eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bedlno › Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-03-10

Bedlno: Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych
Numer ogłoszenia: 48925 - 2008; data zamieszczenia: 10.03.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach, Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, fax 024 2821468 w. 30.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswojszyce.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szacunkowa ilość poszczególnych składników zamówienia: Zadanie nr 1 - sukcesywne dostawy mięs i wędlin: 1. Łopatka wieprzowa bez kości - kg 800 2. Karkówka wieprzowa bez kości - kg 50 3. Schab wieprzowy bez kości - kg 120 4. Szynka bez kości - kg 70 5. Żeberka wieprzowe paski - kg 300 6. Boczek surowy bez żeber - kg 40 7. Mięso gulaszowe wieprzowe kl. II - kg 100 8. Mięso wieprzowe od szynki - kg 300 9. Nogi wieprzowe przednie - kg 100 10. Nogi wieprzowe tylne - kg 100 11. Słonina b/s - kg 110 12. Wątroba wieprzowa - kg 100 13. Mięso wołowe gulaszowe - kg 100 14. Kiełbasa krakowska parzona - kg 300 15. Kiełbasa szynkowa wieprzowa - kg 400 16. Kiełbasa piwna - kg 200 17. Kiełbasa tatrzańska - kg 110 18. Kiełbasa zielonogórska - kg 180 19. Kiełbasa golonkowa - kg 300 20. Kiełbasa kanapkowa - kg 300 21. Kiełbasa żywiecka - kg 100 22. Przysmak śniadaniowy - kg 200 23. Lunch meat - kg 150 24. Mielonka drobiowa - kg 50 25. Mortadela - kg 150 26. Szynka tyrolska - kg 130 27. Mielonka szynkowa - kg 80 28. Kiełbasa biała surowa - kg 70 29. Kiełbasa zwyczajna - kg 80 30. Kiełbasa chłopska - kg 160 31. Kiełbasa śląska - kg 80 32. Kiełbasa toruńska - kg 80 33. Kiełbasa podwawelska - kg 80 34. Kiełbasa grilowa - kg 80 35. Kiełbaski szynkowe - kg 250 36. Parówka-serdelka - kg 100 37. Kiełbasa parówkowa - kg 100 38. Parówka cienka - kg 100 39. Serdelki cienkie - kg 100 40. Parówka cielęca - kg 100 41. Boczek wędzony parzony bez żeber - kg 100 42. Baleron gotowany - kg 70 43. Szynka gotowana - kg 50 44. Szynka wiejska - kg 60 45. Szynka dębicka - kg 100 46. Szynka bajeczna - kg 60 47. Rolada boczkowa - kg 40 48. Wątrobianka - kg 30 49. Pasztetowa - kg 30 50. Kaszanka gryczana - kg 200 51. Czarne-krwiste - kg 60 52. Salceson włoski - kg 100 53. Salceson podrobowy - kg 60 54. Salceson ozorkowy - kg 70 55. Pieczeń wieprzowa - kg 70 56. Pieczeń wiedeńska - kg 70 57. Pieczeń wiśniowa - kg 70 58. Pasztet domowy - kg 90 Zadanie nr 2 - sukcesywne dostawy mięsa drobiowego i wędlin 1. Filet z piersi świeży - kg 250 2. Kurczak świeży - kg 1100 3. Porcja rosołowa - kg 360 4. Kości rosołowe - kg 350 5. Podudzie świeże - kg 160 6. Udka świeże - kg 60 7. Noga świeża - kg 150 8. Wątróbki z kurczaka świeże - kg 160 9. Żołądki z kurczaka świeże - kg 60 10. Serca z kurczaka świeże - kg 60 11. Parówka drobiowa - kg 80 12. Mortadela drobiowa - kg 50 13. Szynka bawarska - kg 60 14. Szynka szlachecka - kg 50 15. Szynka śniadaniowa - kg 80 16. Polędwica drobiowa - kg 80 17. Pieczeń kutnowska - kg 120 18. Pieczeń cygańska - kg 80 19. Pieczeń piwna - kg 70 20. Pasztet drobiowy - kg 160 21. Pasztet wiejski z gęsi - kg 100

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.13.10 - Pasztety Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.13.10 - Pasztety .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zgodnie z art. 22 ust. ustawy, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) niepodlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Wykonawca, stosownie do pstanowień art. 44 ustawy, załączy do oferty oświadczenie o spełnieniu w/w warunków. 3. Wykonawcą może być osoba fizyczna, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej, która będzie ubiegała się o udzielenie zamówienia publicznego, złoży ofertę lub zawrze umowę w sprawie zamówienia publicznego, jeżeli jego oferta zostanie wybrana. 4. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. 5. W przypadku, o którym mowa w pkt. 4, Wykonawcy uatanawiają pełnomocnika do reprezentacji ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Ocena spełnienia przez Wykonawców w/w warunków będzie dokonana na podstawie treści wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły spełnia/ nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dokumenty wymagane: a) oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr, 2. b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. c) decyzja właściwej terytorialnie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, iż Wykonawca posiada środki transportu przystosowane do przewozu żywności, wydana na podstawie art. 4 pkt 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej z dnia 14 marca 1985 r. (Dz. U. z 2006 r. Nr 122, poz 851 z póżn. zm.), art 27 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r.,nr 31, poz. 265 z póżn. zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagąń sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substabcji pomagających w przetwarzaniu dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r., Nr 21, poz. 179) oraz art. 104 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2000 r., Nr 98, poz. 1071 z póżn. zm.) - według wykazu niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponuje wykonawca, z wykorzystaniem wzoru - Załącznik nr 3. (Wykonawca musi wykazać, iż dysponuje przynajmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności). d) Wykonawca jest zobowiązany do dołączenia do składanej oferty conajmniej jednego z niżej wymienionych dokumentow: - certyfikatu wystawionego przez właściwą terytorialnie jednostkę certyfikującą, posiadającą akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, stwierdzającą, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP; - dokumentu potwierdzającego wpis Wykonawcy przez właściwą terytorialnie Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do rejestru zakładów poflegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wynikających z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r., Nr 171, poz. 1225).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswojszyce.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; Wojszyce 47; 99-311 Bedlno.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.03.2008 godzina 09:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; Wojszyce 47; 99-311 Bedlno, w Dziale Administracyjno Gospodarczym..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs iproduktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy mięs i wędlin.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy mięsa drobiowego i wędlin.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.