eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opole › Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań szkoleniowo - informacyjnych organizowanych w ramach realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w mieście Opolu.



Ogłoszenie z dnia 2013-12-05

Opole: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań szkoleniowo - informacyjnych organizowanych w ramach realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w mieście Opolu.
Numer ogłoszenia: 502346 - 2013; data zamieszczenia: 05.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Opolu , ul. Walerego Wróblewskiego 7, 45-760 Opole, woj. opolskie, tel. 0-77 402 45 10, faks 0-77 402 45 11.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.modn.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań szkoleniowo - informacyjnych organizowanych w ramach realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w mieście Opolu..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przez usługę cateringową należy rozumieć: 1.Przygotowanie i dostarczenie poczęstunku dla osób uczestniczących w szkoleniach 1 grupa szkoleniowa - 20 osób; 2 grupa szkoleniowa - 25 osób . 2.Ilości dań każdorazowo zostaną określone przez Zamawiającego spośród pozycji opisanych w tabeli poniżej: -kawa rozpuszczalna lub sypana parzona typ MK Cafe lub nie gorsza, podana w termosach - min. 200 ml naparu na jednego uczestnika szkolenia, filiżanka ze spodkiem i łyżeczką wyrób porcelanowy lub ceramiczny, gastronomiczny, kolor biały, -herbata ekspresowa czarna, typ Lipton lub nie gorsza, podana w termosach - min. 200 ml naparu na jednego uczestnika szkolenia, filiżanka ze spodkiem i łyżeczką wyrób porcelanowy lub ceramiczny, gastronomiczny, kolor biały, -cukier do herbaty i kawy, podany w cukiernicy lub w saszetkach jednorazowych nie mniej niż 4 g -śmietanka o kawy, jednorazowa płynna w jednorazowym pojemniku, nie mniej niż 10g lub sypana jednorazowa tzw. zabielacz do kawy) nie mniej niż 4 g, -woda mineralna gazowana i niegazowana w jednorazowej butelce nie mniej niż 200 ml., -bułka szkoleniowa nie mniej niż 180 g - w skład której wchodzi: masło, wędlina min. jeden plaster, ser żółty min. jeden plaster, pomidor lub ogórek, nie mniej niż, pomidor: 2 plastry, ogórek: min.4 plastry, sałata; bułka zapakowana tak, aby można ją podać uczestnikowi szkolenia zapewniając higienę np. owinięta w folię spożywczą, -ciepły posiłek podany w jednorazowym naczyniu wraz ze sztućcami i serwetkami serwetki nie mniej niż 2 szt. na osobę lub w przypadku dań płynnych w kociołku utrzymującym stałe ciepło i miseczce wraz ze sztućcami: -pierogi (mięsne lub ruskie) - nie mniej niż 7 szt. na osobę, -gulasz lub danie gulaszowe (np. bogracz) - min. 250 g na osobę, podane z bułką, -kotlet mielony ( nie mniej niż 110 g, w tym nie mniej niż 70 g mięsa) -kotlet schabowy z mięsa wieprzowego (nie mniej niż 130 g, w tym nie mniej niż 80 g mięsa) -kotlet schabowy z piersi kurczaka (nie miej niż 130 g, w tym nie mniej niż 80 g mięsa) -naleśniki wytrawne (z warzywami i sosem, np. ziołowym, czosnkowym) - nie mniej niż 3 szt. na osobę, -naleśniki słodkie (z serem białym i/lub owocami i serem białym) - nie mniej niż 3 szt. na osobę, -placek po węgiersku (z mięsem wieprzowo-wołowym) - nie mniej niż 450 g. dodatki do dań: -produkt skrobiowy, przetworzony naturalnie: ziemniaki ugotowane - tłuczone ( nie mniej niż. 180 g.), -kluski śląskie (1 szt. nie mnie niż 20g) - nie mniej niż 6 szt. na osobę, -ryż ugotowany - nie mniej niż 120g, -kasza gryczana - nie mniej niż 120 g, -kasza jaglana - nie mniej niż 120 g, surówki/sałatki: -zestaw surówek (wykonana ze świeżych warzyw, nie mniej niż trzy rodzaje na zestaw) - nie mniej niż 130 g, -buraczki na ciepło - nie mniej niż 120 g. -marchewka z groszkiem - nie mniej niż 12g. -warzywa na parze (marchew, brokuł, kalafior), sos beszamelowy , nie mniej niż 130g. -kapusta kiszona zasmażana - nie mniej niż 130g. -jabłko z marchewką z jogurtem - nie mniej niż 130g. usługa cateringowa wykonywana będzie -na terenie miasta Opola, -dla osób uczestniczących w szkoleniach (1 grupa szkoleniowa - 20 osób; 2 grupa szkoleniowa - 25 osób), -częstotliwość spotkań szkoleniowych - nie mniej niż 4 spotkania w miesiącu, - maksymalnie w okresie objętym umową w latach 2013-2015: 1244 spotkań grup po 20 osób i 40 spotkań grup po 25 osób. - termin wykonania usługi: od podpisania umowy do 15.05.2015 r. 4. Zleceniodawca każdorazowo będzie zlecał wykonanie usługi cateringowej nie później niż na 2 dni przed datą usługi wg zlecenia stanowiącego załącznik nr 1 do umowy, w którym poda miejsce i godzinę dostawy, ilość uczestniczących osób i ilość poszczególnych dań i produktów. 5. W razie konieczności dostarczenie stołów bufetowych wraz z dekoracją (służących do serwowania poczęstunku), usunięcie pozostałych resztek posiłków oraz pozostałych naczyń z miejsca spotkań, całkowite sprzątnięcie, transport w obie strony wyposażenia, produktów i osób, wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi. 6. Za pozostawiony sprzęt w trakcie usługi cateringowej odpowiada Wykonawca. 7. W cenie poszczególnych pozycji wymienionych wyżej podając cenę w ofercie Wykonawca zawiera: wykonanie, transport w obie strony (od Wykonawcy do wskazanego miejsca przez Zamawiającego), opakowania (w tym sztućce, naczynia), ewentualne stoły i dekoracje, pracę pracowników Wykonawcy w przygotowaniu usługi we wskazanym miejscu przez Zamawiającego (np. ułożenie cateringu na słotach, ułożenie filiżanek, itp.), posprzątanie. 8. W ramach świadczonych usług Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem Zamawiającego na wskazane spotkanie..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.05.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: 1. posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2. posiadania wiedzy i doświadczenia tj. wykonał dwie usługi cateringowe o wartości minimum 60 000zł brutto każda. 3. dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. dysponuje min. 5 środkami transportu posiadającymi zaświadczenie właściwej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej dopuszczające je do przewozu żywności. 4. sytuacji ekonomicznej i finansowej. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączącego go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (art. 26 ust.2b Prawa). Dokonanie oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie złożonych w ofercie wykonawcy oświadczeń i dokumentów. Zamawiający sprawdzi kompletność dokumentów, a następnie dokona sprawdzenia spełnienia warunków według zasady spełnia/nie spełnia, co musi wynikać jednoznacznie z treści oświadczeń i dokumentów.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia Zamawiający żąda złożenia oświadczenia w formie wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Dowodami, o których mowa powyżej są: 1. poświadczenie, z tym że w odniesieniu do nadal wykonywanych usług okresowych lub ciągłych poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 2. oświadczenie Wykonawcy - jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa wyżej. W przypadku wykazania doświadczenia, które udostępni inny podmiot, Wykonawca do wykazu załącza oryginał pisemnego zobowiązania do jego udostępnienia, wystawiony przez podmiot udostępniający. Zobowiązanie winno zawierać: - nazwę podmiotu udostępniającego, - nazwę podmiotu przyjmującego, - okres jakiego dotyczy (czas) udostępnienie, - zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu (np. doświadczenie, osoby, sprzęt), - zakres udziału innego podmiotu (np. jaki zakres zamówienia, jaka część zamówienia, jaki rodzaj robót, usług, dostaw), - sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu przez Wykonawcę (np. konsultacja, analiza, szkolenia, doradztwo, czynny udział - podwykonawstwo, oddelegowanie osób), - charakter stosunku Wykonawcy z podmiotem udostępniającym (np. umowa cywilnoprawna, umowa o pracę). W przypadku gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego usługi wskazane w wykazie zostały wcześniej wykonane, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa wyżej. Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże się wykonaniem co najmniej dwóch usług cateringowych o wartości minimum 60 000zł brutto każda. Wzór wykazu usług załączono do SIWZ. Dokonanie oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie złożonych w ofercie wykonawcy oświadczeń i dokumentów. Zamawiający sprawdzi kompletność dokumentów, a następnie dokona sprawdzenia spełnienia warunków według zasady spełnia/nie spełnia, co musi wynikać jednoznacznie z treści oświadczeń i dokumentów.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spełnienia warunku dysponowania potencjałem technicznym niezbędnym do realizacji zamówienia Zamawiający żąda złożenia oświadczenia w formie wykazu potencjału technicznego dostępnego Wykonawcy usług niezbędnego do realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się dysponowaniem: min. 5 środkami transportu posiadającymi zaświadczenie właściwej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej dopuszczające je do przewozu żywności. Zamawiający wymaga załączenia do oferty wymaganych zaświadczeń. W przypadku wykazania ww. sprzętu, który udostępni inny podmiot, Wykonawca do wykazu załącza oryginał pisemnego zobowiązania do jego udostępnienia, wystawiony przez podmiot udostępniający. Zobowiązanie winno zawierać: - nazwę podmiotu udostępniającego, - nazwę podmiotu przyjmującego, - okres jakiego dotyczy (czas) udostępnienie, - zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu (np. doświadczenie, osoby, sprzęt), - zakres udziału innego podmiotu (np. jaki zakres zamówienia, jaka część zamówienia, jaki rodzaj robót, usług, dostaw), - sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu przez Wykonawcę (np. konsultacja, analiza, szkolenia, doradztwo, czynny udział - podwykonawstwo, oddelegowanie osób), - charakter stosunku Wykonawcy z podmiotem udostępniającym (np. umowa cywilnoprawna, umowa o pracę). Dokonanie oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie złożonych w ofercie wykonawcy oświadczeń i dokumentów. Zamawiający sprawdzi kompletność dokumentów, a następnie dokona sprawdzenia spełnienia warunków według zasady spełnia/nie spełnia, co musi wynikać jednoznacznie z treści oświadczeń i dokumentów. Wzór wykazu załączono do specyfikacji.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W celu potwierdzenia spełnienia warunku dysponowania potencjałem technicznym niezbędnym do realizacji zamówienia Zamawiający żąda złożenia zaświadczenia właściwej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej dopuszczającej środki transportu wykorzystywane do realizacji zamówienia do przewozu żywności.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. zmiany przepisów prawnych mających wpływ na realizację umowy, a w szczególności na jej zakres, termin, 2. zmiany przepisów prawnych podatku VAT mających wpływ na cenę umowy, 3. zmiany nazwy, adresu firmy, spowodowane zmianą formy organizacyjno-prawnej, przekształceniem lub połączeniem z inną firmą, 4. zmiany osób wyszczególnionych w § 4 wzoru umowy, 5. wystąpienia sytuacji niemożliwej do przewidzenia w chwili zawarcia umowy, a mającej wpływ na świadczenie usługi będącej przedmiotem umowy. Zmiana może nastąpić na wniosek w przypadku, gdy jej wprowadzenie jest konieczne dla prawidłowej realizacji zamówienia i Strony umowy wyrażą na nią pisemną zgodę.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.modn.opole.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ul. Walerego Wróblewskiego 7, 45-760 Opole pokój nr 3.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Miejski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ul. Walerego Wróblewskiego 7, 45-760 Opole pokój nr 3.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III - Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.