eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ruda Śląska › Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w II półroczu 2017r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2017-05-23



Ogłoszenie nr 515584-N-2017 z dnia 2017-05-23 r.

Dom Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w II półroczu 2017r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej, krajowy numer identyfikacyjny 124590400000, ul. ul. Puszkina  7 , 41704   Ruda Śląska, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 322 481 774, e-mail dps_senior@wp.pl, faks 032 2481774 w. 33.
Adres strony internetowej (URL): http://bip.dps-senior.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Smorządowa jednostka budżetowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Nie
http://bip.dps-senior.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Oferte należy złożyć w siedzibie Zamawiącego tj. Dom Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej, 41-704 Ruda Śląska ul. Puszkina 7 - pokój nr 1, lub przesłać ofertę pocztą na powyższy adres.
Adres:


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w II półroczu 2017r.
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Pakiet nr 1 Dostawa przetworów spożywczych Pakiet nr 2 Dostawa artykułów sypkich Pakiet nr 3 Dostawa artykułów nabiałowych Pakiet nr 4 Dostawa pieczywa Pakiet nr 5 Dostawa wypieków cukierniczych Pakiet nr 6 Dostawa warzyw świeżych i suszonych Pakiet nr 7 Dostawa owoców świeżych i suszonych Pakiet nr 8 Dostawa warzyw i owoców mrożonych Pakiet nr 9 Dostawa ryb mrożonych, świeżych, wędzonych i przetworów rybnych Pakiet nr 10 Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego oraz podrobów Pakiet nr 11 Dostawa mięsa i podrobów drobiowych Pakiet nr 12 Dostawa wędlin Pakiet nr 13 Dostawa jaj kurzych Pakiet nr 14 Dostawa czekolad i wyrobów cukierniczych Pakiet nr 15 Dostawa napojów bezalkoholowych

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15131000-5
15330000-0
15410000-5
15600000-4
15800000-6
15500000-3
15400000-2
15810000-9
03200000-3
15331135-2
15200000-0
15110000-2
15131100-6
03142500-3
15980000-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  6   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca musi dysponować środkiem transportu przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych (żywnościowych). Wszystkie artykuły spożywcze winny być przewożone w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość oraz cechy organoleptyczne określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)

Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)




III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. W celu potwierdzenia braku podstawy do wykluczenia Wykonawcy z postępowania, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, Wykonawca składa, stosownie do treści art. 24 ust 11 ustawy (w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, tj. informacji, o których mowa w art.86 ust. 5 ustawy) oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej - Załącznik nr 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 2. Dokument (np. zobowiązanie), o którym mowa w XII rozdziale punkcie 2 SIWZ, innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji, o ile Wykonawca korzysta ze zdolności innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:


Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:


Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:


Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
cena oferty100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

licytacja wieloetapowa

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2017-05-30, godzina: 11:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH



