eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bolesławiec › DOSTAWA ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2017-08-21

Ogłoszenie nr 500015646-N-2017 z dnia 21-08-2017 r.

Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu: DOSTAWA ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 556269-N-2017

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu, Krajowy numer identyfikacyjny 29419000000, ul. al. Tysiąclecia 30, 59700 Bolesławiec, woj. dolnośląskie, państwo Polska, tel. 75 616 26 48 wew .317(sekretar, e-mail j.kochan@szpitalpsychiatryczny.pl, faks 75 616 26 83.
Adres strony internetowej (url): http://www.szpitalpsychiatryczny.pl/

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: SP ZOZ

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

DOSTAWA ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

EZ/3.P/PN/2017

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów nabiałowych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2 do Siwz, stanowiącym jednocześnie formularz cenowy oraz na zasadach opisanych w załączniku nr 4 do Siwz projekt umowy. 2. Opis (Lp., asortyment, ilość, gramatura jedn.) 1. Masło roślinne, (pakowane w kubek 250g ÷ 500g), kg 5544// 2. Twaróg chudy, kg 1340 // 3. Śmietana 18%, L 1300 // 4. Ser żółty, kg 420 // 5. Ser topiony, (różne smaki: śmietankowy, ze szczypiorkiem, z szynką, z ziołami, pakowany w kostkę 100g ÷ 125g), kg 1515 // 6. Twarożki różne, (różne smaki (nie owocowe) pakowane w kubek 125g ÷ 175g), kg 672 // 7. Jogurt naturalny, (pakowany w kubek 120g ÷ 150g), kg 212 // 8. Jogurt owocowy, (pakowany w kubek 120g ÷ 150g), kg 260 // 9. Serek homogenizowany, (różne smaki: czekoladowy, straciatella, truskawka, śmietankowy, pakowany w kubek 130g ÷ 160g), kg 212 // 10. Ser wiejski, (pakowany w kubek 150g ÷ 250g), kg 88 // 11. Deser owocowy w saszetkach, (pakowany po 100 - 200 ml), L 121 // 12. Deser mleczny (pudding), (smaki: śmietankowy, czekoladowy, karmelowy, pakowany w kubek 150g ÷ 175g), kg 121 // 13. Deser ryżowy, (pakowany w kubek 130g ÷ 200g), kg 68 // 14. Margaryna zwykła, (pakowana w kostkę 200g ÷ 300g), kg 107 // 15. Kefir naturalny, (pakowany po 200g ÷ 400g), kg 300 // 16. Maślanka, (naturalna lub owocowa, pakowana po 500 ml), L 70 // 17. Mleko zagęszczone min. 7,5% tłuszczu (niesłodzone, pakowane w kartonik 200g ÷ 350g), kg 67). 3. Podstawowe wymagania zamawiającego w ramach ww. dostaw: 1) Każdy produkt wytwarzany zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zmian.), aktami wykonawczymi, w tym systemem HACCP. 2) Dostarczane artykuły mają być świeże, jakościowo dobre, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością 3) Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce posmaki, zapachy, zabrudzenie produktów, nalot pleśni, oznaki psucia, zjełczenia, uszkodzenia opakowań. 4) Dostawa nabiału realizowana na koszt i ryzyko wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamkniętych i nieuszkodzonych, z oznaczeniem daty minimalnej trwałości produktu lub terminu przydatności do spożycia, zawartości netto, oznakowania partii produkcji, danych identyfikacyjnych producenta), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi, zgodnie z obowiązującymi zasadami (system bezpieczeństwa HACCP). 3.2. Zamawiający zastrzega prawo opcji obejmujące zwiększenie do 25% ilości w każdej z pozycji asortymentowych formularza cenowego (po cenach jednostkowych określonych zgodnie z wybraną ofertą wykonawcy), przy jednoczesnym uwzględnieniu wielkości (gramatury jednostkowej) opakowania, tzn. zaokrągleniem do pełnego opakowania jedn. w górę. Wykonawca nie będzie dochodził od zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku nieskorzystania z prawa opcji lub wykorzystania w niepełnym zakresie. 3.3. Z uwagi na faktyczne zapotrzebowanie zamawiającego, które będzie wynikać z jego bieżącej działalności oraz prowadzonych inwestycji, zamawiający zastrzega prawo zmniejszenia zakładanej ilości zamawianych produktów do 25% w stosunku do zamówienia podstawowego. W takim przypadku wykonawca nie będzie dochodził od zamawiającego żadnych roszczeń. 3.4. Wykonawca dostarcza zamówiony asortyment następnego dnia od dnia złożenia zamówienia, chyba że Zamawiający wskaże inny termin żądanej dostawy. Odbiór towaru następować będzie w magazynach kuchni Szpitalnej, przy Alei Tysiąclecia nr 30 w Bolesławcu. 3.5. Wykonawca zabezpiecza należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanych artykułów. Wykonawca zobowiązuje się do ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych. 3.6. Wykonawca zapewnia dołożenie należytej staranności przy realizowaniu składanych przez Zamawiającego zamówień bieżących. 3.7. W okresie trwania umowy Wykonawca na żądanie Zamawiającego zobowiązuje się przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie i stosowanie obowiązujących norm w zakresie produkcji i dostaw produktów spożywczych (HACCP). 3.8. Za każdą dostarczoną partię towaru Wykonawca obciąży Zamawiającego fakturą. Termin płatności wynosi 30 dni.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18/08/2017
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 91707.87
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe K.P. MARSZAŁEK Sp. J.
Email wykonawcy: handel@phumarszalek.pl
Adres pocztowy: Aleja Tysiąclecia 52
Kod pocztowy: 59-700
Miejscowość: Bolesławiec
Kraj/woj.: dolnośląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 79.068,47
Oferta z najniższą ceną/kosztem 79.068,47
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 79.068,47
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.