To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2020-12-11
Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Numer ogłoszenia: 593781-N-2020
Numer ogłoszenia: 540199619-N-2020
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:telefon: 874 282 574
faks: 874 282 574
e-mail: zaopatrzenie@dps-gizycko.pl
www: http://biuletyn.abip.pl/dps-gizycko/
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy): DPS.DAG.3601.2.2020
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych: Pakiet 1. Dostawa artykułów mleczarskich. Pakiet 2. Dostawa produktów mięsnych. Pakiet 3. Dostawa wędlin. Pakiet 4. Dostawa artykułów spożywczych. Pakiet 5. Dostawa mrożonek i ryb. Pakiet 6. Dostawa warzyw i owoców. Pakiet 7. Dostawa pieczywa i ciast. 3.1.1. Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załącznikach nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g do SIWZ. 3.1.2. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem. 3.1.3. Dostawy przedmiotu niniejszej umowy dokonywane będą w terminie najpóźniej 2 dni roboczych od daty przekazania zlecenia przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że a) w przypadku części 1 – dostawy nabiału dokonywane będą codziennie w tym w soboty z wyjątkiem niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy, dostawa winna nastąpić najpóźniej do godziny 7.00. b) w przypadku części 2 – dostawy produktów mięsnych dokonywane będą codziennie w tym w soboty z wyjątkiem niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy, dostawa winna nastąpić najpóźniej do godziny 9.00. • Wszystkie wyroby objęte pakietem 2 (każda dostawa) muszą posiadać czytelne, trwałe metki z nazwą producenta, datą produkcji, wagą, datą przydatności do spożycia i nazwą dostarczanego asortymentu, • Mięso musi być świeże (zakazuje się dostaw produktów rozmrożonych) i odpowiadać wymaganiom norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych oraz spełniać warunki wynikające z Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252, z późn. zm.) • Mięso ma być dostarczane w porcjach, których wielkość zależy od ilości zamawianej oraz wynika z rozbioru technologicznego półtusz wołowych i wieprzowych. Zapis ten nie dotyczy okrawków mięsnych, których wielkość powinna umożliwiać ich dalszą obróbkę kulinarną. c) w przypadku części 3 – dostawy wędlin dokonywane będą codziennie z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy, dostawa winna nastąpić najpóźniej do godziny 9.00. d) w przypadku części 6 - dostawy warzyw i owoców dokonywane będą codziennie w tym w soboty z wyjątkiem niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy, a dostawa nastąpi najpóźniej do godziny 7.00. Ziemniaki dostarczane do lipca 2021 r. winny pochodzić ze zbiorów roku 2020, poczynając od lipca 2021 r. ziemniaki winny pochodzić ze zbiorów roku 2021. e) w przypadku części 7 – dostawy pieczywa świeżego dokonywane będą codziennie, w tym w soboty i niedziele, z wyjątkiem świąt będących dniami wolnymi od pracy, dostawa winna nastąpić najpóźniej do godziny 7.00. 3.1.4. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. 3.1.5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów. 3.1.6. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski. 3.1.7. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy. 3.1.8. Ilości wskazane w Formularzu cenowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu, w zależności od potrzeb Zamawiającego. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż maksymalne, nie może być postawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy. 3.2 Informacje na temat rozwiązań równoważnych. 3.2.1 W przypadku, gdy w SIWZ Zamawiający określił przedmiot zamówienia poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę, dopuszcza się możliwość składania ofert równoważnych. 3.2.2 Wskazane wyżej określenie przedmiotu zamówienia ma charakter wyłącznie pomocniczy w przygotowaniu oferty i ma na celu wskazać oczekiwane standardy, co do minimalnych parametrów jakościowych, technologicznych (w tym dotyczących wydajności) i smakowych. 3.2.3 Przez ofertę równoważną należy rozumieć ofertę o parametrach technicznych, jakościowych, wydajnościowych i równoważnych z opisem wskazanym przez Zamawiającego. Pod pojęciem „parametry” rozumie się skład produktu, przeznaczenie, kolorystykę, konsystencję, strukturę, bezpieczeństwo i okres przydatności do użycia itp. W związku z powyższym Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania produktów, materiałów o innych znakach towarowych, patentach lub pochodzeniu, natomiast nie o innych właściwościach i funkcjonalnościach niż określone w SIWZ. 3.2.4 Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne stosownie do dyspozycji art. 30 ust. 5 Ustawy Pzp musi wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego.
II.4) Informacja o częściach zamówienia
Zamówienie było podzielone na części: Tak
II.5) Główny kod CPV: 15.00.00.00
SEKCJA III: PROCEDURA
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
NAZWA: Dostawa artykułów mleczarskich.
