eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rozogi › Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w okresie od września do grudnia 2018 r.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2018-08-17

Ogłoszenie nr 500196851-N-2018 z dnia 17-08-2018 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach: Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w okresie od września do grudnia 2018 r.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 590963-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach, Krajowy numer identyfikacyjny 55044338400000, ul. Wojciecha Kętrzyńskiego 22, 12-114 Rozogi, woj. warmińsko-mazurskie, państwo Polska, tel. 89 722 69 32, e-mail gops-rozogi@o2.pl, faks 89 722 66 22.
Adres strony internetowej (url): http://gopsrozogi.bipstrona.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w okresie od września do grudnia 2018 r.

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

OPS.242.6.2018

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej, gimnazjum oraz w przedszkolu w dni objęte nauką szkolną w czasie trwania roku szkolnego, od dnia 04.09.2018 r. do 31.12.2018 r., w następujących placówkach oświatowych na terenie Gminy Rozogi: a)Zespół Szkolno-Przedszkolny w Klonie wraz z oddziałami przedszkolnymi: - uczniowie : 60 osób -dzieci przedszkolne : 12 osób b)Zespół Szkolno-Przedszkolny w Dąbrowach - uczniowie : 70 osób, - dzieci przedszkolne: 12 osoby, c)Zespół Szkół w Rozogach - dotyczy Oddziału Gimnazjum w Dąbrowach oraz Gimnazjum w Klonie: - uczniowie z Gimnazjum w Klonie : 8 osób - uczniowie z Gimnazjum w Dąbrowach - 8 osób 2.Wyżej wymienione dzieci i uczniowie są dożywiane w ramach programu rządowego "Pomoc państwa w zakresie dożywiania" (Uchwała Nr 221 Rady Ministrów z 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania "Pomoc państwa w zakresie dożywiania" na lata 2014-2020). 3.W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 13.090 posiłków,z tego: 11.242 obiadów dla uczniów szkół i 1.848 posiłki dla dzieci przedszkolnych. Dzienna liczba posiłków ok. 170, w tym ok. 24 posiłki dla dzieci przedszkolnych oraz ok. 146 posiłki dla uczniów w szkołach x 77 dni żywieniowych. UWAGA: Ilość dożywianych osób w zależności od faktycznej liczby osób objętych programem dożywiania oraz ilość dni żywieniowych w okresie objętym zamówieniem może ulec zmianie, za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności. 4.Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób: a)trzy razy w tygodniu zupa + owoc (poniedziałek, środa, piątek) b)dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek) 5.Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie: a.zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 - 400 ml +2 kromki chleba w ustalone dni tygodnia (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik), b.drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z: -mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; -dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g. ; -dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. -kompotu 200 ml. -jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum dwa razy w miesiącu c.Owoc w dni, gdy podawana jest zupa - do wyboru : jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka. 6.Posiłki dla dzieci w przedszkolach: realizowane są w formie obiadu dwudaniowego na który składać się będzie zupa oraz drugie danie. Przez jeden posiłek dla dziecka w przedszkolu zamawiający rozumie: a)zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 ml + 1 kromka chleba (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik), b)drugie danie oraz kompot, składający się z: -mięsa lub ryby (filet bez ości) o gramaturze 100-150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; -dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 100-150 g.; -dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. -kompotu 200 ml -jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum 2-3 razy w miesiącu. d)owoc podany 3 razy w tygodniu ( do wyboru: jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka) Szczegółowy opis w SIWZ

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6


Dodatkowe kody CPV: 55320000-9, 55521200-0, 55520000-1, 55523100-3, 55524000-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03/08/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 60967.37
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Restauracja "ARKADIA" Danuta Zagożdzon
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Rynek 1, 12-114 Rozogi
Kod pocztowy: 12-114
Miejscowość: Rozogi
Kraj/woj.: warmińsko - mazurskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 65893.52
Oferta z najniższą ceną/kosztem 65893.52
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 65893.52
Waluta:

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.