eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jarosław › Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Jarosław w roku 2014

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-02-12

Jarosław: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Jarosław w roku 2014
Numer ogłoszenia: 49378 - 2014; data zamieszczenia: 12.02.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 23248 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jarosławiu, ul. Piekarska 5, 37-500 Jarosław, woj. podkarpackie, tel. 16 624 86 29, faks 16 624 86 28.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Jarosław w roku 2014.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są usługi w zakresie Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Jarosław w roku 2014. Usługa polega na dożywianiu dzieci w szkołach poprzez przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków. Przedmiot zamówienia obejmuje również dostawę naczyń jednorazowych wraz ze sztućcami jednorazowymi. Ilość naczyń oraz sztućców winna być dostosowana do rodzaju i ilości zamówionych posiłków. 2. Wykaz miejscowości gminy Jarosław, w których zlokalizowane są szkoły, do których Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki oraz szacunkowa liczba uczniów, którzy korzystać będą z pomocy w zakresie dożywiania. Lp./ Nazwa miejscowości/ Szacunkowa liczba uczniów, którzy korzystać będą z pomocy w zakresie dożywiania: 1. Morawsko - 8, 2. Tuczemy- 9, 3. Munina -20, 4. Wólka Pełkińska -40, 5. Pełkinie -26, 6. Surochów -20, 7. Makowisko -45. Łączna ilość uczniów/ planowanych dziennie posiłków -168. 3. Szacowana liczba dni nauki szkolnej w roku 2014, w których będą wydawane uczniom posiłki: 170. Szacowana liczba posiłków dziennie: 168 sztuk. Szacowana liczba posiłków w ciągu obowiązywania umowy: 28 560 sztuk. 4. Ilość i rodzaj: 3 razy w tygodniu drugie danie z kompotem (w tym przynajmniej 2 dania mięsne), 2 razy w tygodniu zupa z wkładką mięsną. 5. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml, ma zawierać wkładkę w postaci mięsa 50g + kromka chleba 100 g. 6. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 400 gramów: - ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron lub inne) - 200g , - mięso 100g - dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę. Podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte (stek z kurczaka, udziec z kurczaka, kotlet schabowy, bitki wołowe, gulasz, ewentualnie 1 raz w tygodniu ryba / kostka /, surówka 100g, kompot - 250 ml. Drugie danie mogą stanowić: pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety, gołąbki o wadze 400g. Drugim daniem nie może być kiszka. 7. Najpóźniej na 5 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług Zamawiający przedstawi Wykonawcy jadłospis. Posiłki muszą być dostarczane zgodnie z przedstawionym jadłospisem na dany dzień. 8. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej. Zamawiający wymaga, aby surowcowy uśredniony tzw. wsad do kotła umożliwiający wyprodukowanie jednej porcji gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego był należycie oszacowany i aby uwzględniał wszystkie poniesione przy realizacji zamówienia koszty. 9. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 10. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 11. W przeciągu jednej dekady posiłki powinny odpowiadać następującym kryteriom: zawartość energii powinna wynosić 850 kcal; udział energii z białka powinien wynosić nie mniej niż 12 procent wartości energetycznej posiłku; udział białka zwierzęcego powinien stanowić średnio 50 procent ogólnej ilości białka zawartego w posiłku; udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać do 30 procent. 12. Zupy , rodzaje: pomidorowa, jarzynowa, ogórkowa, żurek, krupnik należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem, lub mąką, sporadycznie zasmażką. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400g. Skład poszczególnych rodzajów zup oraz gramatura poszczególnych składników stanowi Załącznik Nr 7 do SIWZ. 13. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: - stosowanie tłuszczów roślinnych; - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; - stosowanie mięsa drobiowego; - stosowanie ryb; - umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. 14. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2010.136.914 z późn. zm.). 15. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie na własny koszt, samochodem służącym do przewożenia gotowych posiłków, spełniającym warunki sanitarne do transportu, zatwierdzone przez Powiatową Inspekcjęe Sanitarno-Epidemiologiczną, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Temperatura dań winna wynosić około 75 stopni Celsjusza . 16. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali bezpośrednio z Dyrektorami poszczególnych Szkół. Żywienie będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem wakacji letnich, ferii świątecznych, dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni wolnych od nauki w szkole, zgodnie z harmonogramem opracowanym przez Wykonawcę w porozumieniu z Dyrektorami odpowiednich placówek szkolnych. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie w godzinach umówionych z Dyrektorami Szkół. 17. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu dwóch tygodni. Posiłki muszą być urozmaicone. Muszą być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną. Wykonawca jest zobowiązany dbać o właściwy stan dostarczanych posiłków (gorące, świeże, smaczne i estetyczne). 18. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w termosie zbiorczym. 19. Wykonawca, zobowiązany jest do bieżącego odbioru na własny koszt brudnych termosów, zużytych jednorazowych naczyń i sztućców oraz odpadów pokonsumpcyjnych, niezależnie od ich ilości.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Jarosław w roku 2014

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.02.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Gastronomiczna Dorota Skrzypek, Wiązownica 425, 37-522 Wiązownica, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 105672,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 100245,60

  • Oferta z najniższą ceną: 100245,60 / Oferta z najwyższą ceną: 118809,60

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.