 012 6308059.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.5wszk.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOZYWCZYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: LP Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp. Kod CPV Ilość / j.m. 1. Cukier kryształ /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 24 miesiące 15831000-2 670 op. 2. Mąka pszenna typ 500 /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15612100-2 370 op. 3. Kasza manna /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 03211900-2 120 op. 4. Płatki owsiane /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15613380-5 60 op. 5. Mąka ziemniaczana /a 0.5 kg/ (opakowanie zbiorcze 5 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15620000-0 8 op. 6. Kawa zbożowa /a 0.5 kg/ (opakowanie zbiorcze 3 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15862000-8 86 op. 7. Kawa naturalna ziarnista /a 1 kg/ I kl. (opakowanie zbiorcze 6 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15861100-2 4 op. 8. Kawa naturalna rozpuszczalna /a 0.2 kg/ (opakowanie zbiorcze 2.40 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15861000-1 3 op. 9. Kakao /a 0.1 kg/ (opakowanie zbiorcze 1.20 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15841000-5 5 op. 10. Budyń bez cukru-śmietankowy /a 0.06 kg/ (opakowanie zbiorcze 1.5 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15332200-6 112 p. 11. Galaretka owocowa- różne smaki typu NESTLE /a 0.075kg/ (opakowanie zbiorcze 1.65kg ) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15332240-8 30 op. 12. Herbata liściasta czarna /a 0.1 kg/ (opakowanie zbiorcze 2 kg) Termin przydatności do spożycia18 miesięcy 15863200-7 180 op. 13. Herbata w saszetkach czarna ze sznureczkiem /a 200g/ (opakowanie zbiorcze 0.80 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15841000-3 20 op. 14. Herbata w saszetkach zielona/a 50 g/ (opakowanie zbiorcze 0.20 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15863100-6 10 op. 15. Makaron 2 -jajeczny różny(nitki, łazanki, kolanka, muszelki, świderki) /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15613300-1 190 op. 16. Kasza jęczmienna perłowa średnia /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 03211900-2 120 op. 17. Kasza gryczana /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 03211900-2 20 op. 18. Groch łuskany - połówki /a 0.5 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 03212213-6 10 op. 19. Fasola JAŚ - duży /a 0.5 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 03221210-1 30 op. 20. Ryż długoziarnisty biały /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15614100-6 290 op. 21. Pasta pomidorowa 30% /a 0.85 kg/opakowanie metalowe (opakowanie zbiorcze 6.80kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15331134-5 100op. 22. Sok pomidorowy / a 1 L /szt./ (opakowanie zbiorcze 12 szt.) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15322100-2 140 op. 23. Sok owocowy bez cukru /a 1 L/szt./ (opakowanie zbiorcze 12 L/szt.) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15321000-4 6 op. 24. Papryka konserwowa /a 0.9 kg/ (opakowanie zbiorcze 7.2 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15331136-9 100 op. 25. Ogórek konserwowy / a 0.9 kg/ (opakowanie zbiorcze 7.2 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15331000-7 100 op. 26. Fasolka szparagowa,- konserwowa /a 2.6 kg/ Luzem (puszka 2.60 kg) Termin przydatności do spożycia 12miesięcy 15331131-4 500 puszek. 27. Groszek konserwowy /a 0.4 kg/ ( opakowanie zbiorcze 4 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15331400-1 110 op. 28. Kukurydza konserwowa /a 0.4kg/ (opakowanie zbiorcze 4 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15331400-1 70 op. 29. Musztarda kremowa o smaku łagodnym /a 0.2 kg/ (opakowanie zbiorcze 2 kg)_ Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15871250-1 216 op. 30. Keczup łagodny /a 0.45 kg/ (opakowanie zbiorcze 7.2 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15871123-5 70 op. 31. Olej rzepakowy /a 1L/szt./ (opakowanie zbiorcze 15 L /szt.) