eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chorzów › dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie części I - VI

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-03

Chorzów: dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie części I - VI
Numer ogłoszenia: 496982 - 2013; data zamieszczenia: 03.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Wsparcia Rodziny , ul. Siemianowicka 58, 41-503 Chorzów, woj. śląskie, tel. 32 241 15 27, faks 32 241 15 27.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.owrchorzow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wielofunkcyjna placówka opiekuńczo - wychowawcza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie części I - VI.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do przygotowywania posiłków dla podopiecznych Ośrodka w okresie 6 miesięcy, tj. od 1.01. do 30.06.2014 r. Przedmiot zamówienia został podzielony na następujące części: 1- dostawa mięsa i produktów mięsnych 2- dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich 3- dostawa mleka, wyrobów mleczarskich i jaj 4- dostawa ryb i wyrobów rybnych 5- dostawa warzyw i owoców świeżych i mrożonych 6- dostawa różnych artykułów spożywczych.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20% zamówienia podstawowego, w przypadku konieczności zwiększenia ilości przygotowywanych posiłków.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.10.00-9, 15.11.21.00-7, 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.81.00.00-9, 15.81.21.00-4, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.51.12.10-8, 15.51.20.00-0, 15.20.00.00-0, 03.21.21.00-1, 03.22.00.00-9, 15.33.10.00-7, 15.89.60.00-5, 15.33.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.83.00.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia - nie spełnia , na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia - nie spełnia , na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia - nie spełnia , na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia - nie spełnia , na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia - nie spełnia , na podstawie złożonego oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.owrchorzow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Wsparcia Rodziny 41 - 503 Chorzów ul: siemianowicka 58 w sekretariacie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2013 godzina 10:50, miejsce: Ośrodek Wsparcia Rodziny 41 - 503 Chorzów ul: siemianowicka 58 w sekretariacie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i produktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Porcje rosołowe, drobiowe świeże 250 kg, mięso wołowe b/k extra świeże 15 kg, mięso mielone mieszane świeże 50 kg, mięso gulaszowe wieprzowe świeże 40 kg, mięso wieprzowe karczek b/k świeże 30 kg, mięso schab wieprzowy b/k świeży 30 kg, udka z kurczaka świeże 40 kg, parówka cienka firmowa 45 kg, kiełbasa śląska 70 kg, krupniok 30 kg, mortadela 30 kg, metka łososiowa 20 kg, polędwica sopocka 20 kg, szynka gotowana 20 kg, szynka pieczona 20 kg, wędlina mielonka w bloku 25 kg, szynka drobiowa 20 kg, wędlina szynkowa wieprzowa 20 kg, frankfuterki 30 kg, pasztetowa kremowa 24 kg, boczek wędzony 20 kg, wątróbka drobiowa 30 kg, kiełbasa sucha typu krakowska 20 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka zwykła 100 g.- 9.000 szt, bułka maślana 100 g.- 400 szt, bułka z ziarnami 100 g.- 150 szt, bułka cebulowa 100 g.- 150 szt, bułka serowa 100 g.- 300 szt, bułka tarta 40 kg, chleb zwykły duży krojony 1100g.- 500 szt, chleb z ziarnem krojony 500 g.- 40 szt, chleb orkiszowy krojony 500 g.- 40 szt, drożdżówka z nadzieniem (ser, mak, marmolada) 150g.- 300 szt, pączek z marmoladą 100 g.- 200 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mleka, wyrobów mleczarskich i jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło 82 % tłuszczu kostki 200 g.- 700 szt, margaryna do smarowania pieczywa z dodatkiem masła op. 500 g.- 60 szt, margaryna mleczna kostki 250g.- 80 szt, mleko UHT 3,2% w kartonie 1l.