To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2018-09-21
Ogłoszenie nr 500227543-N-2018 z dnia 21-09-2018 r.
Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie: Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia dla 8 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie pn. Kelner-barman.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
tak
Nazwa projektu lub programu
"Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie tarnowskim i m. Tarnów (III) - Młodzi na start"
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 596555-N-2018
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie, Krajowy numer identyfikacyjny 85176311800000,
ul. pl. J. Bema
3,
33100
Tarnów, woj.
małopolskie, państwo
Polska, tel.
146 882 300, e-mail
krta@praca.gov.pl, faks
146 882 301.
Adres strony internetowej (url): www.up.tarnow.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia dla 8 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie pn. Kelner-barman.
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):WOP.2710.18.2018.BH
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia: 1) przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia pn. Kelner-barman dla 8 osób, 2) szkolenie realizowane jest w ramach projektu "Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie tarnowskim i m. Tarnów (III) - Młodzi na start" realizowanego przez Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, Oś I Osoby młode na rynku pracy, Działanie 1.1 Wsparcie osób młodych pozostających bez pracy na regionalnym rynku pracy - projekty pozakonkursowe, Poddziałanie 1.1.2 Wsparcie udzielane z Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych, współfinansowanego przez Unię Europejską z Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych, 3) celem szkolenia jest nabycie przez uczestnika umiejętności/kompetencji w zakresie usług kelnersko-barmańskich, 4) fakt nabycia umiejętności/kompetencji będzie weryfikowany przez Wykonawcę w ramach następujących etapów: I. Etap - Zakres - zdefiniowanie grupy docelowej: Grupę docelową projektu, stanowią osoby młode w wieku od 18 do 29 roku życia, zarejestrowane jako bezrobotne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie, zakwalifikowane do profilu pomocy I (tzw. bezrobotni aktywni) lub profilu pomocy II (tzw. wymagający wsparcia), które nie uczestniczą w kształceniu i szkoleniu (tzw. młodzież NEET) - zgodnie z definicją osoby z kategorii NEET przyjętą w POWER 2014-2020 . Do uczestnictwa w projekcie, spośród wyżej wymienionej grupy, będą kierowane przede wszystkim osoby długotrwale bezrobotne . II. Etap - Wzorzec - zdefiniowanie efektów uczenia się, które osiągną uczestnicy w wyniku przeprowadzonego szkolenia: Cele szkolenia ujęte w kategoriach efektów uczenia się: ? z uwzględnieniem wiedzy: * zna zasady przygotowania stanowiska pracy, * zna zagadnienia z zakresu usług kelnerskich, w tym: ? techniki kelnerskie, ? przygotowanie, organizacja i charakterystyka bufetu, ? rodzaje serwisu i ich zastosowanie, ? zasady i organizacja serwisu specjalnego oraz imprez okolicznościowych, * zna zagadnienia i zakres usług barmańskich, w tym: ? wyposażenia baru i zasady przygotowania go do obsługi klienta, ? elementy miksologii, ? zasady i techniki podawania napojów alkoholowych, bezalkoholowych i mieszanych, * zna zagadnienia z zakresu podstaw baristyki, w tym: ? podstawowe informacje o kawie, sprzęcie baristycznym i jego obsłudze, ? przygotowania różnego rodzaju kaw i wykonywania na powierzchni kawy kunsztownych wzorów, * zna zasady profesjonalnej obsługi gości restauracyjnych i indywidualnych, * zna zasady etyczne w zawodzie kelner-barman, * zna zasady psychologii sprzedaży, * zna zasady rozliczeń kelnerskich/barmańskich. ? z uwzględnieniem umiejętności: * potrafi wykonać usługi kelnerskie w zakresie: ? technik kelnerskich, ? serwisu oraz przygotowania bufetu stosownie do okoliczności, * potrafi wykonać usługi barmańskie w zakresie: ? posługiwania się elementami wyposażenia baru, ? przygotowania baru do obsługi klienta, ? zastosowania miksologii oraz zasady i techniki podawania napojów alkoholowych, bezalkoholowych i mieszanych, * potrafi wykonać usługi baristyczne z wykorzystaniem sprzętu baristycznego oraz potrafi przygotować różne rodzaje kaw, wykonując na ich powierzchni kunsztowne wzory, * potrafi obsługiwać gości restauracyjnych i indywidualnych, * potrafi stosować zasady etyczne w zawodzie kelner-barman, * potrafi