eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wielopole Skrzyńskie › "Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie"

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2017-08-30

Ogłoszenie nr 500020556-N-2017 z dnia 30-08-2017 r.

Gmina Wielopole Skrzyńskie: "Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie"

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 551731-N-2017

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Gmina Wielopole Skrzyńskie, Krajowy numer identyfikacyjny 69058198500000, ul. Wielopole Skrzyńskie 200, 39110 Wielopole Skrzyńskie, woj. podkarpackie, państwo Polska, tel. 0-17 2214819 , e-mail zp-ug@wielopole-skrz.pl, faks 0-17 2214830.
Adres strony internetowej (url): www.wielopole.eu

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

"Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie"

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZOSIP.271.1.2017

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie w okresie od 01.09.2017 r. do 30.06.2018 r. W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i dostarczenia posiłku jednodaniowego dziennie dla następującej ilości uczniów: Szkoła Podstawowa w Nawsiu - 36 Szkoła Podstawowa w Wielopolu Skrzyńskim - 31 Szkoła Podstawowa w Broniszowie - 30 Szkoła Podstawowa w Gliniku - 37 Szkoła Podstawowa Nr 1 w Brzezinach - 42 Szkoła Podstawowa Nr 2 w Brzezinach-Berdechowie - 19 Publiczne Gimnazjum w Wielopolu Skrzyńskim - 50 Razem 245 Wykonawca zobowiązany jest dostarczać posiłki od poniedziałku do piątku (w dni robocze) w godzinach: Szkoła Podstawowa w Nawsiu 9,35 Szkoła Podstawowa w Wielopolu Skrzyńskim 9:35 Szkoła Podstawowa w Broniszowie 10:35 Szkoła Podstawowa w Gliniku 10:30 Szkoła Podstawowa Nr 1 w Brzezinach 10:50 Szkoła Podstawowa Nr 2 w Brzezinach-Berdechowie 10:25 Publiczne Gimnazjum w Wielopolu Skrzyńskim 9:35 Maksymalna liczba posiłków wynosi 46060 przy założeniu, że w przedstawionym okresie wykonawca będzie dostarczał posiłki przez 188 dni roboczych. Ogólna wartość zamówienia może ulec zmniejszeniu w trakcie jego realizacji w wyniku nieobecności uczestników w związku z chorobą lub innymi wypadkami losowymi. Ponadto przedmiot zamówienia obejmuje następujące warunki jego realizacji: 1. Wykonawca najpóźniej na 5 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego dwutygodniowego okresu świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu na kolejne 2 tygodnie świadczenia usług. 2. Posiłki objęte przedmiotem zamówienia muszą być urozmaicone, wysokiej jakości co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki , wykonane z produktów świeżych oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 3. Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ostatecznej ilości posiłków w dniu poprzedzającym dzień realizacji zamówienia 4. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki własnym transportem oraz dbać o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). 5. Do obowiązków Wykonawcy należy również codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. 6. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 7. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. .Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. 9. Cena jednego posiłku winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 10. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia i nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 11. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej na 3 dni przed. 12. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa a w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015r. Poz. 594) 13. Posiłek jednodaniowy musi spełniać następujące warunki ilościowe: - zupa: gramatura 250ml i kaloryczność 200kcal - drugie danie: gramatura nie mniej niż 450gram i kaloryczność nie mniej niż 700kcal w przypadku dania mięsnego lub rybnego: ziemniaki, kasza, ryż, makaron - nie mniej niż 150gram, mięso - nie mniej niż 120gram ryba - nie mniej niż 150gram 14. W tygodniu dostarczany będzie jednodaniowy posiłek w następującym układzie: - poniedziałek -danie mięsne +ziemniaki, surówka/ - wtorek - zupa + chleb - środa - danie mięsne + kasza, sos - czwartek zupa + chleb - piątek - danie z rybą + ziemniaki i surówka 15. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55523100-3


Dodatkowe kody CPV: 55524000-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

Na podstawie art. 29 ust. 3a ustawy Zamawiający wymagał zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub/i podwykonawcę wszystkich osób wykonujących czynności przy realizacji niniejszego zamówienia, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (Dz. U. z 2016 r. poz. 1666 z późn. zm.). Zamawiający wymagał zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub/i podwykonawcę wszystkich osób wykonujących następujące czynności w realizacji zamówienia: - wykonujących czynności bezpośrednio związane z przygotowaniem, załadunkiem, transportem, wyładunkiem posiłków.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02/08/2017
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 133915.19
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: GRAMAR Sp. z o.o.
Email wykonawcy: info@gramar.rzeszow.pl
Adres pocztowy: ul. Bednarska 11
Kod pocztowy: 35-103
Miejscowość: Rzeszów
Kraj/woj.: podkarpackie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 144628.40
Oferta z najniższą ceną/kosztem 144628.40
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 144628.40
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:

Cena jednostkowa brutto dziennego wyżywienia ucznia w zawartej umowie wynosi 3,14 zł


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.