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15411100-3 88op. 32. Pieczywo ryżowe naturalne /a 0.10kg/ (opakowanie zbiorcze 2.00 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15821130-9 12op. 33. Sucharki /a 0.29kg/ (opakowanie zbiorcze 5.8 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15821150-5 55 op. 34. Herbatniki słodkie z marmoladą /a 0.16 kg/ (opakowanie zbiorcze 3.2 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15821200-1 5 op. 35. Biszkopty wrocławskie /a 0.12 kg/ (opakowanie zbiorcze 2.4 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15820000-2 170 op. 36. Żelatyna spożywcza wieprzowa /a 0.05kg/ (opakowanie zbiorcze 1.5 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 03142300-1 10 op. 37. Dżem z czarnej porzeczki /a 0.9 kg/ (opakowanie zbiorcze 7.2 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15332293-4 70 op. 38. Marmolada wieloowocowa /a 0.9 kg/ (opakowanie zbiorcze 7.2 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15332230-5 10 op. 39. Powidło śliwkowe /a 0.3kg/ (opakowanie zbiorcze 2.7 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15332270-7 60 op. 40. Miód naturalny /a 0.9 kg) (opakowanie zbiorcze 7.2 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 03142100-9 30 op. 41. Maggi do zup w płynie typu NESTLE w szklanych kwadratowych butelkach /a 1L/szt./ (opakowanie zbiorcze 6 L/szt.) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15870000-7 110op. 42. Kucharek do potraw /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 15 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15893000-4 25 op. 43. Przyprawa do drobiu /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 15 kg) Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15872000-1 3op. 44. Pieprz naturalny mielony /a 1. kg/ Luzem Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15870000-7 35kg 45. Pieprz ziołowy /a 0.02kg/ (opakowanie zbiorcze 0.5 kg Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15872000-1 10op. 46. Papryka słodka mielona /a 1 kg/ Luzem Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15872000-1 15 kg 47. Liść laurowy /a 1 kg/ Luzem Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15872000-1 4 kg 48. Kminek /a 1.kg / Luzem Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15872000-1 12 kg 49. Ziele angielskie /a 0.02 kg/ (opakowanie zbiorcze 0.5 kg)_ Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15872000-1 20 op. 50. Kwasek cytrynowy /a 1 kg / Luzem Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15800000-6 55 kg 51. Majeranek /a 0.2 kg / (opakowanie zbiorcze 1 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15872000-1 9 op. 52. Ocet spirytusowy /a 0.5 L/szt./ (opakowanie zbiorcze 10 L) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15871100-5 35 op. 53. Żurek /a 0.5 L / (opakowanie zbiorcze 6 L) Termin przydatności do spożycia 30 dni 15610000-7 100 op. 54. Chrzan tarty w occie / a 0.26 kg/ (opakowanie zbiorcze 3.90 kg) Termin przydatności do spożycia 90 dni 15871000-4 140 op. 55. Zaprawa cytrynowa /a 1L/szt./ (opakowanie zbiorcze 6 L/szt.) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15871200-6 30 op. 56. Sól jodowana /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 25 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15872400-5 70 op. 57. Cynamon /a 0.015kg/ (opakowanie zbiorcze 0.375 kg) Termin przydatności do spożycia 18 miesięcy 15872000-1 8 op. 58. Majonez delikatesowy /a 0.4 kg/ (opakowanie zbiorcze 3.20kg) Termin przydatności do spożycia 30 dni 15871273-8 54 op. 59. Kisiel owocowy /a 0.04kg/ (opakowanie zbiorcze 1.2 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15800000-6 26 op. 60. Cukier waniliowy /a 0.032/ Opakowanie zbiorcze 0.8 kg Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15830000-5 8 op. 61. Mleko w proszku - zawartość tłuszczu 26% /a 0.4 kg/ (opakowanie zbiorcze 4 kg) Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 15511700-0 8 op. 62. Śliwka suszona/ a 0.20 kg/ opakowanie zbiorcze 1.20 kg termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15332410-1 5op. 63. cukier puder /a 0.5 kg/, opakowanie zbiorcze 5 kg Termin przydatności do spożycia 24 miesiące 15831000-2 10 op. 64. Proszek do pieczenia /a 0.036 kg/ (opakowanie zbiorcze 0.90 kg) termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 5 op. 65. pieczarka marynowana/a 0.760 kg/ (opakowanie zbiorcze 6.08 kg) termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 20 op. 66. rodzynki sułtańskie /a 010 kg/ (opakowanie zbiorcze 1.20 kg) termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 10 op. 67. koncentrat buraczany /a 300ml/ pakowany w butelki szklane - 0.38 kg, (opakowanie zbiorcze 5.70 kg termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 20 op. 68. pieprz naturalny w ziarenkach /a 0.02/ (opakowanie zbiorcze 0.50 kg), termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 5 op. 69. susz owocowy (mieszanka) /a 0.25 kg/ opakowanie zbiorcze 3.00 kg termin przydatności do spożycia 6 miesięcy 2 op. 70. Pasta pomidorowa 30% /a 4,55 kg/opakowanie metalowe - luz Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy 15331134-5 70op..