eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szklarska Poręba › Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i jego przetworów dla Zespołu Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych CUL w Szklarskiej Porębie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-04

Szklarska Poręba: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i jego przetworów dla Zespołu Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych CUL w Szklarskiej Porębie
Numer ogłoszenia: 499642 - 2013; data zamieszczenia: 04.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie , ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba, woj. dolnośląskie, tel. 75 717 20 26, faks 75 717 23 96.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.olimp-rzemieslnik.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja gospodarki budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i jego przetworów dla Zespołu Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych CUL w Szklarskiej Porębie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Dostawa mięsa i jego przetworów L.p. Nazwa artykułu Ilość KG Wieprzowina świeża 1. Karkówka wieprzowa bez kości 1000 kg 2. Łopatka wieprzowa bez kości 1600 kg 3. Podgardle surowe 50 kg 4. Schab z kością i polędwicą 1400 kg 5. Żeberka wieprzowe mięsne 120 kg 6. Boczek surowy chudy 50 kg 7. Wątróbka wieprzowa 70 kg Drób świeży 8. Kurczak świeży cały 200 kg 9. Filet z piersi z kurczaka świeżego 1 000 kg 10. Udka kurczaka świeże 1000 kg 11. Porcje rosołowe z kurczaka 450 kg 12. Skrzydełka z kurczaka 200 kg 13. Pałki z kurczaka 50 kg Wołowina świeża 14. Wołowina pieczeniowa 350 kg Wędliny drobiowe 15. Szynka z indyka 180 kg 16. Polędwica drobiowa 180 kg 17. Parówka drobiowa podwędzana 700 kg Wędliny wieprzowe 18. Baleron gotowany 150 kg 19. Boczek wędzony 220 kg 20. Kiełbasa biała parzona 400 kg 21. Kiełbasa biała surowa 50 kg 22. Kiełbasa żywiecka 150 kg 23. Kiełbasa śląska 400 kg 24. Kiełbasa szynkowa 180 kg 25. Kiełbasa podwawelska 800 kg 26. Kaszanka 200 kg 27. Kiełbasa jałowcowa sucha 50 kg 28. Kabanosy 50 kg 29. Ogonówka 200 kg 30. Parówki wieprzowe 150 kg 31. Pasztet pieczony wieprzowy 180 kg 32. Polędwica sopocka 250 kg 33. Schab opiekany 120 kg 34. Salceson 80 kg 35. Szynka konserwowa 350 kg 36. Szynka wieprzowa gotowana 180 kg 37. Szynka wiejska 150 kg 38. Mielonka 100 kg 1) Termin przydatności do spożycia: a) pozycje nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 - świeże w dniu dostawy, b) pozostałe pozycje - 10 dni od daty dostawy. 2) Kurczaki, uda z kurczaka i skrzydełka z kurczaka powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra na kurczakach, udach i skrzydełkach bez przebarwień oraz resztek upierzenia, konsystencja - jędrna, elastyczna, bez obcego zapachu, krwawych nacieków zewnętrznych i wewnętrznych, niedokładnego oczyszczenia z piór, oślizgłości, objawów obniżenia jędrności. 3) Filety z piersi kurczaka i filety z piersi indyka powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, konsystencja - jędrna, elastyczna, bez obcego zapachu, krwawych nacieków zewnętrznych i wewnętrznych, oślizgłości. 4) Pozycje nr 32, 31, 34 - konsystencja - jędrna, elastyczna, zapach - swoisty, barwa mięśni - jasnoróżowa do czerwonej, powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych ponacinań, obcego zapachu, oślizgłości, zazielenienia mięsa, barwy ciemno krwistej. 5) Zamówienie będzie realizowane partiami - codziennie w zwykłe dni, jeśli będzie taka potrzeba..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.olimp-rzemieslnik.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Olimp, recepcja ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2013 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Olimp, recepcja ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.