eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Iwonicz Zdrój › zorganizowanie i przeprowadzenie kursu kelnerskiego dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2019-02-12

Ogłoszenie nr 510027101-N-2019 z dnia 12-02-2019 r.

Zespół Szkół w Iwoniczu: zorganizowanie i przeprowadzenie kursu kelnerskiego dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
"Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 501033-N-2019

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Zespół Szkół w Iwoniczu, Krajowy numer identyfikacyjny 98246000000000, ul. ul. Zadwór 15, 38-440 Iwonicz Zdrój, woj. podkarpackie, państwo Polska, tel. 13 43 518 11, e-mail zs@iwonicz.pl, faks 13 49 274 01.
Adres strony internetowej (url): http://bip.zetorzeszow.eu/zsiwonicz/

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

zorganizowanie i przeprowadzenie kursu kelnerskiego dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu kelnerskiego w roku szkolnym 2018/2019 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/ uczennic Zespołu Szkół w Iwoniczu w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu", w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Liczba uczestników - 7 uczniów. Kurs będzie realizowany w pracowniach gastronomicznych w Zespole Szkół w Iwoniczu, w formie zajęć pozalekcyjnych w dni robocze. 2. Kurs zostanie przeprowadzony w formie zajęć pozalekcyjnych od poniedziałku do piątku w terminie do 31 marca 2019 roku. Kurs obejmuje 30 godzin szkoleniowych po 45 min. każda, dla 1 grupy liczącej 7 uczestników, łącznie 30 godzin szkoleniowych. Zajęcia będą trwać maksymalnie 5 godzin dziennie. 3. Celem kursu jest wyposażenie uczniów/uczennic w dodatkowe umiejętności certyfikowane, poszukiwane na rynku pracy. Uczestnicy/Uczestniczki zdobędą wiedzę pożądaną przez pracodawców, co zwiększy ich konkurencyjność na rynku oraz poznają nowe trendy, narzędzia pomocne do pracy. Celem kursu jest również dostarczenie uczestnikom szkolenia umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej, zapoznanie z branżą kelnerską, przekazanie wiedzy teoretycznej i praktycznej oraz zachęcenie do ćwiczenia nowych umiejętności, które mogą zapewnić dalszy rozwój na rynku pracy. Celem kursu jest także podniesienie kwalifikacji zawodowych nauczycieli , dostosowanie do nowych technologii i trendów na rynku. 4. Wykonawca przygotuje szczegółowy program kursu w oparciu o następujące bloki tematyczne: 1) Profesjonalna postawa kelnera 2) Zasady funkcjonowania restauracji. 3) Przygotowanie stanowiska pracy. 4) Prezentacja zastawy stołowej. 5) Bielizna stołowa oraz profesjonalne składanie serwetek. 6) Nakrywanie do stołu, różne warianty menu. 7) Obsługa gości restauracyjnych indywidualnych. 8) Techniki kelnerskie. 9) Napoje alkoholowe i bezalkoholowe, sposoby ich podawania 10) Rodzaje serwisu i ich zastosowanie. 11) Zasady organizacji imprez zbiorowych 12) Zasady rozliczania z gościem 5. Szczegółowy harmonogram kursu zostanie opracowany w porozumieniu Wykonawcy i Zamawiającego. 6. Wykonawca ma zapewnić oraz przekazać każdemu uczestnikowi i uczestniczce materiały do kursu kelnerskiego, materiały piśmiennicze oraz materiały dydaktyczne tj. opracuje, powieli i przekaże uczestnikom kursu niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu kursu lub przekaże gotowe opracowania/publikacje. 7. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi/uczestniczce stosowne surowce/pomoce dydaktyczne do ćwiczeń zgodnie z programem kursu oraz materiały szkoleniowe w wersji drukowanej obejmujące tematykę szkolenia. 8. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu kursu. 9. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu wyżywienie. 10. Przez wyżywienie należy rozumieć zapewnienie serwisu kawowego - kawa, mleczko do kawy, herbata, zimne napoje, ciastka. 11. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi/uczestniczce kursu możliwość wykonania ćwiczeń praktycznych wynikających z programu kursu tak, aby każdy uczestnik/uczestniczka mógł/mogła kilkakrotnie powtórzyć to samo ćwiczenie w celu utrwalenia zdobytej wiedzy i umiejętności. 12. Wykonawca przed terminem rozpoczęcia zajęć jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu program kursu celem jego akceptacji. 13. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kompetencji w zakresie kursu kelnerskiego dla uczestników/uczestniczek kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu potwierdzających nabyte kompetencje. 14. Kurs kończy się wydaniem dla uczestników/uczestniczek kursu zaświadczeń i certyfikatów o ukończeniu kursu. 15. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego podniesienie wiedzy i umiejętności w zakresie kursu kelnerskiego dla uczestników/uczestniczek, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu. 16. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowego programu kursu, list obecności, zapisami w dzienniku kursu czasu i tematyki zajęć, kompletu materiałów szkoleniowych dla Zamawiającego i uczestników/uczestniczek kursu, potwierdzeniem otrzymania przez uczestników/uczestniczki materiałów szkoleniowych, protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników/uczestniczek kursu oraz potwierdzenie wydania certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz ich uwierzytelnionych kopii, listy potwierdzającej odbiór certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz raportu końcowego z przeprowadzonego kursu. 17. Certyfikaty/Zaświadczenia powinny zawierać: 1) logotyp; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 2) nazwę projektu i informację o współfinansowaniu; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 3) nazwę firmy, która szkolenie przeprowadziła; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 4) imię i nazwisko uczestnika warsztatów, (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 5) pełną nazwę warsztatów; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 6) datę i miejsce warsztatów - Zespół Szkół w Iwoniczu; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 7) program (dot. Zaświadczeń) 8) ilość godzin warsztatów; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 9) miejscowość i datę wystawienia certyfikatu/zaświadczenia; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 10) podpis i pieczątkę osoby wystawiającej certyfikat/zaświadczenie, (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 18. Ponadto do obowiązków Wykonawcy należy: 1) ocena uczestników - przeprowadzenie weryfikacji po zakończeniu kursu na podstawie opracowanych kryteriów oceny; 2) opracowanie i przekazanie Zamawiającego raportu końcowego z przeprowadzonego kursu zawierającego porównanie uzyskanych wyników z przeprowadzonej oceny z przyjętymi wymaganiami określonymi w programie szkolenia. 17. Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe - usługi szkoleniowe 80530000-8 - usługi szkolenia zawodowego 18. Usługi szkoleniowe są to usługi społeczne, które realizowane są zgodnie z art. 138o ustawy PZP.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 80500000-9


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29/01/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 3500.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 4
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 4
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Open Bar Tomasz Szczęsny,
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Piekarska 96/4,
Kod pocztowy: 41-902
Miejscowość: Bytom
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 2380.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 2380.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 6489.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.