eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wołów › dostawa mięsa wołowego, drobiowego, wędlin wieprzowych i drobiowych wraz z dowozem. Znak sprawy DKw-220/11/05



Ogłoszenie z dnia 2005-09-20

POZYCJA 49073

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Wołów: dostawa mięsa wołowego, drobiowego, wędlin wieprzowych i drobiowych wraz z dowozem. Znak sprawy DKw-220/11/05 Czy niniejsze zamówienie jest objęte zakresem Porozumienia w sprawie zamówień rządowych (GPA): Nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Zakład Karny Wołów, do kontaktów: Buczyńska Bożena, ul. Więzienna 6, 56-100 Wołów, woj. dolnośląskie, tel. 071 3892525 w. 180, fax 071 3893310, e-mail: dkw_wolow@sw.gov.pl, www.sw.gov.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na którym należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1). 5) Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Rodzaj zamówienia na roboty budowlane: 1.2) Rodzaj zamówienia na dostawy: kupno. 1.3) Rodzaj zamówienia na usługi: 1.4) Czy jest to umowa ramowa: Nie. 1.5) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa mięsa wołowego, drobiowego, wędlin wieprzowych i drobiowych wraz z dowozem. Znak sprawy DKw-220/11/05. 1.6) Opis/przedmiot zamówienia: Dostawy: Część I 1.Zady wołowe - 4000kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15111140-2, PN-88/A-82003 2.Wołowina bez kości - 1300kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15111100-0, PN-88/A-82003 3.Kiełbasa litewska - 4000kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131132-9, PN-A-82007 4.Parówki cienkie cielęce - 3300kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131132-9, PN-A-82007 5.Ogonówka wędzona - 800kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131210-0, PN-A-82007 6.Baleron - 700kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131210-0, PN-A-82007 7.Boczek wędzony parzony bez żeberek - 400kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131210-0, PN-A-82007 8.Szynka wieprzowa gotowana - 600kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131210-0, PN-A-82007 9.Szynka chlebowa - 800kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131210-0, PN-A-82007 10.Szynka myśliwska - 800kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131210-0, PN-A-82007 11.Polędwica sopocka - 800kg (ilość szacunkowa),Kod CPV 15131210-0, PN-A-82007 Część II 1.Udo z kurczaka - 2000kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15112210-1, PN-A-86524/A1:1998 2.Filet z kurczaka - 3000kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15112210-1, PN-92/A-86522 3.Mięso gulaszowe z indyka - 2200kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15112210-1, PN-A-86524/A1:1998 4.Parówki cienkie drobiowe - 5000kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131135-0, PN-A-86526 5.Mielonka drobiowa - 4500kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131135-0, PN-A-86526 6.Kiełbasa drobiowa złota - 1000kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131135-0, PN-A-86526 7.Szynka drobiowa - 800kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131135-0, PN-A-86526 8.Filet wędzony z indyka - 800kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131135-0, PN-A-86526 9.Polędwica drobiowa - 800kg (ilość szacunkowa), Kod CPV 15131135-0, PN-A-86526 Artykuły w/w muszą być wyprodukowane zgodnie z Polską Normą. Dodatkowe wymagania dla w/w artykułów przedstawia załącznik Nr 1, 2 do SIWZ. Wykonawca realizuje zamówienie w ilościach i asortymentach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego. Wykonawca realizuje zamówienie składane przez Zamawiającego telefonicznie, na dany dzień tygodnia z trzydniowym wyprzedzeniem. Dostawy winne być realizowane zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarno - higienicznymi, transportem, który będzie miał możliwość przejazdu do magazynu Zamawiającego przez bramy o wymiarach: wysokość - 3 m szerokość -2,8 m. 1.7) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy i na jego koszt do magazynu Zamawiającego w Wołowie przy ul. Więziennej 6, w dniach: od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:30 do 11:00. Kod NUTS: PL. 1.8) Nomenklatura 1.8.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.11.00 - Wołowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.11.00 - Wołowina Oryginalny kod CPV: 15.13.12.10 - Szynka wędzona Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.12.10 - Szynka wędzona Oryginalny kod CPV: 15.11.22.10 - Kawałki kurczaków Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.21.30 - Kurczęta Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 1.8.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 1.9) Podział zamówienia na części: Tak. Oferty można składać w odniesieniu do: wszystkich części. 1.10) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Całkowita wartość lub zakres zamówienia: Wielkość zamówienia zgodna z ilościami podanymi w opisie przedmiotu zamówienia do części I i II w pkt II.1.6. 2.2) Opcje. Opis i termin, w którym mogą być wykonane: Ilości szacunkowe poszczególnych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01.01.2006; data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia 1.1) Wymagane wadia i gwarancje: Część I - 2734,00 PLN Część II - 2655,00 PLN. 1.2) Główne war. finans. i płatności i/lub odwoł. do odp. przepisów: Opis płatności znajduje się w SIWZ. 1.3) Forma prawna, jaką musi przyjąć grupa dostawców, wykonawców lub usługodawców, której udzielono zamówienia: 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynnościjeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny,a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajduja się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać sie o udzielenie zamówienia.Ustanawiają wtedy pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Wymagania dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 2.1.1) Stan prawny - wymagane dokumenty: 1) oświadczenie Wykonawcy o wypełnieniu warunków określonych przepisami art.22 ust.l pkt.1-4 ustawy z dnia 29.01.2004r. 2) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wy stawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3) dokumentów stwierdzaj ących,że osoby, które będą wykonywać zamówienie, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 4) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważnego zaświadczenia właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art.24 ust.1 pkt 4-8 ustawy, wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art.24 ust.1 pkt9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 6) aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 7) aktualnego zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 8) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia-pełnomocnictwo wyznaczające pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 9) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2),5),6),7) składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; 3) nie zalega z uiszczeniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo nie uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 10) Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt.9) oraz w pkt.4), zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem. właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 2.1.2) Zdolność ekonomiczna i finansowa - wymagane dokumenty: 1) oferta z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 3 i 4 do SIWZ; 2) dowód wniesienia wadium; 3) informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzająca wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2.1.3) Zdolność techniczna - wymagane dokumenty: 3) Specyficzne warunki dotyczące zamówień na usługi 3.1) Czy świadczenie usługi zastrzeżone jest dla określonego zawodu: Nie. 3.2) Czy osoby prawne będą zobow. do wskazania nazwisk oraz kwalifikacji zawod. pracowników odpowiedz. za wyk. zamówienia: Nie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Rodzaj procedury: przetarg nieograniczony. 1.1) Czy wybrano już kandydatów: Nie. 1.2) Uzasadnienie wyboru procedury przyspieszonej: 1.3) Wcześniejsze publikacje dotyczące tego samego zamówienia 1.3.1) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego samego zamówienia: 1.3.2) Inne wcześniejsze publikacje: 1.4) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Numer referencyjny nadany sprawie przez zamawiającego: DKw-220/11/05. 3.2) Warunki uzyskania dokumentów zamówienia oraz dokumentów dodatkowych: dostępne do 07.11.2005, cena - EUR. Warunki i sposób płatności: nieodpłatnie. 3.3) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 07.11.2005 godzina 10:00. 3.4) Wysłanie zaproszenia do składania ofert do wybranych kandydatów (w procedurze ograniczonej i negocjacyjnej): przybliżona data: 3.5) Język lub języki, w których można sporządzać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: polski. 3.6) Termin związania ofertą: do 05.01.2006. 3.7) Warunki dotyczące otwarcia ofert 3.7.1) Osoby upoważnione do obecności podczas otwarcia ofert: 3.7.2) Data, godzina i miejsce: 07.11.2005, godzina 10:30, Komisyjne otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego w biurze Kwatermistrza.

