Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-09
Barczewo: Sukcesywne dostawy artykułów mlecznych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie
Numer ogłoszenia: 509046 - 2013; data zamieszczenia: 09.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Barczewie , ul. Klasztorna 7, 11-010 Barczewo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 514-84-41 w. 226, faks 89 532-87-01.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny w Barczewie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów mlecznych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wyszczególnionych artykułów mlecznych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie tj. :Część I - mleko i przetwory mleczne: - Mleko świeże 2 % tł. - CPV 15511000 -3 l 2 200,00 - Jogurt naturalny 125g-180g - CPV 15551300 -8 kg 1 400,00 - Kefir 125g-180g - CPV 15551000-5 kg 1 000,00 - Śmietana 18 % tł. - CPV 15512000-0 kg 1 900,00 - Twaróg chudy lub półtłusty kostka 200g-250g - CPV 15542100-0 kg 7 000,00 - Serek wiejski (lekki)125g-150g - CPV 15542100-0 kg 4 000,00 - Serek homogenizowany naturalny 125g-150g - CPV 15500000-3 kg 3 000,00 - Serek homogenizowany 125g-150g - CPV 15500000-3 kg 4 500,00 Część II - sery topione: - Serek topiony kostka 100g. - CPV 15545000-0 kg 3 500,00 - Serek topiony w plasterkach - CPV 15545000-0 kg 1 200,00 - Serek topiony w krążkach - CPV 15545000-0 kg 1 200,00 Część III - sery dojrzewające:- Ser salami - CPV 15544000-3 kg 3 000,00 2. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówione towary do Zakładu Karnego w Barczewie i jego Oddziału Zewnętrznego w Kikitach, pod adresem: Kikity 33,11-311 Kolno. Koszt transportu musi być wliczony w cenę towaru. 3. Dostawa towaru realizowana będzie w terminach i ilościach uzgodnionych z Przemysławem Karwowskim tel. 514 - 84 - 41 wew. 170 w okresie określonym w umowie. Dostawy realizowane będą transportem dostawcy, z możliwością dostaw w 2 dni robocze w godzinach wskazanych przez zamawiającego. O ilości partii dostawy i szczegółowym asortymencie zamawiający zawiadomi wykonawcę, w tygodniu poprzedzającym termin dostawy telefonicznie bądź faksem. 4. Pojazd, którym będzie dostarczany towar powinien spełniać wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r . nr 171 poz.1225). 5. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego musi mieć wdrożony system HACCP. 6. Opakowanie produktu winno być opisane tak, aby były zwarte tam informacje na temat: opisu produktu, gramatury opakowania, danych producenta, daty produkcji z okresem ważności lub terminem ważności do spożycia i jeśli producent zaleca, to także warunki przechowywania produktu. 7. Przedmiot zamówienia w chwili dostawy musi posiadać minimum 2/3 okresu ważności określonego na opakowaniu. Za zgodą Zamawiającego dostarczone produkty mogą posiadać krótszą datę ważności. 8. Podane ilości należy traktować jako szacunkowe potrzeby w okresie trwania umowy, służące określeniu górnej granicy wartości zamówienia. Zamawiający zakupi produkty o wartości nie mniejszej niż 75% maksymalnej wartości zamówienia. 9. Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy w terminie: za towar dostarczony od dnia 01.01.2014 r. do dnia 30.09.2014 r. do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT za każdą dostawę, za towar dostarczony od dnia 01.10.2014 r. do dnia 31.12.2014 r. do dnia 31.01.2015 r. 10. Zamawiający nie dopuszcza dokonywania zaliczek. Rozliczenie nastąpi za faktycznie wykonane dostawy na podstawie cen jednostkowych podanych w ofercie. 11. Ceny jednostkowe nie mogą ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, za wyjątkiem: zmiany obowiązującej stawki podatku VAT. Umowa ulegnie zmianie w zakresie zmiany obowiązującej stawki podatku VAT oraz wartości brutto przy zachowaniu niezmiennych cen jednostkowych netto przedmiotu zamówienia oraz wartości netto umowy lub umotywowanego pisemnego wniosku wykonawcy, o wskaźnik obliczony na podstawie średnich cen wybranych towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych w Biuletynie przez Urząd Statystyczny. 12. W razie wykrycia lub ujawnienia się wad w dostarczanych produktach, wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnej wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia na wolny od wad, w terminie do 3 dni od daty złożenia reklamacji. 13. Jakość przedmiotu zamówienia będzie zgodna z wymaganiami obowiązujących norm oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie. 14. Wykonawca zobowiązany jest na każde wezwanie zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie powyższych wymogów..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.10.00-3, 15.51.13.00-8, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Ceny jednostkowe nie mogą ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, za wyjątkiem: zmiany obowiązującej stawki podatku VAT. Umowa ulegnie zmianie w zakresie zmiany obowiązującej stawki podatku VAT oraz wartości brutto przy zachowaniu niezmiennych cen jednostkowych netto przedmiotu zamówienia oraz wartości netto umowy lub umotywowanego pisemnego wniosku wykonawcy, o wskaźnik obliczony na podstawie średnich cen wybranych towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych w Biuletynie przez Urząd Statystyczny. Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy w terminie: za towar dostarczony od dnia 01.01.2014 r. do dnia 30.09.2014 r. do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT za każdą dostawę, za towar dostarczony od dnia 01.10.2014 r. do dnia 31.12.2014 r. do dnia 31.01.2015 r. W przypadkach, gdy Zamawiający i Wykonawca uzgodnią inny termin płatności, termin ten jest wiążący dla stron.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Barczewie; ul. Klasztorna 7; 11 - 010 Barczewo; adres e-mail: zk_barczewo@sw.gov.pl..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Barczewie; ul. Klasztorna 7; 11 - 010 Barczewo.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i przetwory mleczne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Mleko świeże 2 % tł. - CPV 15511000 -3 l 2 200,00 - Jogurt naturalny 125g-180g - CPV 15551300 -8 kg 1 400,00 - Kefir 125g-180g - CPV 15551000-5 kg 1 000,00 - Śmietana 18 % tł. - CPV 15512000-0 kg 1 900,00 - Twaróg chudy lub półtłusty kostka 200g-250g - CPV 15542100-0 kg 7 000,00 - Serek wiejski (lekki)125g-150g - CPV 15542100-0 kg 4 000,00 - Serek homogenizowany naturalny 125g-150g - CPV 15500000-3 kg 3 000,00 - Serek homogenizowany 125g-150g - CPV 15500000-3 kg 4 500,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.13.00-8, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.21.00-0, 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sery topione.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Serek topiony kostka 100g. - CPV 15545000-0 kg 3 500,00 - Serek topiony w plasterkach - CPV 15545000-0 kg 1 200,00 - Serek topiony w krążkach - CPV 15545000-0 kg 1 200,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.50.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Sery dojrzewające.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Ser salami - CPV 15544000-3 kg 3 000,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI BARCZEWO
- "Wykonanie w formule "zaprojektuj i wybuduj" zadań w ramach Budżetu Obywatelskiego na rok 2024"
- Budowa oświetlenia ulicznego na terenie gminy Barczewo realizowanego z podziałem na zadania (II)
więcej: przetargi BARCZEWO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa produktów nabiałowych do COS-OPO w Giżycku
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Przedszkolu Miejskim Nr 2 w podziale na części.
- DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY KUCHNI SP ZOZ GARWOLIN
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Skrajna 2 - I/2024
- Dostawy żywności dla Przedszkola Publicznego Nr 1 w Radlinie, w okresie lipiec-grudzień 2024 roku, z podziałem na 6 zadań
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Ślesinie
więcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.