eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tarnów › Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia dla 8 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie pn. Kelner-barman.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2018-09-21

Ogłoszenie nr 500227543-N-2018 z dnia 21-09-2018 r.

Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie: Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia dla 8 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie pn. Kelner-barman.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
"Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie tarnowskim i m. Tarnów (III) - Młodzi na start"

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 596555-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie, Krajowy numer identyfikacyjny 85176311800000, ul. pl. J. Bema 3, 33100 Tarnów, woj. małopolskie, państwo Polska, tel. 146 882 300, e-mail krta@praca.gov.pl, faks 146 882 301.
Adres strony internetowej (url): www.up.tarnow.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia dla 8 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie pn. Kelner-barman.

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

WOP.2710.18.2018.BH

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiot zamówienia: 1) przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia pn. Kelner-barman dla 8 osób, 2) szkolenie realizowane jest w ramach projektu "Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie tarnowskim i m. Tarnów (III) - Młodzi na start" realizowanego przez Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, Oś I Osoby młode na rynku pracy, Działanie 1.1 Wsparcie osób młodych pozostających bez pracy na regionalnym rynku pracy - projekty pozakonkursowe, Poddziałanie 1.1.2 Wsparcie udzielane z Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych, współfinansowanego przez Unię Europejską z Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych, 3) celem szkolenia jest nabycie przez uczestnika umiejętności/kompetencji w zakresie usług kelnersko-barmańskich, 4) fakt nabycia umiejętności/kompetencji będzie weryfikowany przez Wykonawcę w ramach następujących etapów: I. Etap - Zakres - zdefiniowanie grupy docelowej: Grupę docelową projektu, stanowią osoby młode w wieku od 18 do 29 roku życia, zarejestrowane jako bezrobotne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie, zakwalifikowane do profilu pomocy I (tzw. bezrobotni aktywni) lub profilu pomocy II (tzw. wymagający wsparcia), które nie uczestniczą w kształceniu i szkoleniu (tzw. młodzież NEET) - zgodnie z definicją osoby z kategorii NEET przyjętą w POWER 2014-2020 . Do uczestnictwa w projekcie, spośród wyżej wymienionej grupy, będą kierowane przede wszystkim osoby długotrwale bezrobotne . II. Etap - Wzorzec - zdefiniowanie efektów uczenia się, które osiągną uczestnicy w wyniku przeprowadzonego szkolenia: Cele szkolenia ujęte w kategoriach efektów uczenia się: ? z uwzględnieniem wiedzy: * zna zasady przygotowania stanowiska pracy, * zna zagadnienia z zakresu usług kelnerskich, w tym: ? techniki kelnerskie, ? przygotowanie, organizacja i charakterystyka bufetu, ? rodzaje serwisu i ich zastosowanie, ? zasady i organizacja serwisu specjalnego oraz imprez okolicznościowych, * zna zagadnienia i zakres usług barmańskich, w tym: ? wyposażenia baru i zasady przygotowania go do obsługi klienta, ? elementy miksologii, ? zasady i techniki podawania napojów alkoholowych, bezalkoholowych i mieszanych, * zna zagadnienia z zakresu podstaw baristyki, w tym: ? podstawowe informacje o kawie, sprzęcie baristycznym i jego obsłudze, ? przygotowania różnego rodzaju kaw i wykonywania na powierzchni kawy kunsztownych wzorów, * zna zasady profesjonalnej obsługi gości restauracyjnych i indywidualnych, * zna zasady etyczne w zawodzie kelner-barman, * zna zasady psychologii sprzedaży, * zna zasady rozliczeń kelnerskich/barmańskich. ? z uwzględnieniem umiejętności: * potrafi wykonać usługi kelnerskie w zakresie: ? technik kelnerskich, ? serwisu oraz przygotowania bufetu stosownie do okoliczności, * potrafi wykonać