eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › dostawa artykułów żywnościowych - Zamówienie Publiczne Szkoły Policji w Katowicach Nr 18/ZP/2005



Ogłoszenie z dnia 2005-10-03

POZYCJA 51856

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Katowice: dostawa artykułów żywnościowych - Zamówienie Publiczne Szkoły Policji w Katowicach Nr 18/ZP/2005 Czy niniejsze zamówienie jest objęte zakresem Porozumienia w sprawie zamówień rządowych (GPA): Nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Szkoła Policji w Katowicach, do kontaktów: nadkom Józef Kunicki, ul. gen. Jankego 276, 40-684 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 6069449, fax 032 6069477, e-mail: zamowienia.publiczne@katowice.szkolapolicji.gov.pl, www.katowice.szkolapolicji.gov.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na którym należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1). 5) Rodzaj zamawiającego: inny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Rodzaj zamówienia na roboty budowlane: 1.2) Rodzaj zamówienia na dostawy: kupno. 1.3) Rodzaj zamówienia na usługi: 1.4) Czy jest to umowa ramowa: Nie. 1.5) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów żywnościowych - Zamówienie Publiczne Szkoły Policji w Katowicach Nr 18/ZP/2005. 1.6) Opis/przedmiot zamówienia: Dostawy w 2006 roku do Szkoły Policji w Katowicach artykułów żywnościowych określonych w grupie 151 CPV: a. mięsa wieprzowego b. mięsa wołowego c. wędlin, produktów wołowych i cielęcych (flaki) d. drobiu e. konserw mięsnych, pasztetów drobiowych. 1.7) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: Katowice, ul. Gen. Z. W. Jankego 276. Kod NUTS: 5.24.33.69.01.1. 1.8) Nomenklatura 1.8.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie Oryginalny kod CPV: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 1.8.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 1.9) Podział zamówienia na części: Tak. Oferty można składać w odniesieniu do: wszystkich części. 1.10) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Całkowita wartość lub zakres zamówienia: Wartość całości zamówienia części od I do IV: 653.155, 00 złotych / sześćset pięćdziesiąt trzy tysiące sto pięćdziesiąt pięć /, tj. 161.400, 00 euro / sto sześćdziesiąt jeden tysięcy czterysta /. 2.2) Opcje. Opis i termin, w którym mogą być wykonane: 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: od dnia podpisania umowy (nie wcześniej niż od 01.01.2006 r., data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia 1.1) Wymagane wadia i gwarancje: ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA WNIESIENIA WADIUM W KWOCIE: na wszystkie części zamówienia = 12.550,00 /dwanaście tysięcy pięćset pięćdziesiąt/ złotych, Część I - 5.000,00 /pięć tysięcy / złotych, Część II - 6.000,00 /sześć tysięcy/ złotych, Część III - 1.500,00 /jeden tysiąc pięćset/ złotych, Część IV - 50,00 /pięćdziesiąt/ złotych. 1.2) Główne war. finans. i płatności i/lub odwoł. do odp. przepisów: rozliczenie w systemie dekadowym 1.3) Forma prawna, jaką musi przyjąć grupa dostawców, wykonawców lub usługodawców, której udzielono zamówienia: 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. W tym zakresie Zamawiający wymaga aby Wykonawcy: 1/ Spełniali wymagania określone w Ustawie z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634 ze zmianami), w szczególności podlegali stałemu nadzorowi właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. W tym zakresie Zamawiający wymaga aby Wykonawcy: 1/ Wykonali w ciągu ostatnich 3 lat (od września 2002 do sierpnia 2005), co najmniej 2 dostawy odpowiadające swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, każda o wartości powyżej: a. 750.000,00 / siedemset pięćdziesiąt tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę na wszystkie części zamówienia. b. 300.000,00 / trzysta tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na pierwszą część zamówienia. c. 320.000,00 / trzysta dwadzieścia tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na drugą część zamówienia. d. 100.000,00 / sto tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na trzecią część zamówienia. e. 30.000,00 / trzydzieści tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na czwartą część zamówienia. UWAGA !! W przypadku gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część zamówienia, musi wykazać swoje doświadczenie w realizacji podobnych rodzajowo dostaw, o wartości będącej sumą podanych wyżej części, stosownie do ich liczby. 2/ Dysponowali co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 roku Nr 21 poz. 179). 