eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Spytkowice › Dostawa żywności do stołówki na 2013 rok do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Spytkowicach ul Szkolna 14

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-07

Spytkowice: Dostawa żywności do stołówki na 2013 rok do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Spytkowicach ul Szkolna 14
Numer ogłoszenia: 497564 - 2012; data zamieszczenia: 07.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Spytkowicach , ul. Szkolna 14, 34-116 Spytkowice, woj. małopolskie, tel. 33 8791814, faks 33 8791763.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: gimspytkowice.iap.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności do stołówki na 2013 rok do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Spytkowicach ul Szkolna 14.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej mieszczącej się w budynku Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Spytkowicach ul. Szkolna 14 z podziałem na 6 zadań (części) Zadanie 1: Dostawa produktów spożywczych i mrożonek Zadanie 2: Dostawa warzyw i owoców Zadanie 3: Dostawa mięsa, podrobów Zadanie 4: Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich Zadanie 5: Dostawa pieczywa Zadanie 6: Dostawa mleka oraz przetworów mlecznych, tłuszczy. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w formularzach cenowych stanowiący załączniki (zadania: nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.- stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ Uwaga! Jeśli w jakimkolwiek punkcie załącznika (zadania) użyto nazwy towarowej - Wykonawca może złożyć ofertę na towar tożsamy lub równoważny do towaru, który wymieniono przy użyciu nazwy towarowej. 3. W postępowaniu dopuszcza się możliwość składania ofert częściowych, tj. na zadania wymienione w pkt. 1 z zastrzeżeniem, że jeden Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na poszczególne zadanie, natomiast istnieje możliwość złożenia oferty na dwa lub więcej zadań. Część oferty (zadania ) jest niepodzielna. 4. Dostawa towaru sukcesywnie w zależności od potrzeb 2 - 3 razy w tygodniu (z wyłączeniem zadania 5 -Dostawa pieczywa , które będzie dostarczane codziennie) z 1 dniowym wyprzedzeniem telefonicznie lub faksem. 5. Dostawa wraz z transportem i rozładunkiem do stołówki odbywać się będzie na koszt Dostawcy. 6. Przedmiot i warunki realizacji niniejszego zamówienia winny być zgodne z ustawą z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. z 2005 r. nr 31 poz. 265 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz innymi obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakr.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.81.00.00-6, 15.50.00.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.), którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajcy nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których Wykonawca zobowiązany jest w sposób szczególny. Ocena spełnienia tego warunku na podstawie oświadczeń zasada spełnia nie/spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajcy nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których Wykonawca zobowiązany jest w sposób szczególny. Ocena spełnienia tego warunku na podstawie oświadczeń zasada spełnia nie/spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajcy nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których Wykonawca zobowiązany jest w sposób szczególny. Ocena spełnienia tego warunku na podstawie oświadczeń zasada spełnia nie/spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajcy nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których Wykonawca zobowiązany jest w sposób szczególny. Ocena spełnienia tego warunku na podstawie oświadczeń zasada spełnia nie/spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