Część nr: 1Nazwa: DOSTAWA PRZETWORÓW SPOŻYWCZYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* I Przetwory, tłuszcze roślinne 1 Ananas kons. plastry - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 8,00 2 Brzoskwinie konserwowe - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 5,00 3 Chrzan tarty na kwasku cytrynowym 150-300g kg 25,00 4 Ćwikła z chrzanem 250-500g kg 6,00 5 Dżemy owocowe niskosłodzone z kawałkami owoców (różne smaki) min. 40g owoców na 100g produktu 250-350g kg 60,00 6 Fasola czerwona, biała konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 7,00 7 Groszek konserwowy - masa netto bez zalewy 200-500g kg 55,00 8 Ketchup łagodny minimum 55% przecieru pomidorowego 1000g kg 60,00 9 Ketchup łagodny minimum 55% przecieru pomidorowego 250-500g kg 50,00 10 Koncentrat pomidorowy 30% 800-1000g kg 70,00 11 Koncentrat pomidorowy 30% 180-200g kg 25,00 12 Koncentrat buraczany płynny min.50% soku z buraków 180-500g kg 12,00 13 Krem czekoladowy do smarowania z dodatkiem orzechów- nie więcej niż 34g tłuszczu na 100g produktu 180-400g kg 15,50 14 Kukurydza konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 9,00 15 Miód naturalny 200-500g kg 30,00 16 Musztarda delikatesowa 800-1000g kg 65,00 17 Musztarda delikatesowa 150-250g kg 25,00 18 Ocet spirytusowy 10% kwasowości 0,5l l 45,00 19 Ogórki konserwowe całe - masa netto bez zalewy 900-1000g kg 90,00 20 Olej uniwersalny rzepakowy niskoerukowy 0,9- 1l l 310,00 21 Olej słonecznikowy 0,25 - 0,5l l 6,00 22 Papryka konserwowa, słodka płaty - masa netto bez zalewy 500-1000g kg 3,00 23 Powidła śliwkowe- min 150g owoców na 100g produktu 280-500g kg 45,00 24 Przyprawa do zup w płynie 900-1000ml l 200,00 25 Seler konserwowy, nitki - masa netto bez zalewy 280-500g kg 7,00 26 Sos słodko kwaśny, chiński, meksykański, itp. z kawałkami warzyw 300-600g kg 13,00 27 Zaprawa cytrynowa min. 40% soku z cytryny 1 l l 170,00 28 Zaprawa cytrynowa min. 40% soku z cytryny 0,5 l l 30,00 29 Majonez dekoracyjny sałatkowy 180-400g kg 30,00 30 Majonez dekoracyjny sałatkowy 800-1000g kg 60,00 II Konserwy mięsne 1 Mielonka konserwowa - turystyczna, tyrolska itp. min. 55% mięsa 100-300g kg 40,00 2 Szynka konserwowa wieprzowa - min. 60% mięsa 100-300g kg 18,00 3 Szynka konserwowa drobiowa - min. 59% mięsa 100-300g kg 18,00 4 Pasztet drobiowy smakowy - min. 33 % mięsa 100-200g kg 12,00 5 Pasztet drobiowy - min. 33 % mięsa 160g kg 35,00 6 Pasztet wieprzowy - min. 33 % mięsa 100-300g kg 50,00 III Bakalie 1 Rodzynki 100g kg 0,10 2 Kokos - wiórki 100g kg 0,10 3 Orzechy włoskie łuskane 100g kg 0,10 4 Morele suszone 100 - 500g kg 1,5 5 Migdały - płatki 50-200g kg 1,20 Wymagania jakościowe dla przetworów spożywczych Artykuły spożywcze winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów potłuczonych, połamanych, pogniecionych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15131000-5, 15330000-0, 15410000-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2Nazwa: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SYPKICH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Budyń - różne smaki (bez cukru) 1000g kg 25,00 2 Budyń - różne smaki (bez cukru) 35-60g kg 6,50 3 Bulion grzybowy (sypki) 500-1000g kg 2,50 4 Cukier kryształ 1000g kg 1500,00 5 Cukier wanilinowy 10-50g kg 1,00 6 Cynamon mielony 10-20g kg 0,30 7 Czosnek granulowany, polski 10-20g kg 8,00 8 Galaretka owocowa - różne smaki 75-100g kg 30,00 9 Gałka muszkatołowa, mielona 10-20g kg 0,15 10 Herbata expresowa owocowa, różne smaki, a´20 szt 30-40g kg 0,70 11 Herbata expresowa czarna a´100 szt. 100-150g kg 65,00 12 Herbata expresowa ziołowa a´20 szt (mięta, melisa, rumianek) 30-40g kg 0,30 13 Imbir mielony 10 - 20g kg 0,06 14 Kakao naturalne ciemne (tłuszcz kakaowy min. 12%) 100-200g kg 4,50 15 Kasza gryczana, cała 500-1000g kg 30,00 16 Kasza jęczmienna , średnia 500-1000g kg 70,00 17 Kasza manna 500-1000g kg 70,00 18 Kaszka mleczno - ryżowa (smakowa) 230g kg 9,00 19 Kawa naturalna mielona 100% 100g kg 18,00 20 Kawa naturalna mielona 100% 250g-500g kg 30,00 21 Kawa zbożowa 200-500g kg 25,00 22 Kleik ryżowy 160-200g kg 7,00 23 Kminek 10-20g kg 0,20 24 Kwasek cytrynowy 10-20g kg 0,50 25 Liść laurowy 5-20g kg 0,30 26 Majeranek 5-20g kg 1,20 27 Makaron 4 jajeczny - łazanki # 250-1000g kg 25,00 