eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Śrem › Zakup i wydanie gorących posiłków dla osób uprawnionych korzystających ze wsparcia Ośrodka Pomocy Społecznej w formie dożywiania od marca do grudnia 2011r

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-03-21

Śrem: Zakup i wydanie gorących posiłków dla osób uprawnionych korzystających ze wsparcia Ośrodka Pomocy Społecznej w formie dożywiania od marca do grudnia 2011r
Numer ogłoszenia: 50244 - 2011; data zamieszczenia: 21.03.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 34380 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Śremie, ul. Mickiewicza 40, 63-100 Śrem, woj. wielkopolskie, tel. 061 2836107, faks 061 2833989.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i wydanie gorących posiłków dla osób uprawnionych korzystających ze wsparcia Ośrodka Pomocy Społecznej w formie dożywiania od marca do grudnia 2011r.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Zakup i wydanie gorących posiłków, zgodnie z zaleceniami i normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, w zorganizowanym przez Wykonawcę punkcie wydawania posiłków w centralnej części Śremu dla osób uprawnionych. 2. Posiłki mogą być przygotowane na miejscu lub dowożone z zewnątrz zgodnie z obowiązującymi normami sanitarnymi. 3. Wydawanie posiłków powinno odbywać się w warunkach higienicznych spełniających warunki sanitarno-epidemiologiczne. 4. Posiłki powinny być wydawane w pomieszczeniach zamkniętych typu: jadalnia, świetlica, stołówka. 5. Konieczne zapewnienie jest miejsca siedzącego przy stolikach dla minimum pięciu osób. 6. Wydawanie posiłków powinno się odbywać w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 1230-1500. 7. W przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych działalność punktu może być przedłużona. 8. Konieczne jest zapewnienie łączności telefonicznej upoważnionemu pracownikowi Ośrodka Pomocy Społecznej, oraz prowadzenie odrębnej dokumentacji dotyczącej realizacji zadania zgodnie z umową. 9. Zamawiający wymaga, aby gorące posiłki były przygotowane w dniu ich wydania. 10. Gorące posiłki dla osób uprawnionych mają być o charakterze drugiego dania lub zupy. a) Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów i zapewniać nie mniej niż 1 000 kcal w tym: - białko stanowić ma - ok. 10-15% posiłku, - węglowodany stanowić mają - ok. 50-55% posiłku, - tłuszcze stanowić mają - ok. 25-30% posiłku. b) Miesięczny jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, podrobów, filetów z kurczaka i filetów rybnych o określonej gramaturze: - ziemniaki ( kasza, ryż lub makaron, pyzy) - 250g, - danie mięsne / ryba - 100g, - surówka lub jarzyny gotowane - 120g, Raz w tygodniu winno być danie: mięsne, danie z rybą, dodatki do posiłku np. sos muszą stanowić min. 50g. Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Raz w tygodniu danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane - 350g itp Dwa razy w tygodniu zupa z zawartością mięsa - 500ml zupy + 100g mięsa ( np. krupnik, grochówka, kapuśniak itp.). Kaloryczność jednego posiłku powinna wynosić minimum 1 000 kalorii. 11. Oferent musi tak skalkulować cenę jednostkową gorącego posiłku aby: - nie uległa zmianie w trakcie umowy, bez względu na ilość zamówionych gorących posiłków, - w przypadku rozbieżności między ceną podaną słownie i cyfrowo, za wiążącą uznana zostanie wartość podana słownie. 12. Ustalając cenę jednostkową posiłku należy przyjąć, że z posiłków skorzysta: - 260 osób dorosłych x 209 dni = 54 340 posiłków Uwaga! Podana wielkość zamówienia jest wielkością szacunkową i może ulec zmianie w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na pomoc w formie dożywiania.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.00 - Posiłki gotowe 15.89.43.00 - Dania gotowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.03.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Parafia Rzymsko Katolicka pw. Najświętszego Serca Jezusa, ul. Kilińskiego 23, 63-100 Śrem, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 276590,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 276590,60

  • Oferta z najniższą ceną: 276590,60 / Oferta z najwyższą ceną: 276590,60

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający realizuje Program Pomoc państwa w zakresie dożywiania zgodnie, z którym podstawową formą jest udzielania wsparcia w formie gorącego posiłku. Kierując się dobrem osób korzystających ze wsparcia Zamawiający zobowiązany jest do wydawania posiłków w dogodnych punktach. W centralnej części Śremu jedynym wykonawcą, może być Parafia pw. NSJ, ponieważ dysponuje odpowiednim punktem wydawania posiłków. W związku z powyższym zostały spełnione przesłanki z art. 67, który mówi, że Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, jeżeli usługi mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.