eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kryry › Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2014 rok



Ogłoszenie z dnia 2013-12-02

Kryry: Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2014 rok
Numer ogłoszenia: 493962 - 2013; data zamieszczenia: 02.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kryrach , ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, woj. śląskie, tel. 32 212 22 13, faks 32 212 22 13.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspkryry.edupage.org
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.zspkryry.edupage.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2014 rok.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2014 rok.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.2. Wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, na lub zgodnie z zał. nr 3 do SIWZ oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspkryry.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkolno - Przedszkolny w Kryrach, ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, powiat pszczyński, województwo śląskie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2013 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach, ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, powiat pszczyński, województwo śląskie..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 1a Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb duży biały krojony 1000 g kg 700; chleb wieloziarnisty mały 600g krojony szt. 150; bułka biała mała 50g szt. 1000; bułka biała duża 100g szt. 3500; rogal maślany 100g szt. 1200; wek 400g krojony szt. 500; pączek nadziewany 100g szt. 300; babka piaskowa 400g szt. 100; bułka tarta kg 120; kołacz z serem lub jabłkami kg 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso, wędliny i wyroby mięsne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony kg 170; schab z kością kg 350; łopatka b/k kg 1000; mięso mielone kg 100; udziec wieprzowy kg 250; kości wieprzowe kg 130; kiełbaski firmowe cienkie kg 80; kiełbaski litewskie kg 200; mortadela kg 15; szynka sopocka kg 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka kg 425; Kurczak cały kg 220; Porcje rosołowe kg 200; Udka z kurczaka - ćwiartka kg 600; Wątróbka drobiowa kg 60; szynka królewska kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.21.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet - tilapia IQF kg 180; filet - panga IQF kg 180; filet - morszczuk IQF kg 60; filet - sola IQF kg 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa, owoce i przetwory..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasola kolorowa kg 50; fasola Jaś kg 100; groszek konserwowy 400 g szt. 150; groch łuskany kg 70; jabłka kg 1000; kapusta biała kg 400; kapusta czerwona kg 120; kapusta młoda szt. 120; kapusta kiszona kg 550; koperek zielony pęczek 200; ogórek konserwowy 1000g szt. 350; ogórek kiszony kg 60; pietruszka zielona pęczek 200; pietruszka korzeń kg 200; pieczarki kg 70; seler kg 200 ziemniaki kg 3900; brzoskwinia puszka 825g szt. 100; pomarańcze kg 250; banany kg 600; dżem truskawkowy 280 g nie mniej niż 40g owoców na 100g dżemu szt. 220; mrożonka kalafior różyczki 2,5 kg szt. 22; mrożonka brokuł 2,5 kg szt. 22; mrożonka fasolka zielona 2,5 kg szt. 22; mrożonka kompot 6 składników 500g szt. 100; mrożonka frytki 1000g szt. 200; pieczarki konserwowe 1000g szt. 25; papryka konserwowa 900 ml szt. 55; cebula kg 250; buraki czerwone kg 200; marchew kg 700; sałatki warzywne konserwowe 900 ml obiadowa, szwedzka, domowa szt. 100; kapusta pekińska szt. 150; czosnek szt. 60; gruszka kg 300; szczypiorek pęczek 100; sałatka z czerwonych buraków słoik 900 ml szt. 100; sałatka z kapusty czerwonej z jabłkami słoik 710 ml szt. 100;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i roślinne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jogurt z owocami 150 g szt. 2000; mleko 3,2% 1 litr karton szt. 800; masło