28 Makaron 4 jajeczny - nitki # 250-1000g kg 70,00 29 Makaron 4 jajeczny - kolanka, rurki, muszelki, świderki # 250-1000g kg 110,00 30 Mąka pszenna poznańska 1000g kg 380,00 31 Mąka ziemniaczana 1000g kg 250,00 32 Mąka żytnia żurek 1000g kg 20,00 33 Papryka słodka mielona 10-20g kg 3,30 34 Pieprz czarny mielony 10-20g kg 4,00 35 Płatki kukurydziane smakowe 500-1000g kg 16,00 36 Płatki owsiane 500g kg 25,00 37 Płatki ryżowe 200-500g kg 25,00 38 Przyprawa warzywna do potraw 75-200g kg 22,00 39 Rosół drobiowy (sypki) 500-3000g kg 38,00 40 Ryż biały 1000g kg 150,00 41 Sos biały 25-50g kg 2,50 42 Sos pieczeniowy ciemny 25-50g kg 6,50 43 Sos sałatkowy - różne smaki 8-20g kg 1,00 44 Sól spożywcza jodowana 1000g kg 200,00 45 Sucharki 280-300g kg 7,50 46 Ziele angielskie 10-20g kg 0,60 47 Żelatyna spożywcza wieprzowa 50g kg 6,50 # Makaron po ugotowaniu zachowa swoisty kształt. Wymagania jakościowe dla artykułów sypkich Artykuły sypkie winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, uszkodzenia, obcych zapachów. Powinny posiadać swoisty zapach. Nie dopuszcza się produktów zmoczonych, pogniecionych, nadmiernie zbrylonych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15600000-4, 15800000-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3Nazwa: DOSTAWA ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Deser wielosmakowy: ryżowy, z kaszą manną 120-200g kg 90,00 2 Deser wielosmakowy z bitą śmietaną na bazie budyniu, twarożku 120-200g kg 120,00 3 Jogurt owocowy, z kawałkami owoców 115-200g kg 300,00 4 Jogurt naturalny do 5g tłuszczu na 100g produktu 150-200g kg 130,00 5 Jogurt pitny 150-250g kg 80,00 6 Maślanka naturalna karton 1l l 320,00 7 Maślanka owocowa 250-300g kg 135,00 8 Kefir naturalny 150-250g kg 50,00 9 Kluski na parze 300-1000g kg 16,00 10 Margaryna do smarowania pieczywa z dodatkiem masła 400-500g kg 7,00 11 Margaryna mleczna, zwykła 250g kg 150,00 12 Masło - min. 82% tłuszczu mlecznego 200g kg 980,00 13 Mix tłuszczowy do smarowania min. 75% tłuszczu (zawartość tłuszczu mlecznego min. 12%) 200-250g kg 50,00 14 Mleko 2% 5-20l l 6500,00 15 Mleko 2% 1l l 300,00 16 Ser biały półtłusty - krajanka kg 320,00 17 Ser podpuszczkowy pleśniowy 100-200g kg 12,00 18 Ser domowy z kminkiem 150-200g kg 110,00 19 Ser wielosmakowy fromage 75-100g kg 65,00 20 Ser żółty łagodny 45% tłuszczu 1000-3000g kg 100,00 21 Ser żółty wędzony 1000-2000g kg 12,00 22 Serek topiony kremowy kostka, 27% tłuszczu pochodzenia zwierzęcego, różne smaki 100g kg 110,00 23 Serek topiony kremowy wędzony 1000-2000g kg 65,00 24 Serek homogenizowany - różne smaki 100-200g kg 230,00 25 Serek naturalny homogenizowany 100-200g kg 80,00 26 Serek kanapkowy twarożkowy, kremowy - różne smaki 100-150g kg 80,00 27 Serek twarożkowy wiejski ziarnisty 200g kg 150,00 28 Śmietana do kawy 10g szt 1200,00 29 Śmietana spożywcza słodka 18% 250-500ml l 210,00 30 Śmietana 12 % homogenizowana 180-400g kg 12,00 31 Śmietana 30% kremówka 200-500g kg 10,00 32 Smalec wieprzowy kostka 200-250g kg 25,00 33 Napój probiotyczny 100g kg 24,00 34 Mleczko smakowe 200-400g kg 5,00 35 Drożdże piekarnicze świeże 42-100g kg 2,5 Wymagania jakościowe dla artykułów nabiałowych Artykuły nabiałowe winny być dostarczane świeże, odpowiadające przyjętym normom, w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Powinny posiadać swoisty dla danego produktu zapach i smak - nie dopuszcza się towarów o skwaśniałym, obcym zapachu i smaku. Nie będą uznawane wyroby "seropodobne" oraz towary z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15500000-3, 15400000-2, 15898000-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4Nazwa: DOSTAWA PIECZYWA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:L.p Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Chleb pszenno- żytni krojony 900-1000g kg 7100,00 2 Chleb wielosmakowy - krojony (słonecznikowy, sojowy, graham, karmelowy, cebulowy, razowy itd. bez sztucznych barwników) 400-500g kg 710,00 3 Wek krojony 300g-500g kg 110,00 4 Bułka kajzerka 50g kg 850,00 5 Pieczywo mleczne (rogal, chałka) 50g-100g kg 80,00 6 Bułka mleczna 50g-80g kg 85,00 7 Groszek ptysiowy kg 2,2 8 Bułka tarta 400-500g kg 130,00 Wymagania jakościowe dla pieczywa Pieczywo winno być dostarczane świeże, dobrze wyrośnięte, o barwie złocistej po jasnobrązową. Skórka ściśle połączona z miękiszem. