eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oleśnica › Dostawa nabiału oraz mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-03-11

Oleśnica: Dostawa nabiału oraz mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy.
Numer ogłoszenia: 49176 - 2008; data zamieszczenia: 11.03.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Szpitali w Oleśnicy, ul. Armii Krajowej 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 071 3143747, fax 071 3143747.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pzsolesnica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa nabiału oraz mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału oraz mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb kuchni Powiatowego Zespołu Szpitali z siedzibą w Oleśnicy: Pakiet nr 1 - Nabiał Pakiet nr 2 - Mięso i wyroby mięsne Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do SIWZ oraz do ogłoszenia.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, czyli w ciągu ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - zrealizowali odpowiednio 3 dostawy nabiału lub mięsa i wyrobów mięsnych (w zależności od asortymentu przedstawionego w złożonej ofercie) na kwoty równe lub przekraczające wartość złożonej oferty; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; Warunki udziału w postępowaniu są jednakowe dla wszystkich części zamówienia. Spełnienie warunków udziału w postępowaniu oceniane będzie wg kryterium spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ustawy PZP) oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu (art. 22 ust. 1 pkt. 1-3 ustawy PZP) - Załączniki nr 2 i 3 do SIWZ b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. c) oświadczenie o należytym wykonaniu w ciągu ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) odpowiednio 3 dostaw nabiału lub mięsa i wyrobów mięsnych (w zależności od asortymentu przedstawionego w złożonej ofercie) (załącznik nr 5 do SIWZ)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pzsolesnica.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Zespół Szpitali, 56-400 Oleśnica, ul. Kilińskiego 2.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.03.2008 godzina 10:00, miejsce: Powiatowy Zespół Szpitali, 56-400 Oleśnica, ul. Kilińskiego 2, pokój 3.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PAKIET Nr 1 - Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1-Mleko pasteryzowane 1,5% ilość: 42000 Litrów opis: Worek foliowy 2-Ser żółty twardy ilość: 150 kg opis: Typu GOUDA, opakowanie 2 kg 3-Ser biały (twaróg półtłusty) ilość: 2700 kg opis: Pakowany w pergamin po 1 kg 4-Śmietana zaw. Tłuszczu 15% ilość: 1200 Litrów opis: Worek foliowy 0,5 litra 5-Ser topiony ilość: 150 kg opis: Opakowanie zbiorcze 10sztuk x 100g 6-Jogurty smakowe ilość: 200 Szt. opis: Opakowanie kubek 150ml 7-Masło ekstra 82,5% ilość: 1500 kg opis: Kostka 200g sztuka 8-Śmietana kwaśna 12% ilość: 550 Szt. opis: Kubek 380g sztuka 9-Margaryna ilość: 2500 Szt. opis: Kostka 250g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET Nr 2 - Mięso i wyroby mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1-Boczek wędzony b/k ilość: 60 kg opis: hermetycznie zapakowany 2-Filet drobiowy b/k ilość: 600 kg opis: Pojemnik 3-Kurczak tuszka ilość: 3000 kg opis: Pojemnik 4-Kiełbasa biała parzona ilość: 72 kg opis: Folia hermetycznie pakowana 5-Kiełbasa śląska ilość: 240 kg opis: Pojemnik 6-Kark wołowy b/k ilość: 400 kg opis: Pojemnik 7-Karkówka b/k ilość: 500 kg opis: Pojemnik 8-Łopatka b/k ilość: 250 kg opis: Pojemnik 9-Mięso gulaszowe wołowe extra ilość: 700 kg opis: Pojemnik 10-Mięso gulaszowe wieprzowe extra ilość: 600 kg opis: Pojemnik 11-Mielonka tyrolska ilość: 350 kg opis: Osłonka foliowa 1,5 kg 12-Polędwica z indyka ilość: 600 kg opis: Osłonka foliowa 1 kg 13-Polędwica drobiowa ilość: 700 kg opis: Osłonka foliowa 1 kg 14-Pieczeń wołowa ilość: 300 kg opis: Pojemnik 15-Szynka wieprzowa ilość: 80 kg opis: Osłonka foliowa 1 kg 16-Smalec ilość: 200 kg opis: Kostka 0,25 kg w pergaminie 17-Schab b/k ilość: 50 kg opis: Pojemnik 18-Wątróbka drobiowa ilość: 350 kg opis: Pojemnik 19-Żołądki drobiowe ilość: 200 kg opis: Pojemnik 20-Kości ilość: 4000 kg opis: Pojemnik 21-Parówka ilość: 600 kg opis: Folia hermetycznie pakowana.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.