Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.
Ogłoszenie z dnia 2017-10-11
Ogłoszenie nr 500041998-N-2017 z dnia 11-10-2017 r.
Łuków: Dostawy artykułów spożywczych z grupy D: Drób i jego przetwory do Internatu Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. Adama Antoniego Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2017/2018" OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY -
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
Informacje dodatkowe:
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Medyczne Studium Zawodowe im.Janusza Korczaka w Łukowie, Krajowy numer identyfikacyjny 29023900000,
ul. ul. Adama Antoniego Kryńskiego
10,
21400
Łuków, woj.
lubelskie, państwo
Polska, tel.
025 7982639, 7983131, e-mail
sekretariat@mszlukow.pl, faks
257 982 639.
Adres strony internetowej (url): www.mszlukow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Oświatowa Jednostka Organizacyjna Samorządu Województwa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy artykułów spożywczych z grupy D: Drób i jego przetwory do Internatu Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. Adama Antoniego Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2017/2018"
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia nie przeprowadzono dialogu technicznego
II.2) Rodzaj zamówienia
Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych:
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań):
Określenie wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawy artykułów spożywczych do Internatu Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 w roku szkolnym 2017/2018 do przygotowania trzech posiłków dla około 100 osób (średnio miesięcznie) z grupy: D) Drób i jego przetwory,
II.5) Główny Kod CPV:
15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
15112000-6,
15131500-0
II.6) Całkowita wartość zamówienia
(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
15441
Waluta:
PLN
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Podstawa prawna
Postępowanie wszczęte zostało na podstawie 67 ust. 1 pkt. 3 ustawy Pzp.
III.3 Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami:
Uzasadnienie faktyczne
Zamówienie dotyczy zachowania ciągłości dostawy artykułów spożywczych do Internatu Medycznego Studium Zawodowego w Łukowie ul. A. A. Kryńskiego 12, w związku z rozwiązaniem ze skutkiem natychmiastowym umowy Nr 2B/2017/I.1.1 z dnia 31 sierpnia 2017 roku przez Wykonawcę wyłonionego w drodze przetargu nieograniczonego MSZ-I.251.1.1.2017 z dnia 28.06.2017 na dostawę drobiu i jego przetworów, część: D Wartość szacunkowa zamówienia 15 441,00 PLN.
Przyczyną rozwiązania umowy była likwidacja firmy PH MILO Wojdakowski Robert i Joanna Sp. j. 21-500 Biała Podlaska ul. Jana Pawła II 194;
Rozwiązanie umowy w związku z likwidacją firmy stanowiło dla Zamawiającego wyjątkową sytuację której nie mógł przewidzieć. Zaistniała sytuacja nie wynikała z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego, a ponadto Zamawiający w celu zapewnienia ciągłości wydawania posiłków(około 450 dziennie) stanął przed koniecznością rozpoznania rynku i natychmiastowego udzielenia zamówienia na dostawę drobiu i jego przetworów.
Zachowanie terminów dla innych trybów spowodowałoby znaczne opóźnienia w dostawach w/w art. spożywczych i zakłóciłoby proces prawidłowego żywienia.
Z uwagi na powyższe, Zamawiający został zmuszony do podjęcia natychmiastowych negocjacji z jednym Wykonawcą w celu zachowania ciągłości dostaw drobiu i jego przetworów.
Uzasadnienie prawne:
Zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (Dz.U.z 2017r. poz. 1579) Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, jeżeli zachodzi co najmniej jedna z następujących okoliczności: ze względu na wyjątkową sytuację niewynikającą z przyczyn leżących po stronie zamawiającego, których nie mógł on przewidzieć, wymagane jest natychmiastowe wykonanie zamówienia, a nie można zachować terminów określonych dla innych trybów udzielenia zamówienia
SEKCJA IV: ZAMIAR UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
ALPAN Maciej Pankiewicz Sp. j. ,
,
Warszawa,
03-236,
Annopol 124, kraj/woj.
mazowieckie
INNE PRZETARGI Z ŁUKOWA
- Opracowanie dokumentacji projektowej na rozbudowę drogi powiatowej nr 1310L Gołaszyn - Ławki
- Opracowanie dokumentacji projektowej na rozbudowę drogi powiatowej nr 1325L na odcinku Stoczek Łukowski - Turzec
- Modernizacja energetyczna Łukowskiego Ośrodka Kultury
- Modernizacja boisk wielofunkcyjnych przy Zespołach Szkół w Czerśli i Zalesiu
więcej: przetargi w Łukowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Zakup wody i artykułów spożywczych"
- Dostawa mięsa drobiowego
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
- Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w Bochni w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r.
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych w roku 2024 dla potrzeb Miejskiego Żłobka oraz Przedszkola Samorządowego w miejscowości Czarny Dunajec
- Dostawa produktów żywnościowych do Zespołu Szkół Samorządowych w Zagórniku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.