Ogłoszenie z dnia 2020-01-09
Ogłoszenie nr 510003781-N-2020 z dnia 09-01-2020 r.
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zbuczynie: Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2020 r.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 637112-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zbuczynie, Krajowy numer identyfikacyjny 51835770000000,
ul. ul. Jana Pawła II nr 1
,
08-106
Zbuczyn, woj.
mazowieckie, państwo
Polska, tel.
25 641 63 21, e-mail
gops@zbuczyn.pl, faks
25 641 63 90.
Adres strony internetowej (url): www.gopszbuczyn.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2020 r.
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):GOPS. 252.3.2019
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn: 1) Dożywianie dzieci i dorosłych w ramach Programu "Posiłek w szkole i w domu" ? Szkoła Podstawowa w Zbuczynie - dożywianie dla 45 uczniów - 6 200 posiłków. ? Szkoła Podstawowa w Krzesku - Królowa Niwa - dożywianie dla 60 uczniów - 8 400 posiłków. ? Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Borkach Wyrkach, Niepubliczne Przedszkole w Borkach Wyrkach - dożywianie dla 15 uczniów - 2 100 posiłków. ? Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Ługach Wielkich, Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich - dożywianie dla 25 uczniów - 3 100 posiłków. ? Szkoła Podstawowa w Czuryłach, Niepubliczne Przedszkole w Cielemęcu 23 uczniów - 3 100 posiłków. ? Niepubliczna Szkoła Podstawowa, Niepubliczne Przedszkole w Izdebkach - Kosnach - dożywianie dla 15 uczniów - 2 100 posiłków. ? Szkoła Podstawowa w Dziewulach, Niepubliczne Przedszkole w Dziewulach - dożywianie dla 42 uczniów - 5 600 posiłków. ? Szkoła Podstawowa w Borkach Kosach, Niepubliczne Przedszkole w Borkach Kosach - dożywianie dla 20 uczniów - 2 700 posiłków, ? osób dorosłych - dożywiania 5 osób - 700 posiłków 2) Dożywianie uczestników Dziennego Domu Senior+ w Zbuczynie - dożywianie dla 16 osób - 4 000 posiłków 4. Pozostałe dane dotyczące przedmiotu zamówienia: 1) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany w trakcie realizacji zamówienia liczby osób dożywianych tj. zmniejszenie jak i zwiększenie ilości osób, pod warunkiem że ogólna wartość umowy nie ulegnie zwiększeniu. Wykonawca otrzymuje od Zamawiającego listę osób objętych dożywianiem, która zawiera następujące dane: imię i nazwisko osoby, adres zamieszkania, a w przypadków uczniów również imię rodzica, klasa. 2) Zamawiający w trakcie trwania zamówienia będzie na bieżąco przekazywał Wykonawcy w formie pisemnej/telefonicznej lub e-mail zmiany dotyczące osób korzystających z dożywiania tj. zgłoszenie nowej osoby do dożywiania lub rezygnacja osoby z dożywiania. 3) Dożywienie osób, o których mowa w ust. 3 pkt. 1 niniejszego rozdziału odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie, wakacje, przerwy świąteczne itp.). Dożywienie osób, o których mowa w ust. 3 pkt. 2 niniejszego rozdziału odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni robocze w wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 4) Zamawiający zastrzega sobie prawo, iż ponosi opłatę za faktycznie wydane posiłki dla poszczególnych osób wg przekazanych przez Zamawiającego list osób objętych dożywianiem. Wykonawca powinien ująć w cenie, ryzyko związane z nieobecnością uczniów w szkole i osób w Dziennym Domu Senior+. 5) Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu faktury wraz z listą osób korzystających z dożywiania, która zawiera następujące dane: imię i nazwisko, adres zamieszkania a w przypadku uczniów imię rodzica, klasa oraz liczba wydanych posiłków. Lista powinna być potwierdzona przez Dyrektora danej szkoły w przypadku Dziennego Domu Senior+ przez Kierownika Domu. 5. Obowiązki Wykonawcy: 1. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: 1) sporządzanie posiłku "od surowca do gotowego wyrobu", 2) dostarczanie do miejsca docelowego posiłków pojazdem posiadającym odpowiednie zezwolenia właściwego inspektora sanitarnego do przewozu żywności w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych, 3) wydawanie posiłków: - w przypadku osób, o których mowa w ust. 3 pkt. 1 niniejszego rozdziału należy rozumieć jako rozdysponowanie ich na poszczególne osoby na zestawach obiadowych znajdujących się w każdej ze szkół, zmycie naczyń, wyparzenie ich i przygotowanie ich do użytku na następny dzień, - w przypadku osób, o których mowa w ust. 3 pkt. 1 niniejszego rozdziału należy rozumieć jako dostarczenie ich w jednorazowych pojemnikach do siedziby Dziennego Domu Senior+. 