usługi barmańskie w zakresie: ? posługiwania się elementami wyposażenia baru, ? przygotowania baru do obsługi klienta, ? zastosowania miksologii oraz zasady i techniki podawania napojów alkoholowych, bezalkoholowych i mieszanych, * potrafi wykonać usługi baristyczne z wykorzystaniem sprzętu baristycznego oraz potrafi przygotować różne rodzaje kaw, wykonując na ich powierzchni kunsztowne wzory, * potrafi obsługiwać gości restauracyjnych i indywidualnych, * potrafi stosować zasady etyczne w zawodzie kelner-barman, * potrafi stosować zasady psychologii sprzedaży, * potrafi stosować system rozliczeń kelnerskich/barmańskich, ? z uwzględnieniem kompetencji społecznych: ? tworzy i rozwija wzorce właściwego postępowania z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska przy organizacji własnego stanowiska pracy. III. Etap - Ocena - przeprowadzenie weryfikacji na podstawie opracowanych kryteriów oceny po zakończeniu szkolenia: Na podstawie opracowanych kryteriów oceny Wykonawca przed rozpoczęciem szkolenia i po jego zakończeniu przeprowadzi egzamin z części teoretycznej i praktycznej szkolenia w celu sprawdzenia poziomu wiedzy uczestników szkolenia z zakresu objętego programem szkolenia. Z przeprowadzonych egzaminów Wykonawca sporządzi protokół zawierający imienny wykaz osób wraz z uzyskanymi wynikami z części teoretycznej i praktycznej i przedłoży go Zamawiającemu. IV. Etap - Porównanie - porównanie uzyskanych wyników etapu III (ocena) z przyjętymi wymaganiami (określonymi na etapie II) po zakończeniu szkolenia: Po zakończeniu szkolenia, w oparciu o wyniki z przeprowadzonych egzaminów, Wykonawca sporządzi analizę porównawczą dającą podstawę do stwierdzenia uzyskanych efektów uczenia się z uwzględnieniem: wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych, osiągniętych w wyniku przeprowadzonego szkolenia dla każdej ze skierowanych osób i przedłoży ją Zamawiającemu; 5) szkolenie winno obejmować minimum 80 godzin zegarowych zajęć, w tym minimum 60 godzin zajęć praktycznych, czasu trwania egzaminu, o którym mowa w III Etapie - Ocena, nie wlicza się do liczby godzin szkolenia, 6) program szkolenia winien obejmować w szczególności: ? przygotowanie stanowiska pracy - BHP na stanowisku pracy, ? zakres usług kelnerskich: ? techniki kelnerskie, ? przygotowanie, organizacja i charakterystyka bufetu, ? rodzaje serwisu i ich zastosowanie, ? zasady i organizacja serwisu specjalnego oraz imprez okolicznościowych, ? zakres usług barmańskich: ? wyposażenie baru i zasady przygotowania go do obsługi klienta, ? elementy miksologii, ? zasady i techniki przygotowywania i podawania napojów alkoholowych, bezalkoholowych i mieszanych, ? podstawy baristyki: ? podstawowe informacje o kawie, ? sprzęt baristyczny i jego obsługa, ? przygotowanie różnego rodzaju kawy, ? wykonywanie na powierzchni kawy kunsztownych wzorów, ? etykę w zawodzie kelner-barman, ? profesjonalną obsługę gości restauracyjnych i indywidualnych, ? psychologię sprzedaży, ? systemy rozliczeń kelnerskich/barmańskich, 7) każdy uczestnik szkolenia musi mieć zapewniony niezbędny sprzęt w stanie technicznym zapewniającym wysoki poziom kształcenia, oraz niezbędną ilość produktów spożywczych potrzebnych do realizacji zajęć praktycznych, 8) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia liczby uczestników szkolenia w przypadkach niezależnych od Zamawiającego, 9) w przypadku zmniejszenia liczby uczestników szkolenia, o którym wyżej mowa, Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie, które będzie iloczynem faktycznej liczby uczestników szkolenia oraz jednostkowego kosztu szkolenia określonego w ofercie Wykonawcy, 10) Wykonawca zobowiązany jest prowadzić szkolenie wyłącznie z udziałem osób skierowanych przez Zamawiającego (nie dopuszcza się dołączania do grupy innych uczestników), 11) w przypadku skierowania przez Zamawiającego do odbycia szkolenia osób posiadających orzeczony stopień niepełnosprawności, Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić wymagania w zakresie rodzaju niepełnosprawności tych osób, tj. dostosować sposób prowadzenia szkolenia