stosować zasady psychologii sprzedaży, * potrafi stosować system rozliczeń kelnerskich/barmańskich, ? z uwzględnieniem kompetencji społecznych: ? tworzy i rozwija wzorce właściwego postępowania z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska przy organizacji własnego stanowiska pracy. III. Etap - Ocena - przeprowadzenie weryfikacji na podstawie opracowanych kryteriów oceny po zakończeniu szkolenia: Na podstawie opracowanych kryteriów oceny Wykonawca przed rozpoczęciem szkolenia i po jego zakończeniu przeprowadzi egzamin z części teoretycznej i praktycznej szkolenia w celu sprawdzenia poziomu wiedzy uczestników szkolenia z zakresu objętego programem szkolenia. Z przeprowadzonych egzaminów Wykonawca sporządzi protokół zawierający imienny wykaz osób wraz z uzyskanymi wynikami z części teoretycznej i praktycznej i przedłoży go Zamawiającemu. IV. Etap - Porównanie - porównanie uzyskanych wyników etapu III (ocena) z przyjętymi wymaganiami (określonymi na etapie II) po zakończeniu szkolenia: Po zakończeniu szkolenia, w oparciu o wyniki z przeprowadzonych egzaminów, Wykonawca sporządzi analizę porównawczą dającą podstawę do stwierdzenia uzyskanych efektów uczenia się z uwzględnieniem: wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych, osiągniętych w wyniku przeprowadzonego szkolenia dla każdej ze skierowanych osób i przedłoży ją Zamawiającemu; 5) szkolenie winno obejmować minimum 80 godzin zegarowych zajęć, w tym minimum 60 godzin zajęć praktycznych, czasu trwania egzaminu, o którym mowa w III Etapie - Ocena, nie wlicza się do liczby godzin szkolenia, 6) program szkolenia winien obejmować w szczególności: ? przygotowanie stanowiska pracy - BHP na stanowisku pracy, ? zakres usług kelnerskich: ? techniki kelnerskie, ? przygotowanie, organizacja i charakterystyka bufetu, ? rodzaje serwisu i ich zastosowanie, ? zasady i organizacja serwisu specjalnego oraz imprez okolicznościowych, ? zakres usług barmańskich: ? wyposażenie baru i zasady przygotowania go do obsługi klienta, ? elementy miksologii, ? zasady i techniki przygotowywania i podawania napojów alkoholowych, bezalkoholowych i mieszanych, ? podstawy baristyki: ? podstawowe informacje o kawie, ? sprzęt baristyczny i jego obsługa, ? przygotowanie różnego rodzaju kawy, ? wykonywanie na powierzchni kawy kunsztownych wzorów, ? etykę w zawodzie kelner-barman, ? profesjonalną obsługę gości restauracyjnych i indywidualnych, ? psychologię sprzedaży, ? systemy rozliczeń kelnerskich/barmańskich, 7) każdy uczestnik szkolenia musi mieć zapewniony niezbędny sprzęt w stanie technicznym zapewniającym wysoki poziom kształcenia, oraz niezbędną ilość produktów spożywczych potrzebnych do realizacji zajęć praktycznych, 8) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia liczby uczestników szkolenia w przypadkach niezależnych od Zamawiającego, 9) w przypadku zmniejszenia liczby uczestników szkolenia, o którym wyżej mowa, Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie, które będzie iloczynem faktycznej liczby uczestników szkolenia oraz jednostkowego kosztu szkolenia określonego w ofercie Wykonawcy, 10) Wykonawca zobowiązany jest prowadzić szkolenie wyłącznie z udziałem osób skierowanych przez Zamawiającego (nie dopuszcza się dołączania do grupy innych uczestników), 11) w przypadku skierowania przez Zamawiającego do odbycia szkolenia osób posiadających orzeczony stopień niepełnosprawności, Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić wymagania w zakresie rodzaju niepełnosprawności tych osób, tj. dostosować sposób prowadzenia szkolenia oraz potencjał techniczny i kadrowy do skierowanych osób niepełnosprawnych, 12) jeżeli Zamawiający będzie kierował osobę niepełnosprawną na szkolenie poinformuje o tym Wykonawcę na piśmie, wskazując rodzaj i stopień niepełnosprawności kierowanej osoby, 13) Wykonawca zobowiązany jest przeprowadzić na zakończenie szkolenia wśród uczestników szkolenia ankietę, wypełnione ankiety Wykonawca przekaże Zamawiającemu, 14) absolwent szkolenia winien otrzymać zaświadczenie lub inny dokument potwierdzający ukończenie szkolenia i uzyskanie umiejętności/kompetencji zawierający m.in.: numer z rejestru, imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, formę i nazwę szkolenia, okres trwania szkolenia, miejsce i datę wydania zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie umiejętności/kompetencji, tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, opis uzyskanych efektów