To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-12-11
Złoty Stok: Dożywianie dzieci szkolnych oraz dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok
Numer ogłoszenia: 502182 - 2012; data zamieszczenia: 11.12.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 470908 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, Pl. Mickiewicza 1, 57-250 Złoty Stok, woj. dolnośląskie, tel. 74 8175 288, faks 74 8175 740.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci szkolnych oraz dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 70 dzieci szkolnych oraz 30 dorosłych mieszkańców z terenu Gminy Złoty Stok w okresie od 02.01.2013 r. do 31.12.2013 r. Liczba dzieci oraz dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok w ciągu roku może ulec zmianie i będzie ona zależna od spełnionych przepisami prawa uprawnień do korzystania z pomocy w formie dożywiania zgodnie z ustawą o pomocy społecznej(Dz. U. z 2009 r Nr 175 poz 1362 z późn. zm.); ustawy o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania(Dz. U. Nr 267, poz.2259 z późn. zm. ) Zakres zamówienia obejmuje: a) przygotowanie śniadania dla dzieci - szkoła podstawowa (bułka, masło, warzywo, wędlina lub zamiennik - łącznie 120 g ) wydawanych od poniedziałku do piątku w formie cateringu a) przygotowanie posiłków jednodaniowych dla dzieci ( drugie danie + kompot ) wydawanych od poniedziałku do piątku, ( ziemniaki lub zamiennik - ryż, kasza - 200 g, mięso - 80 g, surówka - 150 g, kompot - 200 ml) w formie cateringu b) przygotowanie posiłków jednodaniowych dla dorosłych ( zupa z wkładką + pieczywo) wydawanych od poniedziałku do piątku w formie cateringu Dożywianie dzieci szkolnych w: Szkoła Podstawowa w Złotym Stoku ul. Chemików 8 (świetlica szkolna) Centrum Kultury i Promocji w Złotym Stoku ul. 3-go Maja 10, pierwsze piętro sala wykładowa. Dożywianie dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok w Centrum Kultury i Promocji w Złotym Stoku ul. 3-go Maja 10, pierwsze piętro sala wykładowa. Dopuszcza się możliwość zmiany miejsca spożywania posiłków pod warunkiem że: - nowa lokalizacja zapewni lepszą dostępność i komfort spożywania posiłków. Zmiana miejsca wydawania posiłków następuje na wniosek Wykonawcy i za zgodą pisemną Zamawiającego. Wymagana gramatura dla dzieci - śniadanie (bułka, masło, warzywo, wędlina lub zamiennik - łącznie 120 g) Wymagana gramatura dla dzieci - ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza - 200g, mięso - 80 g, surówka - 150 g, kompot - 200 ml, za danie z mięsem jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić np. pierogi, naleśniki, krokiety lub danie z makaronem. Wymagana gramatura dla dorosłych - zupa z wkładką - 350 ml, pieczywo - 100 g. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków Zamawiający przekaże Wykonawcy w terminie z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Posiłki muszą być sporządzane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Ponadto wymagania zdrowotne żywności oraz wymagania dotyczące przestrzegania zasad higieny winny być stosowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz914 z późn. zm.) oraz obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Posiłki powinny być sporządzane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Powinny być przygotowywane z uwzględnieniem norm żywieniowych o wysokiej wartości odżywczej - min.1000 kcal.. Należy unikać częstego powtarzania tych samych potraw. Ponadto posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem w specjalistycznych termosach, naczyniach, pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przygotowanie posiłków powinno być wykonywane przez kadrę posiadającą wymagane kwalifikacje zawodowe i zdrowotne oraz w oparciu o bazę kuchenną do sporządzania posiłków. Cena posiłków winna zawierać również koszt dowozu posiłków do placówki oraz koszt naczyń i sztućców. Dostawca zadba o wydawanie, asystowanie podczas konsumpcji posiłków oraz o czystość pomieszczeń w których wydawane i spożywane będą posiłki. W cenie posiłku powinien być wkalkulowany koszt dowozu. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za właściwą wartość kaloryczną, gramaturę posiłków oraz warunki higieniczne przygotowania i podawania posiłków. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmieniającą się liczbę osób dożywianych, która zależna będzie od spełnienia określonych przepisami prawa kryteriów umożliwiających udzielenie pomocy w formie dożywiania . 4. Termin wykonania zamówienia Wymagany okres realizacji zamówienia od 02.01.2013 r. do 31.12.2013 r..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.11.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- FH-U AGA-MAR Rafał Becela, 57-250 Złoty Stok ul. 3 Maja 10, 57-250 Złoty Stok, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 99000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 99000,00
Oferta z najniższą ceną: 99000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 294840,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI ZŁOTY STOK
więcej: przetargi ZŁOTY STOK »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- Świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń organizowanych w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników - moduł 1 Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1) - II etap.
- Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Józefa Mackiewicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnej rezerwacji usług cateringowych na rzecz Sieci Badawczej Łukasiewicz - Instytut Lotnictwa
- Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie.
- Usługa cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Tomaszowie Lubelskim, realizowana w oparciu o program Ministerstwa Zdrowia ,,Dobry posiłek w szpitalu"
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.