2. Szczegółowe wymagania dotyczące posiłków: 1) Każdy posiłek będzie się składał z dwóch ciepłych dań tj. pierwsze i drugie danie oraz deseru. Pierwsze danie - zupy: kalafiorowa; ogórkowa; jarzynowa; koperkowa; pomidorowa z ryżem i makaronem; pieczarkowa; krupnik; barszcz ukraiński; rosół z makaronem; fasolowa; kapuśniak; warzywna. Drugie danie - m.in. gulasz z kaszą jęczmienną, pyzy z mięsem i soczewicą, pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami, kotlet drobiowy z ryżem, ryba z ziemniakami, sos z mięsa mielonego z makaronem, kotlet schabowy z ziemniakami, bigos z ziemniakami, kotlet pożarski z ziemniakami, pierogi z kapustą i grzybami, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, kurczak pieczony z ryżem, gulasz pomidorowy z ryżem, kotlet mielony z pieca z ziemniakami, pierogi z mięsem, kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, pierogi z białym serem i jogurtem, kluski śląskie z sosem pieczarkowy, Surówki - m.in. buraczki; surówka warzywna, marchewka z chrzanem, surówka z białej kapusty, pora, czerwonej kapusty, selera; ogórek kwaszony; marchewka z groszkiem; surówka z kiszonej kapusty, Deser - kompot z owoców; Owoce - nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu. 2) Posiłek nie może występować częściej w jadłospisie niż jeden raz w tygodniu i nie rzadziej niż raz w miesiącu. 3) Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe obowiązujące dla określonej grupy wiekowej - dzieci w wieku przedszkolnym, szkoły podstawowej i osoby dorosłe. Należy mieć na uwadze odpowiedni dobór wartości odżywczych i zapotrzebowanie energetyczne dla tej grupy wiekowej. 4) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz z przestrzeganiem wszelkich wymogów sanitarnych dla żywienia zbiorowego. 5) Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymogami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywości i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). 6) Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Produkcja, przechowywanie, dostarczanie i wydawanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych. 7) Zamawiający zastrzega aby wyroby mięsne nie były podawane w dni postne. 8) Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Przez posiłek rozumie się pierwsze i drugie danie. 9) Posiłki powinny być dostarczane do każdej z placówek w godz. 10.00-13.00 własnym transportem w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych. Wykonawca w ww. godzinach zapewnia możliwość pobrania posiłku w każdej z placówek. 10) Dostawca każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedłoży dyrektorom poszczególnych szkół, oraz kierownikowi Dziennego Domu Senior+ jadłospis na kolejne 2 tygodnie, celem akceptacji. Wykonawca zobowiązany jest do wprowadzania zmian w jadłospisie wprowadzanych przez dyrektorów szkół i kierownika Dziennego Domu Senior+.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55523199-3
Dodatkowe kody CPV: 55523100-3, 55321000-6, 55520000-1, 55521200-0
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
02/01/2020 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
211111.11
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: BA-MI Mirosław Prochenka
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
228000
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI ZBUCZYN
- Renowacja stawu w miejscowości Krzesk - Majątek.
- Renowacja stawu w miejscowości Izdebki - Wąsy
- Budowa zewnętrznych instalacji gazu oraz zewnętrznych źródeł ciepła w budynkach użyteczności publicznej
więcej: przetargi ZBUCZYN »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
- Usługi cateringowe na potrzeby Wydziału Chemicznego Politechniki Warszawskiej
- "Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków podczas Dnia Rodzicielstwa Zastępczego w dniu 25 maja 2024 roku"
- "Prowadzenie Rodzinnych Domów Pomocy w Wińsku" - Rodzinny Dom Pomocy "Pod Kasztanami"
- "Przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej w roku 2024"
- "Prowadzenie Rodzinnych Domów Pomocy w Wińsku" - Rodzinny Dom Pomocy "Pod Kasztanami"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.