ekstra 200g 82% tłuszczu szt. 1200; margaryna mleczna z mlekiem 250 g szt. 800; majonez 320ml Winiary, Kielecki, Napoleoński, Hellmans szt. 50; serek topiony typu tylżycki 100 g szt. 200; serek homogenizowany 150 g wanilia, owocowy różne smaki szt. 2500; ser gouda kg 80; śmietana 18% 500g szt. 120; deser mleczny z czekoladą i orzechami 4 x 100g szt. 1600; twaróg półtłusty kg 100; jogurt naturalny z ziarnami zbóż 175 g z żywymi kulturami bakterii szt. 1000;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Różne produkty spożywcze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: budyń waniliowy z cukrem opakowanie 60g o składzie: cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana. aromat, barwniki żółcień pomarańczowa, żółcień chinolinowa, Winiary lub równoważny szt. 270; cynamon mielony saszetka15g szt. 60; cukier biały op. 1 kg kg 1500; fix do spaghetti bolognese szt. 50; galaretka owocowa 75g różne smaki szt. 100; herbata Minutka lub równoważna op. 100 szt. szt. 400; przyprawa sucha warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb; skład: warzywa suszone 15,1%: marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por; substancje wzmcniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian dwusodowy, guanylan dwusodowy; cukier, pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy, barwnik: ryboflawina. Opakow. 200g Kucharek lub równoważna szt. 200; kawa typu inka 150g szt. 45; kasza manna kg 25; kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 120; napój kakaowy instant z witaminami i wapniem. Opakowanie - 700g Puchatek lub równoważny szt. 25; liść laurowy 7g szt. 30; majeranek 8g szt. 70; mąka pszenna poznańska typ 500 kg 350; mąka ziemniaczana 1000g kg 80; musztarda 1000g w tubie szt. 30; makaron gruby świderki 1000g skład: 100%semoliny, woda szt. 250; makaron gwiazdki drobne 250 g 5-cio jajeczny szt. 30; makaron spaghetti 500g , skład: 100% mąki z pszenicy durum o najwyższej jakości, woda szt. 250; makaron nitki 250g 2-jajeczny szt. 130; krem czekoladowy do smarowania z orzechami laskowymi 130g Nutella lub równoważny szt. 100; olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia op. 3000 ml szt. 120; ocet 10% 500 ml szt. 15; papryka mielona 20 g szt. 200; płatki śniadaniowe kukurydziane 500 g szt. 30; płatki śniadaniowe miodowe 500 g szt. 15; płatki śniadaniowe czekoladowe 500g szt. 15; pieprz mielony czarny 20g szt. 100; pasztet drobiowy konserwa 160g szt. 150; przyprawa płynna wieloskładnikowa 960 g szt. 25; ryż op. 1000g kg 130; napój niegazowany wieloowocowy na bazie marchewki 150 g opakowanie typu piramidka ze słomką szt. 1500; Sok malinowy wysokosłodzony. Ekstrakt minimum 65%. Wyprodukowano z soku zagęszczonego. Pasteryzowany. Słodzony430 ml szt. 460; Sok pomarańczowy wysokosłodzony. Ekstrakt minimum 65%. Wyprodukowano z soku zagęszczonego. Pasteryzowany. Słodzony ml szt. 200; sól kg 160; ziele angielskie 15g szt. 50; żurek śląski 450g kubek szt. 150; barszcz czerwony - koncentrat barszczu z buraków ćwikłowych bez konserwantów 300 ml (380g) w butelce szklanej szt. 30; miód prawdziwy kwiatowy 400g szt. 20; jajka duże - L lub XL szt. 7500; kartacze mrożone z mięsem kg 250; knedle z truskawkami kg 200; koncentrat pomidorowy 30% bez dodatków 1000g szt. 110; ketchup łagodny 500 g szt. 110; uszka z grzybami 250g szt. 25; Woda mineralna niegazowana, butelka 5 l o średnim stopniu mineralizacji i niskiej zawartości sodu szt. 100; Ciastka z pięcioma rodzajami zbóż 71% zbóż, w tym 20% pełnego ziarna w opakowaniach 300 g 6 x 4 ciastka różne smaki Bellvita lub równoważne szt. 150; Śledź w puszce w oleju masa netto 170 g szt. 60; Czekolada mleczna o wadze 100 g, skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, laktoza i białka mleka, miazga z orzechów laskowych, tłuszcz mleczny, emulgator lecytyna sojowa, aromat; masy kakaowej min. 30% a mlecznej min. 15%. szt. 600;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.