To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2019-12-03
Ogłoszenie nr 510262431-N-2019 z dnia 03-12-2019 r.
Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego: zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. "Szkolenie w czekoladzie" w ramach realizacji projektu pt. Poprawa jakości kształcenia zawodowego na obszarze transgranicznym w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Interreg V-A Polska - Słowacja 2014-2020 Oś priorytetowa 3. Rozwój edukacji transgranicznej i uczenia się przez całe życie
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
tak
Nazwa projektu lub programu
Poprawa jakości kształcenia zawodowego na obszarze transgranicznym w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Interreg V-A Polska - Słowacja 2014-2020 Oś priorytetowa 3. Rozwój edukacji transgranicznej i uczenia się przez całe życie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 621306-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego, Krajowy numer identyfikacyjny 37044051900000,
ul. ul. Bieszczadzka
1,
38-400
Krosno, woj.
podkarpackie, państwo
Polska, tel.
134 375 781, e-mail
przetargi@powiat.krosno.pl, faks
134 375 715.
Adres strony internetowej (url): www.bip.powiat.krosno.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. "Szkolenie w czekoladzie" w ramach realizacji projektu pt. Poprawa jakości kształcenia zawodowego na obszarze transgranicznym w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Interreg V-A Polska - Słowacja 2014-2020 Oś priorytetowa 3. Rozwój edukacji transgranicznej i uczenia się przez całe życie
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. "Szkolenie w czekoladzie" w ramach realizacji projektu pt. Poprawa jakości kształcenia zawodowego na obszarze transgranicznym w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Interreg V-A Polska - Słowacja 2014-2020 Oś priorytetowa 3. Rozwój edukacji transgranicznej i uczenia się przez całe życie. 2. Celem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia "Szkolenie w czekoladzie " dla nauczycieli, uczniów i uczennic Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu oraz nauczycieli, uczniów i uczennic ze szkoły partnerskiej z Sabinova na Słowacji. 3. Liczba uczestników: Liczba uczestników z Iwonicza - 15 uczniów i uczennic z technikum żywienia i usług gastronomicznych i 2 nauczycieli; Liczba uczestników z Sabinova - 6 uczniów i uczennic oraz 2 nauczycieli. 4. Szkolenie będzie realizowane w miejscu zaproponowanym przez prowadzącego , w formie zajęć pozalekcyjnych. Program szkolenia obejmuje 8 godzin lekcyjnych ( 1 dzień ). Zajęcia będą trwać maksymalnie 8 godzin. 5. Celem szkolenia jest dostarczenie uczestnikom szkolenia umiejętności i kwalifikacji niezbędnych do pracy w branży gastronomicznej. Uczestnicy szkolenia będą mieli okazję poznać historię czekolady, cały proces jej powstania od plantacji kakaowca do produkcji masy czekoladowej. Każdy uczestnik szkolenia zapozna się z tradycyjnymi recepturami i nowoczesnymi formami oraz smakami. Zostanie im przekazana wiedza teoretyczna i praktyczna którą może zapewnić dalszy rozwój na rynku pracy. Uczniowie po ukończeniu szkolenia dostaną certyfikaty i zaświadczenia ukończenia szkolenia. 6. Program szkolenia powinien obejmować następującą tematykę: 1. Podstawy cukiernictwa. Wykorzystanie czekolady w produkcji wyrobów cukierniczych. 2. Historia powstawania czekolady od plantacji kakaowca do gotowego produktu czekoladowego. 3. Podstawy pracy z czekoladą - temperowanie : różne metody, specyfika czekolady (czekolada biała, mleczna, deserowa) 4. Praliny - malowanie form, wylewanie form, ganasze różne rodzaje, zamykanie form 5. Trufle toczone w ręku, trufle z form 6. Tabliczki czekolady - z orzechami, owocami, kwiatami 7. Lizaki czekoladowe i czekolada na gorąco 8.Degustacja, sposoby prezentacji pralin i innych wyrobów czekoladowych 7. Wykonawca powinien zapewnić każdemu uczestnikowi: o materiały dydaktyczne; o urządzenia, sprzęt, surowce, materiały i produkty do sporządzania i dekoracji niezbędne do przeprowadzenia szkolenia zgodnie z programem szkolenia o możliwość wykonania ćwiczeń praktycznych kilkakrotnie w celu utrwalenia zdobytej wiedzy i umiejętności o przeprowadzenie egzaminu potwierdzającego nabyte umiejętności o wydanie uczestnikom certyfikatów ukończenia szkolenia - również w języku angielskim, polskim i słowackim o wszelkie koszty związane z organizacją egzaminu o wyżywienie dla każdego uczestnika szkolenia. Przez wyżywienie należy rozumieć zapewnienie serwisu kawowego - kawa, mleczko do kawy, herbata, zimne napoje, ciastka. W przypadku trwania szkolenia 5 godzin lub więcej w ciągu dnia obiad dwudaniowy. o koszty trenera o transport uczniów i nauczycieli po stronie polskiej i słowackiej na miejsce szkolenia i z powrotem o Transport Słowaków do Polski i z powrotem 8. Do zadań wykonawcy należy również przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego nabyte umiejętności w zakresie przeprowadzonych warsztatów dla uczestników/ uczestniczek szkolenia, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu szkolenia potwierdzających nabyte umiejętności. 9. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu list obecności, zapisami w dzienniku szkolenia, potwierdzeniem odbioru materiałów szkoleniowych dla uczestników/ uczestniczek szkolenia oraz dostarczenie 1 kpl. materiałów szkoleniowych dla Zamawiającego, protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników/ uczestniczek szkolenia (przed i po zakończeniu szkolenia), potwierdzenie wydania certyfikatów o ukończeniu szkolenia oraz ich kserokopii oraz raportu końcowego z przeprowadzonego szkolenia. 10. Ponadto do obowiązków Wykonawcy należy: 1) sprawdzenie wiedzy przed rozpoczęciem szkolenia; 2) ocena uczestników - przeprowadzenie weryfikacji po zakończeniu szkolenia na podstawie opracowanych kryteriów oceny; 3) opracowanie i przekazanie Zamawiającemu raportu końcowego z przeprowadzonego szkolenia zawierającego porównanie uzyskanych wyników z przeprowadzonej oceny z przyjętymi wymaganiami określonymi w programie szkolenia (tj. przedstawionymi efektami uczenia się, które osiągną uczestnicy /uczestniczki w wyniku realizacji szkolenia). 11. Wykonawca zobowiązuje się oznaczać wszystkie dokumenty oraz materiały (dydaktyczne i szkoleniowe) dla osób i podmiotów uczestniczących w Projekcie zgodnie wytycznymi dla beneficjentów- załącznikiem nr 7 do Podręcznika beneficjenta Programu Interreg V-A Polska - Słowacja - Poradnik/wytyczne dla beneficjenta i beneficjenta mikroprojektów w zakresie promocji projektów finansowanych w ramach programów EWT 2014-2020. 12 . Certyfikaty powinny zawierać: 1) logotyp ; 2) nazwę projektu i informację o współfinansowaniu; 3) nazwę firmy, która szkolenie przeprowadziła; 4) imię i nazwisko uczestnika szkolenia, 5) pełną nazwę szkolenia, 6) datę i miejsce szkolenia 7) ilość godzin szkolenia 8) miejscowość i datę wystawienia certyfikatu 9) podpis i pieczątkę osoby wystawiającej certyfikat 13.0znaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 80500000-9 - usługi szkoleniowe 80000000-4 - usługi edukacyjne i szkoleniowe 80530000-8 usługi szkolenia zawodowego 80511000-9 - usługi szkolenia personelu 14. Usługi szkoleniowe są to usługi społeczne, które realizowane są zgodnie z art. 1380 ustawy PZP.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 80500000-9
Dodatkowe kody CPV: 80000000-4, 80530000-8, 80511000-9
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
26/11/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
3440.00
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Podkarpacka Akademia Kulinarna i Konsulingowa Jacek Świerk
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
3325.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z KROSNA
- " Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w okresie od lipca do grudnia 2024"
- ,,Przebudowa ogrodzenia przy Pałacu Stawiarskich i Zabytkowym Parku w Jedliczu"
- Dostawa mebli i wyposażenie mieszkania treningowego w związku z projektem pn.: "Zwiększenie dostępu do usług wspierających funkcjonowanie dzieci, młodzieży, rodzin biologicznych i pieczy zastępczej"
- ,,Modernizacja szczegółowej osnowy geodezyjnej dla obrębów ewidencyjnych: Bóbrka, Chorkówka, Kopytowa, Leśniówka, Żeglce"
- Przebudowa drogi powiatowej nr 2453R (ul. ks. S. Staszica w km od 0+097 do 0+243) w Krośnie
- Utworzenie Dziennego Domu "Senior+"
więcej: przetargi w Krośnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja szkolenia pt. "Wzmacnianie lokalnych systemów przeciwdziałania przemocy domowej poprzez wsparcie zespołów interdyscyplinarnych i grup diagnostyczno-pomocowych"
- Szkolenia i warsztaty dla uczniów i nauczycieli Zespół Szkół Ekonomicznych im. Tadeusza Kotarbińskiego w Radomsku
- Realizacja zadań wynikających z programu kompleksowego wsparcia dla rodzin "Za życiem" w roku 2024 (18 części).
- Usługa przeprowadzenia cyklu spotkań skierowanych do członków grup roboczych ds. inteligentnych specjalizacji województwa mazowieckiego
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w projekcie "ODPOWIEDZIALNI ZA PRZYSZŁOŚĆ" dla uczestników zrekrutowanych przez jednostki podległe PWK OHP w Rzeszowie (etap 1e)
- "Zatrudnienie kadry merytorycznej w tym nauczycieli, trenerów, instruktorów, specjalistów prowadzących zajęcia w formie opiekuńczej i specjalistycznej w Placówkach Wsparcia Dziennego (PWD)"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.