Postępowanie / część zostało unieważnione: tak
Podstawa i przyczyna unieważnienia postępowania:
Art. 93 ust. 1 pkt 1) ustawy Pzp: (…) Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli:
1) nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu albo nie wpłynął żaden wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu od wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu (…)
W prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w terminie składania ofert wyznaczonym przez Zamawiającego, to jest do 16.10.2020 r. do godziny 10.00 wpłynęły dwie oferty, które podlegały odrzuceniu na mocy art. 89 ust.1 pkt 2 ustawy Pzp.
NAZWA: Dostawa produktów mięsnych
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/11/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 57516.85 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 6
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Bruno Tassi sp. z o.o.Oddział w Olsztynie
Email wykonawcy: a.kubacka@brunotassi.com.pl
Adres pocztowy: ul. Lubelska 36
Kod pocztowy: 10-409
Miejscowość: Olsztyn
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 58205.65
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 66480.50
Waluta: PLN
NAZWA: Dostawa wędlin
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/11/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 105131.08 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 5
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Il –Kas Ilnicki Kasperek Sp. J.
Email wykonawcy: ilkas@-gizycko.o2.pl
Adres pocztowy: ul. Moniuszki 13
Kod pocztowy: 11-500
Miejscowość: Giżycko
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 111360.20
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 140796.60
Waluta: PLN
NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych
Postępowanie / część zostało unieważnione: tak
Podstawa i przyczyna unieważnienia postępowania:
Art. 93 ust. 1 pkt 4) ustawy Pzp: (…) Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli:
4) cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia (…)
W prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na Pakiet 4 – dostawa artykułów spożywczych, do upływu terminu składania ofert, to jest do 16.10.2020 r. do godziny 10.00 wpłynęły trzy oferty. Zamawiający przeznaczył na sfinansowanie tej części zamówienia 73 000,00 zł, o czym powiadomił na swojej stronie internetowej (http://biuletyn.abip.pl/dps-gizycko/5362) w dniu otwarcia ofert. Ofertę, która była najkorzystniejszą na podstawie oceny kryteriów oferty, zamawiający odrzucił zgodnie z art. 89 ust. 1 pkt 2) ustawy Pzp. Pozostałe w postępowaniu dwie oferty przekraczają cenę, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie postępowania.
NAZWA: Dostawa mrożonek i ryb
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/11/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 37391.47 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Aber SP. Z o.o.
Email wykonawcy: d.catering@aber.pl
Adres pocztowy: Ul. Sprzętowa 3
Kod pocztowy: 10-467
Miejscowość: Olsztyn
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 35873.94
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 39940.44
Waluta: PLN
NAZWA: Dostawa warzyw i owoców
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/11/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 60576.82 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Firma Handlowo-usługowa „Cytrus 2”Jarosław Dzwonkowski
Email wykonawcy: cytruspisz@wp.pl
Adres pocztowy: ul. Mickiewicza 39 A
Kod pocztowy: 12-200
Miejscowość: Pisz
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 51035.50
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 60399
Waluta: PLN
NAZWA: Dostawa pieczywa i ciast
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12/11/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 51711.04 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Piekarnia Kruklanki Baniewski Mariusz
Email wykonawcy: mariuszbaniewsk@wp.pl
Adres pocztowy: ul. 22 Lipca 3
Kod pocztowy: 11-612
Miejscowość: Kruklanki
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 68344.95
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 68344.95
Waluta: PLN
INNE PRZETARGI Z GIŻYCKA
- Pełn. f. insp. nadz nad realiz inw. pn. Budowa świetlicy w Gajewie wraz z wyposażeniem - Aktywne łączenie pokoleń w Trokach i Giżycku: Wspieranie integracji i wspólnych zajęć sportowych i kulturalnych
- Remont przebieralni i WC przy sali gimnastycznej w Szkole Podstawowej nr 4 w Giżycku
- ROBOTA BUDOWLANA - REMONT OGRODZENIA PRZY BUDYNKU NR 18 W EŁKU W SYSTEMIE ZAPROJEKTUJ I WYBUDUJ.
- Modernizacja kotłowni w Przedszkolu Miejskim nr 1 w Giżycku
- Modernizacja i rozbudowa Punktu Selektywnego Zbierania Odpadów w mieście Giżycko Etap III
- Konserwacja i renowacja ogrodzenia Szpitala Miejskiego w Giżycku - wzdłuż ulicy Warszawskiej.
więcej: przetargi w Giżycku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 37 w Chorzowie, ul. Ratuszowa 20 - I/2024
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w drugim półroczu 2024r.
- "Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych, sypkich, strączkowych, sojowych do Zakładu Karnego w Siedlcach"
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 5 z Oddziałami Sportowymi w Chorzowie, ul. Ryszki 55 - I/2024
- "Cykliczna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej nr 2 w Zabrzu na 2024 r. z podziałem na 8 części"
- Dostawa warzyw i owoców dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.