To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-12-29
Ogłoszenie nr 500082697-N-2017 z dnia 29-12-2017 r.
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej: "Przygotowanie, dostarczenie, wydanie oraz dowóz świeżych, gorących posiłków - obiadów jednodaniowych - dla dzieci i młodzieży szkolnej oraz innych osób objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mszczonowie z terenu gminy Mszczonów."
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 630247-N-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, Krajowy numer identyfikacyjny 53058300028,
ul. ul. Grójecka
45,
96320
Mszczonów, woj.
mazowieckie, państwo
Polska, tel.
46 857 12 73, e-mail
mops@mszczonow.pl, faks
46 857 27 82.
Adres strony internetowej (url): www.mops.mszczonow.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
"Przygotowanie, dostarczenie, wydanie oraz dowóz świeżych, gorących posiłków - obiadów jednodaniowych - dla dzieci i młodzieży szkolnej oraz innych osób objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mszczonowie z terenu gminy Mszczonów."
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):MOPS.221.1.2017
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przygotowanie, dostarczenie, wydanie oraz dowóz świeżych, gorących posiłków - obiadów jednodaniowych - dla dzieci i młodzieży szkolnej uczęszczającej do sześciu szkół: 1.Szkoła Podstawowa w Mszczonowie, 2.Szkoła Podstawowa w Piekarach, 3.Szkoła Podstawowa w Osuchowie, 4.Szkoła Podstawowa w Bobrowcach, 5.Szkoła Podstawowa w Lutkówce. 6.Szkoła Podstawowa we Wręczy, oraz innych osób objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mszczonowie z terenu gminy Mszczonów, zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z pózn. zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 1261 z pózn. zm.),rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154) oraz innych stosownych przepisów prawa. Posiłki będą podawane w naczyniach jednorazowego użytku, ze sztućcami i kubkami jednorazowego użytku. Posiłki będą wydawane raz dziennie według potrzeb poszczególnych szkół, cyklicznie, od 2 stycznia 2018 do 31 grudnia 2018 (z pominięciem dni wolnych od nauki), w dniach od poniedziałku do piątku. Planuje się wydawanie około 2000 posiłków miesiecznie. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów według zamówień uczniów. W przypadku, gdy łączna dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowana liczba 2000 przez Zamawiającego, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia w poszczególnych szkołach osoby odpowiedzialnej za wydawanie posiłków z aktualna książeczką SANEPID-u. Wykonawca przygotowywać będzie posiłek o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 500 kcal. Zamawiający wymaga 5 razy w tygodniu drugie danie. Skład drugiego dania wraz z ziemniakami (zamiennie z ryżem, kaszą lub z makaronem),surówką i kompotem; -poniedziałek, wtorek, środa i czwartek obiad ze sztuka mięsa (10 dag mięsa po obróbce termicznej), -piątek obiad z ryba (10 dag ryby po obróbce termicznej) lub pierogi (20 dag) lub kluski śląskie (20 dag) lub naleśniki z serem (20 dag), -do każdego posiłku powinna zostać dodana porcja warzyw lub owoców (3 razy w tygodniu podane w formie surówki i 2 razy w tygodniu podane w formie gotowanych warzyw np. gotowana marchewka, gotowane buraczki itp.); -od poniedziałku do piątku będą podawane nie więcej niż dwie porcje potrawy smażonej, przy czym do smażenia jest używany olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%; -napoje przygotowywane na miejscu będą zawierały nie więcej niż 10 g cukrów w 250 ml produktu gotowego do spożycia ; -sosy oraz potrawy sporządzane będą z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania. Każdy posiłek musi posiadać wymaganą przepisami normę kaloryczności i musi być sporządzony zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Posiłki powinny być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Dostawa gotowych, gorących obiadów do szkół odbywać się będzie na koszt Wykonawcy zamówienia, własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostarczanych posiłków. O czystość termosów oraz naczyń zadba Wykonawca posiłków. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca ma obowiązek odbioru tego samego dnia z poszczególnych szkół nieskonsumowanych pozostałości po posiłkach. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania miejsca, w którym przygotowywane są posiłki. Zamawiający zastrzega sobie możliwości kontrolowania miejsca,w którym przygotowywane są posiłki oraz jakości przygotowywanych posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych Szkół i kierownikiem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mszczonowie
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55523100-3
Dodatkowe kody CPV: 55321000-6, 55322000-3, 55320000-9, 55524000-9
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
28/12/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
101851.85
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Stołówka Przyszkolna, Elżbieta Zdunik
nie Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
5.35
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI MSZCZONÓW
więcej: przetargi MSZCZONÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 68 im. II Tysiąclecia Wrocławia we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu "Łódzkie gra w szachy"
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego oraz Oddziału Rehabilitacji Pulmonologicznej w Krzyżewie - powtórka
- Usługa cateringu dla uczestników projektu "Dziś uczeń - jutro student"
- Usługa żywienia pacjentów szpitala i pensjonariuszy Zakładu Opiekuńczo Leczniczego
- "Świadczenie usług i dostaw na potrzeby organizacji wydarzenia Antidotum Airshow Leszno 2024"
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.