- 2000 szt, twaróg biały półtłusty w kostkach 60 kg, serki homogenizowane różne smaki 120 g.- 500 szt, ser topiony kremowy 100 g.- 300 szt, ser twardy typu Gouda 20 kg, ser twardy typu Salami 20 kg, śmietana 12% UHT w kartonie 500 ml.- 120 szt, śmietana gęsta homogenizowana 200 g.- 60 szt, jogurt naturalny 150 g.- 180 szt, jogurt owocowy (różne smaki) 150 g.- 350 szt, jaja chłodnicze L- 1000 szt, smalec wieprzowy w kostkach 200 g.- 60 szt, serek śmietankowy typu Kiri 120 g.- 100 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.00.00-6, 15.54.21.00-0, 15.54.40.00-3, 15.55.13.20-4, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa ryb i wyrobów rybnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety śledziowe bez skóry lekko solone typu Matias 30 kg, makrela wędzona 30 kg, korki po kaszubsku 24 kg, filet z mintaja mrożony - płaty, zawartośc glazury do 10% - 60 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców świeżych i mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki czerwone 100 kg, czosnek 100 główek, cebula żółta 180 kg, cebulka zielona lub szczypiór 500 pęczków, cytryny 70 kg, jabłka 450 kg, kapusta biała 50 kg, kapusta czerwona 60 kg, kapusta kiszona 80 kg, kapusta pekińska 40 kg, koperek zielony 500 pęczków, marchew 300 kg, ogórek zielony szklarniowy 80 kg, papryka czerwona świeża 40 kg, pietruszka zielona 500 pęczków, pomidory 150 kg, rzodkiewka 250 pęczków, sałata zielona 250 szt, sałata lodowa 40 szt. żurek w butelce 0,5 l - 40 szt, ziemniaki 2000 kg, ziemniaki młode 600 kg, pieczarka świeża 40 kg, fasola duża Jaś 30 kg, ogórek kiszony 60 kg, pietruszka korzeń 150 kg, seler 100 kg, pora 100 kg, banany 80 kg, groch łuskany połówki 10 kg, pomarańcze 60 kg, mandarynki 60 kg, czereśnie 20 kg, kiwi 60 szt, truskawki 30 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa różnych artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń z cukrem (różne smaki) 60g.- 150 szt, herbata 50 T- 60 szt, kawa zbożowa rozpuszczalna 150 g.- 50 szt, kasza jęczmienna średnia 40 kg, kasza manna 30 kg, ryż długoziarnisty biały 50 kg, mąka pszenna typ 450 50 kg, cukier kryształ 300 kg, syrop owocowy zagęszczony 420ml.-350 szt, pieprz czarny mielony 2 kg, olej rzepakowy 1 l.- 60 l, sól spożywcza, jodowana 30 kg, majonez dekoracyjny 400 ml.- 60 szt, ketchup 500 ml.- 40 szt, musztarda sarepska 500 g.- 40 szt, ocet 10% 500 ml.- 10 szt, chrzan tarty 120 g.- 20 szt, kisiel z cukrem 77 g.- 100 szt, kukurydza konserwowa 400g.- 20 szt, kakao rozpuszczalne z cukrem 400 - 500 g. - 50 szt, liść laurowy 15 g.- 10 szt, cynamon mielony 15 g.- 20 szt, cukier waniliowy 32 g.- 50 szt, fasola czerwona w puszce 400 g.- 20 szt, groszek konserwowy w puszce 400 g.- 20 szt, koncentrat buraczany 300 g.- 12 szt, krem czekoladowy 350 g.- 120 szt, mąka ziemniaczana 30 kg, pasztet drobiowy w puszce 160 g.- 150 szt, papryka słodka w proszku 20 g.- 50 szt, płatki owsiane błyskawiczne 20 kg, ziele angielskie 15 g.- 20 szt, majeranek 10 g.- 20 szt, galaretka owocowa 75 g.- 100 szt, woda mineralna niegazowana 1,5 l.- 30 szt, dżem niskosłodzony różne smaki 280g - 120 szt, rosół z kury w kostkach 700g - 2 szt, pieprz ziołowy 20g - 30 szt, koncentrat pomidorowy 30% 400g - 80 szt, maggi 1l - 30 szt, czosnek granulowany 1 kg - 2 szt, dżemik mały 25g różne smaki - 300 szt, przyprawa warzywna typu kucharek 1kg - 15 szt, płatki śniadaniowe różne smaki 1kg - 50 szt, przyprawa do mięs i innych potraw 700g - 8 szt, fix do spagetti bolonese 50 g - 60 szt, sos sałatkowy ziołowo - koperkowy 700 g - 2 szt, krem czekoladowy miniaturki 15g - 300 szt, miód 400g - 10 szt, ogórki konserwowe w słoiku 900 g - 30 szt, makaron 4- jajeczny nitki 1kg - 30 szt, makaron 4- jajeczny świderki 1kg - 30 szt, makaron 4- jajeczny muszelki 1kg - 20 szt, makaron 4- jajeczny łazanki 1kg - 20 szt, makaron spagetti 1 kg. - 20 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.85.11.00-9, 15.33.22.90-3, 15.41.12.00-4, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 14.32.18.00-2, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.