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Powinny posiadać smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się pieczywa: zdeformowanego, uszkodzonego mechanicznie, o oddzielającym się od miękiszu, zabrudzonej lub spalonej skórce, niedopieczonego, z zakalcem, kruszącego się, z obecnością grudek mąki (lub grudek innych surowców), o gorzkim, zbyt kwaśnym, zbyt słonym, niesłonym lub innym obcym smaku (stęchłym, mdłym).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15810000-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5Nazwa: DOSTAWA WYPIEKÓW CUKIERNICZYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Rogalik z różnymi nadzieniami 70-100g kg 100,00 2 Rogalik z różnymi nadzieniami z ograniczoną ilością cukru 70-100g kg 40,00 3 Drożdżówka wielosmakowa (ser, mak, marmolada itp. ) 80-120g kg 100,00 4 Drożdżówka z ograniczoną ilością cukru 80-120g kg 40,00 5 Jagodzianka 70 -100g kg 65,00 6 Jagodzianka z ograniczoną ilością cukru 70-100g kg 25,00 7 Pączek z różnym nadzieniem (śmietana, marmolada, budyń, adwokat itp.) 80 - 100g kg 100,00 8 Pączek z ograniczoną ilością cukru, bez polewy 80 - 100g kg 40,00 9 Ciasto tortowe z kremem (na bazie budyniu) z owocami i galaretką owocową kg 100,00 10 Ciastka w-z 80-100g kg 20,00 11 Sernik na drożdżowym spodzie kg 70,00 12 Ciasto drożdżowe z posypką kg 20,00 13 Ciasto z owocami na drożdżowym spodzie kg 80,00 14 Ciasto z owocami na piaskowym spodzie kg 110,00 15 Szarlotka kg 90 16 Sernik na cieście ucieranym kg 90 17 Rolada z bitą śmietaną kg 35 18 Ptysie miniaturki nadziewane śmietaną, budyniem, itp. kg 10 19 Ciasteczka kokosanki kg 30 20 Piernik do moczki kg 3,5 21 Piernik z bakaliami w czekoladzie kg 20 22 Pączki mini kg 5 23 Babeczki piaskowe 70-100g kg 100 Wymagania jakościowe dla wypieków cukierniczych Wypieki cukiernicze winny być dostarczane świeże, charakteryzujące się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Nie dopuszcza się wypieków zdeformowanych, uszkodzonych mechanicznie, zabrudzonych lub spalonych, niedopieczonych, niewyrośniętych, z zakalcem, nadmiernie kruszących się, z obecnością grudek mąki (lub grudek innych surowców), o obcym smaku (stęchłym lub mdłym).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15810000-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6Nazwa: DOSTAWA WARZYW ŚWIEŻYCH I SUSZONYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Buraki kg 420,00 2 Botwinka kg 10,00 3 Brokuły kg 5,00 4 Cebula kg 260,00 5 Cebulka zielona, szczypiorek (VII-X) kg 20,00 6 Cebulka zielona (XI-XII) kg 10,00 7 Czosnek polski kg 16,00 8 Kalafior kg 150,00 9 Kalarepa kg 10,00 10 Kapusta biała kg 350,00 11 Kapusta biała młoda kg 200,00 12 Kapusta czerwona kg 200,00 13 Kapusta czerwona młoda kg 140,00 14 Kapusta kiszona kg 400,00 15 Kapusta pekińska kg 80,00 16 Kapusta włoska kg 50,00 17 Kapusta włoska młoda kg 15,00 18 Koperek zielony (VII-X) kg 30,00 19 Koperek zielony (XI-XII) kg 15,00 20 Ogórki kiszone kg 90 21 Ogórki małosolne kg 25 22 Ogórki zielone (m-c VII - X ) kg 130 23 Ogórki zielone (m-c XI - XII) kg 15 24 Papryka czerwona kg 13 25 Pieczarki kg 130 26 Pietruszka korzeń kg 420 27 Pietruszka zielona(m-c VII-X) kg 50 28 Pietruszka zielona(m-c XI-XII) kg 25 29 Pomidory (m-c VII-X) kg 250 30 Pomidory (m-c XI- XII) kg 100 31 Por kg 90 32 Rzodkiewka (m-c VII-X ) 100g pęczek 36 33 Rzodkiewka (m-c XI-XII) 100g pęczek 12 34 Sałata zielona(m-c VII - X ) 300g szt 80 35 Sałata zielona(m-c XI-XII) 200g szt 15 36 Seler korzeń kg 450 37 Marchew kg 1300 38 Ziemniaki kg 7500 39 Ziemniaki młode kg 2600 40 Fasola kolorowa kg 15 41 Fasola Jaś kg 35 42 Fasolka szparagowa kg 80 43 Groch łuszczony kg 25 44 Pasternak kg 1 45 Mak niebieski mielony kg 10 46 Grzyby suszone kg 2,5 Wymagania jakościowe dla warzyw świeżych i suszonych Dostarczane warzywa muszą być zdrowe, świeże, czyste, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń miąższu. Powinny charakteryzować się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się produktów gnijących, nadmiernie zawilgoconych lub z objawami zepsucia, pleśni, obicia. Warzywa suszone dostarczane powinny być w odpowiednio zabezpieczonych opakowaniach.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03200000-3, 15331135-2