uczenia się w odniesieniu do wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych (określonych w pkt. 12 załącznika 4 do SIWZ) oraz podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie; 15) zaświadczenie i dokumenty szkoleniowe muszą być oznaczone: ? znakiem Unia Europejska Europejski Fundusz Społeczny, ? znakiem Fundusze Europejskie Program Wiedza Edukacja Rozwój, zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. i Rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 821/2014 z dnia 28 lipca 2014 r. ustanawiającego zasady stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 w zakresie szczegółowych uregulowań dotyczących transferu wkładów z programów i zarządzania nimi, przekazywania sprawozdań z wdrażania instrumentów finansowych, charakterystyki technicznej działań informacyjnych i komunikacyjnych w odniesieniu do operacji oraz systemu rejestracji i przechowywania danych (Dz. Urz. UE L 223 z 29.07.2014, str. 7) oraz zgodnie z Podręcznikiem wnioskodawcy i beneficjenta programów polityki spójności 2014-2020 w zakresie informacji i promocji. Dokumenty dotyczące oznaczania projektów dostępne są na stronie internetowej www.power.gov.pl, 16) wyżej wymienione dokumenty muszą posiadać informacje: ? o projekcie w ramach którego prowadzone będzie szkolenie: "Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie tarnowskim i m. Tarnów (III) - Młodzi na start" realizowanego przez Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, Oś I Osoby młode na rynku pracy, Działanie 1.1 Wsparcie osób młodych pozostających bez pracy na regionalnym rynku pracy - projekty pozakonkursowe, Poddziałanie 1.1.2 Wsparcie udzielane z Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych - projekty Powiatowych Urzędów Pracy, ? dotyczące współfinansowania projektu przez Unię Europejską z Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych, 17) Zamawiający nie dopuszcza prowadzenia zajęć w formule kształcenia na odległość, 18) zajęcia muszą być realizowane w dni robocze od poniedziałku do piątku (tj. przez 5 dni w tygodniu), w przedziale czasowym między godziną 700 a 1900, 19) zajęcia nie mogą odbywać się dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie, 20) szkolenie musi trwać średnio nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, 21) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia cateringu w każdym dniu szkolenia w postaci: gorących i zimnych napojów (kawa, herbata, sok, woda mineralna) oraz drożdżówek/kanapek, 22) szkolenie musi zostać przeprowadzone z uwzględnieniem technologii informatycznych takich jak np.: rzutnik/ projektor multimedialny/tablica interaktywna.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
17/09/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
12920.00
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Tarnowie
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
19020.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z TARNOWA
- Wykonanie operatów szacunkowych oraz świadectwa charakterystyki energetycznej - część IV (12 zadań)
- Dostawy rękawic medycznych - diagnostycznych i chirurgicznych.
- Dostawy artykułów medycznych (igły, porty naczyniowe).
- Remont wybranych pomieszczeń usytuowanych na II i IV piętrze w budynku Zespołu Przychodni Specjalistycznych Sp. z o.o. w Tarnowie przy ul. Marii Skłodowskiej-Curie 1
- Modernizacja Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Ryglicach
- Usługi ochrony osób i mienia Akademii Tarnowskiej
więcej: przetargi w Tarnowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Szkolenie grupowe dla osób bezrobotnych pn.: "Podstawy pracy z komputerem z ECDL (Moduł B1)"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w projekcie "ODPOWIEDZIALNI ZA PRZYSZŁOŚĆ" dla uczestników zrekrutowanych przez jednostki podległe PWK OHP w Rzeszowie (etap 1c)
- Organizacja i przeprowadzenie 9 kursów zawodowych dla młodzieży, realizowanych przez Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Białej Podlaskiej, Chełmie, Lublinie i Zamościu - 9 części
- Kurs kosmetyczny
- Kierowca operator wózków jezdniowych podnośnikowych z mechanicznym napędem podnoszenia z wyłączeniem wózków z wysięgnikiem oraz wózków z osobą obsługującą podnoszoną wraz z ładunkiem
- Przeprowadzenie kursów zawodowych oraz kursów prawa jazdy kat. B dla uczestników projektu pn. "Zdobądź nowe umiejętności" , Fundusze Europejskie dla Małopolski 2021-2027
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.