SEKCJA VI: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy publikacja ogłoszenia jest nieobowiązkowa: Nie. 2) O ile dotyczy, wskazać, czy zamówienie ma charakter powtarzający się okresowo oraz podać przybliżone terminy publikacji kolejnych ogłoszeń: 3) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 4) Informacje dodatkowe: Specyfikację istotnych warunków zamówienia można odebrać na pisemny wniosek Wykonawcy w siedzibie Zamawiającego w sekretariacie od poniedziałku do piątku, w godzinach 7:30 - 14:00, lub uzyskać przesyłką pocztową ./pisemny wniosek Wykonawcy winien być dostarczony Zamawiającemu osobiście lub przesłany pocztą/. 5) Data wysłania ogłoszenia: 13.09.2005. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE O CZĘŚCIACH ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00, 15.11.11.40, 15.11.11.00, 15.13.11.32, 15.13.12.10. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: 1.Zady wołowe, 2.Wołowina bez kości, 3.kiełbasa litewska, 4.Parówki cienkie cielęce, 5.Ogonówka wędzona, 6.Baleron, 7.Boczek wędzony parzony bez żeberek, 8.Szynka wieprzowa gotowana, 9.Szynka chlebowa, 10.Szynka myśliwska, 11.Polędwica sopock. 3) Zakres lub wartość: Wielkość zamówienia zgodna z ilościami podanymi w opisie przedmiotu zamówienia dla Części I pkt II.1.6 ogłoszenia. Są to ilości szacunkowe, które mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce Zamawiającego. 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 2 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00, 15.11.22.10, 15.11.22.20, 15.13.11.35. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: 1.Udo z kurczaka, 2.Filet z kurczaka, 3.Mięso gulaszowe z indyka, 4.Parówki cienkie drobiowe, 5.Mielonka drobiowa, 6.Kiełbasa drobiowa złota, 7.Szynka drobiowa, 8.Filet wędzony z indyka, 9.Polędwica drobiowa. 3) Zakres lub wartość: Wielkość zamówienia zgodna z ilościami podanymi w opisie przedmiotu zamówienia dla Części II pkt II.1.6 ogłoszenia. Są to ilości szacunkowe, które mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce Zamawiającego. 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.