eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wałbrzych › Dożywianie podopiecznych MOPS w Wałbrzychu

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-01-04

Wałbrzych: Dożywianie podopiecznych MOPS w Wałbrzychu
Numer ogłoszenia: 500 - 2016; data zamieszczenia: 04.01.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 166197 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Beethovena 1-2, 58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 6640800, faks 0-74 6640800.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie podopiecznych MOPS w Wałbrzychu.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania posiłków dla osób będących podopiecznymi MOPS w Wałbrzychu. Realizacja usługi będzie odbywała się w następujących dzielnicach miasta Wałbrzycha: 1) Stary Zdrój - liczba dożywianych osób wynosi ok. 150 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 37.650 posiłków. 2) Śródmieście - liczba dożywianych osób wynosi ok. 90 dzienne, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 22.590 posiłków. 3) Biały Kamień - liczba dożywianych osób wynosi ok. 55 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 13.805 posiłków. 4) Sobięcin - liczba dożywianych osób wynosi ok. 35 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 8.785 posiłków. 5) Podgórze - liczba dożywianych osób wynosi 105 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 26.355 posiłków. 6) Nowe Miasto - liczba dożywianych osób wynosi 150 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 37.650 posiłków. 7) Piaskowa Góra - liczba dożywianych osób wynosi 65 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 16.315 posiłków. Szacowana łączna liczba osób korzystających z przyznanej pomocy to ok. 650 osób dziennie. Szacunkowo w ciągu trwania umowy wydanych zostanie ok. 163150 posiłków. Ze względu na szczególny charakter przedmiotowego zamówienia, zamawiający informuje, że liczba ta może ulegać zmianie w ciągu trwania umowy o ok. 20%. Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal. 1) Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków musi przedstawiać się następująco: a. 2 posiłki - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso (drobiowe, wieprzowe lub wołowe), surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel, b. 1 posiłek - ziemniaki, ryba (np.: dorsz lub mintaj itp.), surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel, c. 1 posiłek - danie mączne (np.: pierogi, makaron z sosem, naleśniki, placki lub łazanki), kompot lub kisiel, d. 1 posiłek - zupa z wkładką (kiełbasa lub mięso: np.: drobiowe, wieprzowe), chleb. 2) Poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości: a. zupa - 350 ml, b. ziemniaki, kasza, ryż - 300 g, c. mięso - 150 g, d. ryba - 150 g, e. danie mączne - 400 g, f. surówka - 100 g, g. jarzyna - 100 g, h. kompot lub kisiel - 200 ml, i. mięso lub kiełbasa stanowiące wkładkę do zupy - 100 g, j. chleb (do 4 kromek) 3) Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca: a. zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia, b. posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, c. posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania, d. wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, e. usługę należy wykonywać w godz. 12.00 - 16.00 od poniedziałku do piątku, bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne, zgodnie z ustawą z dnia 18 stycznia 1951 roku o dniach wolnych od pracy (t. j. Dz. U. z 2015 roku, poz. 90), f. wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością, g. wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu, h. skład posiłków należy podać do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień, i. szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 650 posiłków, w ciągu trwania całej umowy - ok. 163150 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości, j. zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany, a także jego gramatura winny być identyczne jak w przypadku posiłku zwykłego, k. wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych, l. wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia lokalu w danej dzielnicy, zgodnie z podziałem w pkt 1 SIWZ, m. wymagane jest, aby lokal posiadał odpowiednią infrastrukturę techniczną i lokalową, niezbędną do spożywania posiłku oraz aby był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz aby spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo budowlane (t. j. Dz. U. z 2013 roku, poz. 1409 z późn. zm.). n. zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia przez wykonawcę dodatkowych punktów żywieniowych w obrębie jednej dzielnicy,.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • GRAMAR sp. z o.o., ul. Staroniwska 115, 35-101 Rzeszów, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 755384,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 696650,50

  • Oferta z najniższą ceną: 696650,50 / Oferta z najwyższą ceną: 776594,00

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.