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7Nazwa: DOSTAWA OWOCÓW ŚWIEŻYCH I SUSZONYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Arbuz kg 400 2 Banany 200g/szt. kg 1000 3 Brzoskwinia 150g/szt. kg 130 4 Cytryny kg 1 5 Czereśnie kg 70 6 Grapefruit 300-350g/szt. kg 125 7 Jabłka kg 550 8 Jabłka deserowe 200g/szt. kg 550 9 Jagody kg 20 10 Morele deserowe kg 100 11 Mandarynki 80-100g/szt. kg 200 12 Nektaryny 150g/szt. kg 60 13 Owoce kiwi 100-120g/szt. kg 70 14 Pomarańcze 200-250g/szt. kg 300 15 Truskawki świeże kg 40 16 Śliwki kg 380 17 Śliwki deserowe kg 210 18 Winogrona deserowe (m-c VII-X) kg 160 19 Winogrona deserowe (m-c XI - XII) kg 10 20 Wiśnie kg 75 21 Rabarbar kg 70 22 Gruszki deserowe 200g/szt. kg 120 23 Gruszki suszone kg 3 24 Śliwki suszone bez pestek kg 7 25 Jabłka suszone kg 3 Wymagania jakościowe dla owoców świeżych Dostarczane owoce muszą być zdrowe, świeże, czyste, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń miąższu. Powinny charakteryzować się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się produktów gnijących, nadmiernie zawilgoconych lub z objawami zepsucia, pleśni, obicia.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03200000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8Nazwa: DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Brokuły - różyczka 450g kg 5 2 Brokuły - różyczka 2000-2500g kg 120 3 Brukselka 450g kg 5 4 Brukselka 2000-2500g kg 35 5 Fasolka szparagowa - cięta 400-450g kg 10 6 Fasolka szparagowa - cięta 2000-2500g kg 65 7 Kalafior - różyczka 450g kg 5 8 Kalafior - różyczka 2000-2500g kg 65 9 Marchewka krojona w kostkę 450g kg 5 10 Marchewka krojona w kostkę 2000-2500g kg 40 11 Mieszanka kompotowa (wiśnia, aronia, czarna porzecza, śliwka, truskawka) 450g kg 85 12 Mieszanka kompotowa (wiśnia, aronia, czarna porzecza, śliwka, truskawka) 2000-2500g kg 490 13 Szpinak drobnorozdrobniony 450g kg 10 14 Szpinak drobnorozdrobniony 2000-2500g kg 150 15 Truskawki 450g kg 5 16 Truskawki 2000-2500g kg 40 Wymagania jakościowe dla owoców i warzyw mrożonych Produkty mrożone winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty te muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi normami. Nie mogą wykazywać cech przerwania łańcucha chłodniczego, nie mogą być rozmrożone.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15330000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9Nazwa: DOSTAWA RYB MROŻONYCH, ŚWIEŻYCH, WĘDZONYCH I PRZETWORÓW RYBNYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Filety z zielonego śledzia kg 52,00 2 Filety z tilapii b/s, zawartość glazury do 20% kg 120,00 3 Filet z morszczuka, b/s, płaty SHP kg 60,00 4 Filety z dorsza płaty b/skóry,SHP kg 50,00 5 Filet z pangi trymowanej płaty, SHP kg 200,00 6 Filety z matiasa b/skóry solone(masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 80,00 7 Filety z matiasa b/skóry solone(masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00 8 Filety śledziowe w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 30,00 9 Filety śledziowe w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00 10 Sałatka z filetów śledziowych w majonezie 1000-4000g kg 36 11 Sałatka z filetów śledziowych w majonezie 100-900g kg 6 12 Sałatka jarzynowa ze śledziami - zawartość ryby min. 15% 1000-4000g kg 10 13 Sałatka jarzynowa ze śledziami - zawartość ryby min. 15% 100-900g kg 3,5 14 Sałatka -krajanka z filetów śledziowych w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 35 15 Sałatka - krajanka z filetów śledziowych w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5 16 Koreczki śledziowe z różnymi dodatkami(masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 25 17 Koreczki śledziowe z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5 18 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 20 19 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5 20 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) 1000-4000g kg 40 21 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) 50-500g kg 15 21 Płaty śledziowe marynowane (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 40 22 Płaty śledziowe marynowane (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5 23 Makrela wędzona, tusza kg 150 24 Szproty wędzone kg 6 25 Paprykarz# 100-400g kg 60 26 Szproty w oleju min. 65 % mięsa rybnego 150-200g kg 50 27 Tuńczyk w oleju - kawałki - min. 70 % mięsa rybnego 150-200g kg 25 28 Śledzie w oleju o zaw.min.60% mięsa rybnego 150-200g kg 15 29 Śledzie w pomidorach o zaw. min. 50% mięsa rybnego 150-200g kg 30 30 Filet z karpia - świeży kg 35 31 Ryba w galarecie - min. 30 % mięsa rybnego 150-200g kg 35 Wymagania jakościowe dla ryb mrożonych, wędzonych i przetworów rybnych Produkty mrożone winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, zamkniętych opakowaniach. Muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi normami. Nie mogą wykazywać cech przerwania łańcucha chłodniczego, nie mogą być rozmrożone. Filety po rozmrożeniu powinny być całe, bez obcych zanieczyszczeń, na skórze może występować przezroczysty śluz. Powierzchnie cięć gładkie, bez poszarpanych krawędzi, bez pozostałości wnętrzności. Produkty powinny charakteryzować się swoistym zapachem - niedopuszczalny jest jełki, gorzki, kwaśny lub obcy zapach. Nie będzie uznawany towar z oznakami zepsucia oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia. Tusze ryb wędzonych powinny być całe, bez obcych zanieczyszczeń; jędrne, równomiernie wywędzone; mięso soczyste i delikatne. Przetwory rybne winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać oznak zepsucia po otwarciu opakowania.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15200000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10Nazwa: DOSTAWA MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO ORAZ PODROBÓW
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Boczek wieprzowy bez kości -świeży kg 5 2 Flaki wołowe parzone, cięte kg 50 3 Karczek wieprzowy bez kości - świeży kg 40 4 Łopatka wieprzowa bez kości - świeża kg 680 5 Mięso mielone wieprzowo-wołowe - świeże kg 20 6 Nóżki wieprzowe - świeże kg 45 7 Ozory wieprzowe - świeże kg 70 8 Płuca wieprzowe - świeże kg 40 9 Schab wieprzowy bez kości - świeży kg 200 10 Słonina mielona - świeża kg 35 11 Wołowe ekstra bez kości - świeże kg 25 12 Wołowe z kością, antrykot - świeże kg 160 13 Żeberka wieprzowe, ekstra mięsne, paski - świeże kg 95 Wymagania jakościowe dla mięsa wołowego, wieprzowego oraz podrobów Mięsa i podroby winny być dostarczane świeże, o swoistej dla tej grupy produktów barwie od bladoróżowej do czerwonej. W przekroju lekko wilgotne, sok mięsny przeźroczysty. Wygląd dostarczanych artykułów typowy dla danego produktu, tj.: powierzchnia dość sucha, matowa, nie śluzowata (dopuszczalna przy podrobach). Mięsa muszą być wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu do niego wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych. Nie mogą wykazywać objawów psucia, nieświeżości surowca, stęchnięcia lub obcych zapachów.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15110000-2