3/ Dysponowali osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, w szczególności spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 06 września 2001 roku o chorobach zakaźnych i zakażeniach (Dz. U. nr 126 poz. 1384). 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy: 1/ Posiadali środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości nie mniejszej niż: a. 63.500,00 / sześćdziesiąt trzy tysiące pięćset / złotych - jeżeli Wykonawca składa ofertę na wszystkie części zamówienia. b. 25.000,00 / dwadzieścia pięć tysięcy / złotych - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na pierwszą część zamówienia. c. 27.000,00 / dwadzieścia siedem tysięcy / złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na drugą część zamówienia. d. 8.500,00 / osiem tysięcy pięćset / złotych - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na trzecią część zamówienia. e. 3.000,00 / trzy tysiące / złotych - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na czwartą część zamówienia. UWAGA !! W przypadku gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część zamówienia, musi przedstawić w informacji z banku, wysokość środków finansowych lub zdolność kredytową, o wartości będącej sumą podanych wyżej części, stosownie do ich liczby. 4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawcy dokonana będzie na podstawie dokumentów przedstawionych przez Wykonawcę w złożonej ofercie, wg formuły "spełnia - nie spełnia". 2.1.1) Stan prawny - wymagane dokumenty: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, następujących dokumentów: 1/Aktualnego zaświadczenia właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że Wykonawca podlega stałemu nadzorowi organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 27a Ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63 poz. 634 ze zmianami), wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. (Decyzji lub informacji właściwego organu. Za zaświadczenie Zamawiający nie uznaje protokołu z doraźnej lub okresowej kontroli sanitarnej obiektu). 2.1.2) Zdolność ekonomiczna i finansowa - wymagane dokumenty: W celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, Zamawiający żąda w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, następujących dokumentów: 1/ Informacji banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Z uwagi na to, że dokument ten stanowi podstawę do stwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu określonego w rozdziale VIII pkt. 3 ppkt. 1 SIWZ, Zamawiający zastrzega, że z informacji tej winna wynikać konkretna kwota. 2.1.3) Zdolność techniczna - wymagane dokumenty: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, następujących dokumentów: 1/ Wykazu wykonanych w ciągu ostatnich 3 lat dostaw (rozpoczętych i zakończonych w okresie od września 2002 do sierpnia 2005 roku, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania (wzór wykazu stanowi Załącznik Nr 5 do SIWZ). Dostawy, których wartość przekraczała: a. 750.000,00 / siedemset pięćdziesiąt tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę na wszystkie części zamówienia. b. 300.000,00 / trzysta tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na pierwszą część zamówienia. c. 320.000,00 / trzysta dwadzieścia tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na drugą część zamówienia. d. 100.000,00 / sto tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na trzecią część zamówienia. f. 30.000,00 / trzydzieści tysięcy/ złotych brutto - jeżeli Wykonawca składa ofertę tylko na czwartą część zamówienia. winny być potwierdzone dokumentami stwierdzającymi, że zostały wykonane należytą starannością. UWAGA !! W przypadku gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część zamówienia, musi udokumentować swoje doświadczenie w realizacji podobnych rodzajowo dostaw, o wartości będącej sumą podanych wyżej części, stosownie do ich liczby. 2/ Wykazu środków transportu jakie posiada lub jakimi dysponuje Wykonawca i które będą użyte do wykonania zamówienia. Wzór wykazu stanowi Załącznik Nr 6 do SIWZ. 3/ Aktualnego zaświadczenia lub zaświadczeń właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że środki transportu, wymienione w wykazie o którym mowa w ppkt. 2, którymi Wykonawca dostarczał będzie przedmiot zamówienia, dopuszczone zostały do transportu żywności, zgodnie z wymogami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 roku Nr 21 poz. 179), wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. (Decyzji lub informacji właściwego organu. Za zaświadczenie Zamawiający nie uznaje protokołu z doraźnej lub okresowej kontroli sanitarnej pojazdu). 