oraz potencjał techniczny i kadrowy do skierowanych osób niepełnosprawnych, 12) jeżeli Zamawiający będzie kierował osobę niepełnosprawną na szkolenie poinformuje o tym Wykonawcę na piśmie, wskazując rodzaj i stopień niepełnosprawności kierowanej osoby, 13) Wykonawca zobowiązany jest przeprowadzić na zakończenie szkolenia wśród uczestników szkolenia ankietę, wypełnione ankiety Wykonawca przekaże Zamawiającemu, 14) absolwent szkolenia winien otrzymać zaświadczenie lub inny dokument potwierdzający ukończenie szkolenia i uzyskanie umiejętności/kompetencji zawierający m.in.: numer z rejestru, imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, formę i nazwę szkolenia, okres trwania szkolenia, miejsce i datę wydania zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie umiejętności/kompetencji, tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, opis uzyskanych efektów uczenia się w odniesieniu do wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych (określonych w pkt. 12 załącznika 4 do SIWZ) oraz podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie; 15) zaświadczenie i dokumenty szkoleniowe muszą być oznaczone: ? znakiem Unia Europejska Europejski Fundusz Społeczny, ? znakiem Fundusze Europejskie Program Wiedza Edukacja Rozwój, zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. i Rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 821/2014 z dnia 28 lipca 2014 r. ustanawiającego zasady stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 w zakresie szczegółowych uregulowań dotyczących transferu wkładów z programów i zarządzania nimi, przekazywania sprawozdań z wdrażania instrumentów finansowych, charakterystyki technicznej działań informacyjnych i komunikacyjnych w odniesieniu do operacji oraz systemu rejestracji i przechowywania danych (Dz. Urz. UE L 223 z 29.07.2014, str. 7) oraz zgodnie z Podręcznikiem wnioskodawcy i beneficjenta programów polityki spójności 2014-2020 w zakresie informacji i promocji. Dokumenty dotyczące oznaczania projektów dostępne są na stronie internetowej www.power.gov.pl, 16) wyżej wymienione dokumenty muszą posiadać informacje: ? o projekcie w ramach którego prowadzone będzie szkolenie: "Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie tarnowskim i m. Tarnów (III) - Młodzi na start" realizowanego przez Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, Oś I Osoby młode na rynku pracy, Działanie 1.1 Wsparcie osób młodych pozostających bez pracy na regionalnym rynku pracy - projekty pozakonkursowe, Poddziałanie 1.1.2 Wsparcie udzielane z Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych - projekty Powiatowych Urzędów Pracy, ? dotyczące współfinansowania projektu przez Unię Europejską z Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych, 17) Zamawiający nie dopuszcza prowadzenia zajęć w formule kształcenia na odległość, 18) zajęcia muszą być realizowane w dni robocze od poniedziałku do piątku (tj. przez 5 dni w tygodniu), w przedziale czasowym między godziną 700 a 1900, 19) zajęcia nie mogą odbywać się dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie, 20) szkolenie musi trwać średnio nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, 21) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia cateringu w każdym dniu szkolenia w postaci: gorących i zimnych napojów (kawa, herbata, sok, woda mineralna) oraz drożdżówek/kanapek, 22) szkolenie musi zostać przeprowadzone z uwzględnieniem technologii informatycznych takich jak np.: rzutnik/ projektor multimedialny/tablica interaktywna.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17/09/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 12920.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Tarnowie
Email wykonawcy: rzemioslo@izbarzemieslnicza.tarnow.pl
Adres pocztowy: ul. Kochanowskiego 32
Kod pocztowy: 33-100
Miejscowość: Tarnów
Kraj/woj.: małopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 19020.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 19020.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 19020.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.