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 11Nazwa: DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW DROBIOWYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm. Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Kurczaki świeże 1300 -1700g kg 120 2 Porcje rosołowe mrożone -paczkowane 500g -2000g kg 350 3 Serca z indyka świeże kg 30 4 Udka z kurczaka, ćwiartki - świeże 350-400g kg 70 5 Wątróbka z kurczaka -świeża kg 70 6 Żołądki z indyka - świeże kg 50 7 Filety z kurczaka - świeże kg 280 8 Filety z indyka - świeże kg 60 9 Podudzie z kurczaka - świeże 150g-180g kg 300 10 Filet z udźca z kurczaka, bez skóry - świeży 100-160g kg 130 11 Filet z udźca z kurczaka, ze skórą - świeży 120 - 180g kg 140 12 Udziec z kurczaka z kością - świeży 150-180g kg 35 Wymagania jakościowe dla mięsa i podrobów drobiowych Mięso i podroby winny być dostarczane świeże, o swoistej dla tej grupy produktów barwie od jasnoróżowej do różowej/ciemnoróżowej. W przekroju lekko wilgotne, sok mięsny przeźroczysty, bez nadmiernego wycieku. Wygląd dostarczanych artykułów typowy dla danego produktu, tj.: bez zewnętrznych krwawych wybroczyn. Mięso musi być wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu do niego wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych. Nie mogą wykazywać objawów psucia, nieświeżości surowca, stęchnięcia lub obcych zapachów. Surowce powinny być skalibrowanej wielkości, np. udka, filety, itp.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15110000-2