formularz ofertowy, istotne postanowienia umowy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: gimspytkowice.iap.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sekretariat Zespół Szkolno - Przedszkolnego H. Sucharskiego w Spytkowicach ul. Szkolna 14.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Gabinet Zespółu Szkolno - Przedszkolnego H. Sucharskiego w Spytkowicach ul. Szkolna 14.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów spożywczych i mrożonek w 2013 r. do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Spytkowicach ul. Szkolna 14.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wrazansportem i rozładunkiem do stołówki n/w produktów: 1 sól jodowana biała 1000g kg 110 2 mąka pszenna poznańska typ 500 kg 400 3 cukier biały kryształ 1000 g kg 300 4 cukier puder 500 g kg 20 5 mąka ziemniaczana 1000 g kg 40 6 makaron świderki pięciojajeczny 50 0g szt 160 7 makaron łazankowy 250 g szt 150 8 makaron tarte ciasto pięciojajeczny 250 g szt 360 9 makaron literki pięciojajeczny 250 g szt 320 10 makaron nitki pięciojajeczny 250 g szt 120 11 makaron muszelki pięciojajeczny 250 g szt 100 12 kasza średnia jęczmienna 1000 g kg 60 13 Kasza karton 400 g szt 220 14 ryż biały długoziarnisty kg 80 15 ryż karton 400 g szt 300 16 bułka tarta 500 g kg 200 17 pieprz mielony 50 g szt 100 18 papryka mielona słodka 20 g szt 140 19 przyprawa do kurczaka 30 g szt 100 20 sól czosnkowa 40 g szt 100 21 zupa pieczarkowa w proszku 45 g szt 100 22 zupa borowikowa w proszku 45 g szt 60 23 przyprawa warzywna sypka do potraw, wieloskładnikowa 1000 g szt 55 24 maga przyprawa w płynie 1040 g szt 60 25 ocet spirytusowy 10% 500 ml szt 35 26 barszcz czerwony koncentrat 300 ml szt 40 27 żurek kiszony w butelce 500 ml szt 100 28 keczup łagodny 500 g szt 100 29 koncentrat pomidorowy 30% szt 70 30 herbata ekspresowa 100 torebek szt 10 31 płatki kukurydziane 500 g szt 40 32 płatki miodowe 500 g szt 40 33 kulki czekoladowe 500g szt 40 34 deser - serek owocowy 4 szt x 50g szt 70 35 krem czekoladowo - orzechowy 630g szt 20 36 deser czekoladowy 6 szt x 55g szt 50 37 jogurt z kawałkami owoców 150 g szt 300 39 pasztet drobiowy 160 g szt 60 40 konserwa rybna filet śledź w sosie pomidorowym 170 g szt 60 41 ser żółty półtłusty kg 12 42 kakao rozpuszczalne 300 g szt. 20 43 kawa zbożowa rozpuszczalna szt 20 44 dżem owocowy, niesłodzony o zawartości owoców nie mniej niż 40% 450g szt 300 45 syrop owocowy 500 ml szt 190 46 kompot truskawka + wiśnia 900 ml szt 160 47 majonez 700 ml szt 15 48 ryba mrożona Tilapia /filet bez ości, bez glazury, bez skóry/ kg 200 49 śmietana w aerozolu 250 g szt 70 50 gulasz angielski - konserwa 160 g szt. 50 51 kostka rosołowa 18 x 60 g op 50 52 ziele angielskie 15 g szt 10 53 liść laurowy 6 g szt 10 54 marmolada wieloowocowa 600 g szt 80 55 wafle pakowane luzem 1600 g op 10 56 wafle pojedynczo pakowane - kakaowe 37 g szt 200 57 czekoladki świąteczne małe 15 g szt 400 58 galaretka w czekoladzie mieszanka -cukierki kg 10 59 wafelek w czekoladzie 20 g szt 200 61 lizaki 1op-100 szt op 10 62 czekoladki mleczne 87,5 g op 50 63 sos pieczarkowy w proszku 34 g szt 60 64 sok cytrynowy 500 ml szt 30 65 olej rzepakowy do smażenia i sałatek 5l szt 100 66 jarzynka mrożona 450 g szt 100 67 marchew mrożona 450 g szt 80 68 fasola mrożona 450 g szt 60 69 brokuły mrożone 450 g szt 90 70 kalafior mrożony 450 g szt 120 71 brukselka mrożona 450 g szt 90 72 truskawki mrożone 450 g szt 100 73 patyczki do szaszłyków duże opak. 50 szt opak. 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców w 2013 r. do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Spytkowicach ul. Szkolna 14.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wraz z transportem i rozładunkiem do stołówki n w produktów 1 marchew korzeń kg 230 2 kapusta biała kg 1000 3 kapusta pekińska świeża szt 250 4 kapusta czerwona świeża kg 300 5 buraki czerwone świeże kg 260 6 cebula korzeń kg 300 7 por kg 100 8 pietruszka suszona opak. 100 9 jabłka kg 360 10 ziemniaki kg 8000 11 koper suszony opak. 100 12 kalafior świeży szt. 40 13 pieczarki świeże kg 20 14 fasola -Jaś- kg 60 15 groch łuskany kg 60 16 sałatka z czerwonej kapusty 900ml szt 160 17 papryka konserwowa 900 ml szt 25 18 ogórki konserwowe typu 900 ml szt 120 19 buraczki czerwone typu 900 ml szt 200 20 kapusta kiszona w wiaderku 10 kg opak 120 21 przecier ogórkowy 290g szt 100 22 chrzan 900 ml szt 40 23 sałatka warzywna 900 ml szt 160 23 banany kg 50 24 pomarańcze kg 50 25 mandarynki kg 200 26 pomidor świeży kg 10 27 ogórek świeży kg 20 28 cytryny kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mięsa, podrobów w 2013 r. do stołówki szkolnej Zespołu - Szkolno Przedszkolnego w Spytkowicach ul. Szkolna 14.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wraz z transportem irozłudunkiem do stołówki n/w produktów 1. łopatka wieprzowa (bez kości) kg 830 2. łopatka wp II (bez kości) kg 50 3. karczek (bez kości) kg 240 4. rozbrat kg 80 5. żeberka wieprzowe kg 30 6. schab (z kością) kg 390 7. wołowe II (bez kości) kg 80 8. boczek surowy kg 45 9. boczek wędzony kg 30 10. wątroba wieprzowa kg 60 11. kiełbasa zwyczajna kg 80 12. golonka wieprzowa kg 25 13. szynka drobiowa kg 15 14. szynka wiejska kg 5 15. kiełbasa szynkowa kg 15 16. kiełbasa krakowska kg 15 17. parówka cielęce odtłuszczone o zawartości mięsa nie mniejszej niż 75% kg 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich w 2013 r. do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Spytkowicach ul. Szkolna 14.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wraz z transportem i rozładunkiem do stołowki n/w produktów. 1 kurczak kg 200 2 udko kg 84 3 podudzie kg 270 4 porcje rosołowe kg 215 5 filet z kurczaka kg 300 6 drobiowe gulaszowe kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa pieczywa w 2013 r. do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Spytkowicach ul. Szkolna 14.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wraz z transportem i rozładunkiem do stołówki n/w propduktów 1. chleb duży pszenno - żytni 1,1 kg 150 szt 2. bułki kajzerki 70 g 400 szt 3. weka 350 g 400 szt 4. drożdżówki 100 g 200 szt 5. pączki 100 g 300 szt 6. rogale 70 g 100 szt 7. chleb ziarnisty 400 g 40 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa mleka oraz przetworów mlecznych, tłuszczy w 2013 r. do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Spytkowicach ul. Szkolna 14.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wraz ztransportem i rozładunkiem do stołowki n w produktów 1 mleko 2% karton 1000 ml szt. 600 2 ser biały półtłusty kostka 1kg kg 130 3 śmietana 18% 500 ml szt 200 4 śmietana 30% 500 ml szt 50 5 jajka gat. L szt. 3500 6 margaryna Palma 250 g szt 150 7 margaryna mleczna 250 g szt. 150 8 masło extra 200 g o zawartości tłuszczu nie mniej niż 82% szt. 240 9 olej rzepakowy typu -Kujawski- 5l szt. 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.