eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Częstochowa › USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA AKADEMII IM. JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE W DNIU 26.03.2018 R.



Ogłoszenie z dnia 2018-03-22

Ogłoszenie nr 500062168-N-2018 z dnia 22-03-2018 r.

Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie: USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA AKADEMII IM. JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE W DNIU 26.03.2018 R.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie, Krajowy numer identyfikacyjny 149400000, ul. ul. Waszyngtona 42468, 42200 Częstochowa, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 343 784 100, e-mail a.malolepsza@ajd.czest.pl, faks 343 784 202.
Adres strony internetowej (url): www.ajd.czest.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: uczelnia publiczna

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA AKADEMII IM. JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE W DNIU 26.03.2018 R.

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZP-371/14/18

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiot zamówienia dotyczy świadczenia usługi gastronomicznej dla Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie dnia 26.03.2018 r. i obejmuje: 1. Przygotowanie przerwy kawowej w trakcie trwania konferencji oraz obsługi kelnerskiej dla 100 osób w formie szwedzkiego w holu budynku dydaktycznego przy ul. Armii Krajowej 13/15 przy głównej auli na parterze. Minimalne wymagania obejmują: Bufet zimny - słodki: o Ciastka kruche, różne rodzaje - 120 g/ na osobę Napoje zimne i gorące: o woda mineralna gazowana i niegazowana, sok owocowy (w dzbankach); o kawa podawana z ekspresu ciśnieniowego, mleko do kawy (min. 200 porcji); o 2 rodzaje herbat do wyboru, cytryna, cukier. Czas świadczenia usługi: godz. 11.15 -11.30 2. Przygotowanie obiadu dla 100 osób w holu budynku dydaktycznego przy ul. Armii Krajowej 13/15. Minimalne wymagania obejmują: 1. Filet z dorsza w sosie koperkowym (200 g), surówka z kapusty kiszonej (140g), ziemniaki opiekane (200g) (min 50 porcji) 2. Filet drobiowy faszerowany owinięty boczkiem (200g), surówka colesław (140g) Kluski śląskie (200g) (min. 50 porcji) czas świadczenia usługi: 14.00-15.00 Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również: stoły bankietowe okrągłe w ilości min. 8 szt. zastawę porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe, obsługę kelnerską przez cały czas trwania wydarzenia. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku. Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Dania muszą być podane gorące, świeże, nie odgrzewane i serwowane estetycznie. Wszystkie posiłki serwowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z póź. zm.).

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55300000-3


Dodatkowe kody CPV: 55520000-1

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Zapytanie o cenę

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20/03/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 3252.03
Waluta pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: "C&K" Krzysztof Cygan
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Wały Dwernickiego 11 paw. 17-21
Kod pocztowy: 42-200
Miejscowość: Częstochowa
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 2900
Oferta z najniższą ceną/kosztem 2900
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 3950
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania o cenę na podstawie art. 70 ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotem zamówienia są dostawy powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Podstawa prawna - art. 70 ustawy Pzp. Przedmiotem zamówienia są usługi, które nie wykazują się złożonością i specyficznymi cechami. Liczba podmiotów prowadzących działalność w zakresie usług gastronomicznych na rynku zapewnia zachowanie zasady uczciwej konkurencji.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.