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 12Nazwa: DOSTAWA WĘDLIN
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Nazwa własna# Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Baleron wieprzowy gotowany (zawartość mięsa wieprzowego min. 80% ) kg 75,00 2 Blok drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa drobiowego min. 70% ) kg 90,00 3 Blok wieprzowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa wieprzowego min. 70% ) kg 90,00 4 Boczek rolowany, faszerowany (zawartość mięsa min. 70%) kg 50,00 5 Boczek wędzony-surowy, paski, bez kości kg 180,00 6 Filet z indyka wędzony, pieczony -płat (mięso z indyka nierozdrobnione min.95%) kg 60,00 7 Kiełbasa wieprzowa biała parzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.75%) kg 100,00 8 Kiełbasa wieprzowa podsuszana grubo rozdrobniona - kanapkowa, np. żywiecka, krakowska, oławska itp.(zawartość mięsa min.80%) kg 120,00 9 Kiełbasa wieprzowa parówkowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 270,00 10 Kiełbasa wieprzowa surowa wędzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.80% ) kg 35,00 11 Kiełbasa wieprzowa swojska wędzona, pieczona -"cienka", średniorozdrobniona (zawartość mięsa min.80% ) kg 120,00 12 Kiełbasa wieprzowa parzona grubo rozdrobniona - kanapkowa, np. krakowska, kminkowa, dębicka itp.(zawartość mięsa min.80%) kg 130,00 13 Kiełbasa wieprzowa szynkowa grubo rozdrobniona (zawartość mięsa min.80%) kg 95,00 14 Kiełbasa śląska drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 100,00 15 Kiełbasa śląska wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 100,00 16 Kiełbasa toruńska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 80,00 17 Kiełbasa wieprzowa głogowska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.80%) kg 45,00 18 Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.60%) kg 150,00 19 Kiełbaski wieprzowe z serem średnio rozdrobniona, "cienkie" ( zawartość mięsa min.70% ) kg 40,00 20 Krupnioki śląskie kg 80,00 21 Bułczanka kg 40,00 22 Metka wieprzowa podwędzana grubo rozdrobniona kg 55,00 23 Metka smakowa średnio rozdrobniona, np. cebulowa, tatarska, łososiowa itp. kg 55,00 24 Mielonka drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 50,00 25 Mielonka wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 50,00 26 Mortadela wieprzowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 90,00 27 Ogonówka parzona ( zawartość mięsa min. 80%) kg 150,00 28 Parówki drobiowe drobno rozdrobnione (zawartość mięsa min. 70%) kg 230,00 29 Parówki wieprzowe śląskie średnio rozdrobnione (zawartość mięsa min. 70%) kg 180,00 30 Pasztetowa drobiowa kg 50,00 31 Pasztetowa wieprzowa popularna kg 40,00 32 Pasztetowa wieprzowa podwędzana kg 30,00 33 Polędwica sopocka (zawartość mięsa min.80%) kg 95 34 Polędwica z indyka średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 60 35 Rolada drobiowa faszerowana (zawartość mięsa min. 70%) kg 110 36 Salami wieprzowe, szlachetne drobno rozdrobnione (zawartość mięsa min. 80%) kg 20 37 Salceson drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa min. 40%) kg 50 38 Salceson ozorkowy grubo rozdrobniony (zawartość podrobów wieprzowych min. 51%, w tym ozory 35% ) kg 90 39 Szynka drobiowa z kurczaka grubo rozdrobniona (zawartość mięsa min.70% ) kg 70 40 Szynka wieprzowa gotowana (zawartość mięsa min. 80%) kg 60 41 Szynka wieprzowa parzona konserwowa (zawartość mięsa min. 75%) kg 70 42 Indyk w galarecie (zawartość mięsa min. 50%) kg 80 43 Szynka wieprzowa tradycyjna, np. wiejska, swojska, itp. (zawartość mięsa min. 85%) kg 55 Wymagania jakościowe dla wędlin Dostarczane wędliny winny być zawsze świeże. Powierzchnia zewnętrzna wyrobów czysta, sucha lub lekko wilgotna. Konsystencja wędlin soczysta, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, o barwie różowej lub różowo-czerwonej w przypadku wędzonek z mięsa peklowanego lub szarej w przypadku wędzonek z mięsa niepeklowanego. Smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości surowca lub zapachu obcym. Wędliny/kiełbasy powinny być dostarczane z jednej partii produkcyjnej o jednorodnej wielkości.