eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Iwonicz-Zdrój › przeprowadzenie warsztatów Sushi w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu warsztatów dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju", w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2018-03-07

Ogłoszenie nr 500049590-N-2018 z dnia 07-03-2018 r.

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju: przeprowadzenie warsztatów Sushi w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu warsztatów dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju", w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
"Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju", w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 517287-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju, Krajowy numer identyfikacyjny 371180820, ul. Feliksa Piwarskiego 19, 38-440 Iwonicz-Zdrój, woj. brak, państwo Polska, tel. 134375431, 134375441, e-mail dyrektor@zsgh.pl, sekretariat@zsgh.pl, faks 134375446.
Adres strony internetowej (url): http://www.zsgh.pl/

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

przeprowadzenie warsztatów Sushi w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu warsztatów dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju", w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów Sushi w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu warsztatów dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju", w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Miejsce przeprowadzenia warsztatów - zajęć teoretycznych i praktycznych: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju. 3. Warsztaty zostaną przeprowadzone w terminie do 16 marca 2018 r. Warsztaty obejmują 16 godzin szkoleniowych po 45 min. każda, dla 1 grupy liczącej 9 osób, łącznie 16 godzin szkoleniowych. 4. Celem warsztatów jest wyposażenie uczniów/uczennic w dodatkowe umiejętności certyfikowane, poszukiwane na rynku pracy. Uczestnicy/Uczestniczki zdobędą wiedzę pożądaną przez pracodawców, co zwiększy ich konkurencyjność na rynku oraz poznają nowe trendy, narzędzia pomocne do pracy. 5. Wykonawca przygotuje szczegółowy program warsztatów w oparciu o następujące bloki tematyczne: Zakres merytoryczny: 1) sushi - historia, rodzaje; 2) sushi - składniki i procedury ich przygotowania; Warsztaty kulinarne: 1) przygotowanie surowców (ryby, warzywa, ryż, owoce morza), 2) dobór i odpowiednie przygotowywanie ryżu oraz zaprawy, 3) krojenie i filetowanie ryby, 4) przygotowywanie pasty wasabi, 5) gotowanie owoców morza, 6) przygotowywanie różnych form sushi: hosomaki, futumaki, nigiri, california maki, uramaki, 7) tworzenie, dobieranie i ustalanie odpowiedniej kompozycji sosów i innych dodatków, 8) kompozycja i prezentacja własnoręcznie stworzonych zestawów sushi przez uczestników warsztatów, 9) rytuał jedzenia sushi, nauka jedzenia pałeczkami. 6. Program powinien składać się z 2 godzin zajęć teoretycznych i 14 godzin zajęć praktycznych. 7. Szczegółowy harmonogram warsztatów zostanie opracowany w porozumieniu Wykonawcy i Zamawiającego. 8. Wykonawca ma zapewnić oraz przekazać każdemu uczestnikowi i uczestniczce materiały do warsztatów, materiały piśmiennicze oraz materiały dydaktyczne tj. opracuje, powieli i przekaże uczestnikom warsztatów niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu warsztatów lub przekaże gotowe opracowania/publikacje. 9. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi/uczestniczce stosowne surowce/pomoce dydaktyczne do ćwiczeń zgodnie z programem warsztatów oraz materiały szkoleniowe w wersji drukowanej obejmujące tematykę warsztatów. 10. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia warsztatów urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu warsztatów. 11. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia warsztatów wyżywienie. 12. Przez wyżywienie należy rozumieć zapewnienie serwisu kawowego - kawa, mleczko do kawy, herbata, zimne napoje, ciastka. W przypadku trwania warsztatów 5 godzin lub więcej w ciągu dnia obiad dwudaniowy. 13. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi/uczestniczce kursu możliwość wykonania ćwiczeń praktycznych wynikających z programu warsztatów tak, aby każdy uczestnik/uczestniczka mógł/mogła kilkakrotnie powtórzyć to samo ćwiczenie w celu utrwalenia zdobytej wiedzy i umiejętności. 14. Wykonawca przed terminem rozpoczęcia zajęć jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu program warsztatów celem jego akceptacji. 15. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kompetencji w zakresie warsztatów Sushi dla uczestników/uczestniczek warsztatów, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie Zamawiającemu oraz wydanie w dwóch egzemplarzach certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu warsztatów potwierdzających nabyte kompetencje. 16. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowego programu warsztatów, list obecności, zapisami w dzienniku warsztatów, potwierdzeniem odbioru materiałów szkoleniowych dla uczestników/uczestniczek warsztatów oraz dostarczenie 1 kpl. materiałów szkoleniowych dla Zamawiającego, potwierdzeniem skorzystania z wyżywienia, protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników/uczestniczek warsztatów (przed i po zakończeniu warsztatów), potwierdzenie wydania certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu warsztatów oraz raportu końcowego z przeprowadzonych warsztatów. 17. Ponadto do obowiązków Wykonawcy należy: 1) sprawdzenie wiedzy przed rozpoczęciem warsztatów; 2) ocena uczestników - przeprowadzenie weryfikacji po zakończeniu warsztatów na podstawie opracowanych kryteriów oceny; 3) opracowanie i przekazanie Zamawiającemu raportu końcowego z przeprowadzonych warsztatów zawierającego porównanie uzyskanych wyników z przeprowadzonej oceny z przyjętymi wymaganiami określonymi w programie warsztatów (tj. przedstawionymi efektami uczenia się, które osiągną uczestnicy/uczestniczki w wyniku realizacji warsztatów). 18. Wykonawca zobowiązuje się oznaczać wszystkie dokumenty oraz materiały (dydaktyczne i piśmiennicze) dla osób i podmiotów uczestniczących w Projekcie logo Unii Europejskiej, znakiem Funduszy Europejskich oraz oficjalnym logo promocyjnym Województwa Podkarpackiego oraz znakiem promocyjnym Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Rzeszowie zgodnie z jego Księgą Znaku udostępnioną na stronie internetowej RPO WP. 19. Certyfikaty/Zaświadczenia powinny zawierać: 1) logotyp; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 2) nazwę projektu i informację o współfinansowaniu; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 3) nazwę firmy, która szkolenie przeprowadziła; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 4) imię i nazwisko uczestnika warsztatów, (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 5) datę, miejsce urodzenia, numer PESEL; (dot. Zaświadczeń wydawanych na wzorach MEN) 6) pełną nazwę warsztatów; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 7) datę i miejsce warsztatów - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 8) program (Zaświadczeń) 9) ilość godzin warsztatów; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 10) miejscowość i datę wystawienia certyfikatu/zaświadczenia; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 11) podpis i pieczątkę osoby wystawiającej certyfikat/zaświadczenie, (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń) 20. Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 80500000-9 - usługi szkoleniowe 80530000-8 - usługi szkolenia zawodowego 21 . Usługi szkoleniowe są to usługi społeczne, które realizowane są zgodnie z art. 138o ustawy PZP.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 80500000-9


Dodatkowe kody CPV: 80530000-8

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01/03/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 4500.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Podkarpacka Akademia Kulinarna i Konsultingowa Jacek Świerk
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Staroniwska 291/1,
Kod pocztowy: 35-083
Miejscowość: Rzeszów
Kraj/woj.: podkarpackie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 4410.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 4410.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 4410.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.