4/ Wykazu pracowników, którzy będą bezpośrednio realizować dostawy do siedziby Zamawiającego. Wzór wykazu stanowi Załącznik Nr 7 do SIWZ. 5/ Aktualnego zaświadczenia lub zaświadczeń lekarskich, że osoba lub osoby wykonujące zamówienie, wymienione w wykazie, o którym mowa w ppkt. 4, posiadają aktualne badanie lekarskie, przeprowadzone na podstawie par. 4 ust. 2 pkt. 1 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 roku w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych (Dz. U. nr 234 poz. 1975). 3) Specyficzne warunki dotyczące zamówień na usługi 3.1) Czy świadczenie usługi zastrzeżone jest dla określonego zawodu: Nie. 3.2) Czy osoby prawne będą zobow. do wskazania nazwisk oraz kwalifikacji zawod. pracowników odpowiedz. za wyk. zamówienia: Nie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Rodzaj procedury: przetarg nieograniczony. 1.1) Czy wybrano już kandydatów: Nie. 1.2) Uzasadnienie wyboru procedury przyspieszonej: 1.3) Wcześniejsze publikacje dotyczące tego samego zamówienia 1.3.1) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego samego zamówienia: 1.3.2) Inne wcześniejsze publikacje: 1.4) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: Część I: najniższa cena Kryteria tak jak w dokumentach zamówienia: Tak. Część II: najniższa cena - 70% ocena jakości - 30% Kolejność według znaczenia: Tak. Kryteria tak jak w dokumentach zamówienia: Tak. Część III najniższa cena Kryteria tak jak w dokumentach zamówienia: Tak. Część IV najniższa cena - 70% ocena jakości - 30% Kolejność według znaczenia: Tak. Kryteria tak jak w dokumentach zamówienia: Tak. 3) Informacje administracyjne 3.1) Numer referencyjny nadany sprawie przez zamawiającego: Zamówienie Publiczne Szkoły Policji w Katowicach Nr 18/ZP/2005, L. dz. P - 42/2005. 3.2) Warunki uzyskania dokumentów zamówienia oraz dokumentów dodatkowych: dostępne do 16.11.2005, cena - 6 PLN + ewentualne koszty przesłania. Warunki i sposób płatności: 1. Płatność w kasie Zamawiającego - przy osobistym odbiorze SIWZ. 2. Płatność przy odbiorze za pobraniem - przy przesłaniu SIWZ pocztą. 3.3) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 16.11.2005 godzina 10:00. 3.4) Wysłanie zaproszenia do składania ofert do wybranych kandydatów (w procedurze ograniczonej i negocjacyjnej): przybliżona data: 3.5) Język lub języki, w których można sporządzać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: polski. 3.6) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.7) Warunki dotyczące otwarcia ofert 3.7.1) Osoby upoważnione do obecności podczas otwarcia ofert: Otwarcie ofert przetargowych jest jawne. Osobami upoważnionymi do obecności podczas czynności otwarcia ofert, są wszyscy zainteresowani. 3.7.2) Data, godzina i miejsce: 16.11.2005, godzina 10:30, Szkoła Policji w Katowicach, budynek "G", pokój G - 07.

SEKCJA VI: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy publikacja ogłoszenia jest nieobowiązkowa: Nie. 2) O ile dotyczy, wskazać, czy zamówienie ma charakter powtarzający się okresowo oraz podać przybliżone terminy publikacji kolejnych ogłoszeń: 3) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 4) Informacje dodatkowe: 5) Data wysłania ogłoszenia: 23.09.2005. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE O CZĘŚCIACH ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00, 15.11.30.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: DOSTAWY MIĘSA WOŁOWEGO ORAZ MIĘSA WIEPRZOWEGO. 3) Zakres lub wartość: Wartość części I zamówienia: 257.923, 00 złotych /dwieście pięćdziesiąt siedem tysięcy dziewięćset dwadzieścia trzy/ tj. 63.725, 00 euro /sześćdziesiąt trzy tysiące siedemset dwadzieścia pięć/, 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 2 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: DOSTAWY WĘDLIN. 3) Zakres lub wartość: Wartość części II zamówienia: 306.714, 00 złotych /trzysta sześć tysięcy siedemset czternaście/ tj. 75.792, 00 euro /siedemdziesiąt pięć tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt dwa/, 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 3 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: DOSTAWY MIĘSA DROBIOWEGO. 3) Zakres lub wartość: Wartość części III zamówienia: 85.263, 00 złotych /osiemdziesiąt pięć tysięcy dwieście sześćdziesiąt trzy/ tj. 21.069, 00 euro /dwadzieścia jeden tysięcy sześćdziesiąt dziewięć/, 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 4 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: DOSTAWY KONSERW MIĘSNYCH ORAZ PASZTETÓW DROBIOWYCH. 3) Zakres lub wartość: Wartość części IV zamówienia: 3.255, 00 złotych /trzy tysiące dwieście pięćdziesiąt pięć/ tj. 804, 00 euro /osiemset cztery/ 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.