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15131100-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 13Nazwa: DOSTAWA JAJ KURZYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jajka Jm Orientacyjna ilość Zamówienia* 1 Jaja kurze 63g-73g (L) szt. 15 000 Wymagania jakościowe dla jaj kurzych Jaja kurze winny być dostarczane świeże, o odpowiedniej wielkości - zgodnie ze specyfikacją. Powinny posiadać nieuszkodzoną, niezdeformowaną, naturalnie czystą skorupkę. Nie mogą wykazywać obcych, nieświeżych zapachów, świadczących o zepsuciu produktu. Niedopuszczalne jest występowanie pleśni pod skorupką czy jajka z rozwijającym się zarodkiem.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03142500-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 14Nazwa: DOSTAWA CZEKOLAD I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna Ilość zamówienia* 1 Biszkopty 100 - 500g kg 30,00 2 Biszkopty 1000 - 3000g kg 30,00 3 Bombonierka - czekoladki nadziewane# 100-150g kg 15,00 4 Cukierki czekoladowe (nadzienie kakaowe, orzechowe, rumowe, np. michałki itp.) kg 10,00 5 Ciastka maślane 800-2500g kg 20,00 6 Ciastka deserowe kakaowe, z cukrem, z kokosem itp. 800-2500g kg 25,00 7 Ciastka deserowe oblewane czekoladą 800-2500g kg 15,00 8 Ciasteczka deserowe z nadzieniem owocowym, kremowym 800-2500g kg 15,00 9 Pierniki nadziewane w czekoladzie 800-2500g kg 12,00 10 Biszkopty z galaretką w czekoladzie 800-1000g kg 12,00 11 Galaretka w czekoladzie kg 8,00 12 Praliny nadziewane (min.40% masy kakaowej) kg 6,00 13 Ciastka bez dodatku cukru 70-150g kg 16,00 14 Wafelki bez dodatku cukru 70-15g kg 8,00 15 Herbatniki bez dodatku cukru 80-2500g kg 8,00 16 Mieszanka czekoladowa - opakowanie świąteczne 200-300g kg 30,00 17 Wafelki z kremem kakaowym (min. 32 %) w czekoladzie deserowej (min. 47%) 200-250g kg 35,00 18 Pierniki w czekoladzie (min. 15%) z nadzieniem owocowym (min. 29%) 150-200g kg 36,00 19 Biszkopty z galaretką w czekoladzie (min. 15% czekolady) 120-150g kg 22,00 20 Czekolada mleczna nadziewana - świąteczna (min. 30% masy kakaowej) 100g szt. 130 21 Czekolada mleczna, deserowa bez dodatku cukru 100g Szt. 60 22 Mikołaj świąteczny z czekolady mlecznej (min. 30% masy kakaowej) 60-100g kg 18,00 Wymagania jakościowe dla czekolad i wyrobów cukierniczych Czekolady i wyroby winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, uszkodzenia, obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów zmoczonych, pogniecionych, połamanych. nadmiernie zbrylonych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia. Nie uznaje się wyrobów czekoladopodobnych.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15840000-8

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 15Nazwa: DOSTAWA NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Napoje owocowe pasteryzowane niegazowane ( min. 25% soku ) 1000 -2000ml l 300 2 Soczki owocowo-warzywne 100%, przecierowe 250-330ml l 150 3 Soki owocowo - warzywne 100%, przecierowe 750-1000ml l 310 4 Sok wysoko słodzony -naturalny zagęszczony 330-500ml l 25 5 Woda mineralna gazowana /niegazowana 1500 ml szt. 6 6 Piwo ciemne bezalkoholowe 400 - 500 ml l 4 7 Soki owocowe 100% 1000ml l 75 Wymagania jakościowe dla napojów bezalkoholowych Napoje winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Barwa i smak właściwy dla użytych owoców lub warzyw (w przypadku wody przeźroczysty). Produkty nie mogą wykazywać obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów potłuczonych, pogniecionych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15980000-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 6
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena oferty100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.