To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-12-29
Ogłoszenie nr 500083332-N-2017 z dnia 29-12-2017 r.
Ośrodek Pomocy Społecznej w Małomicach: "Usługa cateringowa wraz z usługą: przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Małomicach w 2018r."
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 635428-N-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Ośrodek Pomocy Społecznej w Małomicach, Krajowy numer identyfikacyjny 97000193600000,
ul. ul. Fabryczna
3,
67-320
Małomice, woj.
lubuskie, państwo
Polska, tel.
0-68 3769037, e-mail
ops@malomice.pl, faks
0-68 3769037.
Adres strony internetowej (url): https://opsmalomice.ssid.bip.gov.pl/
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
"Usługa cateringowa wraz z usługą: przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Małomicach w 2018r."
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa wraz z usługą: przygotowanie, dostarczenie i wydawanie gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w 2018r. (składających się z dwóch dań, tj. zupy i drugiego dania w naczyniach wielokrotnego użytku oraz suchego prowiantu ). 2. Przygotowanie i wydawanie posiłków będzie odbywać się 7 dni w tygodniu w tym gorący posiłek przez co najmniej 5 dni w tygodniu ( od poniedziałku do piątku) oraz suchy prowiant w 6 i 7 dniu tygodnia (sobota, niedziela) i w dni świąteczne. 3. Gorący posiłek składa się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania o temp. 85oC. Według przykładowego jadłospisu. Lp. Nazwa dania Pojemność Zupa 1. Barszcz biały z kiełbasą 400 ml 60g kiełbasy 2. Barszcz czerwony zabielany 400 ml 3. Kapuśniak 400 ml 4. Krupnik jęczmienny 400 ml 5. Zupa fasolowa 400 ml 6. Zupa grochowa 400 ml 7. Zupa jarzynowa 400 ml 8. Zupa ogórkowa z ziemniakami 400 ml 9. Zupa pieczarkowa 400 ml 10. Zupa pomidorowa z ryżem 400 ml 11. Żurek z kiełbasą 400ml 60 g kiełbasy 12. Rosół z makaronem 400ml 60 g makaronu 13. Zupa szczawiowa z jajkiem 400ml 100 g jajka Drugie danie 1. Gulasz mięsny z kaszą gryczaną + surówka 400 g 70g mięsa 70g surówki 2. Kopytka z sosem pieczarkowym 250 g - 3. Kotlet mielony z ziemniakami + surówka 450 g 80g mięsa 50g surówki 4. Krokiety z mięsem 250 g 70g mięsa 5. Łazanki z kapustą i kiełbasą 250 g 70g kiełbasy 6. Makaron z sosem mięsnym 300 g 60g mięsa 7. Naleśniki z serem lub dżemem 250 g 60g sera lub dżemu 8. Pierogi ruskie z tłuszczem 250 g - 9. Potrawka z kurczaka i ziemniaki + surówka 450 g 70g mięsa 50g surówki 10. Ziemniaki z jajkiem sadzonym + surówka 450 g 50g surówki 11. Racuchy z jabłkami 250g 12. Udko z kurczaka z ziemniakami + surówka 450g 80g mięsa 50g surówki 13. Gołąbki z ziemniakami z sosem pomidorowym 450g 70g mięsa 70g ryżu 4. Jedna porcja suchego prowiantu powinna składać się z pieczywa (co najmniej 300g), konserwy mięsnej o gramaturze nie mniejszej niż 250g (minimum 30% mięsa) lub konserwy rybnej o gramaturze nie mniejszej niż 250g (minimum 40% zawartości ryby). Zamawiający dopuszcza możliwość wydania kilku konserw o łącznej gramaturze min. 250g spełniające powyższe wymogi. Wartość suchego prowiantu jest równa wartości posiłku składającego się z zupy i drugiego dania. Zamawiający dopuszcza, aby jedna porcja suchego prowiantu składała się z hermetycznie zapakowanego gorącego posiłku tj. zupy i drugiego dnia określonego w pkt 3. 5. Posiłki będą wydawane od poniedziałku do piątku od godz. 13.00 do godz. 15.00 w lokalu wskazanym przez Wykonawcę w miejscowości Małomice. 6. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. 7. Zamawiający określa wielkość zamówienia na 50 posiłków dziennie w ciągu trwania umowy tj. w okresie od 2 stycznia 2018r. do 31 grudnia 2018r. Rzeczywista ilość posiłków wynikać będzie z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób objętych usługą, przy czym Wykonawca nie będzie rościł pretensji, ani żądał rekompensaty finansowej, jeżeli ilość ta będzie mniejsza niż szacowana. 8. Wykonawca dostarczy Zamawiającemu w formie elektronicznej tygodniowy jadłospis nie później niż do godz. 10.00 w każdy poniedziałek oraz wywiesi do godz. 13.00 w każdy poniedziałek ten jadłospis w lokalu, w którym wydawane będą posiłki. 9. Wykonawca zapewnia naczynia i sztućce wielokrotnego użytku do spożywania wydawanych posiłków. 10. Wydawanie posiłków leży po stronie Wykonawcy. 11. Wykonawca będzie ponosił koszty dowozu posiłków do lokalu Zamawiającego we własnych termosach do tego przeznaczonych. Utrzymanie czystości termosów i miejsce wydawania posiłków leży po stronie wykonawcy. 12. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzialnych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. 13. Oferowane posiłki muszą być: świeże, posiadające aktualne terminy przydatności do spożycia, wysokiej jakości zarówno, co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. Posiłki muszą być przyrządzone w dniu wydawania. 14. Posiłki oraz miejsce ich przygotowania muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r., poz. 149 ze zm.) wraz z przepisami wykonawczymi. 15. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania próbek żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r., Nr 80 poz. 545). 16. Zamawiający będzie informował elektronicznie (na adres podany przez Wykonawcę), bądź telefonicznie (na numer telefonu podany przez Wykonawcę) Wykonawcę o zmianie ilości posiłków zgodnie z deklaracją złożoną przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym. 17. Płatność za usługę będzie rozliczana w okresach miesięcznych po zakończeniu miesiąca świadczenia usługi na podstawie Faktury VAT dostarczonej przez Wykonawcę do siedziby Zamawiającego, płatne w terminie 14 dni od daty otrzymania faktury przez Zamawiającego. 18. Wykonawca oświadcza, iż dysponuje: a. lokalem do przygotowywania posiłków spełniającym wymogi sanitarne potwierdzone aktualnym dokumentem wystawionym przez Państwową Inspekcję Sanitarną, b. lokalem do wydawania posiłków spełniającym wymogi sanitarne potwierdzone aktualnym dokumentem wystawionym przez Państwową Inspekcję Sanitarną, c. środkiem transportu przeznaczonym do dostarczania posiłków do miejsca wydawania posiłków spełniającym wymogi sanitarne potwierdzone aktualnym dokumentem wystawionym przez Państwową Inspekcję Sanitarną, d. personelem posiadającym odpowiednie kwalifikacje, doświadczenie i wykształcenie, oraz ważne badania wydane zgodnie z odpowiednimi przepisami zapewniającymi prawidłowe wykonanie przedmiotu umowy. 19. Wymagania dotyczące zatrudnienia na umowę o pracę: a. Zamawiający wymaga aby Wykonawca zatrudniał w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę co najmniej jedną osobę w wymiarze pełnego etatu do gotowania. b. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający uprawniony jest do wykonania czynności kontrolnych wobec Wykonawcy w zakresie spełnienia przez Wykonawcę wymogu określonego w pkt. 19 lit a. c. Zamawiający jest uprawniony w szczególności do: o Żądania oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę wymogu określonego w lit. a. Oświadczenia powinny zawierać w szczególności: określenie podmiotu składającego oświadczenie, datę złożenia oświadczenia, wskazanie, że objęte wezwaniem czynności wykonuje osoba zatrudniona na umowę o pracę wraz ze wskazaniem rodzaju umowy o pracę i wymiaru etatu oraz podpis osoby uprawnionej do złożenia oświadczenia. o Żądania od Wykonawcy wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia wymogu określonego w lit. a. o Oświadczenia i dokumenty powinny być sporządzone z zachowaniem wymogów dotyczących ochrony danych osobowych. d. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego niespełnienia wymogu określonego w lit. a Zamawiający zastosuje wobec Wykonawcy sankcję w postaci kary umownej w wysokości 5000,00zł za każdy ujawniony przypadek niezatrudnienia osoby w wymiarze pełnego etatu do gotowania. 20. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli stosowanych surowców, procesów technologicznych oraz norm jakościowych i żywieniowych posiłków oraz zgłaszania Wykonawcy uwag w tym zakresie.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55320000-9
Dodatkowe kody CPV: 55321000-6, 55322000-3, 55520000-1
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
29/12/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
160600.00
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Firma usługowa Paweł Sendecki
nie Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
172900.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: nie IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
- Usługi cateringowe na potrzeby Wydziału Chemicznego Politechniki Warszawskiej
- "Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków podczas Dnia Rodzicielstwa Zastępczego w dniu 25 maja 2024 roku"
- "Prowadzenie Rodzinnych Domów Pomocy w Wińsku" - Rodzinny Dom Pomocy "Pod Kasztanami"
- "Przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej w roku 2024"
- Usługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej "SENIOR" im. Jana Kaczmarka w Czeladzi w okresie od 01.06.2024 do 31.12.2024
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.