eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Korycin › Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach Programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-01-03

Korycin: Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach Programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Numer ogłoszenia: 4940 - 2013; data zamieszczenia: 03.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 503146 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Korycin, ul. Knyszyńska 2A, 16-140 Korycin, woj. podlaskie, tel. 085 7229196, faks 085 7229180.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach Programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowywania i wydawania posiłków w ramach Programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania. Przygotowywanie i podawanie posiłków osobom uprawnionym do ich otrzymywania na podstawie decyzji wydanych przez Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Korycinie zgodnie z przepisami ustawy z dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej (Dz. U. z 2009r. Nr 175, poz. 1362 z późn. zm.), ustawy z dnia 29 grudnia 2005r. o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania (Dz. U. Nr 267, poz. 2259, z 2008r. Nr 225, poz.1487, z 2009 r. Nr 219, poz.1706) Ilość wydawanych w jednym dniu posiłków szacuje się na ok. 297 sztuk. Ilość posiłków została określona szacunkowo na podstawie danych za grudzień 2011r. oraz od stycznia do listopada 2012 r. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie liczby posiłków. W przypadku zmiany liczby posiłków Zamawiający zobowiązuje się uzgodnić z Wykonawcą do godziny 15oo w dniu poprzedzającym wydanie posiłków. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać i wydawać posiłki z należytą starannością przy zachowaniu odpowiednich warunków higieny i wymagań, o których mowa ust. 4 oraz przestrzegać norm ilościowych dla poszczególnych posiłków: 1) jedna porcja zupy: 450 ml zupy z chlebem 2) jedna porcja drugiego dania: ziemniaki lub zamiennik (kasza, ryż makaron) 180g, mięso lub ryba 100g, surówka 150g albo - nie częściej niż jeden raz w tygodniu - innych potraw (tj. naleśniki, pierogi itp.) o gramaturze 350g na porcję, kompot lub deser 200 ml. Zamawiający zastrzega sobie wgląd do jadłospisów dziennych. Posiłek powinien spełniać obowiązujące normy żywieniowe odpowiednio do wieku osoby otrzymującej posiłek tj. dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych, w tym w wieku podeszłym w zakresie zaopatrzenia w jednostki kaloryczne zgodnie z wymogami i normami Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi zasadami GHP/GMP oraz normami HACCP w zakresie personelu, warunków produkcji oraz aktualnymi przepisami prawa. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki muszą być bezwzględnie świeże i przyrządzane w dniu wydawania posiłku. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, wysokiej jakości surowców, gramatury, jak i estetyki, oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. Wykonawca, najpóźniej na 7 dni przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usługi przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu na okres dekadowy, a na kolejny okres dekadowy w terminie do 7-go każdego miesiąca. Wykonawca wyznacza spośród własnego personelu koordynatora dostaw posiłków do stołówek, którego dane wraz z bezpośrednim nr telefonu zostaną udostępnione Zamawiającemu przed zawarciem umowy o udzielenie zamówienia publicznego. Usługi objęte przedmiotem zamówienia powinny być wykonywane zgodnie z : a) przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) wraz z aktami wykonawczymi, b) zachowaniem przez podmioty zobowiązane zasad Systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP) objęte rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L139 z 29.04.2004r.). c) innymi odpowiednimi przepisami i normami. Ewentualny transport posiłków winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie i na własny koszt dokonywać wszystkich czynności związanych z przygotowywaniem, dostarczaniem i wydawaniem posiłków w szczególności: odbierać i zagospodarować odpady spożywcze (pokonsumpcyjne) powstałe w trakcie świadczenia przedmiotowych usług - niezależnie od ich ilości, przygotowywać i zmywać naczynia. Oferta posiłków powinna być oparta na kuchni tradycyjnej dla regionu podlaskiego oraz na produkcji własnej. W kalkulacji ceny posiłku należy uwzględnić wszelkie koszty oraz wydawania posiłku. Posiłek powinien być podawany na zastawie stołowej. Zamawiający nie dopuszcza używania pojemników, talerzy i sztućców jednorazowych. Uprawnionym do posiłków uczniom Zespołu Szkół w Korycinie posiłki będą wydawane w okresie zajęć szkolnych w godzinach: 1050-1105 1105-1120 1150-1205, ustalonych z Dyrektorem Zespołu Szkół w Korycinie w pomieszczeniu wyznaczonym na stołówkę w Zespole Szkół w Korycinie. Dzieciom uprawnionym do posiłków z Przedszkola w Korycinie posiłki będą wydawane w godzinach 1100- 1200 ustalonych z Dyrektorem Przedszkola w Korycinie w pomieszczeniach wyznaczonych na stołówkę w Przedszkolu w Korycinie. Wykonawca jest zobowiązany również do sprzedaży obiadów uczniom nie objętym niniejszym zamówieniem w cenie równej, jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym obiady). Wykonawca powinien dopuścić możliwość zamawiania tzw. obiadów połówkowych tj. połowa pełnej porcji obiadu. Wykonawca przygotowuje i sprząta pomieszczenie do spożywania posiłków w Zespole Szkół w Korycinie (np. ustawianie stolików i krzeseł, mycie glazury, terakoty i okiem pomieszczeń kuchni i stołówki)..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Biesiada Weselna Bienasz i Wspólnicy sp.j., Kumiała 51, 16-140 Korycin, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 282460,43 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 225177,78

  • Oferta z najniższą ceną: 225177,78 / Oferta z najwyższą ceną: 277719,23

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.