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Jest zarejestrowany we właściwym rejestrze lub wpisany do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej; 1.2. Posiada zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej - na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienie ( Dz. U. 171,poz. 1225 z późn. zmianami) o ile dotyczy; 1.3. Posiada wdrożony system HACCP o ile dotyczy; 1.4. Posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych, zgodnie z art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych ( Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.) o ile dotyczy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia poprzez wykazanie tego w oświadczeniu Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczącego spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy lub przedstawi pisemne zobowiązanie innych podmiotów

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dysponuje potencjałem technicznym wykonania zamówienia poprzez wykazanie tego w oświadczeniu Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczącego spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy lub przedstawi pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia poprzez wykazanie tego w oświadczeniu Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczącego spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy lub przedstawi pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia osób zdolnych do wykonania zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, poprzez wykazanie tego w oświadczeniu Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczącego spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy. 3.1. przedstawi w dniu podpisania umowy polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę . Wartość polisy winna być równa lub wyższa sumie wartości zawieranej umowy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony FORMULARZ OFERTOWY - według ZAŁĄCZNIKA NR 2 do SIWZ. 2) Wypełniony we wskazanych miejscach FORMULARZ CENOWY - OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA według ZAŁĄCZNIKANR 1 do SIWZ. 3) Pełnomocnictwo do podpisania oferty w toczącym się postępowaniu (pełnomocnictwo do zaciągania zobowiązań w imieniu Wykonawcy), dołączone do oferty, o ile nie wynika z innych dokumentów załączonych przez Wykonawcę. 4) Oświadczenie Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy, ściśle według formularza stanowiącego ZAŁĄCZNIK NR 3 do SIWZ. 5) Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - o ile dotyczy Wykonawcy. 6) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 7) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej Państwowej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej - na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienie ( Dz. U. 171,poz. 1225 z późn. zmianami) o ile dotyczy. 8) Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 Nr 187, poz. 1577 ze zm.) o ile dotyczy. 9) Potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP, o ile dotyczy, w jednej z następujących form: a) certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 Nr 171 poz. 1225.). 10) Wykonawca mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 6 składa odpowiedni dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a ) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 11) Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 10, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie Wykonawcy złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym, albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - w zakresie dat wystawienia dokumentów, przepisy punktu 10 stosuje się odpowiednio.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Kupujący przewiduje możliwość zmiany umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Sprzedający, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Kupującego, a także dotyczą: 1. zmiany świadczenia Sprzedającego na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości towaru, 2. wydłużenia terminu wykonania umowy z powodu okoliczności niezależnych od Sprzedającego, 3. zmiany danych Sprzedającego ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy),

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.5wszk.com.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SEKCJA ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH 5 WOJSKOWEGO SZPITALA KLINICZNEGO SP ZOZ UL. WROCŁAWSKA 1-3; 30-901 KRAKÓW..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2011 godzina 11:00, miejsce: KANCELARIA 5 WOJSKOWEGO SZPITALA KLINICZNEGO SP ZOZ ( BUDYNEK KOMENDY) UL. WROCŁAWSKA 1-3; 30-901 KRAKÓW..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.